A Google Keresési beállításai mától magyarul is elérhetőek

december 7, 2009

Budapest, 2009. december 7. – Mától a Google.hu-n zajló keresések egyszerűen pontosíthatóak a Keresési beállítások segítségével. A közvetlenül a találati oldalon elérhető „Beállítások megjelenítése…” linkre kattintva a felhasználók még gyorsabban rábukkannak a számukra releváns találatokra.

A Keresési beállításokkal például a következő módokon szűkíthetők a találatok:

  • Kizárólag a kívánt típusú tartalmak listázása: a találatok szűkíthetők videókra, fórumoldalakra vagy akár tesztekre – egy filmcímre vonatkozó keresés esetén így például elkülöníthetjük a mű trailer-ét és werkfilmjeit tartalmazó oldalakat a szöveges kritikáktól.
  • Kapcsolódó keresések listázása: felsorolja, vagy a Varázskerék segítségével megmutatja, hogy az adott kereséshez leggyakrabban milyen további keresőkifejezések kapcsolódnak
  • Idő szerinti rendezés: a találatok keletkezésük ideje szerint szűkíthetők – megnézhetjük csak az elmúlt nap, az elmúlt hét vagy akár az elmúlt év releváns találatait

Google Varázskerék - mikulás keresés

 

A Keresési beállítások különösen hasznos lehet, ha konkrét kulcsszavakkal nehezen kifejezhető témára szeretnénk rákeresni (például ha fórumozók véleménye érdekel a kutyatartásról), illetve ha egy adott témában szeretnénk még szélesebb vagy épp még szűkebb találati listát kapni.

„A Keresési beállításokkal a felhasználók megkapják annak a lehetőségét, hogy egyedi igényeik szerint találják meg a számukra releváns tartalmakat”
– mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. „Folyamatosan fejlesztjük legfontosabb termékünket, a keresőt, és nagyon örülök annak, hogy mától végre a magyar felhasználók is még könnyebben megtalálhatják az őket érdeklő információkat, tartalmakat az újdonságok segítségével.”

A Keresési beállítások a Google.hu oldalon érhető el.