Google magyar-Magyarország

október 26, 2006

Furcsa hiba a Google.hu nyitólapon

A Google logó alatt egymással átfedésben jelenik meg a „Magyarország” és a „magyar felirat” a http://google.hu oldalon.

Figyelem! OldalGazda semmilyen kapcsolatban nem áll a Google Számítástechnikai Szolgáltató Kft.-vel!

A Google magyar nyelvű kezelőfelülete két címen volt elérhető: egyik valószínűleg a nem magyarországi magyar nyelven beszélő felhasználók számára készült, és „Google magyar” elnevezés alatt fut: http://www.google.com/intl/hu/ A másik, a Google Magyarország pedig a nagyközönség által ismert és használt Google kereső magyar domain alatt bejegyzett változata, a „Google Magyarország”. Most ezeket egyszerre élvezhetjük:

Google hiba: Magyar-magyarország

A történet vége

Kb. egy fél nap elteltével kijavították a hibát.

A „Google magyar-Magyarország” című bejegyzést 2006. 10. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2014. 09. 02., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Másik fura hiba

2007. 01. 18. 08:04 · Névtelen hozzászóló →

A Google aloldalon egy érdekes kódtöredék van a kék sáv fölött: „1 /intl/hu/”http://www.google.com/search?hl=hu&q=valami&lr=

Másik fura hiba

2007. 01. 18. 08:36 · OldalGazda →

már nem látom 🙁

Másik fura hiba

2007. 01. 18. 08:45 · Névtelen hozzászóló →

Még mindig látszik, de csak Internet Explorer-ben.Itt a capture: http://www.blendeguz.hu/google_error.gif

Másik fura hiba

2007. 01. 18. 09:54 · OldalGazda →

Köszi!

Nyitottam ennek az érdekességnek egy új bejegyzést: Google 1 /intl/hu/

n14-k22.analys.google.com

2007. 01. 18. 16:07 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Ma találtam a stat -ban a tárgyban jelzett host-ot.Nem sok találat van rá google -ban.

Jó ez nekem vagy rossz?

Mi lehet Ő?IP: 82.103.132.101User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.0)

Németül valami SPAM robotot emlegetnek, de németül sem tudok. 🙁

rand

Ps: Nem találtam jobb topicot, áthelyezhető. 🙂

Évre szűkíthető keresés…

2007. 02. 19. 04:56 · Névtelen hozzászóló →

Kedves OldalGazda!

Meg szeretném kérdezni, hogyan lehet keresőt úgy beállítani, hogy a találat azokra a cikekkre vonatkozzanak, melyek az adott időszakban kerültek fel a Netre, nem pedig azokra, melyekben az adott évszám szerepel.

Üdvözlettel:

Osztap Bender

Re: Évre szűkíthető keresés…

2007. 02. 19. 13:57 · OldalGazda →

A lehetőségek az alábbiak:

  1. A „speciális keresés” feliratra kattintva kiválaszthatod, hogy az elmúlt három, hat, 12 hónapban volt-e frissítve az adott lap.
  2. Van egy eléggé bonyolultan használható Speciális kereső-kifejezés, aminek itt található a leírása: http://reviews.cnet.com/4520-10165_7-6206764-2.html illetve németül itt: http://www.mindshape.de/suchmaschinen/daterange-feature-von-google.html : a lényege, hogy ezzel is csak azt tudod kikeresni, hogy a Google adatbázisában melyek azok a lapok, amik tartalmazzák a keresett kifejezést és a megadott időpontból származik a legutóbb beindexelt változat: szóval:
     keresett kifejezés daterange:2453777-2454142

(ez a furcsa dátumformátumot itt állíthatod elő: http://aa.usno.navy.mil/data/docs/JulianDate.html)

2007. 02. 19. 14:10 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a választ!Viszont a mai napig volt olyan, hogy a domainhoz tartozó oldalak, arra ráklikkeltem és bejött az összes domainhoz tartozó alolddal amit látott a google…Ez miért tünt el, ezzel kapcsolatosan lehet tudni valmait?

Google Analytics

2007. 08. 06. 14:10 · Névtelen hozzászóló →

Gyerekek, regisztráltam a Google weboldal analizálójába, csoda klassz dolgokat tudhat meg az ember a látogatóiról. Nagyon tetszett! Ám vagy egy hónapja már 0 látogatót jelez, holott biztosan tudom, hogy jártak nálam, mert egy csomóan feliratkoztak a hírlevelemre.Mi lehet az oka, hogy a látogatások nem jelennek meg a statisztikában?Segítsen valaki, mert nagyon jónak tartom a Google Analytics-et, és használni szeretném.Előre is köszi minden segítséget. (Jó lenne, ha emilemre írnátok.)Nicolaartcopy@freemail.hu

Re: Google Analytics

2007. 08. 07. 04:41 · OldalGazda →

Több infó kellene a dologról, pl. a kérdéses oldal címe, további részletek, hogy mióta nem jelzi ki a látogatókat, mit változtattál akkortájt, ilyesmi. e-mailban szerintem nem nagyon fog neked senki sem válaszolni…

Index Törlése

2007. 12. 01. 14:14 · Névtelen hozzászóló →

Tudna nekünk valaki segíteni?

Egy kontakt kellene nekem ahhoz a személyhez, aki eldönti, hogy egy adott honlap indexelését törli a Google keresőből.SOS kellene, mert sajnos a mi oldalunkat törölték, mert az előző szoftveresünk rosszul csinálata meg (de iszonyat drágán) az oldalunkat. Most kaptunk egy értesítést, hogy a honlapunkat 30 napr törölték. Kivel lehetne erről beszélni, hogy a hibát kijavítottuk 1 óra alatt és vissza szeretnénk regisztráltatni az oldalunkat. Ez őrült nagy kiesés lesz az irodánknak. SEGÍTSEN AKIK TUD!! Előre isköszönöm!

2007. 12. 02. 07:29 · Névtelen hozzászóló →

A webmaster toolsban nincs visszajelzési lehetőség? Milyen módon értesítettek? Néhány szóban esetleg meg tudnád osztani, hogy mi volt a hiba? Jó lenne tanulni belőle.

Index törlése

2007. 12. 02. 08:47 · Névtelen hozzászóló →

Ide bemásolom a levelet, ha nem probléma? A linkeket kiszedtük, már az oldalunkból. Az a gondom, hogy idáig a keresőben az elsők között voltunk. Ezért annak az illetőnek , aki a honlapot készítette, neki nagyon sokat kellett fizetnünk. Most meg azt mondja, hogy ő erről nem tehet. A lap látogatottsága egyből több , mint a felére csökkent.Ezt a levelet kaptuk ( a linkeket nem tudtam bemésolni, mert ez a fórum ezt nem engedi meg)Kedves Oldalgazda, Webmester!

Webhelyének indexelése közben észleltük, hogy olyan technikákat használ, amelyek nincsenek összhangban a webmestereknek szóló minőségi irányelveinkkel: IDE SEM TUDTAM BEMÁSOLNI A LINKET

Keresőszolgáltatásunk minőségének megőrzése érdekében webhelyét meghatározott időre eltávolítottuk indexünkből. Jelenleg oldalai legalább 30 napos eltávolítása mellett döntöttünk.

Az eltávolítás oka a következő, keresők számára készített hivatkozások vagy szöveg divehardtours.com webhelyén:IDE SEM TUDTAM BEMÁSOLNI A LINKEKET:Szeretnénk oldalait a Google indexében tartani. Amennyiben Ön is az indexben óhajtja látni webhelyét, kérjük javítsa vagy törölje azon oldalait, melyek minőségi irányelveinket sértik. Amint készen van mindezzel, kérjük töltse ki az alábbi hivatkozással elérhető újrafelvételi űrlapot (reinclusion request): IDE SEM TUDTAM A LINKET BEMÁSOLNI.Üdvözlettel,A Google Keresőminőség Csapat

SAJNOS NEM TUDOM ŐKET ÉRTESÍTENI, HOGY A PROBLÉMÁT MEGOLDOTTUK. SE EGY MAIL CÍM, SE NEM TUDJUK VISSZAKÜLDENI A VÁLASZUNKAT ARRA A CÍMRE AHONNAN A LEVELT KAPTUK.NAGYON HÁLÁS LENNÉK, HA VALAKI TUDNA SEGÍTENI!ELŐRE IS KÖSZÖNÖM

Index törlése

2007. 12. 02. 13:37 · OldalGazda →

Előljáróban hadd kérjelek meg két dologra: 1. olvass egy kicsit figyelmesebben úgy általában: megvan a módja, hogy tudsz linket beilleszteni ide 2. ne írj csupa nagy betűvel, mert az kiabálást jelent, és az nem jófejség, főleg ha segítséget kérsz.

Másodsorban meg minden bizonnyal ott volt a levélben a link, ahol bejelentheted, ha már megszüntetted a kifogásolt dolgot a honlapodon. Tölsd ki azt a reinclusion request-et angolul, amit írtak neked lehetőleg, és várj türelemmel, mást nem tehetsz. E-mail-ezni fölösleges, 99%, hogy nem fog élő ember foglalkozni a Te problémáddal, majd valami automatizmus, ha észleli, hogy már jó lettél, akkor kikerülhetsz a büntiből.

Index törlése

2007. 12. 02. 16:32 · Névtelen hozzászóló →

Elnézést a csupa nagybetűért, senkit nem akartam megbántani, csak meg szeretttem volna különböztetni az ő írásukat az enyémtől.

iGoogle Naptár

2008. 03. 17. 07:03 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudom a Google Naptárat felvenni az iGoogle oldalamra, illetve a Google Desktopomra sem.

iGoogle

2008. 03. 22. 12:04 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudom jó helyre irok-e. Van a vicclap.hu oldalon egy olyan ikon, amire ha rákattintok bejön egy oldal és felkínálja, hogy adjam hozzá az iGoogle oldalamhoz a vicclap.hu-t. Nekem is van egy oldalam és jól jönne egy ilyen ikon. Nem tudja valaki hol tölthetek le ilyet, vagy hova kell regisztrálni?Előre is köszi a segítséget!

iGoogle

2008. 03. 22. 14:10 · marcobazze →

Itt van, amit te keresel: http:// www .google.hu/webmasters/add.html (persze a szóközöket vedd ki:)). Az rss-csatornádat kell beküldened, a kapott kódot pedig kitenni az oldaladra.

iGoogle

2008. 03. 23. 13:58 · Névtelen hozzászóló →

Köszi a segítséget!

Index törlése 2.

2008. 05. 21. 08:02 · Névtelen hozzászóló →

Kedves József!Remélem jó helyre írok, de itt találtam hasonló problémát. Egy startlap oldalt szerkesztek, és a lap először egész jó helyen jelent meg a google-ban (5. hely). Aztán idővel elkezdett lecsúszni, végül eltűnt az index-ből. Nem kaptam semmilyen e-mailt, hogy törölni fogják. Arra gyanakszom, hogy duplikált tartalom miatt lett törölve, ami részben igaz is, mert az oldalon található linkek kb. 40-50%-a megtalálható más, külföldi gyűjteményekben (hozzáteszem magyar lapon nincs ilyen). Azóta további linkeket tettem fel az oldalra (kb +10%), valamint megkezdtem a linképítést is, de semmi változás, a lapom még mindig sehol. Kérdésem, hogy szerintetek mit kellene tennem? Olvastam itt a reinclusion request-ről. Ha ezt kitöltöm, akkor újból felveszik az oldalt? És ha még mindig nem felel meg és újból eltűnik…? Hányszor lehet ezt kérni? Köszönöm

Index törlése 2

2008. 05. 21. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

Az előbbi hozzászólásban nem írtam meg, hogy konkrétan az oldal a hangminta.lap, és csak a „hangminta” keresőszóra nem jelenik meg a google-ban, a „hangminta lap”-ra már igen…

Index törlése 2.

2008. 05. 22. 16:16 · OldalGazda →

Szerintem nem itt nem tartalomduplikálás jelenthet problémát, hanem az, hogy a Google-nek egy kicsit „sok lett már” a hangminta kulcsszóból az oldaladdal kapcsolatban: ez pedig azt jelenti konkrétan, hogy nem az oldalra mutató linkek relatív „egysíkúak”, tehát pl. az általad írott blogokon található site-wide linkeken is csupán a „hangminta” ill. „hangminta lap” kulcsszavak találhatóak. Ezeket kicserélném több kulcsszóból álló, különböző, a hangminta szót pontosan nem tartalmazó kulcsszavakra. (Hogy melyekre? Nos azt a látogatottsági statisztikád által kimutatott, relatív sok látogatót hoz relatív rossz kereső-helyzés mellett típusú kulcsszavak valamelyikét). Természetesen az is segít, ha egy kis linképítésbe kezdesz, katalógusokba bejelentésekkel esetleg, úgy, hogy ne tartalmazzák az új linkek pontosan a hangminta kulcsszót.

Index törlése 2.

2008. 05. 23. 17:56 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a segítséget, erről még nem hallottam, hogy ezért nem indexelik az oldalt. Azt viszont nem értem, hogy miért a „hangminta” kulcsszót bünteti így, amikor 98%-ban „hangminta lap” néven futnak a hivatkozó linkek… A „hangminta lap”-ra megjelenik a keresőben az oldal, a „hangminta”-ra nem… Kicsit necces így utólag átneveztetni a linkeket, mert az oldalak javát sajnos nem én szerkesztem. Szerinted kell ilyenkor reinclusion request, vagy elég, ha a további linképítést más linkcímmel folytatom, és egy idő után az oldal automatikusan beindexelődik…?

Re: Index törlése

2008. 05. 24. 03:44 · Névtelen hozzászóló →

El foglak keseríteni, de szerintem a hangminta.lap.hu-nak lőttek (már legalábbis a Google-ban).

Én is jártam így mástól átvett oldallal: a lap neve + egyéb releváns szó kombinációkra első helyeken volt, de magára a lap nevére csak kb. a 80-100. helyen. Az azóta eltelt időben annyi változott, hogy most már az első 200-300 találat között sincs.

Megnéztem, hogy esetleg az előző szerkesztő (akitől átvettem) csinált-e olyasmit, ami erre a hátrasorolásra okot adhatott, de nem találtam semmit.

Oldalgazda tanácsa jószándékú, és az esetek többségében igaz is, itt azonban biztosan nem erről van szó. Ugyanis a lap.hu oldalak közül gyakorlatilag az összesre áll az, hogy egysíkúak a rámutató hivatkozások. Túlnyomó többségüknél ez mégsem jelent problémát, sőt vígan felkapaszkodnak az első helyre.

Egyszerűen az van, hogy 100 lap.hu-ból egyet kipécéznek a Google-nál és megszivatnak. Nem tudsz mit tenni ellene.

(Megírnád, mióta létezik a lapod?)

Adwords csalás

2008. 05. 25. 01:10 · Névtelen hozzászóló →

Vigyázzatok, mert a korábbi banki csalásokhoz hasonló módon, adwords kódlopó e-maileket küldözgetnek a Google nevében(URL átirányítással visznek a Google oldalára).

Index törlése

2008. 05. 25. 03:58 · Névtelen hozzászóló →

Ez valóban elszomorító… 🙁 akkor ezek szerint az indexelő algoritmusban van egy random függvény? Furcsa lenne! Biztos, hogy van itt valami borzalmas titok a háttérben 🙂 Az oldal amúgy nagyjából 1,5 hónapja működik. Szerintetek a reinclusion request-et meg se próbáljam?

Re: Index törlése

2008. 05. 26. 06:18 · Névtelen hozzászóló →

1,5 hónap nem olyan sok. Fiatalka még az az oldal. Egyelőre várnék, hátha rendbejön a dolog. Aztán meg lehet próbálni a request-et, bajod nem lesz belőle (bár mit írsz indoklásnak, ha semmi „csúnyaságot” nem csináltál?).

Re: Index törlése

2008. 05. 27. 05:30 · OldalGazda →

Hát igen, ha ilyen fiatal az oldal, akkor még változhat a történet. Mindenesetre szóljon valaki, aki szerint lenne más is, amit érdemes lenne csinálni ilyen esetben a linkek diverzitásának (ebben az esetben a linkeken szereplő kifejezések változatossága) növelésén kívül. 🙂

.

2009. 05. 23. 20:53 · Névtelen hozzászóló →

.

Alessandra Tonelli

2009. 05. 23. 20:56 · Névtelen hozzászóló →

Jó napot kivánok! Alessandra Tonelli vagyok, Oroszországból. Szeretnék erről az esetről egy cikket irni újságomnak. Ezt megtehetem? Előre is köszöröm, Alessandra Tonelli

Alessandra Tonelli

2009. 05. 26. 04:35 · OldalGazda →

persze, de nem tudom, milyen esetre gondol pontosan. Mindenesetre ha segítségre van szüksége, bal oldalt megtalálja az elérhetőségeim. Üdv.

jó a google iiimmmáááádddommm

2009. 12. 19. 13:24 · Névtelen hozzászóló →

imádom

Google.Magyarország

2011. 07. 28. 07:29 · Névtelen hozzászóló →

Google.Magyarország

2011. 07. 28. 07:29 · Névtelen hozzászóló →

2013. 03. 13. 14:57 · Névtelen hozzászóló →

Szép jó estét mindenkinek az a problémám hogy nem jelenik meg a google felírat csaka magyarország felírat és nem érek el semmilyen közösségi oldalt pl facebook iwiw de még a youtube sem megy mit tegyek ilyenkor köszönöm a segítséget

2013. 03. 13. 14:58 · Névtelen hozzászóló →

Szép jó estét mindenkinek az a problémám hogy nem jelenik meg a google felírat csaka magyarország felírat és nem érek el semmilyen közösségi oldalt pl facebook iwiw de még a youtube sem megy mit tegyek ilyenkor köszönöm a segítséget

[email protected]

2013. 05. 08. 03:38 · Névtelen hozzászóló →

Eddig a Google Magyarország keresőt használtam, és a kereső sáv felett szines, érdekes ábrák voltak, mely tetszetős volt Tegnap a felület átváltott a kereső fölött egy gyászos, furcsa fekete színű alapban egy GOOGLE világos felirattal, melyet ma sem tudtam eltávolítani. Mit tegyek? Ha ezt Önök tudják orvosolni, kérem tegyék meg

Kedves László

2013. 05. 08. 16:28 · Névtelen hozzászóló →

Kedves László,

Orvosoltuk a problémát, holnap már nem jelenik meg a gyászos kép, helyett direkt Önnek készítettünk egy kedves ábrát, ezzel kérünk elnézést a kellemetlenségért.Ha mégsem elégedett, kérjük ezen túl használja a Yahoo keresőt.

Üdvözlettel,Akka,Google Entity Magyarország