Külső linkek duplikált tartalmú weboldalról

augusztus 7, 2009

Anonymous2009-08-07 12:38:28

Üdvözlök mindenkit, a következő kérdésekre keresem a választ: Weboldalam 2 hónapos, a kereső-optimalizálás linképítés szakaszában vagyok. A főlapomra mutató linkeket gyűjtök, ennek egyik lehetősége ingyenes domainokon saját aldomain(ok) elkészítése és onnan a főlapom belinkelése. Jónak látszik: én írhatom az ’anchor text’ szövegeket, mélylinkelhetek. A mindenkilapján próbálkozom, de a saját aldomain ott két címen, egy az egyben duplikálva azonos tartalommal jelenik meg. Márpedig a keresők nem kifejezetten díjazzák a duplikált oldalakat. Kérdésem: 1. Érheti-e a duplikált tartalom miatt szankció a főlapomat, amire onnan a linkek mutatnak? 2. Tudható, hogy az mlap.hu (5) PR értéke átörőklődik-e az én aldomainomra és vajon milyen arányban? Nyilván a saját aldomaint is kell népszerűsíteni. 3. Van valamilyen ésszerű határ a linkelések számára? 4. Érdemes az egészbe munkát fektetni? Minden választ köszönettel veszek.

OldalGazda2009-08-07 18:27:40

A lényeg az, hogy a mlap-on létrehozott aldomained technikailag is, és a Google szemében is egy teljesen más domainnek, webhelynek számít. Maximum annyit profitálhatsz abból, hogy az mlap-on vagy, hogyha van olyan linkelés az mlap.hu főoldala környékén, ami a te aldomainedre mutat.

Szóval szerintem nem érdemes munkát fektetni ebbe, ugyanis az értéktelen oldalakról mutató linkek sose fognak érni semmit; azt, meg hogy kialakíts egy saját kis univerzumot, néhány mlap-os aldomainre értelmezhető értékkel bíró tartalmat felrakva, majd ezre az aldomainekre linkeket építeni azért, hogy valamennyire értékesek legyenek ezek a lapok, és ezáltal jelentsenek valamit az ott elhelyezett linkek, nos nem javasolnám addig, amíg nem merítetted ki a katalógusokban és a linkcserében rejlő lehetőségeket pl. — egy szó mint száz arra koncentrálva, hogy lehetőleg minél értékesebb és relevánsabb oldalakról szerezz be külső linkeket.