Google Adsense hirdetés látszik- vagy nem (xoops)

április 12, 2011

leavi2011-04-12 08:37:51

Sziasztok. Az oldalamat (amin xoops cms található)regisztráltam a google adsense hirdetéseihez. A kód jobb oldalra egy blokkba került. A reklámok szépen meg is jelennek, kivéve a főoldalon. Ez roppant idegesítő, mivel pont a főoldalt lenne jó ha látszódna. Feltérképezve fel van az oldal, magyar hirdetések meg is jelennek -a fő oldal kivételével ahol csak üresen látszik a hirdetés helye…A kód ott van, csak nem jelenik meg semmi.

Tud valaki nekem ötletet segítséget adni, hogy miért van ez?

leavi2011-04-13 10:53:01

Senkinek semmi ötlet? Külföldi „nagy” fórumokra is beírtam, de ott sem kaptam semmiféle választ rá sajnos…

OldalGazda2011-04-13 12:18:38

Magát az AdSense kódot megtalálod a nyitólap forráskódjában?

leavi2011-04-13 12:56:55

Igen, benne van. Csak üresen marad, hirdetés nélkül. Maga a script lekéri a hirdetést, mert látszik, hogy ott a google áltlal küldött kód, de nem jelenik meg. Érthetetlen számomra.

Az oldal egyébként a www.szurony.com

Láthatólag nem látható jobb oldalt a hirdetés. Bentebb merészkedve a hirdetések előjönnek már.

Értetlenül állok a hiba előtt.

leavi2011-04-13 13:08:28

Az oldalon belüli jogosultságok is jól vannak beállítva, ezért az sem lehet akadály.

OldalGazda2011-04-13 15:30:03

Hmm.. A hirdetési kód tehát megjelenik rendesen az oldalon, ilyenkor nem az oldal működésében van a hiba. Ha nem mondod el, hogy melyik oldalról van szó, az életben rá nem jöttem volna, így viszont én nagyon-nagyon gyanítom, hogy emiatt nincs hirdetés a nyitólapodon:

A Google hirdetéseket tartalmazó webhelyeken nem szerepelhetnek a következők, illetve ezekre mutató linkek:

Fegyverek vagy lőszer (pl. lőfegyverek, lőfegyver-alkatrészek, rohamkések, kábítópuskák) értékesítése

Szerintem lehet a webhelyed nyitólapján valami olyan egyértelműen fegyverértékesítéssel azonosítható kulcsszó, ami annyira durva filtert jelent, hogy semmilyen hirdetést nem szolgál ki rá a rendszer.

Mindenesetre azt javaslom, ne erőltesd ezt az AdSense témát, mert mihelyst valamilyen Google alkalmazásában álló emberi lény elé kerül az oldalad, akkor esélyes, hogy rövid úton ki fognak zárni a rendszerből, hiszen tételesen benne van a tiltásban az általad lefedett témakör. Ha még nem tiltottak le, az lehet, csak annak tudható be, hogy még nem érted el az első kifizetéshez szükséges határt.

leavi2011-04-13 19:56:46

Az ötletedet kipróbáltam, lekapcsoltam a blokkokat. Sajnos továbbra sem jelent meg a hirdetés. Így a szűrőt kizártam.

 A következőt vettem észre: ha a google oldalán rákeresek az oldalra és megnézem a tárolt változatot, akkor ott van a hirdetés! Mivel ott egy statikus oldalként van tárolva ez a lap már, lementettem én is az egész kezdő oldalat htmlkén. Így megjelenik a hirdetés. Egyenlőre még mindíg tanácstalan vagyok….

OldalGazda2011-04-14 17:04:24

És az nem lehet, hogy az oldalra mutató valamelyik külső vagy belső link szövegében szerepel valami olyan kulcsszó, amit detektálva az AdSense rendszere azonnal kifilterezi a hirdetéseket? Ez ugyanis magyarázná, hogy a nem ugyanazon URL-en megjelenő, technikailag ugyanazt a kódot tartalmazó weblapokon miért jelenik meg konzekvensen a hirdetés…

leavi2011-04-14 20:58:50

Az való igaz, hogy a google reklám url-jébentalálható küldő oldal linkje átírásával a reklám mejelenik. Tehát ez a hiba oka. Csak nem tudommi okozhatja, mert olyan oldalt is kihagya reklám, ahol semmiféle adat nem szerepel ami zavaró lehetne.

Meg lehet tudni valahol konkrétan ha ilyen filterezendő szó szerepelne?

  

OldalGazda2011-04-14 22:29:20

A Google Webmaster Tools segíthet a külső linkek szövegeinek felderítésében. Érdekes lenne kideríteni, hogy tényleg jó volt-e a tippem, bár azt, hogy milyen szó az, ami „csúnya”, vagy a hivatkozó oldal maga lehet a „jel”, talán sosem fogjuk tudni kideríteni.