Google AdBirds — Hirdessen madarakon!

Külföldi AdWords fiókokat kezelő keresőmarketing szakemberek már találkozhattak a Google legújabb hirdetési megoldásával, mely által immár madarakat felhasználva is átadhatjuk üzenetünket célközönségünknek. Remélhetőleg mihamarabb elérhető lesz ez a forradalmian új hirdetési megoldás a magyar hirdetők számára is! A Google mérnökei már eddig is számtalanszor bizonyították, hogy élen járnak a hirdetési piac újabb és újabb innovációkkal történő forradalmi átalakításában, és mi tagadás: ezúttal is sikerült valami igazán különlegeset alkotniuk.

A hirdetési kampányok beállításánál először a megfelelő madártípust kell kiválasztani. Ahogy a képernyőképekből is látszik, jelenleg veréb, bagoly, kacsa, sas, repülő patkány és pingvin érhető el a kínálatból. Ez utóbbit vélhetőleg nem fogják bevezetni idehaza — reméljük, lesz helyette mondjuk gólya. A megfelelő madár kiválasztása után — melyben a adott madártípus főbb jellemzőit leíró szöveg segít — meg kell adjuk, hogy melyik testrészén milyen reklámüzenetet szeretnénk megjeleníteni.

A Google ígérete szerint egy munkanap alatt élesítik a hirdetéseket, bár figyelemünkbe ajánlja, hogy a vándormadarak nem biztos, hogy elérhetőek a választott régiónban, illetve az is előfordulhat, hogy kirepülnek a kampányoknál megadott területről. Állítólag nem éri károsodás a madarakat.

😉