Zavaros google kivonat a keresőben

július 8, 2011

roland762011-07-08 12:56:24

Sziasztok!

A minap néztem rá az egyik oldalra, amit egy ideje „dédelgetek”, s a keresőben a mellékelt kép szerinti Google kivonat látszik, amiben mindenféle warez tartalomra jellemző crack, serial és key szavak szerepelnek. Gyorsan csináltam egy helyezésvizsgálatot is az eddigi legjobban szereplő kulcsszavaimra, ami a „járműreklám” volt, az a 4. helyről esett vissza a 36.-ra, a többi pedig az első oldalról 100 fölé, ami gondolom ennek a Google által rosszul (?) beindexelt tartalomnak köszönhető.

Teljesen érthetetlenül állok a dolog felett, mert nem tudom hol kellene ezt a jelenséget megfogni. 

Van egy rosszakaróm? Vagy a tárhely nem biztonságos? (tavaly volt hasonló helyzet, de akkor még nem foglalkoztam vele) Esetleg a külső forrásból származó javascript plugin lehet a bűnös (nem hiszem mert ugyanezt a Lihgtbox-ot már több helyen felhasználtam és ott nincs ilyen gond)

Előre is köszönöm a segítséget vagy a tippeket!

Roland

OldalGazda2011-07-13 10:27:26

Szia! Megtörték a tárhelyed szerverét, aminek más domainnév is áldozatául esett. Itt tudod elolvasni mi ilyenkor a teendő: http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/11/generic-cialis-on-my-website-i-think-my.html Röviden a trükk az az, hogy a megtört szerver csak a Googlebot-nak tolja a csúnyaságokat a linkekkel, mindenki másnak a normál oldalt, ezért nagyon nehéz felfedezni, hiszen hiába nézed meg a letöltött oldal forráskódját, Te nem fogsz látni benne semmi furcsaságot. Érdeklődj a tárhelyszolgáltatódál, ill. ahogy a fenti bejegyzésben írták, ellenőrizd a webmestereszközökkel, hogy mit lát oldaladból a Googlebot most.

roland762011-07-14 19:54:34

Köszönöm a választ!

A szolgáltató majdhogynem kinevetett, s közölték, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni… 

Amúgy a webmaster tools-ban googlebotként megtekintve tényleg rosszul látni az oldalt.

Azt a megoldást választottuk, hogy másik szolgáltatóhoz költöztetjük az oldalt, amit már amúgy is régóta terveztünk.

Még egyszer köszönöm!

OldalGazda2011-07-15 09:44:49

Ha a Google webmaster tools-szal megvizsgáltad, mit lát a Googlebot, és tényleg azt látja, hogy benne vannak a csúnyaságokra mutató linkek, akkor nagy valószínűséggel nem a Google-ben van a hiba, hanem egész egyszerűen valaki megtörte az Invitel 82.144.160.113 IP című szerverét, ami így a Googlebot IP címeiről érkező forgalomnak mást mutat mint az összes többi kliensnek. Ha rákeresel pl. a

„rosetta stone version 3” crack download site:hu

Kifejezésre, akkor elég sok sorstársadba botolhatsz, pl. Globonet-es, Volán-os oldalak, stb. Véletlenszerűen megpingelgetve a kilistázott oldalak domainneveit, elég sok a fenti IP címen lakik, szóval én nem biztos, hogy kinevetnélek téged a szolgáltató helyében.