Kemény Zsolt

február 14, 2008

Egyéni vállalkozó, weboldalkészítő, kereső-optimalizáló

http://kereso-optimalizalas.csillagpor.hu

Kemény Zsolt bemutatkozása:

Az informatika legkülönfélébb ágaival jó 15 éve foglalkozom, munka és hobbi gyanánt. 1996-ban ráragadtam az Internetre, és nem eresztjük egymást!

A vállalkozásom 3 éves múltra tekint vissza, műszaki jellegű fordítások mellett leginkább weboldalak készítése volt a fő vonal.Ebből a weboldal maradt.

Weboldalkészítés közben hamar rájön az ember, hogy amire senki sem talál rá, az elfért volna a fiókban is, kár a tárhelybérletért.Így a SEO tanulgatása és sok (sokszor önromboló:-)) kísérletezgetés közben ráéreztem a kereső-optimalizálás ízére.

Ehhez képest a szimpla honlapgyártás merő unalom!

Egyik saját (a még mindig csak önazonosságát kereső http://csillagpor.hu ) weboldalammal 13. hónapja sikerül elérnem, hogy hónapról-hónapra 20-40% növekedést produkáljon, és még csak most fognék hozzá igazán!

Főtevékenységként tavaly januártól űzöm a SEO ipart, de nem az ipari SEO-t! Szerintem semmi szükség vad módszerekre Magyarországon, de a pontos, precíz, tiszta munka mindig meghozza a sikert. Jelenleg saját projektjeim mellett, a fő profil (utóbbi 4 munka) a már régen működő, nagy weboldalak kibogozása, optimalizálása és a Google vérkeringésbe való újra bekapcsolása. Ez eddig minden esetben fontos tanulságokkal szolgált, örültem az új tapasztalatoknak és persze a megrendelők is örülnek a plusz bevételnek.

Célközönségem a kisvállalkozói kör, de ez nem döntés, hanem állapot, bármelyik multimilliárdos megkereshet! 🙂

A http://kereso-optimalizalas.csillagpor.hu oldal készült ezen tevékenység reklámozására, itt tanácsokat is adok az érdeklődőknek, persze próbálom nem a kollégák és saját megrendeléseim kárára. Az oldalon fog még szerepelni Vaughn Aubuchon SEO-s írásainak fordítása is. Levelében: („Yes, yes. Please go ahead. …. good luck with your project!„ ) jókívánságait fejezte ki az ötletemhez, próbálok megfelelni ennek.

Mik azok amikben azt merem mondani, jó vagyok?

Az általam írt oldalak kódja a „kézi” szerkesztés következtében tiszta, áttekinthető, az emberi és a robot szemek számára egyaránt.

A régen működő, nagyra nőtt oldalakat tüzetesen átvizsgálom, mindent megváltoztatok amit szükséges, de a legtöbb esetben kívülről úgy marad minden a régi, hogy belülről és a Google felől nézve szinte semmi nem maradt ugyanolyan. Felderítem a rossz link kapcsolatoktól kezdve, a spam-eken át a duplikátumokig a külső ártó tényezőket, és személyesen vagy a megrendelő segítségével kiküszöbölöm ezeket.

… és mint az oldalon írtam, ha egyszer megfogtam, nem eresztem. Semmi nem marad optimalizálatlanul ami a kezem ügyébe kerül!

A többiben csak jó közepes vagyok :-).

Szerintem a hajsza igazán még csak most kezdődik, egyre több új technológia jelenik meg a keresőpiacon, mindig lesz mit tanulni, és persze változtatni egy oldalon!

A „Kemény Zsolt” című bejegyzést 2008. 02. 14. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 02. 16., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

hello

2008. 02. 14. 06:30 · Névtelen hozzászóló →

na most iratkozom le a feededről.

hello

2008. 02. 14. 06:40 · OldalGazda →

Kár! Azért remélem, még látunk errefelé! Egyébként nem értelek.

őszintén értem, hogy ő szintén ért engem

2008. 02. 14. 06:47 · Névtelen hozzászóló →

Lehet, hogy nem tetszettek neki az őszinte szavak, hanem inkább valami egyetemi fogalmazású PR cikket várt? 🙂 Blendegúz

re: hello

2008. 02. 14. 06:53 · Névtelen hozzászóló →

biztos vomo volt… ő nem bírja, hogy ha vki más is foglalkozik a SEO-val 🙂

hello

2008. 02. 14. 07:02 · Névtelen hozzászóló →

Sosem gondoltam volna, hogy ekkora a konkurenciaharc a SEO „szakemberek” közt. A múltkor andrei, most csillagpor egy ellenfele. Nem elég nagy a net, hogy békésen megférjünk egymás mellett?A múltkor már mondtam, ez a hozzáállás: Ha megdöglik a lovam, dögöljön meg a másé is!Ha nekem nem megy a SEO, akkor ha mást nem, besározom a konkurenciát. Ősi magyar szokás.

re: hello

2008. 02. 14. 07:56 · CsillagPor →

Milyen ló ? Kit sároztam én be ?Miért ellenfelem nekem Andrei ?.. és elég nagy a net, hogy békésen megférjünk egymás mellett! Igen.

Abban pedig teljesen biztos vagyok, hogy mindenki SEO szakembernek, született… legalábbis aki ide ír.Hát én nem, nekem ezt tanulni kellett… és kell most is.Egyébként az engem is érdekelne, hogy a felajánlott lehetőséggel miért ketten éltünk csak?1. Nem merik nevüket, oldalukat adni az anonymous szakemberek ahhoz amit csinálnak?2. Nem tartják elég rangosnak ezt az oldalt (van ilyen sok nekem is, arról lehet őket megismerni, hogy nem olvasgatom) ahhoz, hogy a mindenbizonnyal mindenkiétől nagyobb tudományukat itt közöljék? 3. Lusták és csak kritizálni tudnak? Bárkit lehet, de kurva destruktív szemlélet az ember személyiségére nézve is!4. Annyi munkájuk van (mind SEO természetesen), hogy nem érnek rá ide írni?Tehát mégegyszer: nem érnek rá ide írni!Ezentúl azt nem értem, hogy ha egy fórumban mindenki ugyanolyan tudással rendelkezik (és ez nem nő nyílván, mert a mindenttudás az alap!) akkor miről lehet írni?

Arra pedig teljesen komolyan kiváncsi lennék, milyen lenne az az írás ami mindenkinek elnyerné a tetszését!

Üdv.: Zsolt

ja

2008. 02. 14. 08:14 · Névtelen hozzászóló →

Ja, lehet, hogy félre olvastam, de a többi igaz…

re: hello

2008. 02. 14. 08:30 · Névtelen hozzászóló →

Félreolvastad, nem téged akartalak bántani. Arra céloztam, hogy a múltkor andreiground jött ide beszólni, most meg a te megnyilatkozásod miatt lépett le valaki. Én azt mondom, ha lelépett, ‘hálisten, nincs is rá szükség. Jó ideje olvasom ezt a blogot, vannak vélemények, amikkel nem értek egyet, mégsem rohanok le senkit miatta. Alapvetően szerintem itt jó kis „csapat” gyűlt össze, a nem ideillőket kiveti magából a rendszer.

„Egyébként az engem is érdekelne, hogy a felajánlott lehetőséggel miért ketten éltünk csak?”

A felsorolt indokok mind közrejátszanak. A múltkor írtam, hogy én a saját (nem seo) oldalamon kértem fel a scene szereplőit vélemény-nyilvánításra. A nagyrészük rám sem bagózott. És tudom, hogy az általad fent vázolt lehetőségek, mind igazak, de változatlanul állítom, hogy esetleg valós vagy leginkább csak vélt konkurenciát látnak bennem. Félnek, hogy valami titkot kell megosztaniuk. Ezért nincs sem Oldalgazdánál sem nálam nagy tolongás a jelentkezők közt.

na

2008. 02. 14. 08:33 · Névtelen hozzászóló →

Na, lehet hogy elragadtattam magam, bocs. Természetesen senkivel semmi bajom, csak hihetetlen ez a hozzáállás emivel egyesek „kezelik” a dolgokat.

igen

2008. 02. 14. 08:58 · CsillagPor →

Igen, voltak már itt olyanok, akik azt szerették volna megbeszélni, hogy kattintgassunk egymás hirdetéseire! Amúgy szerintem ez nem üzleti féltékenység (mármint a beszólogatás), mert aszerint valóban kicsi az Internet, aki úgy gondolja, hogy mi egymástól elvehetünk bármilyen üzletet, ellenben az értelmes társalgás, problémák, újdonságok megvitatása mindenki számára hasznos. A fenti hozzászóló (ha még nem iratkozott le a feedről), szerintem írjon ide! Elolvassuk, szidni nem fogjuk szerintem, de így egyenrangú partnerek leszünk, mert így ő „nem adja ki magát”, mi pedig elmondunk ezt-azt magunkról. Bírálni, kritizálni, leszólni tetteket lehet, ha valaki (itt) nem csinál semmit, akkor ettől biztosan megóvja magát. Tudásban titok mindig csak az, amit nagy dolognak tart az ember. És mit tart nagy dolognak? Amit nemrég tanult meg, így pl. tegnap még lehetetlen volt számára. Aki sok mindent tud, nem tudja egykönnyen kiadni magát, hiszen rengeteg előtanulmány szükséges egyáltalán a megértéséhez. Akinek van valami olyan titka, amit én a weboldala láttán elleshetek.. háát őszintén szólva az nem lehet egy nagy cucc!

szerintem gagyi

2008. 02. 14. 12:44 · Névtelen hozzászóló →

1. fiatal akármi lehet ez2. semmi szükség ipari seo-ra?3. a cikk stilusa nem jött át

ami jó, hogy biztos lehet vmi tudás is mögötte, sajnos sok olyannal találkozom, akik tudás nélkül, hülyeséget kínálnak nekem, átverni szeretnének, ezévben már 5-t jelentettem fel valótlan állitásért.

nagyipari seo-s vagyok, és igenis van rá szükség kis országunkban, viszont eddig még csak két üzletág számára, amik persze jól fizetnek.

re: szerintem gagyi

2008. 02. 14. 13:26 · CsillagPor →

1. én vagy az oldal? az oldal 3 napos, én nem :-), a többi írva vagyon „Főtevékenységként tavaly januártól űzöm a SEO ipart”2. Egy veréb elpusztul a csúzlitól és a lánctalptól is, lánctalpra még nem volt szükségem, lehet, hogy nem akadtak még rám annak a két üzletágnak a képviselői.3. szubjektív, de videót nem lehet csatolni sajnos…, pedig élnék vele!

Az a feljelentés, hogy megy? Hol? Nem értem!

KZs

csak egy vélemény

2008. 02. 14. 15:24 · lexorcanada →

1. hol vannak a referenciák?2.grafikából nem törted össze magad3.tartalom tördelésében sem

Felmerül bennem a kérdés mit is adsz el? Ez építő szándék és nem luhurrogás volt.

hm

2008. 02. 14. 16:35 · CsillagPor →

Miért úgy reagáltam mintha lehurrogás lett volna? Nem hiszem. A teljes csillagporra gondolsz vagy a kereso-optimalizalas részére? A teljes csillagpor folyamatos átalakulás alatt van, 1 hete sem ilyen volt és 1 hét múlva sem ilyen lesz, és mint írtam, még keresi a helyét. Időm nemigen van rá… a kereső-optimalizálásos rész pedig 1 napi „munka” azért jött létre, hogy itt szerepelhessen. „Ez a lehetőség két hónapig, tehát február közepéig él”, ezért a sietség.

nem lehurrog:d

2008. 02. 14. 16:44 · lexorcanada →

nem nem azért írtam ezt mert erre felé a magyar weben ez a megszokodt…..sajnos

figy engem nem zavar csak így elég nehéz dolgod lesz optimalizálni, eladni főleg ha vagy egy halott menü is a menüben…..lol

na de mindegy csak belepofáztam

üdv nektek

:–

2008. 02. 14. 17:02 · CsillagPor →

ezek szerint letíltva a js? tudok róla, de mint írtam készülget…

az xhu-s lexorcanada vagy?

🙂

2008. 02. 14. 17:14 · CsillagPor →

Na jó veled nem versenyzek (egyelőre)!lásd: Google – Lexorcanada

RE: csak egy vélemény

2008. 02. 15. 06:24 · OldalGazda →

Persze lehet mindenféle kritikát megfogalmazni, de azt ne felejtsétek el, hogy Ő eddig egy a kettő, új ügyfelek iránt nyitott keresőoptimalizálás és keresőmarketing szakértők között, aki élt a megjelenés lehetőségével… Mindenesetre meghosszabbítottam a „határidőt” fél évre, és kíváncsian várom a végét.Nem mellesleg, meg egy kicsit emberibb így, hogy néha emberekről és az ő oldalaikról is lehet olvasni, nemcsak technikákról, elvekről, ötletekről, stb.

hahaha

2008. 02. 16. 05:49 · lexorcanada →

Ez jó igen…. lol nem tudtam hogy így rá lehet találni….hahaha

De véleményem valóban építőnek szántam….üdv

OK

2008. 02. 16. 06:25 · Névtelen hozzászóló →

OK, annak is vettem, de az első reakcióm mindig a vita (élet :-)), utána beépítem a dolgokat.

üdv.