Piwik 1.1 – Ingyenes webstatisztika már magyarul is

január 4, 2011

A mai napon közzé tett 1.1-es verziószámú Piwik immár teljes mértékben magyarra fordított kezelőfelülettel is elérhető, mivel bekerült a kiadásba az OldalGazda által a közelmúltban elkészített teljes magyar fordítás.

A Piwik legújabb, 1.1.-es verziója a korábbi, részleges magyarítást teljesen átdolgozó, új fordítás révén az angolul nem tudó felhasználók és ügyfelek számára is minőségi megoldást nyújt weboldaluk látogatottságának nyomon követése és elemzése érdekében.

A korábbi, a Piwik fejlődésével a program egyre kisebb szeletét felölelő magyar fordítást Horváth Viktor és Mr. Balu készítette. Természetesen annak ellenére, hogy az aktuális fordítást egy, mind a lokalizálásban mind pedig a webanalitikai rendszerek működésében jártas szakember készítette, a mostani fordításban is lehetnek hibák illetve hiányosságok, melyeket a felhasználói visszajelzések alapján szeretnénk kiküszöbölni. Várjuk tehát a véleményeket, javaslatokat, akár ehhez a laphoz rendelt, akár a fórumban posztolt hozzászólásban, de egyéb elérhetőségeinken is.