PageRank frissítés és a linkgyűjtemények fejlődése

január 26, 2011

Aktualizáltuk a Google által a közelmúltban (végre) eszközölt Page Rank frissítés nyomán a linkgyűjtemény-gyűjteményünkben nyilvántartott magyar webkatalógusok PR értékeit: a változások érdekes tendenciákat mutatnak a linkgyűjtemények fejlődéséről.

A linkmarketing megbízásaink során az általunk rendszeresen használt 216 linkgyűjtemény közül 49-nek nőtt a nyitóoldali Page Rank értéke, ebből 30 olyan linkgyűjtemény volt, melynek korábban nem volt vagy nullás volt a PR értéke.

Adatbázisunkban mindösszesen csak 14 olyan linkgyűjtemény volt, melynek csökkent a PR értéke, és ezek közül is csak 7 olyan linkgyűjtemény volt, melynek lenullázódott a Page Rank-je.

A PageRank értékek önmagukban persze nem jelentenek túl sokat, mindenesetre a tény, hogy ennyi új linkgyűjtemény kapott Page Rank értéket, ill. összességében ennyi katalógusnak javultak az értékei, összhangban van azzal a tavalyi „divathullámmal”, mely a linkgyűjtemények számának robbanásszerű növekedését, és egyben a hazai webkatalógus szcéna a világtrendekhez képest kissé megkésett fellendülését hozta.

A fenti számok csak azokat a linkgyűjteményeket jellemzik, melyek aktívan működnek, záros határidőn belül elbírálják a linkajánlásokat. A többi linkgyűjtemény esetében nem pazaroltuk energiáinkat az adatok frissítésére.