Wayback Machine

július 31, 2005

Kereshető internet-archívum: weboldalak anno

http://web.archive.org

A szolgáltatás segítségével az 1996 óta folyamatosan gyűjtött weboldal-archívumban böngészhetünk. Ha szerepel a beírt URL az adatbázisban, akkor a keresés eredményeképpen egy táblázatot kapunk, mely megmutatja, hogy az adott weboldal mikori állapotait archiválta le a rendszer: ennek megfelelően megnézhetjük, hogy mi is volt a weblapon az adott időpontban. A weboldalak Felgöngyölítése és a felgöngyölített weboldalak találatok közötti megjelenése között hosszú hónapok telhetnek el.

A tartalmat az [Alexa] közreműködésével szerzi be az archívum. Ha biztosak szeretnénk lenni abban, hogy oldalunk is bekerüljön a rendszerbe, értesítsük a ia_archiver nevű Keresőrobotot oldalunk létezéséről a http://pages.alexa.com/help/webmasters/index.html#crawl_site címen.

A „Wayback Machine” című bejegyzést 2005. 07. 31. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 29., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások