Rólad mit gondol a Google?

Kevéssé ismert, de létezik egy weblap, ahol elénk tárja a Google mindazt, amit gondol rólunk – vagy legalábbis, amit hajlandó abból megjeleníteni. Ha azt gondoltad, hogy mindent tud rólad is, akkor talán érdemes lehet ellátoganod az alábbi címre:

https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated?hl=hu

Az én esetemben elég rossz lett az eredmény: 39-ből csak 9 érdeklődési körömet sikerült eltalálnia. Nehéz lehetett szegénynek, hiszen munkám miatt rengeteg különféle témájú weboldalt, videót nézek meg, és elég széles spektrumban használok keresőkifejezéseket, azonban ez sem mentség az olyan totálisan irreleváns blődségekre, mint például, hogy érdekelne az afrikai zene, a billiárd vagy a televíziós valóságshow-k.

Megnéztem még egy pár másik Google fiókomat, ahol pedig leginkább semmilyen érdeklődési kört nem tartottak számon rólam.

google-nincs-erdeklodesi-kor

 

Az talán minden AdWords hirdetéskezelő számára nyilvánvaló, hogy a Google sokkal többet tud a felhasználókról annál, amit nekünk megmutat, hiszen elég sok hasznos funkció épül olyan háttérinformációkra, amiről fogalmunk sincs (mint például a konverzióoptimalizálás vagy a hasonló remarketing listák). Most azonban egy kicsit csalódottnak érzem magam: lehet, hogy túlértékeltem ezt a tudást?