Top 30 kulcsszó – a linképítők szerint

június 17, 2012

Melyik az a 30 legnépszerűbb kulcsszó, mellyel kapcsolatban a legaktívabbak a linképítő cégek, magyarul melyek azok a kifejezések, melyekkel kapcsolatban a legnehezebb eredményeket jó helyezést elérni a Google találatai között?

Az alábbi lista a harminc legnépszerűbb kulcsszót tartalmazza, melyekre nagyságrendileg a leggyakrabban végeznek linképítést a különböző linképítő cégek, illetve oldalgazdák, a jobboldali kattintható kisképen pedig az egyes kulcsszavak relatív előfordulási gyakorisága szerint súlyozott ábra tekinthető meg.

 1. játék
 2. szállás
 3. ingatlan
 4. esküvő
 5. könyvelés
 6. hotel
 7. biztosítás
 8. honlapkészítés
 9. keresőoptimalizálás
 10. apartman
 11. cégalapítás
 12. költöztetés
 13. műköröm
 14. takarítás
 15. fogászat
 16. tanfolyam
 17. redőny
 18. ajtó
 19. nyaralás
 20. bútor
 21. marketing
 22. társkereső
 23. ablak
 24. fogyókúra
 25. hír
 26. duguláselhárítás
 27. masszázs
 28. klíma
 29. recept
 30. hirdetés

Az egyesszámú és többesszámú, valamint ragozott alakokat összevontuk, és csak az egyesszámú kulcsszavakat jelenítettük meg. Nem tartalmaz a lista tizenvalahány olyan gyakori szót, melyeket leginkább jelzőként azonosíthatunk az egyes keresőkifejezésekben, ezért önmagukban senki sem keres rá. Ilyen pl. a webáruház, online, budapest(i), stb.

Az adatok forrása legyen a mi titkunk, de meglehetősen reprezentatív forrásból gyűjtöttük, ennél fogva lehet, az egyes kulcsszavak helyezése változhat valamelyest egymáshoz képest, illetve pár kulcsszó hiányozhat a listából, esetleg érdemtelnül került bele.

Összességében azért nagyságrendileg jól leképezi az egyes kulcsszavakra létező konkurenciát: ha tehát valaki ezekre a kifejezésekre szeretne jó helyezéseket elérni, sok időre, pénzre, és/vagy profi szakemberre lesz szüksége.