goliat.hu

január 30, 2005

Magyar fejlesztésű szabadszavas keresőprogram volt 2006. novemberEz a kereső egy zombi, egy élőhalott. Adatbázisát több, mint éve nem frissítették, ezért használati értéke nulla, történeti értéke az évek múlásával azonban egyre nagyobb lehet. Sokan azt gondolják, hogy a goliat.hu fontos kereső, ami számottevő részesedéssel rendelkezik a magyar nyelvű keresés piacán: valószínűleg azért, mert az index.hu portál is ezt a keresőt preferálja.

http://goliat.hu

A goliat.hu saját keresőrobottal (gltcrawler), saját adatbázissal rendelkezik, melyet a magyar web tartalmában való keresés opciójával érhetünk el. Ha a „nemzetközi weben” opciót választjuk, akkor a Google kereső adatbázisából származó találatokat kapjuk meg, hibásan kijelezve. Az oldalról még egy nem túl jól használható katalógus is elérhető.

Új oldal regisztrálása a Góliát rendszerébe

http://info.goliat.hu/index.htm

A goliat.hu és a többi kereső

A goliat.hu szabadszavas kereső teljesítményéről a Keresők összehasonlítása fejezetben olvashatsz a régebbi összehasonlításokban.

A „goliat.hu” című bejegyzést 2005. 01. 30. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 06. 26., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások