Kereső-optimalizálás verseny

március 29, 2005

Fiktív kulcsszóra elsőnek lenni

A különböző kereső-optimalizálás versenyek egy, a verseny céljából megalkotott kulcsszó körül zajlanak. Az indulóknak erra a korábban nem létezett, fiktív Kereső-kifejezésre kell a legjobb helyezést elérniök a benevezett oldalaikkal a Fontos keresők találati listáiban. A honlapok hatékony optimalizálásának jobb megismerése céljából hasznos lehet a jó helyezést elért oldalak és a velük kapcsolatban alkalmazott technikák tanulmányozása.

Nigritude Ultramarine

Ez volt az első olyan verseny, amit a Keresőoptimalizálás szakértői számára hirdettek. A cél az volt, hogy egy értelmetlen kifejezésre, a „nigritude ultramarine” -re kellett meghatározott időben a Google találati rangsorában elsőként szerepelni. A verseny kiváló alkalmat adott a különféle kereső-optimalizációs technikák bemutatására, bevetésére és nem utolsósorban tanulmányozására.

Kérdések és válaszok a versenyről: http://www.nigritudeultramarines.com/

Hommingberger Gepardenforelle

A német nyelvterület erejét mutatja, hogy viszonlag kevés fáziskéséssel itt is rendeztek kereső-optimalizálás versenyt egy hasonlóan értelmetlen kifejezést felhasználva. (Az alábbi linkek mind német nyelvű oldalakra mutatnak.)

MSNBETTER THANGOOGLE – konkurs pozycjonowania

http://konkurs2005.seopl.org/

Kissé provokatív célú optimalizálási verseny (Az „MSN better than Google” szlogennel egyben a Google fejlesztőinek is üzennek.), melyet lengyel barátaink szerveztek, akik mellesleg nem teljesen elégedettek azzal, ahogy a Google Inc. az ő 40 milliós piacukat kezeli. Akkor mit mondjan szerény 14 milliónyi magyar internet-felhasználó?

Stb. Stb. Stb.

Rengeteg egyéb optimalizálási versenyt rendeztek a fentieken kívül, sokszor nem mellesleg a szervezőt promótálandó. Időközben már Magyarországon is felkapott lett a dolog, lásd az alábbi listát:

Pillangószív optimalizálási verseny

http://kereso.blog.hu/2006/07/19/keresooptimalizalo_verseny_2006

Elsőként meghirdetett verseny.

Linkfelhő optimalizálási verseny

http://www.seo-verseny.hu/

Másodikként meghirdetett verseny, immár saját oldallal és díjazással.

A „Kereső-optimalizálás verseny” című bejegyzést 2005. 03. 29. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 04. 02., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

új verseny?!

2008. 03. 26. 10:29 · djarni →

Ma kaptam egy hirlevelet, ahol tájékoztattak új versenyről. Gondoltam azért írom ezt ide, hátha érdekli az Oldalgazdát 🙂http://seo.forum.hu/seo-verseny/

új verseny?!

2008. 03. 26. 10:30 · djarni →

… na persze az összes többi hozzászólót, olvasót, és érdeklődőt..

új verseny?!

2008. 03. 26. 16:49 · OldalGazda →

Köszi, engem őszintén: nem érdekel, de ha valahol, hát itt biztosan hírt kell adni az ilyesmiről, úgyhogy nyitottam egy új bejegyzést erről: seonyár2008

új verseny?!

2008. 03. 27. 02:45 · djarni →

Igazából engem se hat meg, talán az egyetlen értelmes verseny a pillangószív volt, a többi már csak az üzletről szól. Egyébként nem lennék meglepve, ha valaki versenyen kivül kezdené optimalizálni a kulcsszót.. 🙂 A durva akkor lenne, ha az első helyen egy ilyen valaki végezne 😀

értéket hozzunk létre!

2008. 03. 27. 08:12 · Névtelen hozzászóló →

Mindenképp olyan formán kellene lebonyolítani a versenyt ,hogy ne az legyen a célja a sok lelkes seo mesternek ,hogy a már amúgyis tetemes mennyiségű webszemetet gyarapítsa.Miért nem találnak ki valami olyan témakört, illetve kulcsszót, amely ilyen nagyszámú propagállással értéket adna hozzá, a sok értelmetlen oldal halmazába belefulladó wenhez.Egyszerűen csak egy népszerű ám hasznos téma kellene.A verseny értékelését tekintve egy megfelően kiválasztott szakmai zsűri kellene amely értékeli az oldalakat.Erre természetesen azért van szükség ,mert az ilyesfajta emberi tényezőket bármennyire is okos a google robot képtelen értékelni.Persze mégiscsak egy seo versenyről beszélünk így a kitűzött dátomon az organikus találati rangsor első 5 helyezettje közül választasson ki a nyertes a szakmai zsűri értékelésével.és ,hogy kik zsűrizzenek…..nekem már van kettő javaslatom…….az Oldalgazda,és urlguru igazán megfelelő választás lenne a zsűritagok közé.Üdv!Bakerman

értéket hozzunk létre!

2008. 03. 27. 12:07 · djarni →

Ez mind szép és jó, csak a szabályokat sajnos nem te hozod, hanem a verseny kiírója, és nem hiszem, hogy akarna azokon változtatni. Így is lesznek sokan, akik elfogadják, és részt vesznek a játékban. Én Speciel fontosabbnak tartom a saját oldalaim optimalizálását, minthogy egy verseny miatt kössem le magam. Üdv.