Szintet lépett a Google Chrome

december 12, 2008

Budapest, 2008. december 11. ­– A Google bejelentette, hogy nyílt forráskódú böngészője, a Chrome kikerül béta-állapotából.

A hét kontinens több mint tízmillió felhasználója tapasztalhatta meg az internetes keresés és böngészés új élményét a Chrome segítségével. A program kiadása óta eltelt több mint száznapos intenzív, a stabilitást és a teljesítmény javítását célzó fejlesztésekkel eltöltött időszakot követően mától kezdve lekerül a “Beta” címke a Chrome-ról.
A Google Chrome úgy lett megtervezve, hogy segítségével felhasználói kényelmesebben böngészhessenek az interneten. Míg az internet kezdeti korszakában a weblapok leginkább szövegeket tartalmaztak, napjainkra videókkal, játékokkal, az együttműködést, a közös munkát támogató eszközökkel és még sok egyébbel is találkozhatunk rajtuk. A Google úgy fejlesztette böngészőjét, hogy gyorsan és mindenféle fagyás nélkül tudja megjeleníteni ezeket a honlapokat.
A böngésző szeptemberi indulása óta a cég több területen is továbbfejlesztette azt:

Stabilitás: A Google Chrome fejlesztőmérnökei a stabilitás növelésére koncentráltak, elsősorban a videók és zenék lejátszását érintően
Sebesség: A V8 Javascript motor továbbfejlesztése megnövelte a böngésző sebességét
Új tulajdonságok: A könyvjelzők logikusabb kezelése volt a felhasználók elsődleges kérése. Emellett a Chrome-ot érintő összes adatvédelmi beállítás mostantól egy helyen, részletes leírás kíséretében található meg, így a felhasználók mostantól teljesebb ellenőrzést gyakorolhatnak ezek felett.

„Habár a béta-státuszból kikerült a Chrome, stabilitása és teljesítménye is megfelel az elvárásainknak, a fejlesztéssel még közel sem vagyunk készen. További szolgáltatásokat tervezünk integrálni a programba, és a Mac-, illetve Linux-kompatibilis verziók megjelenése is egyre aktuálisabb” – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője.

A Google Chrome letöltéséhez látogasson el a http://www.google.hu/chrome weboldalra, míg további információkat angol nyelven itt találhat: http://googleblog.blogspot.com/2008/12/google-chrome-beta.html