Valós idejű Google keresés már magyarul is

március 19, 2010

Budapest, 2010. március 19. – Mostantól a Google.hu oldalán is megjelennek a valós idejű keresési találatok. Amikor egy hírességről, foci csapatról vagy épp az aktuális politikai helyzetről szeretnénk olvasni, elég ezeket a keresőbe beírni és máris elolvashatjuk a legfrissebb híreket az adott témában. Ez azt jelenti, hogy a legutóbbi találatok között megjelenik számos mikroblog szolgáltatáson és közösségi oldalon megosztott friss tartalom, illetve a legutoljára publikált hírek és blog bejegyzések is.

A Google egy úgynevezett „legfrissebb találatok” részt helyezett el a szokásos találatok közé, ahol folyamatosan jelennek meg a keresett tartalomra vonatkozó és a weben fellelhető legújabb információk. Emellett a keresési beállítások menü „frissítések” pontjában egy teljes oldal áll rendelkezésre a csiripek és bejegyzések számára.

Google valós idejű keresés - Michelin

A keresés után a következő oldalak találatai jelennek meg:

  • olyan népszerű mikroblog oldalak, mint a Twitter, FriendFeed, Jaiku és a Identi.ca legutolsó bejegyzései

  • közösségi oldalakon keresztül – nevezetesen a Facebook-on és a MySpace-en – megosztott tartalmak

  • legfrissebb cikkek és blog bejegyzések címe

A Google valós idejű keresésért felelős termék menedzsere Dylan Casey elmondta: „A weben történő keresés már természetes kiindulópontnak számít a világ információinak felkutatásakor, ezért is törekszünk arra, hogy a folyamatosan bővülő világhálón fellelhető tartalmak rengetegéből felhasználóinknak a legfrissebb, legátfogóbb és releváns találatokat biztosítsuk. Az aktuális témák keresési eredményei mostantól a közösségi oldalakon és a mikroblogokon utoljára megosztott bejegyzéseket is tartalmazzák, de a nap aktuális történéseiről írt legfrissebb cikkeket is elolvashatjuk, akár másodpercekkel a publikálás után.”