Top 30 kulcsszó – a linképítők szerint

június 17, 2012

Melyik az a 30 legnépszerűbb kulcsszó, mellyel kapcsolatban a legaktívabbak a linképítő cégek, magyarul melyek azok a kifejezések, melyekkel kapcsolatban a legnehezebb eredményeket jó helyezést elérni a Google találatai között?

Az alábbi lista a harminc legnépszerűbb kulcsszót tartalmazza, melyekre nagyságrendileg a leggyakrabban végeznek linképítést a különböző linképítő cégek, illetve oldalgazdák, a jobboldali kattintható kisképen pedig az egyes kulcsszavak relatív előfordulási gyakorisága szerint súlyozott ábra tekinthető meg.

  1. játék
  2. szállás
  3. ingatlan
  4. esküvő
  5. könyvelés
  6. hotel
  7. biztosítás
  8. honlapkészítés
  9. keresőoptimalizálás
  10. apartman
  11. cégalapítás
  12. költöztetés
  13. műköröm
  14. takarítás
  15. fogászat
  16. tanfolyam
  17. redőny
  18. ajtó
  19. nyaralás
  20. bútor
  21. marketing
  22. társkereső
  23. ablak
  24. fogyókúra
  25. hír
  26. duguláselhárítás
  27. masszázs
  28. klíma
  29. recept
  30. hirdetés

Az egyesszámú és többesszámú, valamint ragozott alakokat összevontuk, és csak az egyesszámú kulcsszavakat jelenítettük meg. Nem tartalmaz a lista tizenvalahány olyan gyakori szót, melyeket leginkább jelzőként azonosíthatunk az egyes keresőkifejezésekben, ezért önmagukban senki sem keres rá. Ilyen pl. a webáruház, online, budapest(i), stb.

Az adatok forrása legyen a mi titkunk, de meglehetősen reprezentatív forrásból gyűjtöttük, ennél fogva lehet, az egyes kulcsszavak helyezése változhat valamelyest egymáshoz képest, illetve pár kulcsszó hiányozhat a listából, esetleg érdemtelnül került bele.

Összességében azért nagyságrendileg jól leképezi az egyes kulcsszavakra létező konkurenciát: ha tehát valaki ezekre a kifejezésekre szeretne jó helyezéseket elérni, sok időre, pénzre, és/vagy profi szakemberre lesz szüksége.