Mutathatnak-e weboldalak oda-vissza egymásra?

szeptember 30, 2010

Vampi2010-09-30 13:01:35

Egy kérdést szeretnék feltenni amit halottam. Igaz-e hogy a weboldalon elhelyezett másik egy másik weboldalra elhelyezett link után és ahova az mutat, arra az oldalra nem lehet felhelyezni erre az oldalra visszamutató linket. Azaz két weboldal nem mutathat egymásra oda-vissza! Azaz ,ezt valóban a google kereső bünteti???
 
Köszönöm ha ez ügyben tud felvilágosítást adni nekem.

toteam2010-10-01 07:20:34

Miért büntetné? A Pagerank értéket viszont nem igen fogja emelni. Természetesen minden csalásra felkapja a fejét a Google, ezért ha úgy vélik, hogy a linkelgetés tömeges és mechanikus, kaphatsz büntetést.

CsillagPor2010-10-01 07:22:57

Nem „bünteti”, max. nem származik előnye belőle egyiknek sem, de még ez sem biztos.

Gondolj pl. a CMS rendszerek automatikus trackback linkjére, vagy egyes linkgyűjtő oldalak „örülnénk a viszontlinknek” levelére… arról nem is beszélve, hogy a természetes úton létrejött keresztlinkelés büntetése milyen botorság lenne.

Tehát szerintem nem bünteti, de az esetleges átkattintáson túl sokat várni nem érdemes tőle.

OldalGazda2010-10-01 09:24:11

Az előttem szólók tökéletesen összefoglalták a lényeget, így csak néhány infót a ügyfeleimmel végzett munkáim tapasztalatából tudok hozzátenni a fenti válaszokhoz: láttam már olyat is, aki szinte kizárólag oda-vissza linkekkel ért el jó helyezést kurrens kulcsszavakra, viszont láttam már olyat is, aki évekig büntiben volt egy oldal a cserelinkelés miatt: itt szerintem elsősorban az számít, hogy a kérdéses oldal maga milyen oldalakra hivatkozik, nem pedig, hogy rá milyen oldalak hivatkoznak: ha hulladék oldalakat hivatkozol linkcsere keretében, az inkább árthat, mint használhat – bár a pontos okokat előfordulhat sosem tudod meg ilyen esetben.

Összefoglalva:

– ha kölcsönös linkek képződnek úgy egyébként a SEO-n kívülálló egyéb indokok miatt: csináld, hiszen ez természetes jelenség a weben.

– ha cserelinkekkel javítanád saját magad oldalad helyezését, akkor ne nagyon csináld, vagy legalábbis olvass alaposan utána, és utána is csak óvatosan, mértékkel.

– ha pl. az általad megbízott profi SEO-s javasol cserelinkeket, és valóban van némi tapasztalata a témában, akkor ő vélhetőleg tudni fogja, hogy  mit miért és hogyan ajánl a cserelinkek terén is.

Vampi2010-10-04 18:16:30

Köszönöm az infókat. Lényeg hogy van egy bérelt webshop oldalam és egy oldal ami a cég weboldala. És a kettő mutatna egymásra. Ez hátrébb dob-e a google  keresési találati szintemen? Most több féle válasz még bizonytalanabbá tesz.

slider072010-10-05 08:20:20

„Puding próbája az evés”:)

„Aki nem mer, nem nyer!”

Csak a magam nevében beszélhetek: tapasztalataim szerint az oda-vissza mutogatás jobb, mintha nem lenne backlinked.

OldalGazda2010-10-05 10:41:51

Nem kell bizonytalankodni :), a leírt helyzet, amennyire innen látszik ezt az esetet jelenti, hiszen ez a fajta összelinkelés természetes dolog:

„ha kölcsönös linkek képződnek úgy egyébként a SEO-n kívülálló egyéb indokok miatt: csináld, hiszen ez természetes jelenség a weben.”

cybernagyi2011-01-30 11:36:18

Kölcsönös linkek képződésének nevezhetjük-e, ha egy oldalra többszáz – vagy többezer – olyan link mutat, amelynek a vége csak egy perjel utáni számban különbözik?

A kérdés persze álnaív, de meddig elfogadható és mettől nem tolerálható a módszer?

Ha a módszer nem szabályos, de az első helyen áll vele a Googleban a honlap, az a „cél szentesíti az eszközt” kategóriába tartozk, vagy pedig sima csalás?

Előre is köszönöm a választ.

OldalGazda2011-01-30 18:04:33

Szerintem olyan, hogy csalás nincsen, meg szabályos módszerek sincsenek, hiszen senki  semmilyen törvényt nem szeg meg, csupán kihasználja a Google rangsorolási rendszerének azt az alapvető „gyengeségét”, mely az egyes weboldalak fontosságának vagy hasznosságának megítélését jobb híján automatikusan, pusztán egyes külső jelek elemzése alapján végzi.

Mindazonáltal látatlanban igaz, de nem hiszem, hogy pusztán a sok sitewide link lenne az oka bárki jó helyezéseinek.

Általánosságban pedig úgy hiszem, minél primitívebb egy módszer, annál könnyebben fog akár visszájára fordulni most még talán jótékony hatása a Google folyamatos „okosodása” révén.