Friss

október 26, 2005
 A hírek átvétele csak a forrás megjelölésével engedélyezett! 

A friss híreket ezentúl a NapiLap oldalon találod!

Új AdSense hirdetési forma a láthatáron?

—egyes weboldalakon már megjelentek olyan 468*60 pixeles hirdetési egységek, melyek a [Chitika] eMiniMail-hoz hasonlóan lapozható hirdetési felületet nyújtanak. Az egyes lapokról releváns Google keresésekhez, kapcsolódó hírekhez és oldalakhoz lehet eljutni. Az alábbi minták a http://www.vivi.ro/blog/?p=182 oldalról készültek:

Új AdSense hirdetési formátum

2006. április 04.: Végülis a termék neve Google Related Links lett, és egyelőre semmi köze az AdSense programhoz, lásd: http://www.google.com/relatedlinks/index.html

(2006. március 13.) Forrás: http://ojobuscador.com

AdWords hivatkozó

—újabb termék ajánlható az AdSense Hivatkozók program keretében. Ha a hirdetést elhelyező webmester révén valaki az AdWords ügyfele lesz, akkor az új ügyfél első száz dollárnyi reklámköltése után 20 dollár jutalékot kap a hirdetést elhelyező webmester, ha a száz dollár elköltése 90 napon belül történik meg. Az alábbi képen a spanyol nyelvű verzió egyik gombja látható, felirata körülbelül: „Érjen el oldalára irányuló forgalmat a Google Adwords segítségével.”

AdWords Referer

Az AdWords hivatkozó funkció egyelőre Magyarországon nem érhető el, jelenleg az alábbi országokban használható ez a hirdetési forma:

 • Belgium
 • Dánia
 • Finnország
 • Franciaország
 • Németország
 • Olaszország
 • Hollandia
 • Norvégia
 • Lengyelország
 • Portugália
 • Spanyolország
 • Svédország

2006. április 5.: Már magyarországi hirdetők számára is elérhető az AdWords Referral program.

(2005. március 10.) Forrás: [Ojobuscador.com]

Ki nyeri a választásokat a „Google szerint”?

—vajon hogyan alakulnának a választások végeredményei, ha nem szavazatokat számlálnának, hanem azt, hogy az egyes pártok elnevezései hányszor fordulnak elő a weben? Az eredményt a 2006-os választás győztese a „Google szerint” című oldalon találhatod meg.

(2006. március 8.)

AdSense újdonságok

—átalakították az AdSense kezelőfelületét, az eddig külön tablapokkal elérhető AdSense kontextusban, AdSense kereséshez és [AdSense Ajánló]k -vagy ahogy most feltűnik a kezelőfelületen: „Hivatkozók”- termékeket egy tablapra rendezték. Ezen belül az AdSense kontextusban kód generálását változtatták meg a legjobban: az eddig egyetlen oldalról elérhető beállításokat több egymás utáni oldalra bontották szét, némiképp érthetőbb és idótabiztosabb módon. Emellett újabb funkciók, kisebb-nyagyobb változások is megjelentek:

 • Az [AdSense Ajánló]k esetében bevezetett 90 napos határidőt duplájára emelték, tehát 180 napra: ennyi idő alatt kell az általunk „hozott” hirdetőnek megkeresnie első 100 dollárját.
 • Az AdSense kontextusban kód kiválasztásánál a hirdetések hiánya esetén választható eddigi két opció (alternatív URL, vagy Közhasznú Hirdetések) mellé egy harmadik is választható, ami egy választott színnel tölti ki az üres hirdetési mezőt.
 • A kontextuális módon és specifikusan az adott oldalra targetált hirdetések elkülöníthetőek a részletes jelentésekben.
 • Részletes jelentés kérhető az AdSense ajánlók (Referrals, Hivatkozók, stb…) teljesítményéről is.

A sok változásnak az a hátulütője, hogy sok új szöveg, felirat jelent meg a felhasználói felületen, amit még nem volt idejük magyarra fordítani, ezért a kezelőfelület jóval nagyobb része sajnos angol még. (Érdekes, hogy a súgóban található új oldalakon látható képernyképeket Mac OS X-szel készítették, nem Windows-zal)

2004. március 3.: már magyar nyelvre fordítva jelenik meg az új felhasználói felület.

További részletek: https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=32591 (2006. március 2.) Forrás: elsődleges közlés

Microsoft reklámprogramok

—így fogják hívni a Microsoft által 2006-ban elindítani tervezett, az AdSense és a [[Yahoo! kereső] Publisher Network] által nyújtott szolgáltatásokhoz hasonló kontextuális hirdetési rendszert. A fáma persze arról szól, hogy az MSN AdCenter néven futó platform következő generációs hirdetési lehetőségeket nyújt majd, nem csupán a már működő vetélytársakhoz hasonlóan a weboldalak szövege alapján célzott hirdetéseket jelenít meg. Remélhetőleg a kezdeti béta fázis után a Microsoft reklámprogramok magyarul is elérhető lesz majd 2007-ben: a Microsoft-nak (a Yahoo! keresőval ellentétben) ugyanis megvan rá a kapacitása, hogy bármilyen termékét rövid időn belül magyarra fordítsa, lokalizálja.

2004. február 27.: a contentads.hu Domainnév még szabad 😉

További részletek és forrás: JenSense (2006. február 24.)

Google Page Creator

—új szolgáltatás egyszerű statikus weblapok mindenféle technikai tudás (HTML, stb.) nélküli elkészítésére. A Google Inc. ezen új web-alkalmazása eredetileg egy 20% projekt keretében indult (a Google dolgozók hetente egy napot nem szorosan a munkájukhoz kapcsolódó projektekkel töltenek). Míg a [Blogger] szolgáltatását olyanoknak ajánlják, akik rendszeresen frissítik honlapuk tartalmát (mai divatos szóval élve bloggolnak), addig a Google Page Creator-t elsősorban a kisebb, egyszerű, ritkábban frissülő oldalak készítésére fejlesztették. Az egyébként ingyenes szolgáltatás egyelőre csak Gmail hozzáféréssel rendelkezők számára érhető el a http://pages.google.com címen.(Általános Google felhasználói regisztráció nem is elég.)

A szolgáltatás rövid leírása angolul: http://blog.outer-court.com/archive/2006-02-23-n32.html

2004. február 24.: Az indexen is írtak a Google Page Creator-ról: http://index.hu/tech/net/goweb060223/

További részletek és forrás: Search Engine Watch (2006. február 23.)

Megújult az MSN Search kinézete

—Az eddigi egyszerű dizájnnál, ha lehet, még neutrálisabbat kapott az MSN Kereső kezelőfelülete. Mindemellett egy Keress és Nyerj! akciót is hirdettek, mellyel arra ösztökélik a felhasználókat, hogy győződjenek meg maguk, mennyit javultak a rangsoroló algoritmusaik az utóbbi időkben.

MSN Search weboldal régi kinézeteMSN Search weboldal új dizájnja

További részletek: innen (2006. február 17.) Forrás: elsődleges közlés

Újraindult a tango.hu

—bő két hónapos leállás után, február nyolcadikán újraindult a tango.hu kereső, mely egy új, a startlap.hu-t is üzemeltető Sanoma által licenszelt Jyxo keresőtechnológiára épülő szabadszavas kereső.

További részletek: tango.hu (2006. február 9.) Forrás: elsődleges közlés

AdSense Ajánló szabályai csendben megváltoztak

—a továbbiakban csak azok után az új AdSense felhasználók után fizetik ki a 100$ jutalékot az új felhasználót továbbító webmester számára, akik az első 90 napos periódusban képesek elérni 100$-os bevételt. Erről a szabályváltozásról a Google Inc. nem értesítette külön a felhasználóit, csak a kezelőfelületen jelent meg egy új kitétel (egyelőre a magyar felületen is csak angol nyelven.) Régebben ugyanis nem volt megszabva időlimit az első 100 dollár megszerzésére vonatkozólag.

További részletek: [AdSense Ajánló] (2006. január 27.) Forrás: [OJOBuscador.com]

Ask Jeeves saját képkeresővel

—Ask Picture Search: új, saját képkereső-szolgáltatás váltja fel az eleddig a Picsearchtól licenszelt képkereső funkciót, természetesen egyelőre béta állapotban. kezelői felülete egyszerű, letisztult; de a poén leginkább abban van, hogy egyből felkínálja az egyes képek eltárolását a MyJeeves szolgáltatás segítségével.

További részletek: Ask.com, Képek keresése (2006. január 24.) Forrás: [OJOBuscador.com]

1.5 november 30.

http://weblabor.hu/hirek/20051130/firefox15

Fórumkereső

http://weblabor.hu/hirek/20051116/forumkereso

del.icio.us

rel=”nofollow”

jux2

web mérete, januárban : http://www.cs.uiowa.edu/~asignori/web-size/

Google web accelerator 2005. május 5-én adták ki a program béta

In February 2005, Google Inc. made a proposal to host some of the content of the Wikimedia projects. http://meta.wikimedia.org/wiki/Google_hosting

 1. april 7 : http://meta.wikimedia.org/wiki/Yahoo%21_hosting

flickr

google.lap.hu 2005. szeptember 11., vasárnap

Google 7 éves, adatbázisnövelés: forrás: http://googleblog.blogspot.com/2005/09/we-wanted-something-special-for-our.html

Google Jagger update

AdSense referrals

Blogter.hu 2005. november 22., kedd

Adwords szövegméret nőtt lásd: http://blog.outer-court.com/archive/2005-12-10-n86.html

AdSense Themed Ads

MSN Search 2005. január 31

MSN Search magyarul: 2005 nyara

–>

(2006. január 23.) Elsődleges közlés

Google Analytics változások

—az indulása után röviddel korlátozott ingyenes szolgáltatás kapacitásfejlesztés miatt már hozzáférhetővé teszi minden, már regisztrált felhasználó számára az új webhelyek hozzáadását, továbbá hamarosan a regisztrációt lehetővé tevő meghívók kiküldését ígérik azok számára, akik a Google Analytics oldalán e-mail címüket megadva értesítést kértek a szolgáltatás változásairól. A http://www.google.com/analytics/progress.html oldalon megjelenő bejegyzés december 5-e óta már a második helyzetjelentés.

További részletek: Google Analytics (2006. január 4.) Forrás: [Zorgloob]

Google Music Search

—új szolgáltatás, mely segítségével zenészek, zenekarok, albumok, stílusok stb. szerint lehet keresni a [Google]-től már megszokott egyszerű felületen, a máshol fellelhető dalszövegek, és a megvásárolható albumok, számok közvetlen hozzáférésével. Az adatbázis leginkább mainstream angol nyelvű előadókra fókuszál: a Slayer vagy a Britney Spears kulcsszavakra kielégítő információk jelennek meg, de például olyan egyéb dél-amerikai vagy nyugat-európai előadókról, mint pl. Vinicius Moraes, Kortatu vagy Tuomari Nurmio, jóval kevesebb információ szerepel; magyarokról pedig semmi hír. Senki se számítson rá továbbá, hogy e kereső segítségével majd ingyen mp3 számokat lehet megszerezni. A nyitóoldal még az alább látható mértékben aszketikus/félkész, továbbá a Google egyéb oldalain sem találni hivatkozást, információt a http://google.com/musicsearch címen elérhető új szolgáltatásról.

Google Music Search nyitóoldal a kezdetekben

További részletek: [Google Music Search] (2005. december 15.) Forrás: [Zorgloob]

Alexa Web Search Platform

—elindult az első olyan szolgáltatás, ahol külön válik a weben található adatok gyűjtése, feldolgozása, elérhetővé tétele a keresést lehetővé tevő felhasználói felülettől. A Google Web API vagy a Yahoo! kereső Web API-hoz hasonlóan az Alexa (többek között az [A9] és a Wayback Machine működtetője) hozzáférést enged adatbázisához harmadik félnek is, akik ezáltal a rendszerben tárolt adatokat saját elképzeléseik szerint felhasználva építhetik fel [Online szolgáltatás]ukat. A Google és a Yahoo! kereső! rendszeréhez képest jóval több lehetőséget nyújtanak, de ezért fizetni kell. Ez az ízig-vérig Web 2.0 szolgáltatás egyelőre úgy tűnik, csak amerikai partnerek számára elérhető. Körülbelül olyan ez, mint a vasút szétválasztása pályafenntartó és járatüzemeltető társaságokra.

További részletek: http://websearch.alexa.com/ (2005. december 13.) Forrás: http://battellemedia.com/archives/002116.php

Yahoo! kereső! Inc. megvette a del.icio.us-t

—egy tulajdonoshoz került a Flickr és a del.icio.us, a közösségi címkézés (social bookmarking) két úttörő vállalkozása. Eddig is sokat fejlődött a delicious: apránként kerültek bele újabb és újabb funkciók; felhasználói azonban leginkább a weben (és a Web 2.0-án) már otthonosan mozgó internetezők voltak, ezért leginkább a webfejlesztés, programozás, plusz „ami a geekeket még érdelki” témaköreivel kapcsolatban tudott hozzáadott értéket felmutatni az oldal (azon kívül, hogy egy jól használható személyes könyvjelző-tár volt). A [[Yahoo! kereső]! Inc.]-hez való csatlakozás lehetőséget teremt a cég egyéb szolgáltatásaival való szintézisre, tehát újabb izgalmas alkalmazások megteremtésére, másrészt az eddigieknél jóval szélesebb körből toborozhatja felhasználói bázisát, és így többek számára lehet egy nélkülözhetetlen eszköz az interneten való böngészéshez.

Bejelentés a del.icio.us oldalán: http://blog.del.icio.us/blog/2005/12/yahoo.html

Bejelentés a Yahoo! kereső Search blog oldalán: http://www.ysearchblog.com/archives/000223.html

További részletek: del.icio.us (2005. december 10.) Forrás: [Google Blogoscoped]

Automatikus kulcsszó-javaslás a kurzor.hu-nál

—gyakran keresett kulcsszó begépelésekor javaslatok jelennek meg egy legördülő listában, a leggyakrabban keresett Kereső-kifejezések alapján. Ez nemcsak Kereséskor hasznos, hanem a Keresőoptimalizálás során is: segít a megfelelő Kulcsszavak kiválasztása‘ban. A szolgáltatás nagyon hasonlít a [Google Suggest] funkciójára, mivel csak magyar nyelvű keresésről szól, ezért javaslatai jobban használhatóak. Köszönet kedves látogatómnak, hogy hozzászólásával értesített erről az újdonságról.

a kurzor.hu kereső automatikus kulcszó-javasló funkciója

További részletek: kurzor.hu (2005. december 6.) Elsődleges közlés

tango kereső

—új magyar szabadszavas kereső indult a startlap-ot is üzemeltető Sanoma Budapest Kiadói Rt. fejlesztésében. Az oldal szlogenje a következő: „tango* – a király kereső, keresőkirályoknak!” Mivel a Sanoma a startlap.hu oldalak révén toronymagasan vezető pozíciót tölt be a Tematikus katalógusok között, logikus lépés volt, hogy saját szolgáltatással jelenjenek meg a Szabadszavas keresők magyarországi piacán is. Nem volt egyszerű kideríteni, hogy melyik keresőtechnológián alapul a rendszer: leginkább a zoohoo.hu találataival mutatott hasonlóságot, de az oldalak más sorrendben jelentek meg. A jyxo rendszer két hibája azonban nem hagyott kétséget affelől, hogy mivel is van dolgom (egyrészt bizonyos speciális esetekben nem jól csoportosítja a találati oldalakat, teját tíznél kevesebb oldal jelenik meg egy lapon, másrészt a [Jyxobot] figyelmen kívül hagyja a <meta name=”robots” content=”noindex,nofollow” /> Meta tagokat…). Az első, felszínes benyomások alapján nagyon jónak tűnnek a találatok. Részletesebb elemzés a hamarosan megjelenő, decemberi Keresők összehasonlítása tanulmányban lesz olvasható. Az oldal még nincsen teljesen kész, például s segítség oldalon semmilyen érdemi infó nincsen. Addig is, aki a tango keresőben használható Speciális kereső-kifejezések iránt érdeklődik, az látogasson el a http://jyxo.cz/d/help oldalra (némi cseh nyelvtudás hasznos lehet).

További részletek: tango.hu (2005. december 3.) Elsődleges közlés

Statgép

—szabadon lehet regisztrálni az eddig csak meghívásos alapon üzemelő ingyenes webstatisztikai szolgáltatás igénybevételére. A rendszer kiváló alternatíva lehet azok számára, akiknek nem kapnak AwStats statisztikát a tárhelyük mellé, és jelenleg nem tudnak regisztrálni a Google Analytics oldalára. Sajnos kevesebbet tud, mint a StatElit, viszont ezúttal gondosan átolvastam a felhasználási feltételeket, és nem utalnak rá, hogy reklámokat helyeznének el a számlálót tartalmazó oldalakon. A hír nem a legfrissebb, ugyanis november 15-étől engedi Mr.A a szabad regisztrálást. Idézet az oldalról:

Úgy döntöttünk, hogy egyelőre kikapcsoljuk a meghívásos regisztrációt, azaz szabadon lehet regisztrálni. Aztán ha összeomlik a rendszer, majd megint meghívós lesz, muhahah.

További részletek: statgép (2005. december 2.) Elsődleges közlés

Helyére került a SZTAKI Kereső

—végleges felületet kapott a kereső, bekerült a SZTAKI többi információs szolgáltatása -mint például a szótárak- mellé, a régi címének megtartása mellett. Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a fejlesztés elérte azt a fokot, hogy a rendszer már a nagyközönség részére használhatónak ítéltetett. Az kereső-adatbázis egyelőre nem a legfrissebb, több hónapos találatok is megjelennek a Találati rangsorban. Reméljük, hogy a jövőben ez változni fog.

Idézet az oldalról:

Üdvözöljük a SZTAKI webkeresőjében, amellyel a .hu alatti oldalakat keresheti és a találatok között a keresőszavak ragozott alakjai is szerepelni fognak. A keresőrendszert az Informatika Kutató Laboratórium Adatbányászat és Webes Keresés Kutatócsoportja üzemelteti. A rendszer legfontosabb jellemzői:

 • Magyar szótövezés, ékezetek kezelése
 • Joker (*, ?) karakterek használata
 • Hasonlóságkeresés kutatási eredményeink megvalósításával

A közel 100,000 sor C++ kód lényegében teljesen saját fejlesztés, a jó öreg Larbin webrobot (akit már nagyon ideje volna nyugdíjazni) és az elvetemült nem-HTML formátumok átalakítói, elsősorban az OpenOffice kivételével.

a SZTAKI kereső új felhasználói felülete

További részletek: SZTAKI Kereső (2005. november 29.) Elsődleges közlés

Firefox ajánlók

—Új hirdetési lehetőség az AdSense programban: Google eszköztárral felszerelt Firefox böngésző letöltését reklámozó gombok formájában. Egy dolláros bevétel jár, ha új Firefox felhasználó első alkalmmal installálja a böngészőt, Windows rendszeren. Ebben a hónapban már a harmadik újfajta hirdetési lehetőséget vezették be a AdSense keretein belül, a AdSense Hivatkozók és a [Portálon regisztráló hirdető program] után. A probléma csak annyi, hogy hiába elérhető ez a program magyar nyelven, ha még nem létezik magyar nyelvű Google Eszköztár, ennek megfelelően értelemszerűen nem lehetséges a magyar nyelvű Firefox letöltése sem.

További részletek: [Firefox ajánló] (2005. november 28.) Forrás: [Google Blogoscoped]

A StatElit már hirdetéseket jelenít meg

—Ha nem értesültél volna a Felhasználói Feltételek májusi változásairól, akár csak én… Nem tudom mióta, (mivel nagyon ritkán használok Internet Explorer böngészőt, és csak azon működik ez a JavaScript) de jó eséllyel megjelenhet minden oldal közepén egy, az oldalt eltakaró hirdetés, amelyiken e ingyenes statisztikai rendszer kódja be van szúrva. Ajánlott eltávolítani az összes weboldaladról az összes kódot, amennyiben nem szeretnéd, hogy valaki a Te weboldaladba írjon, valamit anélkül, hogy pontosan tudnád, mit. Alább láthatsz példát egy hirdetésre: képzeld mindezt az oldalad közepére a weblapod egyes elemeire rátakarva, úgy hogy még villog is…

egy ajándék a statelit-től...

További részletek: StatElit (2005. november 16.) Elsődleges közlés

Jön az Onsite Advertiser Sign-Up

-két héten belül az AdSense megjelnítő webmesterek közvetlenül lehetővé tehetik hirdetések elhelyezését oldalukra targetálva. Egyelőre „Onsite Hirdető bejelentkező”-ként aposztrofálják a szolgáltatást, és még nincs kész a magyar nyelvű kezelőfelület, de érdemes elvégezni a beállításokat, ugyanis amennyiben másképpen nem állítjuk be, ez a fajta hirdetés meg fog jelenni oldalunkon.

További részletek: [Portálon regisztráló hirdető program] (2005. november 16.) Elsődleges közlés

Itt a Google Base!

-egy új korszak nyitánya: a kereső szolgáltatók már nem csak az információ megtalálására szorítkoznak, hanem az Értékes tartalom hosztolására. Eddig is voltak erre irányuló törekvések ([Blogger], Flickr), azonban eddig az információ elsődleges megjelenési formáját nem a keresők nyújtották, szemben ezzel a szolgáltatással. A [Google Base] lehetővé teszi bárkinek szinte bármilyen típusú adatbázis-rekord létrehozását, vagy már meglévő rekordok használatát, melyek között a Google szabadszavas keresőjéhez kísértetiesen hasonló módon kereshetünk. E forradalmian új rendszer hatása jelenleg még beláthatatlan. Egy héten belül ez már a második nagy dobása a Google Inc.-nek: a Google Analytics az online statisztikai és számláló szolgáltatások végét jelentheti, a [Google Base] rendszer pedig sok nagy webes szolgáltatónak okozhat komoly érvágást, mint pl. az Amazon, vagy az eBay.

Hivatalos bejelentés: http://googleblog.blogspot.com/2005/11/first-base.html (2005. november 16.) Forrás: [Google Blogoscoped]

Google Analytics

-ez az új szolgáltatás rendkívül magas színvonalú webstatisztikát nyújt ingyen, a korábban Urchin néven ismert, majd a Google Inc. által megvásárolt rendszerre építve. A Google Analytics szolgáltatást elsősorban az AdWords kampányok optimalizálásához ajánlják, de AdWords hozzáférés nélkül, általános Google hozzáféréssel használható. Egyelőre úgy tűnik, hogy olyan magas színvonalú statisztikák készíthetőek a rendszer segítségével, hogy hosszútávon okafogyottá lesz az összes többi online statisztikai szolgáltatás létezése.

További részletek: Google Analytics (2005. november 14.) Forrás: [Google Blogoscoped]

AdSense Referrals

—új hirdetési lehetőséget vezetett be a Google, mellyel az AdSense programhoz toboroz résztvevőket. Egyelőre még magyar elnevezése sincs a szolgáltatásnak, de magyar nyelvű gombokat már lehet választani, ahogyan azt ezen a webhelyen is láthatod.

További részletek: AdSense Hivatkozók (2005. november 5.) Elsődleges közlés

Jön a Google Magyarországra

—pl. „Data Center Assistant” állást hirdetnek Budapesten, és Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft. néven céget alapítottak Magyarországon.

További részletek…(2005. november 3.) Forrás: [Weblabor]

Egyéves az oldal!

—Tavaly november tájékán kezdte meg tényleges működését, azóta folyamatosan alakult, de még mindig nem készült el. Talán sosem fog teljesen elkészülni, hiszen mindig lesz mit alakítani rajta. Reményeim szerint ez a „félkész” oldal is sok hasznos információval szolgált annak a havi átlag hétezer látogatónak, aki az utóbbi időben felkereste a webhelyet. További részleteket az Oldaltörténet (első év) oldalán olvashatsz. Hogy hogyan nézett ki az oldal 2005 februárjában, azt itt nézheted meg. (2005. november 1.)

a webhely forgalmának első éves statisztikája

+del.icio.us

—új funkció az oldalon: egy kattintással posztolhatod a del.icio.us linkgyűjteményedbe a számodra kedves oldalakat! Ha még nem iratkoztál fel, vagy nem léptél még be, akkor azt is megteheted a feliratra kattintva.

További információ: del.icio.us (2005. október 29.)

Google Base

—a Google Inc. minden bizonnyal új szolgáltatás bevezetését tervezi -az egyenlőre még nem elérhető- base.google.com címen,mely gyakorlatilag adatbázis hosztolást jelent. Az új szolgáltatás logikus lépés a cég adatfarmok működtetésében szerzett tapasztalatainakhasznosítására, egyszersmind fontos mérföldkő lehet a Web 2.0 alkalmazások fejlődése szempontjából, csakúgy, mint a sokak általmegjósolt GooOS megjelenése tekintetében.

További részletek és forrás: http://blog.outer-court.com/archive/2005-10-26-n16.html (2005. október 26.)

A „Friss” című bejegyzést 2005. 10. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 07. 05., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások