Page Rank

szeptember 8, 2009

Anonymous2009-09-08 10:47:28

Mennyi idő kell a pr növekedéséhez? Tehát létrehozok egy oldalt ugye 0 pr, elkezdem híresztelni mennyi idő múlva lehet pr1?

OldalGazda2009-09-08 11:17:46

Általában el kell telnie pár hónapnak ahhoz, hogy frissítés történjen a Google adatbázisában. Az van ugyanis, hogy noha már pár éve azt mondják, hogy a Google folyamatosan aktualizálja magának az egyes weboldalak PR értékeit, de az általa kijelzett PageRank értékeket még mindig csak periodikusan frissíti. Pár hónap el szokott telni, sajnos előre ki nem számítható módon: hol tök hamar jön az egyik frissítés a másik után, hol pedig sokáig kell várni rá. Emlékeim szerint idén nyáron mintha már lett volna kettő is. Ezen az oldalon van egy lista, amit sajnos már nem frissítenek, de nagyjából képet adhat a Page Rank update gyakoriságáról: http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html

Mindenesetre én azt javasolnám — hacsak nem linkeket akarsz eladni az oldaladon, vagy más, keresőoptimalizálásban nem feltétlenül jártas ember előtt villogni a Page Rank értékeddel — hogy ne foglalkozz ezzel túl sokat, hiszen pl. a látogatottság egy sokkal közelebbi mutató ahhoz, hogy mekkora bevételt hozhat neked az oldal.

PR1-es simán lehet egy oldal minimális számú külső link segítségével is:)

tuzimado2009-12-01 19:40:23

Találkozott már valaki olyannal, hogy egy 6 éves honlap korábbi 4-es pagerankja 3-asra majd hirtelen nullára esik.

Két hete nulla a pagerank, úgy, hogy a legfontosabb kulcsszavamra melyre több éve 3. helyen hoz a google, most 0 pagerank mellett a 2. helyen hoz.

Ekkora ellentmondást nem értek, hogy lehet.

Természetesen nem a 2. hely zavar, hanem a 0 érték.

Amit észrevettem, pl: a camelpark.hu-val pagerank becslést végeztetek, akkor a 10 legfontosabb backlink, mindenféle lehetetlen angolnyelvű linkfarmról jön nulla értékkel. Az értékes és hasznos hazai backlinkek nincsenek a top10-ben. Olyan linkfarmokról mutatnak  a linkek, hol az életben nem regisztráltam, nem hogy még fizettem is volna.

Valószínű a nullázás azzal lehet összefüggésben amit olvastam, hogy a fizetett linkeket bünteti a google – nade közöm nincs hozzá, hogy kik linkelnek be.

Van valami megoldás, hogy jelezzem a google felé, hogy köszönöm én ezeket a backlinkeket nem kérem, hagyja figyelmen kívül?  – naív kérdés igen.

Webmastertools hoz vagy 1800 backlinket, szinte mind magyar, miért pont ezekre az értéktelen angolnyelvű linkfarmokra helyezi a súlyt.

Elvileg így ki lehet nyírni a konkurencia pagerankját? Beregisztrálok mást ilyen értéktelen linkfarmokra és én meg jót röhögök, ill. most más röhög rajtam.

Amit meg pláne nem értek, hogy a találati helyem a kulcsszavaimra meg javultak  -csak nehogy elsüllyesszen!

CsillagPor2009-12-02 08:13:35

Egyáltalán nem biztos, hogy az „értéktelen angolnyelvű linkfarmokra helyezi a súlyt”. Az 1800 magyar nyelvű backlinkből is lehet… én legalábbis nehezen tudom elképzelni, hogy az én oldalaimmal hasonló témájú, magyar nyelvű, stb… oldalból létezhet 1800 „értékes”.

„fizetett linkeket bünteti a google”
A büntetés nem pagerank csökkenésben nyilvánulna meg, márpedig ahogy írod 2. az oldalad az áhított kulcsszóra. 

Itt egyszerűen arról lehet szó, hogy számszerűen az 1800 backlink érne négyes PR-t, de ha jobban megnézik… és most történt ez.

Például volt egy időszak, mikor csak az oldalon belüli linkekkel sikerült hetek (!) alatt elérnem 3 PR-t egy aloldallal, majd aztán két hónap alatt 0 vagy 1. Megbüntették? Dehogy, helyére került.

Azonkívül azt se felejtsük el, hogy ez 0-10-ig számozódik, és ez az összes weboldal közötti fontosságát jelzi ennek a domainnek, miközben milliószám jönnek létre naponta oldalak, tehát a verseny halálig tart.

A PR0 szerintem átmeneti, most valamit észrevett a Google, de ha egy backlink egyértelműen rossz, próbáld meg eltüntettetni. Ha meg nem megy, akkor legyél első PR nélkül :-), a látogatók 99,99%-a azt se tudja, hogy létezik ilyen, hogy pédzsrenk.

Az pedig, hogy az életben nem regisztráltál…
A PR számítás elméletileg azon alapulna, hogy mások mennyire tartják fontosnak az oldalad, tehát nem te kéred be, hanem ők észreveszik és meglinkelik mert jó.

Az hogy közben webgazdák kitalálták a linkfarmokat, meg másik oldalról a link bekérést már más dolog…

tuzimado2009-12-02 11:48:19

Közben találtam egy érdekes leírást.

Gyanítom nálam is ez a helyzet.

http://kereso.blog.hu/2007/11/19/nullas_pagerank_ertekek_buntetes

Tehát két éve írta a cikket, akkor lett nullás a pagerankja. Ő sem került hátrébb a kulcsszavaival.

Megnézem két év után még mindig nullás a pagerankja. Tehát erre számíthatok én is.

Azt gyanítja, hogy linkfarmnak tekintette a google a honlapjait – lehet hogy az enyémet is.

Pedig csak a többi saját honlapomat lehet róla elérni és az sem sok, max 10.

Ebből arra következtetek, hogy majd sorra tovább a többi honapom is le fogja nullázni, hiszen egymásra mutogatnak.

Arra gondoltam, hogy a nem kellően releváns tartalmú honlapjaim likjeim leszedem, vagy átrakom flashbe – nem tudom segítene-e.

Irreális az egész. Linkek tekintetében porszem vagyok pl: aldomain.lap.hu linkjeihez képest, s ő lehet 5-ös, pedig nem más mint linkfarm.

Igaz a kulcsszavammal most beelőztem. Én lettem a második, s ő a harmadik.

tuzimado2009-12-02 12:18:00

Na lemegyek hídba.

A 0-ás pagerankű domainmen van egy nemlétező aldomainje 5-ös pagerankkal.

A megjelenő oldal egy „Üdvözöl a Cpanel” sablonszöveg. Egyetlen 2-es pagerankú domain mutat rá.

Ettől Ötös.

Ez a nem létező aldomain természetesen a fődomain semmilyen más oldaláról nem érhető el.

Most akkor mi van – hiba van a rendszerben, látom már vagy két hete ötös – a valódi infó meg nullás.

Most akkor tegyek tartalmat a nem létező aldomainemre, hamár egyszer ötös.

Az oké, hogy google tánc esetén pár napig hülyeséget mutat, de ez már két hete ötös.

OldalGazda2009-12-02 15:02:06

Ahhoz, amit Zsolt írt, nem is nagyon tudok már mit hozzátenni, illetve az alábbiakat javasolnám még figyelembevételre:

  • ha egy oldal PR értéke 0 lesz, az nagy valószínűséggel inkább annak tulajdonítható be, hogy Te kit linkelsz, mintsem hogy téged kik linkelnek (ahogy az általad belinkelt cikk is mutatja).
  • ha egy oldal PR értéke csökken mondjuk eggyel, akkor előfordulhat, hogy csupán átalakult valami az oldal belső hierarchiájában

Ne feledjétek ugyanis, hogy egy domainnek nincsen PR értéke, mivel Page Rank értéke csak weblapoknak lehet. Ha pedig a nyitólap PR értéke kisebb lesz mondjuk a belső linkstruktúra miatt, akkor látod azt, hogy csökkent oldalad PR értéke, holott valójában csak máshogy oszlik meg webhelyed weblapjai között.

Másik dolog, hogy — mint talán látszik — ezzel a témával kapcsolatban igen sokat lehet találgatni, meg spekulálni. Konkrétabb dolgokat jó eséllyel csak akkor lehet válaszolni, ha megmondjátok, hogy pontosan melyik oldalról van szó, vagy legalább pl. illusztráljátok, hogy melyek azok az oldalak, melyeket linkfarmoknak gondoltok.

toteam2010-04-03 16:04:59

Pagerank UPDATE! Ma, 2010. április 3-án, frissült a pagerank adatbázis! 3 hónap telt el az előző update óta.

OldalGazda2010-04-06 07:57:55

Köszi szépen a jelzést!

eniko212011-06-28 09:58:20

Mai napon Page Rank frissítés volt.

A 0-ás Page Rankon 4-esre változott!!!

🙂

irokob2011-06-28 14:41:58

eniko21! Gratula! Az én http://rakat.hu linkkatalógusom 0-ról PR3-ra ugrott. Csak.

De így is örülök neki!

tcsaba2011-09-30 13:40:12

Szívből gratulálok!

Nem tennéd be az URL-emet az oldaladra? 🙂

Previously wrote:

Mai napon Page Rank frissítés volt.

A 0-ás Page Rankon 4-esre változott!!!

:)

powerstone2011-11-24 21:45:39

Sziasztok! Itt a fórumon még új vagyok de egy kérdés foglalkoztat már régóta! Ha valaki azt mondja hogy ne legyen 0 a pr -je az oldalnal amire a linket teszem azzal az aloldalra gondol és nem a főoldalra? Tudom bagatel a kérdés de szeretnék tisztán látni a dologban. Várom a válaszokat! Köszönöm

Csáó

OldalGazda2011-11-28 17:08:42

Érdemben a hivatkozó weblap PR értéke számít, nem pedig a domain nyitólapjának Page Rank értéke. Hogy ők mint kérnének, nem tudom, de ha értenek hozzá, akkor a hivatkozást tartalmazó weblap PR értéke ne legyen 0.