A Google Alerts már magyarul is elérhető

június 10, 2010

Budapest, 2010. június 9. – A Google magyarul is elérhetővé tette Google Alerts nevű szolgáltatását Google figyelő néven. Ezzel megkönnyíti, hogy a felhasználók folyamatosan nyomon kövessék az őket érdeklő témákat.

Nap, mint nap hatalmas mennyiségű információ tűnik fel az interneten, így nem könnyű rátalálni az újdonságokra még akkor sem, ha az internetező csak néhány specifikus területre figyel. Azt pedig csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen típusú szolgáltatásért fizessenek.

A Google, erre válaszul, magyarul is elérhetővé teszi Google Alerts nevű ingyenes megoldását, Google Figyelő néven. Ez a könnyen kezelhető alkalmazás felkutatja a felhasználó számára érdekes weboldalakat, újságcikkeket és blogbejegyzéseket.

Google Figyelő - Google Alerts

Ehhez mindössze egy keresőkifejezést kell megadni, akárcsak egy átlagos Google keresésnél, és amint új tartalmak születnek a témában, a Google Figyelő automatikusan elküldi a vonatkozó linkeket e-mailben vagy hírcsatornán.

Google Figyelő beállítás

Világszerte emberek milliói használják a Google Figyelőt. Vállalatok számára azért hasznos, mert így nyomon követhetik, hogy milyen véleményeket fogalmaznak meg termékeikről az újságírók, a bloggerek vagy a fogyasztók. Emellett folyamatosan figyelhetik versenytársaikat, vagy egy iparág híreit is. A bloggerek a Google Figyelő segítségével maradnak naprakészek, követik az érdekes eseményeket, legújabb híreket. Aki pedig magánemberként használja az eszközt, megtudhatja, ha valaki írt róla valamit az interneten, vagy hogy éppen mi történik a környékén, ahogy természetesen a sportolókról és sztárokról szóló legfrissebb hírekről, pletykákról is értesülhet.

A Google Figyelő az alábbi címen már elérhető: http://www.google.hu/alerts