tárolt változat töröltetése

március 9, 2010

veva2010-03-09 07:07:22

Jó reggelt!

Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen módon, kinél tudnám egy oldal tárolt változatának  töröltetését kérni?

utazo12011-12-09 20:54:54

Szintén érdekelne a kérdésre a válasz,

az oldal már rég nem változik, a tárolt változat nem került törlésre, pedig kérvényeztem: https://www.google.com/webmasters/tools/removals

Minden URL-re azt állítja, hogy el lett távolítva, ennek ellenére a keresésben ugyanúgy kidobja …. Mi akkor ilyenkor a teendő?! 

OldalGazda2011-12-16 17:05:31

1. várni: a Google által kiszolgált adatok több adatcenterben kerülnek tárolásra, és kell egy kis idő, míg mindegyikben aktualizálódnak az adatok – meg úgy általában ne úgy képzeld, hogy a Google a kis csip-csup kérésedet haladék nélkül végrehajtja 🙂

2. ellenőrizni: hogy a törölni kért oldalt letiltották-e arról a robots.txt-vel vagy robots meta taggal, hogy a Googlebot meglátogassa, illetve ha Google listáiból törölni kért oldal a szerveren is törlésre került, akkor megbizonyosodni róla, hogy a szerver a kérdéses URL-re 404 Not Found válaszkóddal válaszol-e.

A Google ugyanis a tapasztalat szerint valamennyire „ragaszkodik” a korábban már megszerzett adatokhoz egy darabig még akkor is, ha az esetleg eltűnt régebben a szerverről. E ragaszkodás mértékét és időtartamát csökkentheted a 2-es pontban vázolt dolgok ellenőrzésével.