AdSense Hiba

január 23, 2011

KaaBoo2011-01-23 14:53:19

Üdv Mindenkinek!

Régebben készítettem egy blogot, majd regeltem magam AdSense-en, hogy meg tudjak jeleníteni néhány hirdetést. Eddig nem is volt baj, majd később törölni akartam a fiókomat, amit sikerült is megcsinálni, de később mégis újra akartam regisztrálni, egy másik oldal miatt. Kaptam egy mailt, hogy nincs elég tartalom az oldalon így nem tudják elfogadni a jelentkezést.

Viszont így olyan helyzetbe kerültem, hogy se belépni nem tudok, se regisztrálni, hiszen már a nevemen nyilvántartanak. Pedig most már teljesen más oldallal kapcsolatban keresném őket. e-mailt lehetetlen írni nekik…

Mit tegyek? Érdemes más néven regisztrálni? A csekket akkor is be tudom váltani? Nem tudok már mit kitalálni.

OldalGazda2011-01-24 10:06:41

Ez ciki, mert az AdSense fiókhoz tartozó nevet nem olyan egyszerű megváltoztatni, mert pl. nem lehet olyan az átírásnál kért név, amivel már regisztráltak AdSense fiókot. Ennek hiányában pedig mind a banki utalásnál mind pedig a csekknél ott lesz egy név, ami nem feltétlenül egyezik a tieddel. Ki lehet persze próbálni, hogy elmegy-e az utalás úgy az általad megadott bankszámlára, hogy más a neve a számlatulajdonosnak az AdSense rendszerében, de nem ajánlanám ezt a fajta kísérletezést.

Nekem anno egyébként gond nélkül átírták az AdSense számla tulajdonosának nevét (de nem ilyen okból), ezért ez önmagában nem lenne probléma. Emlékeim szerint akkor még csak e-mailban lehetett ilyet kérni. (És akkor még lehetett e-mailban is kommunikálni az AdSense csapattal…)

KaaBoo2011-01-30 15:52:12

Esetleg tudsz nekem küldeni emailben valami kontaktot ahol meg tudom ezt oldani?

OldalGazda2011-01-30 17:56:34

Sajnos nem tudok kontaktot adni. A névátírást egyébként a fiókodból tudod kezdeményezni.

Anand2011-07-08 14:45:02

Sziasztok!

Nekem az a problémám, hogy a Worpress blogbejegyzéseimben a hirdetéseim nemcsak magyarul, hanem angolul, arabul, franciául stb. IS megjelennek. .hu végződésű oldalról van szó és magyar cikkekről (ezek a blogbejegyzések tartalmazzák a Google hirdetéseimet, amiért fizet a Google nekem).

Ráadásul a csatornákat is kiválasztottam a Google-nél, ami szintén magyar szavakat tartalmaz és Magyarországról nézem a site-ot, szóval nem értem mit keresnek ott a külföldi hirdetések. Legalább 4-500 hirdetésem kint van a WordPress blogomban (amit plugin nélkül én tettem bele), így elég nagy munka lenne mindegyiket átírni. Ezen nem szeretnék változtatni. Hol lehet ezt a Google felületén átírni, hogy ne szálljanak el a mostani hirdetések és csak magyar hirdetések jelenjenek meg?

Kérlek segítsetek, ha tudtok,

Köszönöm,

Anand

OldalGazda2011-07-13 10:30:51

Szia! Két dolgot nem értek: „csatornákat is kiválasztottam a Google-nél, ami szintén magyar szavakat tartalmaz” ezt mit is takar pontosan? „Legalább 4-500 hirdetésem kint van a WordPress blogomban (amit plugin nélkül én tettem bele)” Hogy tetted bele pontosan a hirdetési egységeket? Ha megadnád a blogod címét, lehet, sokat segítene, mert ez így nem egyértelmű.

Anand2011-07-16 14:08:59

Szia József!

Először is nagyon köszönöm a segítséget és a türelmet. Nos, a Google-nél kulcsszavakra kiválasztottam témákat. Konkrétan azt hiszem a pszichológus szót választottam. Ezt értem csatornák alatt. És erről a blogról van szó: http://www.pszichologus-maganrendeles-online-is.hu/blog/ (3 hasonló oldalam van, ahol ugyanez a hiba).

Ami a hirdetéseket illeti, a Google által előállított html kódot én illesztettem be a WordPress-be a cikkeimbe (tehát nincs külön plugin, ami ezt kezeli).

Köszönöm

Previously Jároli József wrote:

Szia! Két dolgot nem értek: „csatornákat is kiválasztottam a Google-nél, ami szintén magyar szavakat tartalmaz” ezt mit is takar pontosan? „Legalább 4-500 hirdetésem kint van a WordPress blogomban (amit plugin nélkül én tettem bele)” Hogy tetted bele pontosan a hirdetési egységeket? Ha megadnád a blogod címét, lehet, sokat segítene, mert ez így nem egyértelmű.
 

OldalGazda2011-07-18 08:40:24

Nálam csak magyar hirdetések jelentek meg, szóval vélhetőleg a probléma ott gyökerezik, hogy a nálad mint kliensnél vannak olyan beállítások, a Google számára indikációk, hogy téged érdekelhetnének arab és/vagy francia reklámok. Pl. francia nyelvű a böngésződ, oprendszered, stb. Szóval szerintem nincs semmi probléma, maximum annyi, hogy három ekkora hirdetési egységet nem mindig tud egyértelműen megtölteni a témáddal releváns hirdetésekkel a rendszer, mert egész egyszerűen nincs annyi releváns hirdető.

Anand2011-07-19 11:58:01

Értem, köszönöm. És ezt be tudom állítani, hogy csak magyar, angol jelenjen pl. meg? Illetve át tudom állítani a témákat úgy (többet megadni), hogy ne kelljen a html kódot lecserélni?

OldalGazda2011-07-22 14:03:12

Nem, az AdSense rendszere arra épül, hogy a Google tudja hogy melyik látogatónak mit érdemes megjeleníteni a rendelkezésre álló hirdetésekből. Az oldalgazdáknak erre kis ráhatása van: kb. egyedül a tartalom jöhet szóba ecélból. Szóval ne rágódj ezen többet szerintem.

Anand2011-07-22 19:39:23

Okés, rendben és köszönöm a segítséget.