Keresőszó toplisták

január 19, 2005

Legkeresettebb kifejezések a neten

Sok keresőszolgáltatás közzéteszi a legtöbbet keresett kifejezések toplistáját, a laikus olvasó számárai emészthető, szórakoztató formában. E szolgáltatások segítségével képet kaphatunk a legnépszerűbb témákról, és nem utolsósorban arról, hogy egy adott időszakban milyen szavakra is kerestek rá a leggyakrabban.

Google Zeitgeist

A Google kereső statisztikái némi elképzelést adhatnak a legtöbbet keresett fogalmakról.

Yahoo! Buzz Index

http://buzz.yahoo.com/

A legtöbbet keresett kifejezések néhány népszerű téma (tévé, zene, sport) szerint külön csoportokba rendezve. Az aktuális ranglisták mellett megtekinthetőek a legnagyobb tempóban feljövő, illetve a legdrasztikusabban visszaeső kulcsszavak. Emellett a The Buzz Log nyújt érdekes elemzéseket, GoogleFight jellegű összehasonlításokat.

Lycos 50

http://50.lycos.com/

Az ötven legtöbbet keresett kifejezés toplistáján kívül számos, a legtöbbet keresett kulcsszavakhoz, a keresési trendekhez kapcsolódó cikk, összefoglaló olvasható ezen az oldalon. A Google Zeitgeist-hez hasonlóan érdekes információk.

Search.com toplista

http://www.search.com/top

A keresőprogram oldalain legtöbbett keresett ezer kifejezés listája. Egy lapon csak ötven helyezett kerül kijelzésre, és az adatokon kívül nem található itt semmilyen plusz információ.

Magyar listák

Van néhány magyar oldal, mely szintén gyakran keresett kulcsszavakat sorol fel. Nem árt némi szkepszissel kezelni őket (nem biztos, hogy az általuk közölt sorrend közel áll a valóshoz), bár feltétlenül ötleteket adhatnak a kulcsszavak kiválasztásához.

ETARGET 100-as listája

http://www.etarget.hu/customer/info/stats.php?&t100=1

Az ETARGET hirdetéseit megjelenítő portálok és közelebbről meg nem határozott magyar webes keresők relációjában leggyakrabban használt száz kulcsszó listája.

jalso.com: keresőkifejezések toplistája

http://magyar.jalso.com

Idézet az oldalról: „magyar nyelvű keresőkifejezések gyűjteménye – perpillanat kb 250 000 keresett kifejezés van az adatbazisunkban, bal oldalt olvashatod ezek közül a legnépszerűbbeket rangsorolva. A kulcsszavakra kattintva kilistázhatod azokat a keresőkifejezéseket amelyek az adott szót tartalmazzák (ékezet nelküli formában).”

A „Keresőszó toplisták” című bejegyzést 2005. 01. 19. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2010. 04. 07., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások