Emojik

Furcsa karakterek a Google találati listáiban régebben

Úgy tíz éve lehetett, amikor magam is játszottam olyanokkal, hogy olyan extra karaktereket raktam a weblapjaim Title elemeibe, mint például ez: ۞

Egy ideig ment a dolog, hiszen amikor megjelentek a weblapjaim kivonatai a Google kereső találati rangsoraiban, akkor a többiekhez képest jóval feltűnőbbek voltak. Aztán a Google elkezdte ezeket, és csak ezeket a „furcsa” karaktereket kiszűrni a megjelenített kivonatokból úgy, hogy a normál karakterek megmaradtak. Akkor megtanultuk, hogy a Google igencsak nagy erőfeszítéseket képes és hajlandó tenni azért, hogy a különféle, szükségszerűen igen szedett-vedett tartalmakból egységes kinézetű, ennél fogva átlátható tartalmi kivonatokat adjon.

Furcsa karakterek a Google találati listáiban manapság

Nagyot néztem ezért, amikor egyszercsak megláttam egy ennyire szedett-vedett kivonatot a Google találatai között:

emoji-google-serp-chrome

Ezek a vicces ikonok az úgynevezett Emoji-k: ugyanúgy részei az Unicode szabványnak, mint például ez a furcsa karakter: ۞, és ugyanúgy a legtöbb operációs rendszeren vannak olyan betűkészletek, melyek képesek is megjeleníteni ezeket az Emoji-kat. A fenti példa a Chrome böngésző által megjelenített karaktereket mutatja, míg az alábbi képernyőképen az látható, ugyanez miképp jelenik meg Windows 7 / Internet Explorer kombinációval:

emoji-google-serp-explorer

Emoji-k szerepe a keresőknél

Kíváncsi vagyok, hogy mikor kezdenek el olymértékben visszaélni a webmesterek az Emoji-k nyújtotta lehetőségekkel, hogy hasonlóan a már különös kinézetű Unicode karakterekhez, az Emoji-kat is kiszűrjék a keresők a találati rangsoraikból.

Érdekességképp: a Bing-ben lehetőség van akár emoji-kra is keresni. A síléces Emoji-kat megadva például a síeléssel kapcsolatos találatokat kaphatunk:

bing-emoji-search-skiing

Emoji-k felhasználása látogatottságunk növelésére

Regisztrálj ingyenesen és lépj be az oldalra ahhoz, hogy elolvashasd ezt a bekezdést!

Források

A nyitókép és további érdekességek forrása a Wikipédia megfelelő cikke: http://en.wikipedia.org/wiki/Emoji

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük