Nem fogadjál el az ajánlásaimat a lap.hu-nál, de miért?

október 25, 2011

tibitoma2011-10-25 14:35:57

„Másodállásban” vezetek néhány bloggeres blogot (egyébként közalkalmazott vagyok). Beajánlottam néhány lap.hu-ra ma az új blogjaimat, már teli vannak értékes bejegyzésekkel, muszáj őket elkezdenem népszerűsíteni.

DE! Ma automatikusan generált levelek érkeztek az ajánlásaimra (mindre!), mely szerint:

Bár az oldal témáját tekintve megfelelő, sajnos a szerkesztő részére nem tudjuk továbbítani, 

mivel hosszas keresés után sem található meg rajta az elérhetőség (melynek tartalmaznia kell a cég vagy vállalkozás nevét, telephely címét, telefonszámot). Enélkül nem tudjuk elfogadni az ajánlást. Kérjük, ha ezt már feltüntette, akkor ismételten küldje el linkajánlását (jelölve azt is, hogy hol található a kapcsolat).” 


Ilyenkor mi a teendő? Nem vagyok vállalkozó, nincsen se telephelyem, se vállalkozásom, viszont van néhány olyan blogom, amelyek (a jövedelmezőségük mellett) „közszolgálatiak”, és csak részben Adsense-optimalizáltak.

Amennyiben tudnátok segítséget nyújtani, azt előre is köszönöm! 

irokob2011-10-26 07:09:55

Ugyan ezt tapasztaltam én is, holott anyukám nevén túl minden adatom megtalálható a weboldalon.

Én arra gondolok, hogy a lap_hu szerkesztőjének egyik oldalával konkurens weboldal nem kerülhet be a katalógusba.

Ezt nem találta meg a kedves szerkesztő: http://bokori.webuda.com/magunkrol

Az „Elérhetősség” menüpont alatt…

OldalGazda2011-10-26 18:08:18

Hát igen, vannak lap.hu szerkesztők, akik fontosnak tartják, hogy megfeleljen az oldalad a törvényes kritériumoknak, és azt mondják, hogy az e-kereskedelmi törvény alapján fel kell tüntessed az impresszumodban, hogy ki vagy, mi vagy.  Ha van AdSense hirdetésed, akkor feltehetőleg van egyéb tevékenységből származó bevételed, ami után vélhetőleg kell adószámot is kérni, stb.

Mindenesetre gondold magad egy népszerű lap.hu szerkesztő helyzetébe, akinek már lassan több linkje lesz, mint az engedélyezett 600, és meg kell válogatnia, hogy kiket vegyen fel. Természetes, hogy a Te névtelen blogod kap két fekete pontot, hiszen az általad említett felállást úgy is lehet értelmezni, hogy még annyira sem méltatod a saját munkád, hogy önálló domainen önálló honlapot készíts neki, ráadásul annyira komolytalan vagy, hogy fel sem tünteted, hogy ki áll az oldal mögött.

OldalGazda2011-10-26 18:11:28

Hát igen, gyakori vélt vagy valós hátterű panasz a lap.hu szerkesztőkre, hogy nem annyira szívesen fogadják el a konkurencia oldalait, ill. próbálják mindenféle vélt vagy valós indokokkal visszautasítani az ajánlásokat, de szerintem ha tényleg ez a tényállás akkor azért nem kellene hagyjad magad, és hát először a lap.hu szerkesztőt kulturáltan megkeresni, aztán. ha nem megy, a Sanomát meggyőzni az igazadról.

tibitoma2011-10-27 19:37:10

Köszönöm szépen a választ. (Csak azt nem értem, hogy minek kell saját domain, mert külföldön is sokan megélnek úgy a blogolásból, hogy csak a nagy blogszolgáltatókra hagyatkoznak, s mégis sokezres látogatottságot generálnak.) Minden esetre megpróbálok kisebb, releváns lap.hu-s oldalakon beregisztrálni. Egybe már sikerült… 

Egyébként az SMS-szöveges blogomat azért utasították el nemrégiben a startlaposok, mert „tele volt nyelvtani hibával”… Az összes kis versikét, szöveget saját kútfőből írtam oda, jelent már meg több művem a helyi napilapokban (az egyik egy híres irodalmi folyóiratba is bekerült), sőt anyanyelvi versenyeken egyáltalán nem rossz helyezéseket értem el. Jó, ez önfényezésnek tűnik, csak vérig lettem sértve. Némi igényesség szorult azért belém, az elütéseimnek, bakijaimnak az az oka, hogy egyszerre rengeteg gondolattal kell megküzdenem a bucimban.

Jut eszembe: bizonyos témák blogokon mutatnak igazán jól. Azt hiszem, kis pszichológia van benne, s most magamból indulok ki: jobban megbízom egy olyan emberben, aki személyes hangvételű webes naplót vezet, mint egy olyanban, aki rideg weboldalán osztogatja az eszet. Ezért szerettem meg a webni.innen-t, sok mindent a Tisztelt Járai úrtól tanultam. 

OldalGazda2011-10-28 09:34:50

Szerintem az továbbra is általános szabály, hogy komoly blogokat saját domainnéven indítanak. Mindenki tudja, hogy mennyire nem kell hozzá semmilyen erőfeszítés, hogy elkezdj, majd néhány hónap múlva abbahagyd az ingyenes tárhelyen levő blogodat. Persze ugyanez megeshet saját domainnév esetén is, de ha már kifizetted a tárhelyedet, vettél egy profi sablont esetleg, akkor kisebb az esélye, hogy csak a kevésbé érdekes webszemetet gyártod. 

Persze vannak kivételek, ha pl. azért a blog.hu-n indítasz egy blogot, mert azt akarod, hogy az Index mindennap szemezgessen belőle a főoldalán, de szerintem ez azért más szint.

Melyek a keresésoptimalizálás minimális feltételei?

És nem akarlak elkeseríteni, de pl. az ingyenes blogtárhelyeken sokkal kevesebb lehetőség van a pénzkeresésre, ill. a látogatottságnövelésre, mint egy saját tárhelyen levő oldallal, szóval akik nemcsak sokezres látogatottságot generálnak, hanem még ezzel pénzt is keresnek, azok saját címen blogolnak 🙂