Megszűnik: AdSense termék ajánlás

január 10, 2008

Többé nincs jutalék új AdSense ügyfelek szerzéséért

Megszüntetik a magyar webmesterek számára az egyik legtöbb bevételt hozó ajánlóprogramot: január végétől már nem írnak jóvá egyetlen centet sem a korábbi ajánló hirdetések által szerzett új AdSense megjelenítők után. A hivatalos közlés szerint mindezt azért, mert a program nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A félreértések és a nem teljesen konzisztens magyar terminológia miatt fontos megemlíteni, hogy ez nem az Ajánlások 2.0 program végét jelenti, hanem „csupán” azt, hogy az Ajánlások program Google termékek kategóriájából hamarosan el fog tűnni az AdSense ajánlása opció.

http://adsense.blogspot.com/2008/01/upcoming-referrals-changes.html

A magyar megjelenítőknek érdemes lehet tehát azonnal megszabadulniuk a Google AdSense-t ajánló gomboktól, és helyette valamilyen más hirdetési egységet létrehozni, kiváltképp, ha még a régi Ajánlások rendszerével, kódjával szúrták be az oldalba, vagy pedig bár az [Ajálások 2.0]-t használták, azonban csak egy terméket adtak meg (az AdSense-t) a hirdetési egységekhez, mert ekkor valószínűleg semmi sem fog megjelenni a hirdetési egység helyén.

Az amerikai kontinensen és Japánban továbbra is elérhető lesz az AdSense termék ajánlása, azonban az eredeti induláskori (rosszabb) feltételekhez hasonló kifizetésekkel: az első 180 napban 100 dolláros bevételt termelő megjelenítők után jár 100 dollár bevétel.

Az egyes földrajzi régiók megkülönböztetése nem véletlenszerű: minden bizonnyal ahol megszüntették az AdSense ajánlók intézményét, ott már sikerült kiépíteni egy komoly pozíciókkal rendelkező tartalmi hálózatot, ami kellő számú megjelést tud biztosítani az AdWords hirdetők számára, ezért fölösleges erre többet költeni. Ellenben az USA-ban jóval több konkurens reklámprogram között válogathatnak a megjelenítők, Japánban pedig nem kifejezetten erősek a Google reklámprogramok pozíciói, ezért ezekben a régiókban szükség lehet még a rendszer ilyetén támogatására.

A „Megszűnik: AdSense termék ajánlás” című bejegyzést 2008. 01. 10. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 02. 28., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

csodás

2008. 01. 10. 04:11 · Névtelen hozzászóló →

Még a nyáron regelt rajtam keresztül egyik ismerősöm. Már 3szor kapott csekket én meg a mai napig nem kaptam semmit utána. Ezek szerint ezek után már nem is fogok. Örvendek. :(((((((((((((((8

Anti Google

2008. 01. 10. 04:18 · Névtelen hozzászóló →

Ez nem korrekt. Először globilásian csökken a hirdetésekből befolyt kereset, aztán jön ez. Méghogy nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Röhög a vakbelem. Propagáltuk, népszerűsítettük, bevezettük, erre ejtettek minket. Én spec. azt is furcsállom, hogy az igen nagyszámú álatalam csatlakozott oldalból milyen kevés 250 dolcsis konverziót kaptam. Higyjétek el, tényleg nagyszámú csatlakozó után kevesebb, mint 10 konverzióm volt. Számomra ez volt az utolsó csepp, végleg megválok az Adsense-től. Nehogy még készítsek egy anti Google oldalt is. Mostmár úgyis mindegy. Screenshot-okon keresztűl fogom bemutatni, hogy mennyire korrekt a dicsőitett guglink.

Re: Anti Google

2008. 01. 10. 06:16 · Névtelen hozzászóló →

Kíváncsian várom!

Anti Google

2008. 01. 10. 06:30 · Névtelen hozzászóló →

Volt már egyszer egy próbálkozás. Nem írom be a linket. keress rá: nomoregoogle.

Re: Anti Google

2008. 01. 10. 06:44 · OldalGazda →

Akkor az egyszerűség kedvéért beírom én az oldal linkjét:) http://nomoregoogle.net/

Az AdSense programra történõ feliratkozás ajánlása a felhasználók részére – frissített információk

2008. 01. 15. 05:44 · Névtelen hozzászóló →

Ezzel a címmel kaptam egy e-mailt, ahol a következőeket írják:

„Miután a tavalyi évben kísérleteztünk ezzel a programmal, arra a következtetésre jutottunk, hogy az Ön régiójában más programjaink több értéket nyújtanak a felhasználóknak. Emiatt néhány héten belül le fogjuk állítani az AdSense programra továbbító ajánlati egységeket.”

Méghogy több értéket nyújtanak… Emelje fel a kezét az, akinek több bevételt hozott mondjuk az Adwords vagy a firefox ajánló az Adsense ajánlásnál!

Szar dolog azt látni, hogy teljesen hülyének nézik az embereket…

Re: Az AdSense programra történõ feliratkozas

2008. 01. 15. 06:17 · Névtelen hozzászóló →

Egy kez a magasban :)Nekem eddig csak a firefox ajanlo hozott penzt. Mondjuk az en kozonsegem nem webmesterek. Mondjuk az Adwords sem hozott semmit, de az ugy is megeri, ha valaki hiredet, mert az ugye az adsense bevetelekben fog megjelenni.

eltűnik a bevétel?

2008. 01. 15. 08:29 · Névtelen hozzászóló →

A kiküldött e-mailben ez a szöveg szerepel: „A meglévő ajánlásokjanuár végéig legfeljebb 100 dollár összegig továbbra is termelika bevételeket, ekkor azonban a programot teljes körűen leállítjuk.”

Ez alapján úgy gondolom, hogy az eddigi ilyen ajánlásos bevételeknek nem kéne eltűnniük, sőt januárig még lehet növelni ezeket a bevételeket. Ám belépve az adsense-be a még decemberben a számlámra írt 250 dollár, és még kb. szeptemberből átrakott 10 dollár (~ az összes ajánlásos bevételem) eltűnt, levonták a számlámról.Ennek így kéne lennie? Akor már nem is kapom meg azt a 260 dollárt?

eltűnik a bevétel?

2008. 01. 15. 08:37 · Névtelen hozzászóló →

P.S.: a fizetési előzmények menüpontban még ott van a december végén jóváhagyott összeg benne a 250 dolláros ajánlással, a jelentéseknél pedig az ajánlásos bevétellel kevesebb van kiírva.

Az AdSense programra történõ feliratkozás ajánlása a felhasználók részére – frissített információk

2008. 01. 15. 09:42 · Ibrahim →

„az Ön régiójában más programjaink több értéket nyújtanak a felhasználóknak”. Ne tévedjünk meg: a Google számára a felhasználó az aki használja a Google keresőt, illetve aki ráklikkel az Adsense hirdetésekre, nem pedig mi, akik „csak” hirdetési felületet kínálunk. Én egyébként tökéletesen meg tudom érteni, hogy a Google megszüntette ezt a funkciót: a hazai piacon is beléptek a nagy cégek a hirdetési felületet kínálók közé, közben a hirdetők köre meg valószínűleg még csökken is. Akkor meg a Google mi a fenének fizessen jutalékot azért, hogy mi még több felületet biztosítunk a néhány centes hirdetéseknek?

Az AdSense programra történõ feliratkozás ajánlása a felhasználók részére – frissített információk

2008. 01. 15. 10:11 · OldalGazda →

Hát nem tudom, én mindenesetre nem értek vele egyet: Tudomásommal a magyaországi online hirdetési piac dinamikus fejlődés elé néz, hiszen az arányokat tekintve igencsak van még lemaradása a hazai piacnak a nyugatihoz képest, ráadásul ezt a változtatást nemcsak a magyar hirdetőknek kell megemészteni, hanem az amerikai kontinensen és Japánon kívül mindenkinek…

Ja, és továbbmennék: a Google számára a felhasználó elsősorban az, aki hirdet az AdWords rendszerén keresztül, ugyanis a bevételeinek döntő hányadát az AdWords hirdetőktől szerzi, például ez: http://www.google.com/enterprise/ meg ez: http://www.googlestore.com/ ugyanis nem túl nagy hányadát jelenti a Google bevételeinek, és hát a gépeket, az áramot, a napelemeket, sávszélesség és a bérek kifizetéséhez szükséges pénzt stb. egyelőre még ők sem tudják a levegőből kivonni 🙂

decemberi bevétel eltűnt

2008. 01. 16. 15:03 · Névtelen hozzászóló →

Nekem is eltűnt a decemberi bevételem nagyrésze, pedig valamikor a hónap elején jött össze a beajánlt személynek a 100 dollár, így nekem is jött a 250 dolláros jutalék. Most néztem, a decemberi egyenleg még okés, de a januári már nem. Eltűnt belőle a jutalék. Pedig már az adsense számlámon volt. Írtam is nekik egy emailt.

lehet félre értem

2008. 02. 21. 15:56 · Névtelen hozzászóló →

József, lehet én olvastam féle az írását, de nem arról van szó hogy a „Tegyél szert bevéltere a Google AdSense -el reklám bannert ” javasolja eltűntetni az oldalainkról? Ha igen – tehát jól értettem – akkor én miért nem cselekszik hasonlóképpen? 😀 Az írás pillanatában az Ön oldalán is megtalálható ez a reklám :)Ha félre értés lett volna, elnézést hogy a hozzászólásommal piszkítottam az oldalát (nyugodtan törölje).

Az egy Adwords ajánlás

2008. 02. 21. 16:50 · Névtelen hozzászóló →

Az egy Adwords ajánlás

lehet félre értem

2008. 02. 21. 17:26 · OldalGazda →

Nem, nem érti félre, ha minden OK ,akkor AdSense hirdetésnek nem, csak AdWords hirdetésnek szabadna megjelennie, mert azt állítottam be.

következő lépés

2008. 02. 22. 15:24 · Névtelen hozzászóló →

Ezt olvasta már valaki?google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=9890

Ha túl sokat használják a google keresőmezőt a látogatóim, levonnak tőlem bizonyos összeget.Komolyan kérdezem, MIÉRT? Én nem tudok rá értelmes választ megfogalmazni. Igaz, nálam kevesen használják és szinte a 0-val megegyező bevételt termel, mégis innentől kezdve leveszem a keresőmezőt az aloldalakról és csak a címlapon hagyom meg.

Re: következő lépés

2008. 02. 22. 16:20 · Névtelen hozzászóló →

En egy ertelmes magyarazatot latok ebben, ha tul sokat hasznaljak a keresodet, akkor valszeg nem talaltak meg amit kerestek, es lehet, hogy ez is csalas szuro lehet valamilyen szinten. De lehet, hogy hulyeseg amit irtam 🙂

izé

2008. 02. 22. 16:24 · Névtelen hozzászóló →

„bevételükhöz képest kimagaslóan nagy számú a keresés”Ennek a mondatnak mi az értelme?Ez kb. olyan, hogy a fizetésemhez képest sokat esett az eső. Mi köze hozzá, 1 milliárd félék a webodalak, ha azt írná, hogy az oldal profiljához képest indokolatlanul magas a keresések aránya, bár az is szubjektív, de azt mondanám ez értelmezhető. De hogy a bevételhez képest… Másképp írom: az összeghez képest sok a tényező. Értjük, mindent tudunk, odafigyelünk.

Re: következő lépés

2008. 02. 23. 03:37 · Névtelen hozzászóló →

Felesleges ebből ekkora felhajtást csinálni. Világosan le van írva, hogy:

  • a partnerek kb. 1%-át érinti a levonás (ebbe szinte biztosan nem esik bele bármelyik magyar oldal, amely ezt a keresőmezőt kitette)- a maradék 99% esetében esetében a Google nem vonja le az összeget (pontosabban a saját keresményéből vonja le, ami ugyanaz)- ha az 1%-ba tartozol (gondolom havi legalább többszázezres keresési nagyságrend), akkor is mindenképpen pozitív lesz a nettó kereseted a keresőmezőből

„bevételükhöz képest kimagaslóan nagy számú a keresés”

Magyarán akinél „csak” keresnek és keresnek a csúnya gonosz felhasználók, de a hirdetésekre az istenért sem kattintanának 🙂

akkor

2008. 02. 23. 07:34 · Névtelen hozzászóló →

Akkor tehát ha van egy oldal, ahol az oldal mérete miatt a legtöbb dolgot, leggyorsabban kereséssel lehet elérni, és az oldalnak (nem hiába) nincs saját keresője, hanem a Google-é a kereső, akkor azzal semmi gond? Van egyéb reklám is, minden releváns, nem tévesen találnak ide, nem csak keresnek találnak is, csak így a legegyszerűbb. Tehát ez OK?

Re: következő lépés

2008. 02. 23. 08:16 · Névtelen hozzászóló →

„Magyarán akinél „csak” keresnek és keresnek a csúnya gonosz felhasználók, de a hirdetésekre az istenért sem kattintanának :-)”- illetve a keresesnel levo hirdetesekre kattintanak csak.

Re: következő lépés

2008. 02. 23. 08:30 · Névtelen hozzászóló →

Elolvastam meg egyszer es amit az elobb irtam az hulyeseg, itt tenyleg a kereses mennyisege szamit. Igazabol nem ertem, hogy ez miert gond nekik, mert igy is reklam felulethez jutanak, ha meg robotok hasznaljak a keresot, akkor azt tessek szurni! Raadasul ahol csak hasznaljak a keresot, onnan az Adsense nem is tud penzt elvinni. Lehet, hogy nagyon le vannak terhelve a szerverek? Ennek inkabb orulni kene nem? Na mindegy, igy mar en sem ertem miert csinaltak ezt.

Re: következő lépés

2008. 02. 23. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Egyébként szerintem egyszerű… bár teljesen így sem értem. Tehát csinál valaki egy oldalt ami a rózsaszín plüss cintányérra van optimalizálva, de mikor belép az oldalra valaki, gyakorlatilag csak ezt a feliratot (vagy azt sem, ugye megoldható) találja. Tehát nem találja ami kell neki, de az orra alá van dugva egy kereső, nosza nézzük valamiért csak ide találtam, beírja ide is a delikvens, de vannak rá egyéb valódi találatok (reklámok), azokat nézi meg. Alapban a web-re van állítva a kereső, szerintem elég sokan nem állítják át, és ennyi. Csali oldallal pénzkeresés. Amit nem értek, ugyanez megcsinálható kontextusba helyezett adsense-el is, azt persze letíltja (vagy nem) a gugli, akkor ezt miért nem, hiszen ugyanolyan csalás! Az pedig, hogy a sok keresésért bünti jár, olyan mintha a sok bevételért járna büntetés. Mellesleg gondolom azt sem (lenne) nehéz nekik ellenőrízni, hogy lehetőleg ne ugyanarra keressenek rá a látogatók, mint amivel az oldalra találtak, mert akkor valóban minek az oldal?

Re: következő lépés

2008. 02. 23. 09:29 · Névtelen hozzászóló →

…még valami… Ha valóban a fentiek miatt van ez az intézkedés, akkor szerintem várható egy kis változtatás az algoritmusokon, mert ha ez nekünk hülyeségnek tűnik, biztosak lehetünk, hogy a hegyekben sem gondolkodnak másképp, csak még ennyi tellett tőlük egyelőre. A fentin annyit módosítanék, hogy az a „sima” adense azért még is csak más, mert az már készen van, ott van és tudjuk mi lesz a hirdetésben, hiszen benne van az oldal kódjában amivel kontextusba lett hozva, a keresőnél meg ugye elvileg bármit beírhat a látogató, ezt nem lehet előre szűrni… Tehát ez valami olyasmi próbálkozás lehet mint az elvárható bevétel volt a kormánytól, de ez már off.

Új Adsense szerződés

2008. 02. 28. 02:24 · Névtelen hozzászóló →

Milyen változások és melyik a legfontosabb, várom a hozzászólásokat.

2008. 02. 28. 03:54 · Névtelen hozzászóló →

vö.