Mit tegyek? Egy éve sehol!

szeptember 16, 2012

vhnns2012-09-16 22:18:17

Kedves Oldalgazda!

Megörököltem egy honlapot (illetve hármat) és most ennek az optimalizálásával vagyok elfoglalva. Lassan 1 hónapja hogy elkezdtem optimalizálni de sajnos eddig semmi eredmény. Tudom hogy 1 hónap még nem nagy idő, még is azt gondolom, hogy valami mocorgást már kellett volna éreznem. Ami igazán érthetetlen számomra hogy az első 500 találatban nincsen benne.

Úgy kezdődött hogy egy cég készített 3 oldalt ax-lock.hu, ax-lockbolt.hu, ax-lockszerszam.hu, elméletileg más-más tartalommal, a végén a tartalom egyezés szerintem közel van a 85-90% hoz.

Első kérdés, hogy a tartalom egyezés csak akkor büntet ha az 100% ig egyezik vagy akkor is ha egy része egyezik?

A három  oldalból az első az ax-lock.hu optimalizálási feladatai maradt rám. A másik kettőhőz nincs közöm, azt megszüntetni, letörölni nekem nincs hozzáférésem. Az ax.lock.hu oldalon elhelyeztem a barkács, és szerszám kulcsszavakat, és elkezdtem linket építeni.

(zárójelbe jegyzem meg, van néhány olyan oldalam ami link építés nélkül is 20-30. helyet foglalja el a google listán, readásul ingyenes .tk domainnel pl. google=ceremóniamester budapest, ceremoniamester.tk)

Egy hónap telt el, a google már indexelte az oldalt, hiszen a tárolt verzióba már a kulcsszavakkal beírt oldal jelenik meg.

Azt nem gondolom hogy domain színtű büntetést kaptam volna, hiszen a google-ba megjelenik ha rákeresek a domainre, de a kulcsszavakra sehol. A google analytics pedig arról árulkodik hogy egyes termékekre (250 gr kalapács) pedig megtalálható a googleba valahol.

Mi lehet ennek az oka? Merre induljak? Esetleg elkövettem valami hibát?

OldalGazda2012-09-20 10:04:14

Kedves Károly!

Az az igazság, hogy én kb. három külső linket látok erre az oldalra, szóval sokat ettől a felállástól ne várjon szerintem: itt vagy nem került még megfelelő számú külső link kiépítésére a megfelelő eredményekhez, vagy pedig azok csak nemrég történtek, ami miatt pedig várni kell/érdemes/szükséges.

A duplikált tartalom miatti túlzott rettegést és az ezzel kapcsolatos téveszméket pedig praktikusan úgy terjednek, hogy mindenki kritikátlanul beveszi a külföldi SEO blogokban olvasott okosságokat. Azt azért én sem mondanám, hogy nem kell foglalkozni vele, hiszen itt is túlzásokba lehet esni, és nem szeretném, ha valaki e téren túlzásokba esne, majd miután megszívta, engem okolna ezért. Összességében azonban úgy gondolom, ha lesz egy domainnév a három közül, amelyiknek nagyságrendileg több és jobb és szebb linkje lesz mint a másik kettőnek, akkor ez nem fog semmilyen problémát jelenteni az Ön számára.