Keresőoptimalizálás

október 30, 2004

Mi a keresőoptimalizálás (Keresőmarketing)?

Keresőoptimalizálásnak nevezzük azt a szerteágazó feladatkört, mely során a keresőoldalak felől érkező látogatók számát a Keresők rangsorolási szempontjait figyelembe vevő webfejlesztés segítségével növeljük. Mivel sok köze van az online marketing egyéb ágaihoz, ezért sokan Keresőmarketingnek is hívják ezt a tevékenységet.

Az optimalizálás azon alapul, hogy a Szabadszavas keresők csak közvetítők az interneten kereső felhasználók és a weboldalak üzemeltetői között: úgy is felfogható ez a viszony, hogy a keresők ingyenes hirdetési felületet biztosítanak a webmesterek számára, cserébe pedig a webmesterek által szolgáltatott információk választ adnak a felhasználók kérdéseire. A keresők elemi érdeke, hogy azokat az oldalakat hirdessék, amelyek a legjobb, legaktuálisabb, leghasználhatóbb választ adják a Kulcsszavakkal megadott kérdésekre, mert így nő a felhasználóik elégedettsége, és ezzel saját látogatottságuk is. (ez pedig az interneten egyszerűen pénzre váltható, lásd: Pénzkeresés).

Kevés olyan felhasználó van, aki nem lép tovább a keresőoldalakról: a kereső rendszerek ezért az általuk generált látogatottság döntő hányadát egyenesen továbbadják a Találati rangsorban megjelenő webmestereknek, akik aztán szintén profitálhatnak a látogatottságból. Azok szerzik meg a legtöbb ügyfelet vagy hirdetési bevételt, kiknek oldalai sokszor, jó helyen és megfelelő kivonattal jelennek meg; tekintve, hogy ez a három alapvető tényező befolyásolja az átkattintások arányát.

 • Ha a webhely oldalai gyakran keresett kulcsszavakat tartalmaznak, akkkor az adott webhely sokszor jelenik meg a keresők által nyújtott „hirdetési felületen”.
 • Minél jobban megfelel egy weblap a keresők Rangsorolási kritériumainak, a lap kivonata annál előkelőbb, szembetűnőbb helyen fog megjelenni a listában.
 • Mennél ígéretesebbnek tűnik a weboldal kivonata, annál biztosabb, hogy rákattint a felhasználó, ha már egyszer a szeme elé került.

Keresőoptimalizálás fokozatai

Ahhoz, hogy weboldalunk lapjai sokszor, jó helyen, és édeklődést felkeltő módon jelenjenek az, alábbi lépéseket kell megtennünk:

 1. Jól megírt weboldalak létrehozása: A keresők szöveges információt olvasnak, és szöveges linkeket követnek. Alapvető fontosságú ezért, hogy mennyi és mennyire szabatosan megfogalmazott szöveg található az oldalon; továbbá, hogy minden szöveges információt el lehessen érni szöveges, Teljes értékű linkekkel. Ez a lépés pusztán oldalunk jobbá tételét jelenti, még nem is a weblap optimalizálás kategóriájába tartozik, mégis a a későbbi keresőoptimalizálás elengedhetetlen feltétele.
 2. Linknépszerűség növelése: Minél több helyről mutat Külső hivatkozás a webhelyre, annál több látogató érkezhet, kivéve ha Rossz szomszédságba keveredett a webszájt. Csupán a linkek számának növelése azonban még nem optimizálás, hiszen a linkek szaporítása nemcsak közvetlen látogatottság-növekedést generál: A bejövő hivatkozások a webhely Általános fontosságának növelésével közvetve is hozzájárulnak a keresők felől érkező forgalom erősödéséhez, a Linkre rakott kulcsszavak pedig az oldal Keresésfüggő fontosságának növekedéséhez járulnak hozzá. Nem mindegy tehát, hogy honnan, a webhely mely részére és milyen szöveggel mutatnak linkek oldalunkra.
 3. Webhely-optimalizálás: A weboldal célját tükrőző szabatosan, jól megírt szöveg még nem feltétlenül tartalmazza az összes gyakran keresett kulcsszót, illetve nem feltétlenül azok a Kulcsszavak kerültek a leghangsúlyosabb helyekre, melyek a legtöbb látogatót hozzák. Ebben a lépésben tehát a kulcsszavak megfelelő kiválasztásáról és elhelyezéséről van szó. A Kulcsszavak kiválasztása során ki kell találni, hogy a webhely iránt potenciálisan érdeklődő [Céltudatosan kereső felhasználók]k milyen kifejezésekre keresnek rá a leggyakrabban, és el kell dönteni, hogy ezek közül melyekre érdemes optimalizálni. Mivel a változtatások még mindig csak az optimalizált oldalt érintik, ezt a folyamatot szokták on-site optimizáció néven is hívni.
 4. Listamegjelenés-optimalizálás: Ha már előkelő helyen jelenik meg az optimalizált weboldal a megfelelő kifejezésekre rákeresve, az már fél siker. Ezt azzal fokozhatjuk még, ha úgy írjuk meg a weblapokat, hogy a találati rangsorokban megjelenő kivonatok figyelemfelkeltőek legyenek: felkeltsék a reménybeli látogatók érdeklődését (és egyszersmind ne elégítsék ki, ezzel bátorítva/kényszerítve őket az oldalra meglátogatására.)
 5. Nagyipari kereső-optimalizálás: Ha egy vállalkozás nyereségessége és a weboldal látogatottsága között egyenes összefüggés van, akkor már nagyban kell játszani, ami sokszor magába foglalja a manipulatív, a Kereső programok ajánlásaival ellentétes technikák használatát.

Az optimalizálás közvetlen célja

Elsõdleges cél tehát az, hogy a felhasználók kereséseinek minél nagyobb hányada végzõdjék az optimalizált oldalra mutató linkre kattintással. Másodlagos cél, hogy minél több olyan látogatónk legyen, aki az optimalizált oldal célközönségébe tartozik. A kereső-optimalizálás tehát elsősorban arról szól, hogy minél több Céltudatosan kereső felhasználót vonzzunk oldalunkra. Rendszeres látogatókat vagy Szörfölő felhasználókat csak közvetve vonzhatunk a keresőoptimalizálás eszközeivel, ezért ha lehetséges, együtt kell alkalmazni a hagyományos reklámok, internetes marketing és a Keresőmarketing módszereivel. Mivel ez utóbbiak leginkább sok pénzbe kerülnek, sok webhely nem engedhet meg magának mást, csak a keresőoptimalizálást.

A honlap optimalizálás közvetett haszna

A reklámköltések nagyjából csak addig hoznak közvetlenül új látogatókat az promotált oldalra, ameddig a reklámkampány tart, a hirdetés látható. A keresőoptimalizálásnak ezzel ellentétben időben elhúzódó pozitív hatása van a látogatottságra: a weboldal optimalizálására költött pénz akár még egy év után is biztosíthatja a látogatottság folyamatos növekedését. További mellékhatásként pedig a jól optimalizált oldal áttekinthetőbbé, világosabbá, használhatóbbá és informatívabbá válik.

Szüksége van-e oldalamnak a keresőoptimalizálásra?

Ha az alábbi kérdések valamelyikére igen a válasz, akkor valószínűleg nem árt foglalkoznod a kereső-optimalizálással.

 • Az weblapra ki van írva, hogy ilyen vagy olyan böngésző ajánlott, illetve ilyen vagy olyan lejátszót, egyéb programot kell letölteni megtekintéséhez
 • Az oldal megnyitásakor megjelenik egy ilyen vagy ehhez hasonló felirat: Az oldal betöltése folyamatban…
 • A nyitólap egy kérés nélkül felugró újabb ablakban kezd el betöltődni.
 • A nyitólapon egy intro szerepel, vagy egyetlen kép, logó, nulla információval.
 • A kurzort az oldalon található szövegek felé vive nem lehet kijelölni a szöveget.
 • Nincs olyan link, amelyiknek ki tudnád jelölni a szövegét, tehát képből áll.
 • A navigációs menü mindenféle kiugró, legördülő és egyéb látványos formában jelenik meg.
 • Az lapot lejjebb görgetve, annak egy része helyben marad. (Frame-et, vagyis kereteket használnak)
 • A Google keresőben a cég nevére, vagy főbb tevékenységét meghatározó kulcsszavakra rákeresve, nem jelenik meg a Top 10 pozícióban az oldal.

Mikor nem lehet hatékony az optimalizálás?

Egy jól optimalizált oldal forgalmának 70-80%-a érkezhet a keresőoldalak felől, melyből a Google kereső körülbelül 80-90%-kal részesedik. Léteznek azonban olyan oldalak, olyan kategóriák, melyeknél gyakorlatilag csak a Szörfölő felhasználókra számíthatunk, mint jövendőbeli látogatókra, és emiatt ennél jóval alacsonyabb arányban érkezhetnek a keresők felől a látogatók. Ilyen kategória, ha valami teljesen új, eddig ismeretlen dolgot szeretnénk bevezetni. Például a TiddlyWiki esetében nem nagyon tudjuk milyen Kereső-kifejezésre optimalizálni az oldalt. Mivel teljesen ismeretlen, újszerű dolgokról van szó, senki sem fog rákeresni mondjuk olyan kifejezésekre, mint a webnotesz vagy mikrotartalom; ezért a keresőoptimalizálás segítségével csak közvetett hatást érhetünk el. Maradnak tehát a hagyományos marketingfogások: a potenciális felhasználók művelése, érdeklődésének felkeltése vagy hagyományos reklámok, vagy a Keresőmarketing eszközeivel.

A magyar keresőoptimalizálás helyzete

Az internet kultúrája, így a keresőoptimalizálás kultúrája magyar nyelvterületen még alacsony, a Weboldal optimalizálás téveszméinek elterjedtségéről sok weboldal tanúskodik, ezért néhány egyszerű optimalizálással látványos eredményt érhetünk el. Tartós eredmények eléréséhez azonban sok munkára van szükség, illetve angol és német nyelveken történő sikeres optimalizáláshoz elengedhetetlen a nagyipari módszerek használata.

A magyar nyelvű Honlap optimalizálás szolgáltatók zömének fő tevékenysége online marketing, PR/reklám vagy webfejlesztés, a kereső-optimalizálást (vagy kereső-marketinget) fő tevékenységként végző vállalkozások száma kevés.

Optimalizálás a keresőoldalak szerint

Végül, de nem utolsó sorban fontos tisztában lenni azzal, hogy mit tartanak a keresőoldalak kereső-optimalizálásnak és mit visszaélésnek (Web spam-nek). Jó tudni azt is, hogy mit ajánlanak a keresőoldalak fejlesztői a webmestereknek:

A Google azonban nemcsak a webmestereknek, hanem a [Weboldalt megrendelő menedzsereknek] is tanácsot ad a megfelelő kereső-optimalizáló vállalkozó kiválasztásval kapcsolatban a http://www.google.com/webmasters/seo.html oldalon.

Keresőoptimalizálás kvíz

Töltsd ki az alábbi oldalon található tesztet (angolul) a kereső-optimalizáláshoz szükséges ismereteid tesztelésére!

http://www.seomoz.org/seo-expert-quiz

Altémák:

A „Keresőoptimalizálás” című bejegyzést 2004. 10. 30. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2013. 05. 06., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Visszamutató hivatkozások

2006. 05. 31. 08:49 · Névtelen hozzászóló →

Hello, a honlapomra mutató több „tiszta linket” is elhelyeztem (kitölttt ALT paaméterrel), a google-ben nem akar látszódni lassan 2 hónapja a visszamutató hivatkozások között… Kezdjek aggódni? vagy csak ezt ennyire ritkán módosítja a Google? Ez ugye összefügg a PageRank értékkel? Vagyis addig nem is fog megugrani a PageRankom, amíg ezeket észre nem veszi, mint visszamutató hivatkozást?

Re:Visszamutató hivatkozások

2006. 05. 31. 09:20 · OldalGazda →

A Google kereső nem mutat meg minden általa észlelt visszamutató hivatkozást. Bővebben lásd a [Bejövő hivatkozás]okról szóló oldal.

Optimalizálás

2006. 06. 23. 05:30 · Névtelen hozzászóló →

Kedves József!Mivel nincs munkám, csatlakoztam amerikai Affiliate programokhoz, de mindíg abban buktam el, hogy nem volt látogatottságom. A mostani honlapom: www.e-business.netfirms.com még csak most vasárnap került a google-ba. Hétfőn már nem volt benne. Most újra ott van, de a rámutató linkeket nem adja ki. Linkcserét is elkezdtem, de most úgy tűnik én feltettem az én oldalamra ők meg az enyémet nem???A címsorban megadott szavakkal benne vagyok, de pont amelyik kifejezés keresettebb még az 1000-ben sem vagyok.Légyszives nézd már meg, mit lehetne tenni, hogy növekedjen a forgalom. A cél az lenne, hogy a kimutató linkeken regisztráljanak!!! Ha google hírdetéseket tennék a honlapra előbbre kerülnék a rangsorban? Igaz, most m.segélyen vagyok, de ha tudnál segíteni, hogy minél több látogatóm és regisztráltam legyen, akkor bevételem is lenne belőle és valahogy csak próbálnám honorálni a segítséged. Köszönöm a választ. Üdv. Takács Rudolf – ide írj: rudolfino@gmail.com

Optimalizálás

2006. 06. 27. 03:42 · OldalGazda →

Kedves Rudolf!

Sajnos az virtuális világ (egyre jobban) hasonlít az igazira. Ahhoz, hogy bármilyen vállalkozásod sikert érjen el, három alapvető dolog kell: jó ötletek, némi indulótőke (befektetés) és sok-sok munka. Az internet szerintem annyiban más, hpgy a pénzbeli befektetés egy része a sok-sok munkán felüli még több munkával kiváltható. Például, ha elolvasol itt kb. 100 oldalt, majd a saját oldaladdal kapcsolatban átülteted a gyakorlatba az itt leírtakat, akkor már meg is spóroltál egy kb. százezer forintos nagyságrendű tételt az oldalad induló költségeiből.Szóval jó olvasást, és ha konkrét kérdésed van, akkor ne habozz hozzászólások segítségével feltenni a webni.innen.hu hasábjain. Javaslom egyébként, hogy a Hozzáadott érték című cikk olvasásával kezdd.

Üdv: JJózsef

látogatószám

2006. 07. 05. 04:30 · Névtelen hozzászóló →

Lehet, hogy rossz helyre írom be, ezért elnézést. Tegnap találtam egy lapot egészen véletlenül. http://makvirag49.srv.huSzámomra elég jelentéktelen és máshol is fellelhető tartalommal. Viszont egy valami szemembe ötlött: havi több, mint 40.000 látogatója van az oldalnak. A whysoft szerint: 2 / 10 az aktuális PageRank 15 oldalt indexel a Google 0 oldal hivatkozik az URL-re 14 oldalon található meg a makvirag49.srv.hu karaktersorozat

A kérdésem az, hogy hogyan tud egy személyes oldal ekkora forgalmat generálni?

Re: látogatószám

2006. 07. 05. 07:07 · Névtelen hozzászóló →

Nem gond, bárhol lehet hozzászólni, csak jobb, ha olyan helyen, ami kapcsolódik a témához, de ha nem, akkor sem dől össze a világ.

Nos, két félreértés eloszlatásával kezdeném: nem csak keresők felől jöhet sok látogató, hanem még számtalan egyéb módon. Továbbá ne a Google, hanem a Yahoo! Speciális kereső-kifejezését használd a linkelő oldalak után kutakodva, a Google ugyanis ezt vélhetőleg szándékosan nem pontosan jelzi ki.

Ez az oldal például „szórakoztató” tartalmakat kínál, amire bizonyos társadalmi rétegek vevőek (animgifek, kutyás-macskás háttérképek és egyéb mások által humorosnak mondott dolgok.), az ilyen oldalak látogatói nagy valószínűség szerint egymásnak adják tovább az oldal címét, e-mailban, chat klienssel, szóban, miegymás („Fú, honnan van ilyen cuki macskás háttérképed?”). Egyébként meg a Yahoo! mutat vagy száz linkelő oldalt, a PageRank érték meg vajmi kevés összefüggést mutat a látogatottsággal: például a 8-as PR értékű sztaki.hu oldal látogatottsága a fasorban sincs pl. a 6-os Page Rank értékű index.hu látogatottságához képest… Úgyhogy könnyen lehet, hogy egyszerűen csak az oldal által nyújtott tartalom indokolja a népszerűséget.

mi alapján?

2006. 08. 23. 07:14 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Érdekes a google (.com) első helyezettje a napszemüveg szóra:http://www.google.com/search?hl=en&q=napszem%C3%BCveg&btnG=Google+Search

Vajon mi alapján került az első helyre a Barbie napszemüveget betiltó angol nyelvű és vonatkozású oldal?

üdv,

attila

ReÉmi alapján?

2006. 08. 23. 07:42 · Névtelen hozzászóló →

Re: mi alapján?

2006. 08. 23. 07:45 · Névtelen hozzászóló →

En ket dolgot talaltam. Van egy link-ra a barbie.lap.hu oldalon szemüveg link szoveggel. A masik, hogz az urlben a hl parameternek en van adva, gondolom igy eloszor angol oldalakat mutat.

Psimagan

Re: mi alapján?

2006. 08. 23. 08:06 · Névtelen hozzászóló →

Köszi.A második nem oszt, nem szoroz, mert ha kitörlöm is ugyanúgy első. Gondolom .com TLD (google.COM) alapján van nagyobb prioritása az angol oldalaknak (vagy amerikai hálózatban levő oldalaknak?).

Nem semmi, hogy esetleg egy-két a tag szövege mennyire megnyomja a helyezést (nem tudom, hány magyar Barbie oldalon lehet kint ez a link, de nem hiszem, hogy túl sokon).

Kiváló példa arra, hogy nem is kell feltétlenül elhelyezni a kulcsszót az oldalon 🙂

attila

én sem értem, mi alapján…

2006. 08. 24. 01:44 · Névtelen hozzászóló →

JJ! Szerinted?

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 02:11 · Névtelen hozzászóló →

Ha egyebkent a hl értéket hu-ra allitod akkor eltunnek ezek az elrol. A google.co.hu oldalon sem az elso.

Psimagan

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 02:30 · Névtelen hozzászóló →

Tudom, hogy ott nem az első, azért emeltem ki a .COM-ot.

De ez nem változtat azon, hogy kicsit frappáns – legalábbis számomra – az eset: nem szerepel benne a szó (ezt úgy alapjaiban azért elvárnánk), az oldalon szereplő keltezés pedig nem frissességre utal, holott az oldal nem túl régen van az első helyen (onnan tudom, hogy rendszeresen nézem, nyilván kérdés, hogy pl a barbie.lap.hu oldalra mikor került ki – már írtam a szerkesztőnek).

Egyébként a google.com/?hl=hu és a google.co.hu/?hl=hu sem ugyanazokat az eredményeket adja (a google.hu egyelőre sajnos a google.com-ra megy át).

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 05:52 · OldalGazda →

Bocs, hogy nem értem rá eddig megnézni az oldalt. Szerintem az történt, hogy a mind a co.hu-n, mind a .com-on keresve minden nyelvű oldalak között keres a Google, viszont a co.hu-n alapból a magyar oldalak jó nagy előnyt élveznek a rangsorolásnál, ami a .com-on keresve már nem áll fenn. Az általad említett oldal egy amerikai kormányzati oldal .gov végződéssel, ami azt jelenti, hogy kismillió oldal linkel rá, ezért előzhette be az összes magyar oldalt. Az, hogy a kérdéses kifejezés szerepeljen az oldalon magán, egyáltalán nem alapkövetelmény, például a leghíresebb eset a „miserable failure” esete, ahol nyilván nem szerepel az első helyezett oldalon ez a kifejezés. Érdekes mindenesetre, hogy mekkora súllyal esik latba az általános fontosság ennél a rangsornál, és mennyire kevés speciális fontosságot növelő tényező („napszemüveg” – Linkre rakott kulcsszavak) elég az első helyhez.Üdv: JJózsef

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 06:31 · Névtelen hozzászóló →

A google.hu nalam eleg erdekesen mukodik. Operaval (8.5 Linux) nezve google.hu-t nem talal. www.google.hu-t meg a www.google.com-ra kuldi. Firefoxal (1.5.0.6) meg a google.hu es a www.google.hu is a www.google.co.hu-ra dob at.Mi lehet az oka?

Psimagan

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 06:37 · OldalGazda →

Az operával a helyzet normális, én is ezt látom mind Mac-en, mind Windózon. valamiért tojnak arra, hogy a google.hu is át legyen irányítva valahová. Keress rá a „google.hu” kifejezésre, és érdekes találatot fogsz kapni …Hogy a Firefox-od miért másképp viselkedik, mint az operád, meg az én firefoxaim, az számomra rejtély, elgondolkozok rajta, meg majd kipróbálom én is Linuxon.

Re: mi alapján?

2006. 08. 24. 07:05 · Névtelen hozzászóló →

Megneztem wget-el is, ott latszik, hogy a www.google.hu-t a www.google.com-ra nyomja, onnan viszont atdob a www.google.co.hura. Kezd erdekes lenni a dolog. Tehat a www.google.hu rejteje megoldodott, mar csak az a kerdes, hogy mi alapjan dob at a google.com a magyar googlira.

Psimagan

Szerintem az alapján,

2006. 08. 24. 07:18 · Névtelen hozzászóló →

hogy a .hu-ról jösz .com-ra. Tehát a .com tudni akarja, hogy a .hu megszerzésével mennyien jutnak a .co.hu-ra. Vagy vmi ilyesmi, nem?!

Szerintem az alapján,

2006. 08. 24. 07:23 · Névtelen hozzászóló →

Ezt tudna, ha siman a .co.hu-ra nyomna. Raadasul ha siman a www.google.com-ot beirom akkor is atdob. Vagy bongeszot, vagy ipt nezhet szerintem, ami miatt atdob. Csak az az erdekes, hogy az opera az nem dob at igy az ipfigyeles az kiesik.

Psimagan

X-aktás Googe reakciók

2006. 08. 24. 07:37 · Névtelen hozzászóló →

Érdekes…Engem átdob az Opera is .com-ról .co.hu-ra.Én XP alatt használom az Operát (Version 8.5, Build 7700).Te?

google redirect

2006. 08. 24. 07:45 · Névtelen hozzászóló →

valami sütin múlik. a firefoxom engem sem dobott át, kitöröltem az összes google.com sütit, most átdob.

amire emlékszem, hogy valamikor kifejezetten a google.com-ot akartam használni (http://www.google.com/ncr), esetleg azt jegyezte meg.

Re:google redirect

2006. 08. 24. 07:48 · OldalGazda →

Én is arra jutottam, hogy csak süti alapján dobhat tovább. Most már csak az a kérdés, hogy mit kell beállítsál, meglátogassál, stb. ahhoz, hogy a .co.hu-ra dobjon tovább…

google redirect

2006. 08. 24. 07:55 · Névtelen hozzászóló →

még nyomoztam kicsit, szűz google.com látogatás hatására átdob a google.co.hu-ra, és egy PREF sütit helyez el:ID=:TM=:LM=:S=

ha megnyomom a „Google.com in English” hivatkozást (google.com/ncr, ncr = no XXX redirect?), akkor visszamegyek a google.com-ra és a PREF süti tartalma kiegészül ezzel:LD=en:CR=2 (mintha a többi érték is megváltozna)

ha megnyomom a „Go to Google Magyarország” hivatkozást, akkor a süti LD és CR értéke nem változik.

bug vagy feature vagy hiányosság? 🙂

a google.hu nem helyez el sütit, csak szimplán átdob.

attila

google redirect

2006. 08. 24. 08:00 · Névtelen hozzászóló →

megvan: ncr = no country redirect.

a google-ön rákeresve ad is találatokat, úgyhogy tuti. lehet elemezni… 🙂

attila

google redirect

2006. 08. 24. 08:01 · Névtelen hozzászóló →

darabokra szedjük a googlet… 🙂

Kulcsazavak frame-es szerkezetben???

2007. 03. 05. 17:48 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Uram!

első kérdésem:Ha az oldalam un. keretes szerkezetű, azaz az index.htm fáljgyakorlatilag csak 6-7 sort tartalmaz, mert csak a 3 lapösszerendelésére szolgál, effektív tartalom nélkül, akkor ebbe tehetekegyáltalán keywords tagot, hisz a keresőrobot egy szót sem fog találniezen az oldalon a felsoroltakból, mert nincs szöveg benne

második kérdés:Mi van akkor, illetve büntetik-e a keresőrobotok, ha csinálok egyolyan index.htm-et, amiben töményen és ajánlottan, headingekjavallott alkalmazásával stb össze van sűrítve az összes kulcsszó,nem értelmetlenül, nem rejtett szinnel, kb úgy, mint egy szövegesgépelt oldal, ÁM ITT CSAK 1 MÁSODPERCET tartózkodik a látogató, utánaelugrik az igazi, keretes szerkezet indító index.htm-re? „Büntetik”-eezt a keresőrobotok?

Bízom benne, hogy válasza segítség lesz számomra.Üdvözlettel:

Török Zoltán

Kulcsazavak frame-es szerkezetben???

2007. 03. 06. 16:14 · Névtelen hozzászóló →

Kedves Zoltán!

Ha lehet, felejtsd el a Frameket, mert sok szempontból problematikusak. Ha nem lehet, akkor írd meg jól az index.htm oldal TITLE elemét és a Meta tagok közül a Description meta tagot. Emellett mutassanak Külső hivatkozások a keretrendszer belébe is…

Amit a második kérdésedben leírsz, sneaky redirect-nek szokták titulálni. Sokféleképpen lehet redirektálni a látogatót, pl. a meta refresh taggal, amit szerintem ne csinálj, meg lehet még redirektálni JavaScript-tel. Pl. egyszer optimalizáltam egy oldalt úgy, hogy a külső hivatkozások és az Oldaltérkép hivatkozásai csak a keretes rendszer „belébe” mutattak, ezért pl. a keresők felől is a csupasz, navigációs keretek nélküli oldalakra estek be a látogatók: ebben az esetben egy JavaScript szépen átirányította a klienst az oldal „belének” megfelelő keretes szerkezetet megadó URL-re. Ez mondjuk egy olyan eset volt, ahol nem a csalás vagy trükközés miatt kellett ezt csinálni, és mind a mai napig nem büntetett a Google. Tehát nem minden átirányítás az ördögtől való, de amit Te leírtál, az azért határeset, noha hozzá kell tegyem, hogy láttam már olyan oldalt, ami kompetitív kulcsszavakra foglalt el úgy jó helyezést, hogy a Szatelitoldalak között voltak ilyen primkó átirányítós nyitólapok… Azt azért hadd jegyezzem meg, hogy ezt akár a konkurenciád is észreveheti, és be is jelentheti a Google-nél, ha érted, mire gondolok 😉

Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 07. 08:13 · Névtelen hozzászóló →

Hello! Van egy kis gondom. Van egy weboldalam ami nagyon sok témakörrel foglalkozik(www.spikesite.hu). Hogyan tudok akár 50-100 szóra is optimalizálni? Köszönöm. Spike

Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 07. 08:20 · Longhand →

Egy oldalon hatékonyan sehogy szvsz.Aloldalakra bontanád a kategóriákat úgy menne csak szerintem.

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 07. 13:45 · Névtelen hozzászóló →

Longhand jól beszél, ennyi kulcszót, kulcsszóvariációt még nyomon követni sem egyszerű, hát még mindegyikkel kapcsolatban egyáltalán linket szerezni. Az ilyesminek csak nagyobb, sok tartalommal rendelkező oldalak esetén van értelme.

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 09:47 · Névtelen hozzászóló →

Érdekes. Van egy oldal ami kb. 3000 szóra is optimalizált, nem tudom, hogy csalás e amit csinált, de a googlne napi szinten kb. 3000 embert küld az oldalára: hungarocenter.kom (kom=com). Ehhez mit szóltok?

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 10:13 · Longhand →

annak vannak aloldalai ha megnézed.

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 10:23 · Névtelen hozzászóló →

Kérlek, vedd rá a fáradságot, hogy elolvasod az oldalon írtakat: talán akkor nem fogadnád el ilyen kritikátlanul mások állításait. Nézd csak meg az oldal statisztikáit: talán ha egy hónap alatt kap 3000 embert a Google felől…

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 14:19 · Névtelen hozzászóló →

Akkor egy kicsit jobban nézd meg! Ez csak március 6! Kb. 2000 találat a google-ről: www.mystat.hu-n meg tudod nézni.

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 16:13 · Névtelen hozzászóló →

Igazad van, megkövetlek, a statisztikáról írtak igazak, visszaszívtam a dolgot.

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 16:51 · Névtelen hozzászóló →

Térjünk vissza az eredeti kérdésemhez, hogy amit csinál az csalásnak bizonyúl e, vagy sem? Mert akkor én is alkalmazom. Napi 2000-3000 ezer látogató az jól jön. 😀

RE: Hogyan tudok akár 50 szóra optimalizálni?

2007. 03. 08. 16:57 · Longhand →

Csalás az égvilágon sincs semmi benne, nyugodtan utánozhatod. De azt elfogadod/megérted hogy gáz egyetlen weboldalra sűríteni az egész tartalmat és látod-e mi a különbség a Te oldalad és az említett oldal között?

Hungarocenter

2007. 03. 09. 03:59 · Névtelen hozzászóló →

A Hungarocenter nem egyetlen oldalt optimalizált 3000 szóra – az ugyanis képtelenség. Ez egy többszáz oldalas portál, amelynek erotikus tartalmú oldalaira jönnek sokan ilyen témájú keresések alapján.

„amit csinál az csalásnak bizonyúl e, vagy sem?”

Miért, mit csinál? Túl azon, hogy neki van forgalma, te meg csak szeretnél? 🙂

Hungarocenter 2.

2007. 03. 09. 04:00 · Névtelen hozzászóló →

Amúgy ritka ronda oldal.

hack

2007. 03. 09. 04:11 · Névtelen hozzászóló →

Kattintsatok csak rá a hungarocenter oldal tetején a sitemap-re. 🙂

Re: Hungarocenter

2007. 03. 09. 05:12 · OldalGazda →

Egyszerű számtanpélda az erotikus jellegű kulcsszavakkal kapcsolatban: A webni.innen.hu februárban huszonvalahány érdeklődőt fogadott, akik a manga p0rn0′ kifejezésre kerestek rá. Nos erre –a keresett erotikus kulcsszavakhoz képest vélhetőleg nem túl gyakran keresett– kifejezésre 6. az egyik weblapom, aminek ráadásul tisztán látszik a kivonatából, hogy itt aztán nem kap a kedves látogató ilyesmit… Szerinted mennyi látogatóm lenne, ha kicsapnék a főoldalamra néhány jóval keresetteb erotikus kulcsszót? Persze ekkor még semmit sem optimalizáltam ezekre a kulcsszavakra!

Hungarocenter

2007. 03. 10. 12:33 · Névtelen hozzászóló →

Tele van kulcsszavakkal. Csak a kulcsszavak az oldal tetején 5 A4-es oldal… 😀

Hungarocenter

2007. 03. 10. 12:46 · OldalGazda →

Kinyomtattad? Kitapétáztad vele a falat? 🙂

top70.hu toplista

2007. 03. 12. 11:46 · Névtelen hozzászóló →

Valaki meg tudná nekem mondani hogy lehet az, hogy ez a toplista a hungarian top1000 szerint a 4. helyen tanyázik,és több 10000 látogatója van naponta,mindamellett h szinte zéró backlinkje van,és ebből következően nem lehet túl sok a keresők felől érkező találatok száma sem,mivel nem igazán van sztem sehol linkre rakott kulcsszava sehol..szóval akkor honnan jöhet ez a sok látogató?

top70.hu titka

2007. 03. 13. 19:31 · Névtelen hozzászóló →

ha a top70 kódját vki beilleszti a weblapjába, akkor az egy pop-up ot nyit meg. Próbáld ki, nézd meg vmelyik oldalt, amelyik szerepel a listán…

érdekes tapasztalat

2007. 03. 28. 07:52 · Névtelen hozzászóló →

Létrehoztam egy oldalt, 1 fő kulcsszóra optimalizálva, az oldalon belüli keresőoptimalizáló dolgokat mind megcsináltam, persze ügyelve, hogy ne vigyem túlzásba (van rendes mennyiségű egyedi szöveg, title, meta, strong, em, h1-h2 tagek, alt tagek a kulcsszóval, stb.), majd elkezdtem a link építést is, ennek egyik eleme volt, hogy összedobtam egy blogot az egyik ingyenes blog szolgáltatónál, amire posztoltam egy pár soros bejegyzést az adott kulcsszóról, linkkel az eredeti oldalamra. Nos, minden jól is zajlott, az oldalam korrekt helyen van a Google-ban, ami viszont meglepett, hogy a blog oldal, amit azért nem igazán optimalizáltam túlzottan, és linkeket se irányítottam rá (csak egyet, hogy beindexelje a google) még jobb helyet kapott a találatok között… Szerintetek mi ennek az oka? Két új oldal (bár az eredeti oldalam nem is teljesen új, a domain 5 éves…), egy adott kulcsszóról szól, az egyik sokkal jobban lett optimalizálva, mégis az van rosszabb helyen… Van akkor egyáltalán jelentősége a keresőoptimalizálásnak? Vagy ekkora respektje van a blogoknak?

Re: érdekes tapasztalat

2007. 03. 28. 08:02 · psimagan →

Nem lehet, hogy azert van mert ahol a blogod van, ott a tobbi blogban is van link, mert esetleg uj, vagy uj hozza szolas van hozza? Pl legfrissebb blogok, vagy ilyesmi, es ezert sok bejovo link van ra? Csak egy otlet, bar ha blog szervert le irnad, tobbet lehetne tudni.

Re: érdekes tapasztalat

2007. 03. 29. 03:15 · Névtelen hozzászóló →

Nem hiszem, a wordpress.com-on van, más blogok nem nagyon linkelnek rá, max a belső adminban jelenik meg a többi adminnak, de azt nem hiszem hogy látnaa google…

Re: érdekes tapasztalat

2007. 03. 29. 04:08 · Névtelen hozzászóló →

Két ötletem van:

 1. nincs akkora verseny az adott kulcsszó tekintetében, és ezért a véletlennek (vagy a Google algoritmus általunk nem ismert egyes rangsorolási technikáinak) nagyobb szerepe van a sorrend kialakításában.
 2. a blog, mint formátum, pozitív kisugárzást jelent, és lehet szerepe ebben annak is, hogy a wordpress.com az egy jónevű, megbizható oldal (?)

Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 04. 06:38 · BiroZoltanwwwgrainhu →

T. Kedves Uram!

A tanácsát kérem. A honlapom a www.grain.hu. A nézettsége szépen lassan folyamatosan növekszik. Naponta 100-700 IP címről napi 200-2000 oldalt töltenek le! Egyre több kereső szóra az első lapon vagyok a google szerint. (Bíró Zoltán, esőcsináló, életvédő honlap, műbolygó, gyilkos, boldog házasság, stb…..)Sajnos a látogatók csak rövid ideig vannak a honlapon átlagosan csak 2-3 percig. Sőt a 80% a kevesebb mint 30 másodpercig. Hogyan tudom elérni, hogy a látogatottsági idő növekedjen.

Nem akarok fórumot a honlapra mert emailon is rendkívül szélsőséges vélemények érkeznek hozzám! Ha mégis forumot indítanék, akkor hogyan tudom korrekten levenni a nem kívánt véleményeket. A cenzúrával (moderálás) lehet, hogy elriasztom az olvasókat. A moderálásnak melyek azok az elvei, amelyekkel nem bántom meg a kimoderált vélemények szerzőit!

Milyen más módszerek vannak a nézők itt tartására.

Üdv:Bíró Zoltánbiro.zoltan@c2.hu

idő

2007. 04. 04. 06:57 · Névtelen hozzászóló →

Én pl kivenném azt az irdatlan mennyiségű településnevet, vagy minimum egy táblázatba rendezném, hogy ne 100 méteres legyen a sor.

Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 04. 07:16 · Névtelen hozzászóló →

Írj érdekes, tartalmas és egyedi cikkeket. Látogatóknak is jó lesz és a Google is szeretni fogja.

Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 04. 09:17 · BiroZoltanwwwgrainhu →

A cikkek nem lehetnek olyan rosszak a www.grain.hu több mint 50 lap.hu oldalon van rajta. A mai napon a Florida. lap vagy a Válás.lap vett fel egy-egy cikkemet! A googleben pedig nagyon sok szóra szerepek elöl. A google már napi 30-100 látogatót hoz! Ennek ellenére az olvasók 80% a hamar elmegy. Tehát ismételten felteszem a kérdést! Miért nem maradnak a látogatok hosszú ideig az egyes honlapokon? Sehol nem találtam erre vonatkozóan korrekt információt! Ha valaki ismer ilyen elemzést akkor annak nagyon örülnék.

Bíró Zoltán

2007. 04. 04. 09:20 · BiroZoltanwwwgrainhu →

A www.grain.hu látogatottsági statisztikái szerint a hosszú cikkeken tovább ott maradnak az olvasók, mint a rövideken.

Sőt a Google keresőjéről azt írják, hogy szereti a hosszú cikkeket. Az ilyeneket a google elöre sorolja. Tehát a rövid cikkek nem jók, ha azt szeretném, hogy az olvasó ott maradjon, illetve ha azt szeretném hogy a google előre soroljon. Tehát ismételten felteszem a kérdést! Miért nem maradnak a látogatok hosszú ideig az egyes honlapokon? Sehol nem találtam erre vonatkozóan korrekt információt! Ha valaki ismer ilyen elemzést akkor annak nagyon örülnék.

Bíró Zoltán

szokások

2007. 04. 04. 09:30 · Longhand →

Talán a szokások Zoltán, hogy az emberek nem úgy olvassák a netet mint egy könyvet vagy újságokat, ritkán ragadnak egy weboldalon hosszabb ideig, mindig tovább és tovább szállva keresik az igazi boldogságot 🙂

Két dolog egyébként, hogy a google mit szeret meg a látogatók mit szeretnek.

Google analitycsben egyébkéntmeg tudod nézni részletesen, hogy melyek legsürűbb kilépési pontok, leggyakrabban látogatott és leghosszabban látogatott oldalak.

2007. 04. 04. 09:33 · harzol →

Szia!

Azthiszem én is vettem már fel és utasítottam is el lap.hu linkajánlásodat.Ami a kérdésedet illeti: lehet pont azért mennek el hamar a látogatók, mert nem azt találják amit keresnek. Ha olyan lap.hu oldalra linkeltetsz be egy aloldalt, ami kevésbé kapcsolódik a linkgyűjtemény témájához, akkor aki arról az oldalról érkezik hozzád nagy valószínűséggel nem találja meg azt amit keres és hamar továbbáll.Ugyanez fennáll, ha a keresőoptimalizálás hatására kerül egy oldal az élre, de nem tartalmaz valójában releváns tartalmat. Pl. az „ingyen” szóra hiába vagy első a google-ben, ha az oldaladon már azt látja a látogató, hogy „Sajnos ez sem ingyen van, de kedvező az ára.”Ebben az esetben sokkal jobban járnál az „olcsó” szóval, mert azok a látogatók biztos jobban ottragadnának.

Üdv,harzol

RE: Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 04. 09:43 · OldalGazda →

Fő kérdésed nem kapcsolódik a keresőoptimalizálás témájához, az oldal témájához viszont igen: a Látogatók fejezetben többek között azt olvashatod, hogy az emberek a megszokott dolgokat tudják kezelni, és a weboldalad kinézete, strutúrálása, (nem létező navigációs elemei) sok szempontból nem sorolható be egyetlen (mondjuk pl. Weblog műfajba), ezért a látogatók elbizonytalanodnak, nehezebben igazodnak el, mert nem hasonlít semmihez sem, amit már megszoktak, tehát rövid úton lelépnek. Pl. amikor én odaérkeztem az oldalra, hirtelen fogalmam sem volt, hogy mi ez az oldal, mit akar, milyen típusú információkat találok ott, és milyen szolgáltatást nyújt, milyen problémámat oldaná meg. Például az is probléma, hogy nem tudom, a pirosra kell-e kattintani, vagy a zöldre. Ha meg rájövök, hogy a zöldre, akkor meg kiderül, hogy mégse minden zöld működik.Nem rossz a látogatottságod egyébként, de annyit hadd jegyezzek meg, hogy az általad említett kulcsszavakra elsőnek lenni egyáltalán nem nagy dolog, plusz 50 lap.hu oldalon szerepelni sem feltétlenül azt jelenti, hogy egy oldal jó minőségű lenne (lásd lap.hu oldalakra regisztrálás)

2007. 04. 04. 09:54 · BiroZoltanwwwgrainhu →

Kedves Harzol!

Köszönöm a válaszodat!

Nagyon köszönöm hogy már vettél fel lapomat!

Pár észrevételem van ezzel kapcsolatban! A WWW.grain.hu ra érkező látogatók fele közvetlenül irja be a címet, vagy a kedvencekből kéri be. Tehát nem a linkek külső oldalról hozzák a látogatókat vagy nem a keresők hozzák őket! Az olvasók fele nem tudom, hogy honnét tud róla! Számomra talány. Sőt ezek az olvasók több oldalt is letöltenek, mint azok akik linkekről vagy a keresőkből jönnek!

Abban igazad van, hogy néha nehéz bele skatulyázni az egyes cikkeket a lap.hu közé. Több olyan témakör is van ami a lap.hu-n nincs rajta. Amikor megakartam nyitni egy ilyet új témakört akkor kiderült, hogy már valaki regisztrálta, de még nem csinálta meg az oldalt. Sajnos ezért néha bajban vagyok.

Abban is igazad van, hogy a keresőkben elöl lenni nem mindig jelent nézettség növekedést. Néha hihetetlenül furcsa kifejezések alapján találnak meg engem, olyanokra amilyeneket én nem is akarok. Csak pár elnevezés ami alapján ebben a hónapban megtalálták a keresők a honlapomat, holott ilyen cikk nincs is benne: (iskolai terrortámadások beszámolói) (brutális terheség megszakítások) (orvos ikon) (bulgariai befektetések) (korompay Éva) (pornó öregen)Stb……

Szerintem a keresők tömegével találnak meg véletlenül. Tehát sokan tényleg teljesen mást találnak mint amit keresni akartak!

Üdv:Bíró Zoltán

2007. 04. 04. 10:05 · harzol →

Nem is szemrehányásként írtam, amit írtam. Ez minden oldalon így van.Aki nem azt találja, amit keres, az hamar továbbáll. Aki felveszi a kedvencek közé, vagy megjegyzi a címet, az nyilván nem ilyen. A többiek közül lesz aki megragad, de a nagy része a látogatóknak egyszeri betérő marad.

2007. 04. 04. 10:07 · BiroZoltanwwwgrainhu →

Kedves Oldalgazda!

Az egységes funkciójú színekre még nem gondoltam! Teljesen igazad van. Ezen módosítani fogok! Már ezért megérte regisztrálnom! Én csak egy képzetten holnapirogató vagyok. De tanulok töletek, hiszen Ti vagytok a szakértők ebben a témában.

A navigáció kapcsán mit javasolsz. Mi az a módszer, amely a leghatékonyabb. Számomra az okoz nehézséget, hogy Magyarországon az emberek nem is tudják, hogy az életvédő kifejezés mit is takar, az USA-ban ezzel szemben igen. Magyarországon az emberek nem ismerik azt, hogy mit jelent a fogalom, hogy kreatív, mindenféle téveszméik vannak ezzel kapcsolatban! Magyarországon az emberek nem tudják azt hogy az intelligencia befolyásolható,stb.

A forummal kapcsolatos kérdésemre is tudnál-e válaszolni. Mi az a hatékony módszer ami nem bántja meg a kimoderált embereket.

Üdv:Bíró Zoltán

RE: Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 05. 02:29 · BiroZoltanwwwgrainhu →

T. Oldalgazda!

Kedves Jávori József!

Tegnap délután a tanácsodnak megfelelően a www.grain.hu honlapon egységesítettem a főoldalon, a linkekre mutató színeket. Illetve a honlapon szereplő kb.30 cikket egy három oszlopos kis táblázatba foglaltam össze.

Az eredmény számomra döbbenetes. Április 3-án és Április 4 én a honlap látogatóinak száma IP cím szerint alig növekedett. A letöltött oldalak száma azonban nagyon.

Április 3-án az oldalak/Ip címek hányados 2,11 volt. Április 4-én 3,78 ra növekedett. Soha sem volt ilyen magas! Korábban egy IP címről érkező látogató csak kb. 2 oldalt töltött le, most már majdnem négyet!

Köszönöm!

Szerintem ez a tény segít abban, hogy a kereső programok könnyebben megtalálják a honlapomat, hiszen minden egyes oldal olvasottsága megkétszereződött egy nap alatt, úgy hogy nem jön sokkal több látogató az IP címek szerint, úgy hogy a cikkeken nem modosítottam !

Ismételten köszönöm!

A kommentár lehetősége mennyire növelné meg a látogatók számát? Hiszen a kereső programok a látogatók számára is odafigyelnek.

Üdv:Bíró Zoltán

RE: Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 05. 03:29 · Névtelen hozzászóló →

Örülök a pozitív változásoknak, remélhetőleg tartós marad a tendencia 🙂

Navigáció: szuper, hogy összegyűjtötted az oldalad cikkeit a nyitóoldalon. Gondolj azonban az aloldalakra is, legyen rajta olyan link is, ami a következő cikkre mutat, és a cikk címe van a linken. Ha végigolvastam egy írást, akkor nosza azon melegében kínálj fel egy következő tartalmat, ne várd el az olvasótól, hogy visszaballagjon a főoldalra, és kiszolgálja magát. Az életvédő fogalmát még mindig nem sejtem, a kreatív szót pedig ismerem, de szerintem mást értünk alatta, úgyhogy az oldal tetején az üdvözlés, meg a köszönés helyett ezeket pár szóban ki is fejthetnéd. Monitorról sosem fogunk olyan kényelmesen olvasni, mint a kandalló mellett ülve pl. egy könyvet, ezért az olvasók inkább szkennelnek, mint olvasnak, és a haszontalan infókat (ami a normál emberi érintkezésben szintén haszontalan, de más okokból elvárt, hogy köszöntjük a másikat pl.) átugorják úgyis.Keresők: ne keverd a keresőoldalakat a látogatókkal! Bár sokszor ami a látogatóknak jobb, azt a keresők is értékelik, de ettől még a két dolog független.Fórum, kommentár: minél interaktívabb az oldalad, annál több lehet a Rendszeres látogató oldaladon, ezzel növelve a látogatottságot. Másfelől pedig minél több szöveg van az oldaladon, annyival több látogatóg érkezhet a keresők felől. Ha engeded, hogy a látogatóid is gyártsák a szöveget, akkor ezzel segítenek neked, viszont munkád is lehet a moderálással. Arról, pedig, hogy mit hogy lenne érdemes csinálni egy fórum moderálásánál, arra úgyis rá fogsz jönni, mert az ilyen fórum jellegű dolgok csak fokozatosan, lassan szoktak beindulni, időt hagyva neked is arra, hogy fokozatosan kialakítsd a moderálási elképzeléseidet. Ezen az oldalon pl. gyakorlatilag egy kezemen meg tudom számolni, hogy az utóbbi párezer hozzászólásból hányat kellett moderálni, úgyhogy ne aggódj emiatt annyira.

RE: Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 05. 03:32 · Névtelen hozzászóló →

ja, és általános tévképzet, hogy a keresők „odafigyelnének” egy oldal látogatottságára, és ezalapján előnyben részesítenének egyes oldalakat. Honnan is tudhatnák a keresők, hogy mekkora pontosan egy adott oldal látogatottsága?

Látogatottsági idő növelése

2007. 04. 06. 05:28 · Sajt →

Én az oldal tartalmát figyelembe véve, telepítenék a tárhelyre egy blogmotort, például a WordPress-t, vagy egy tartalomkezelő rendszert, akár Joomlát, és ezek segítségével publikálnám a cikkeket. Ezek a rendszerek kidolgozott, jól bevált séma alapján működnek és nem okoz gondot a látogató navigálása, és nem kell törni magunkat, hogy megfelelő elrendezést, struktúrát alakítsunk ki. Mindezt profi szakemberek dolgozták ki, és tették teljesen ingyenessé.

Direkt ilyen oldalakra találták ki szerintem ezeket a CMS-eket, ugyanis radikálisan megkönnyítik a publikálást, és eléggé testreszabhatóak ahoz, hogy bármilyen jellegű tartalomhoz megfelelő felületet nyújtsanak.

Melyik jobb?

2007. 05. 14. 10:59 · lipcsikgabor →

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy várhtóan melyik domain nevet részesíti előnyben a kereső a ló szóra kereséskor:

A lo-lo.huVagy a lolo.hu

Köszönettel: Lipcsik Gábor

Melyik jobb?

2007. 05. 14. 11:00 · lipcsikgabor →

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy várhtóan melyik domain nevet részesíti előnyben a kereső a ló szóra kereséskor:

A lo-lo.huVagy a lolo.hu

Köszönettel: Lipcsik Gábor

Melyik jobb?!

2007. 05. 14. 13:04 · papys →

Szerintem a lovak, lovas, pejlo, vadlo, loistallo, lokupec, lovaglo.hu jobb mint a lo-lo vagy lolo. mindkettő vagy lánynév vagy játékszrű hangzású. Persze tudni kéne, hogy a lovakon belül mit szertnél a honlapodon bemutatni. A google szemében a ló és lovak akár lehet egy szó a kereséseknél( tud ragozni, ért egy kicsit magyarul)

Melyik jobb?

2007. 05. 14. 13:54 · OldalGazda →

Az ideális az lenne, ha ékezetes kulcsszó esetén ékezetes lenne a domain, azonban ez más szempontokból annyi hátránnyal jár, hogy nem javaslom. Szóval, ha a hipotetikus kulcsszó ékezetes, akkor a Google szempontjából a jelenlegi helyzetben tökmindegy, hogy benne van e a kulcsszó (mivel az ékezetest ne, az ékezet nélkülit pedig nem azonosítja az ékezetessel). Ha pedig nem ékezetes ez a hipotetikus kulcs-kulcsszó, akkor szerintem inkább a kötőjel nélkülit válaszd. Ezt inkább azért, mert a laikusok számára a kötőjel nélküli történet az egyszerűbbnek tűnik. papys jól beszél, a Google képes egyfajta pszeudoSzótövezésre, és kimazsolázza a kulcsszót akkor is, ha előtte/utána még van egy egybeírt jelző stb. Szóval összességgében ebben az esetben azt javaslom, hogy elsősorban az emberi látogatók szempontjait tartsd szem előtt a domainnév választásnál.

Melyik jobb?

2007. 05. 14. 15:25 · lipcsikgabor →

Köszönöm a tanácsokat!

Persze a ló csak egy példa volt, de a lényeget megértettem.Én is a kötőjel nélkülit gondoltam jobbnak már csak azért is mert igy a két szó közelebb helyezkedik el egymáshoz mintha elválasztom és úgy tudom ez is javítja a helyezést.Bár ebben az esetben ez lehet, hogy teljesen mindegy.

kötőjel

2007. 05. 15. 03:38 · aaron25 →

Hm, ha a kötőjel miatt kérdezted, akkor szerintem jobb azzal, mivel így két külön szónak értelmezi a google ha két szavas a domain, egybeírva pedig nem feltétlenül, de egy kötőjelnél ne nagyon legyen több a domainben. (persze továbbra is akkor érdemes ezzel próbálkozni ha nem ékezetes a kulcsszavad).

java script

2007. 05. 31. 05:15 · Akron →

Egy oldalra javascripttel animált szöveget akarunk kitenni. A szöveget a script a document.write metódussal irja ki. Az egesz < h1 > tag közt van.Ez a keresők számára látható?

bocsánat (javascript)

2007. 05. 31. 05:20 · Akron →

Bocsánat. A szóvegbe egy h1 taget helyeztem, ami most bekavart.Tehat a szöveg amit a javascript ír ki H1 tag közöt van. A kérdés, pedig, hogy ezt látják-e a keresők?

Re:bocsánat (javascript)

2007. 05. 31. 16:34 · OldalGazda →

Semmi gond: mivel értelmezi a rendszer a html tagokat, ezért alakult ki ez a furcsaság a hozzászólásodban. A lényeget tekintve pedig az az egyszerű ökölszabály, hogy kapcsold ki a böngésződben a JavaScript támogatást, és jelenítsd meg a kérdéses oldalt: amit Te nem látsz, azt a kereső sem fogja. Tehát a válaszom, nem fogják látni, mert nem futtatják le a szkriptet.

Köszönet

2007. 06. 19. 15:35 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Köszönöm Neked ezt az összeszedett sok hasznos információt! Miután átolvastam írásaidat – igazán közérthető, olvasmányos és érdekfeszítő volt – jöttem rá, hogy e tudás nélkül esélyem sem lett volna arra, hogy valaha is kereséssel megtalálják oldalam.Köszönöm még egyszer, és remélem, hogy oldalam, a www.interoktat.hu idővel több látogatót vonz majd 🙂

Köszönet

2007. 06. 19. 15:37 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Köszönöm Neked ezt az összeszedett sok hasznos információt! Miután átolvastam írásaidat – igazán közérthető, olvasmányos és érdekfeszítő volt – jöttem rá, hogy e tudás nélkül esélyem sem lett volna arra, hogy valaha is kereséssel megtalálják oldalam.Köszönöm még egyszer, és remélem, hogy oldalam, a www.interoktat.hu idővel több látogatót vonz majd 🙂

Kérdés

2007. 07. 12. 15:10 · Névtelen hozzászóló →

Nos én még meglehetősen kezdő vagyok. Kb két hónapja (kicsit pont megkésve) működik az „erettsegik.extra.hu” oldalam. A pagerank-em a kezdetek óta N/A vagy 0, de google-be a kulcsszavakra a Top20-ban volt egészen mostanáig. Pár napja viszont visszaesett minden kifejezésre az utolsó találatok közé. Az utóbbi időben a látogatók száma kb 15%-ra csökkent vissza de ez szerintem a nyáriszünet miatt lehet. A látogatóknak kb 1/3-a jött a keresők(google) felöl, de most senki. A PR továbbra is 0.A kérdésem az lenne, hogy vajon miért estem vissza a google találati listáján az utolsók közé? Talán azért mert a PR-nél a 0 és a 0 között is vannak külömbségek? Összefüggésben lehet a mostanában csökkenő látogatottsággal?

PZ

Kérdés

2007. 07. 12. 15:36 · OldalGazda →

Az idő szerepe fontos, ilyen rödivtávon ne vonj le túlságosan általános érvényű következtetéseket. Fiatal oldalaknál gyakrabban előfordulnak ingadozások a helyezésekben. Várj egy-két hetet, és ha nem változik a helyzet, akkor gyere vissza ide, mondd el, hogy pontosan mekkoráról mekkorára csökkent a látogatottság illetve ezt megelőzően változtattál-e különösebben valamit az oldalon és az őt körülvevő linkeken: akkor tudunk tanácsokat adni vagy ötletekkel szolgálni.

Mellesleg a te oldalad abból a szempontból atipikus, hogy relatív kevés HTML oldal mellett rengeteg PDF dokumentumot tartalmaz: és mivel atipikus az oldal, nem biztos, hogy úgy viselkedik a Google vele kapcsolatban, mint egy tipikusabb paraméterű oldalnál előrelátható lenne.

Egyébként én a helyedben keresnék valami pdf2html toolt, amivel html oldallá tudnád konvertálni az a csomó PDF doksit…

Re: Kérdés

2007. 07. 12. 16:56 · Névtelen hozzászóló →

„Pár napja viszont visszaesett minden kifejezésre az utolsó találatok közé.”

Nagyjából ugyanez történt nálam is, csak egy huzamosabb ideje működő, PageRankkel rendelkező site-tal. Minden jel arra mutat, hogy büntetésbe került, csak az nem világos, miért (nem élek tiltott módszerekkel). Egyelőre érdeklődve figyelem a fejleményeket (kb. mint a halálraítélt a kivégzés előkészületeit :-)), ha lefut a történet, írok részletesebben a tapasztalatokról.

(Más: OldalGazda, bár a referenciád szerint a nemsitt.hu oldalhoz nem keresőoptimalizálással járultál hozzá, mégis egy kicsit feszengős, hogy láthatatlan szöveg van a nyitóoldalán…)

Re: Kérdés

2007. 07. 13. 03:38 · OldalGazda →

Nem vitted túlzásba a Linkcsere‘t, nem kerültél véletlenül Rossz szomszédságba? Ha nem, akkor én is kíváncsian várom, hogy mik lesznek a fejlemények.

Más: egyébként 2003-ban egyáltalán nem volt még feszengős az általad említett megoldás, bár a kutya sem emlékszik már rá, hogy ki is tette oda, még az is lehet, hogy nem én voltam 🙂

Re: Kérdés

2007. 07. 13. 05:34 · Névtelen hozzászóló →

Nem folytatok aktív linkcserét, és a szomszédsággal sincs különösebb baj. Ráadásul a Google Sitemaps sem jelez ki semmi problémát – ha az alapján ítélném meg a honlap helyzetét, minden a legnagyobb rendben volna. Csak azok a fránya találati listák (meg a látogatottság) mutatnak egészen más képet.

Azt nem feltételeztem, hogy te raktad a nemsitt.hu-ra a láthatatlan szöveget, másrészt viszont ez a módszer már egy évtizede is necces volt, nemhogy 2003-ban.

Pagerank bünti:-(

2007. 07. 16. 15:05 · Névtelen hozzászóló →

Üdv Nektek! Remélem tudtok segíteni… Hogyan lehet egy oldal page rank értéket visszanyerni. 3 hete ezt keresem a neten, de nem jártam sikerrel:-( Nincs-e olyan form, ahol ezt lehet kérelmezni. 2 napig volt egy olyan rejtett link a főoldalunkon, amiért büntibe rakhatott a google… Tudom a bünti bármeddig tarthat. A pagerank 4-ről 0-ra esett, és azóta is ott figyel már máj. eleje óta. Érdekessége a dolognak, hogy a google továbbra is megtalálja az oldalunkat ill. rengeteg aloldalt is… Szerintetek?

gugli

2007. 07. 21. 07:12 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Remélem jó helyen kérdezek… először teszem.Lenne egy olyan, egy oldalon, hogy innen-onnan (főleg amerikai, angol, német lapok) napi 2-10 hírnek gyakorlatilag csak a lényegét lefordítanám és feltenném több oldalra (require), így gyakorlatilag mindegyik oldal sokszor frissülne. Persze nem valami szemét információk ezek, hasznosak, újak és az lenne a lényege, hogy akit bővebben érdekel az rákereshetne, többnyire angolul, hiszen, mondjuk mai, max. tegnapi hírek ezek. Ezt úgy gondoltam, hogy beírom a google-ba a kereső kifejezést (kifejezéseket) és a találati linkjét bemásolom az oldalba úgy, hogy az a két három mondat, mind link lenne. Namost ezek, lassan egy oldalon (arhív) öszegyülnének és ugye mondjuk 100 google kereső link lenne ott. Szóval EZ jelent, jelenthet e bármi hátrány arra az oldalra nézve ?

Várom válaszotokat, ötleteiteket, ha van esetleg más megoldás is érdekel. A lényeg, hogy gyorsan szerkeszthető legyen.

Előre is köszi, üdv.: Zsolt

gugli

2007. 07. 21. 07:44 · Névtelen hozzászóló →

Nem hiszem, hogy ez túl jó ötlet lenne, hiszen Google saját iránymutatásai webmestereknek azt mondja, hogy: ne küldj automatikus lekérdezéseket a Google-nek.

reregugli

2007. 07. 21. 08:23 · Névtelen hozzászóló →

Köszi… valami gyanús volt…Tovább gondolkodom.

Még egyszer kösz, üdv.: Zsolt

Re: gugli

2007. 07. 21. 16:19 · Névtelen hozzászóló →

Ha jól értem, itt nem automatikus lekérdezésekről lenne szó, hanem arról, hogy a honlapodon lennének linkek, amire rákkattintva közvetlenül az adott cikkhez kapcsolódó kereső kifejezésre adott Google találati oldalra jutnának a látogatók, ezzel pedig szerintem nincs különösebb probléma, csak sok értelmét nem látom. Vagy csináljál értékes dolgokat (és akkor nincs szükség ilyesmikre), vagy csináljál szemetet, de nagyipari módon. Egyiket sem könnyű csinálni, de csak ezek hoznak eredményt. Ha nem kifejezetten szemét (mert Te csinálod, és nem mindenfajta automatikus szkriptek), vagy ha nem kifejezetten érték, akkor nehéz sikert elérni…

reregugli

2007. 07. 21. 18:03 · Névtelen hozzászóló →

Ez csak kiegészítője lenne az egésznek, mármint az egész oldalnak. Amúgy értékes hírek stb. van rajta, csak ritkán (ahhoz képest ahogy szeretném) tudom frissíteni az oldalt. Ezt a részét gyakorlatilag bármikor tudom csinálni és 2-3 mondatban a mai(!) hirek fordítása. A kereső kifejezések csak azt szolgálják, hogy ha bővebben érdekel akkor klikk és rákerestél. Amúgy ezekről a hírekről nem vagy csak később (napok, hetek) múltán lehetne értesűlni más médiákból. Pl. egy másik hír (a nagyobb, komolyabb) esetében történt már hogy a HVG másfél hónappal később írta meg mint én! És az is fordítás volt, nem ment „ki” Dél-Koreába Informatikai kiállításra. Az oldalt szándékosan nem írom ide, mert SPAM, meg a kérdés lényege érdekel és nem az önreklám.Hát ennyi…

Pagerank bünti:-(

2007. 08. 05. 10:44 · Névtelen hozzászóló →

aki vétkezik…bünhődjön is…sajnos nagyon sok oldal megússza időlegesen…pedig a csalókat én fél évre legalább eltiltanám…a te büntid, ha javítottad a csalást, akkor nem tarthat sokáig – kivéve, ha 1 évesnél fiatalabb az oldalad (ha így volt 4-es PR-od, akkor az túl volt értékelve) – illetve volt egy kis pagerank gubanc, amit június elején orvosolt a google

noscript

2007. 08. 09. 11:10 · CsillagPor →

Azt szeretném kérdezni, tudja e valaki, hogy egy javascript menü (ami ugye gyakorlatilag láthatatlan a guglinak) alá ugyanolyan tartalommal beillesztett noscript link kavalkád, ugyanolyan értékű dolog e, mint a nem noscriptben lévő link társai. Nem manipulációs célok vezérelnek, csak bizonyos követelmények miatt javascript menüre kényszerülök, és szeretném, ha mégiscsak látszanának a menü kifejezései a keresők számára. Tehát ez a kérdésem.

Re:noscript

2007. 08. 09. 11:13 · OldalGazda →

A noscript helyett szerintem csináld simán azt, hogy az oldalad HTML kódjába szépen beleírod a HTML menüt, majd ha betöltődik a lap, vagy valamilyen más úton módon egyszercsak a Javascript átírja a Javascript menüvel a sima HTML menüdet magába foglaló elem tartalmát, a HTML menü helyett tehát egy JavaScript-es menüt töltve oda be..

noscript

2007. 08. 09. 12:46 · CsillagPor →

Olyan nagyon nem értem, de ezek szerint csak nem a legjobb a noscript…Végülis kb. értem mire gondolsz, csak nem jut olyan az eszembe, hogy ne kelljen kattintani, vagy mozgatni az egeret vagy ne lenne valami rejtett… stb. azonkívül, ha onload-nál végrehajtódik a script valahogy kell ezeket pozicionálni is, és azoknak az értékeknek meg kell egyezni… vagy távol járok már…?

noscript

2007. 08. 10. 05:17 · OldalGazda →

Képzeld úgy, mint a Flash oldalon említett SWF object módszert, amikor van egy pl. flash id-jű div, amiben van valami, de mihelyst betölti az oldalt a böngésző, a szkript betölti ebbe a Flash animációt. A „valami” jelen esetben egy sima szöveges linksor, a Flash animáció meg a JavaScript menü. Ha nem esel túlzásokba, ebből bajod nem lehet, mert egyrészt a módszer az akadálymentesítést szolgálja, másrészt pedig egy darabig még biztos nem lesz akkora kapacitása/elszántsága a Google-nak, hogy értelmezze a JavaScript kódokat is…

A másik megoldás egyébként pedig, hogy a menü elemei rendes linkként benne vannak a dokumentumban, és ezeket az elemeket manipulálja a JavaScript: attól függően, hogy mit csinál a látogató, változtatva az egyes html elemek stílusát, tartalmát, stb.

A harmadik, meg ha nem akarsz nagyon bonyolultat csinálni, akkor a CSS-vezérelte menük, mint pl. http://www.brothercake.com/scripts/listmenu/

noscript

2007. 08. 10. 11:07 · CsillagPor →

Köszi a válaszokat, jó úton haladok ezek szerint. A CSS nem a legjobb, itt is olvastam valahol és tapasztaltam is, hogy az IE6-on nyavajáskodik (pontosabban az IE6 nyavajáskodik) és a látogatásokat tekintve még mindig 50% körüli ez a böngésző. Az Opera, a Firefox és már az IE7 is gond nélkül veszi az akadályt, talán majd jövöre, mert azért mégis ez a legfürgébb és legolvashatóbb megoldás (mármint a CSS). De azért megnézem az ajánlott linket, hátha megint feleslegesen okoskodok.Nos közben megnéztem… ez jó, mert ez meg IE7-en van elcsúszva, de úgy, hogy használhatatlan… Firefoxon fasza, mindegy arra, hogy különböző böngészők, különféleképp jelenítség meg a dolgokat már megvan a módszerem. Közben az eredeti menü pedig már úgy néz ki, hogy két .js fájlban van csak belőle bármi és most ugye „alá” jön a HTML. Még egyszer köszönöm a segítséget !

tartalom ismétlés site-on belül

2007. 08. 15. 12:51 · vldallam →

Ha egy lapon belül különböző oldalakon ugyanaz a tartalom-elem (nevezzük mozaiknak) szerepel, de oldalanként más és más pozícióban, akkor azt a keresőmotorok (elsősorban a Google-é) vajon preferálják-e, mint kulcsszavakat tartalmazó tartalmat, vagy éppen ellenkezőleg, azt a keresőmotor félrevezetéseként értelmezik?

Vajon a látogató?

2007. 08. 15. 17:58 · Névtelen hozzászóló →

Vajon a látogató hogy tekint ezekre a tartalmakra elsősorban? Szerintem, ha mondjuk legutolsó fórumhozzászólásról van szó, vagy a legfrissebb hírekről, akkor elfér több oldalon ugyanaz, de ez ne az adott oldal szerves része legyen. Szerintem.

2007. 08. 16. 03:16 · hover →

www.monostor.extra.hu

Magyargyerőmonostori egyházközség honlapja

2007. 08. 16. 03:17 · hover →

www.monostor.extra.hu

Köszönjük

2007. 08. 16. 03:18 · Névtelen hozzászóló →

Köszönjük az értékes SPAM-et!

css

2007. 08. 21. 04:41 · Névtelen hozzászóló →

Helló!

Az a kérdésem lenne, hogy a strong tag, büntetés nélkül formázható font-weight:normal – al CSS-ben?Vagy ez is mondjuk a rejtett szöveghez hasonló büntivel jár ?

Előre is köszi a válaszokat.

Nem szívesen maradnánk ki a sorból…

2007. 08. 21. 16:39 · tungler →

Egy jó honlap keresőmarketing nélkül olyan, mint egy szép prospektus a szekrény mélyén… Szolgáltatásaink és eszközeink: http://www.marketing4u.hu Üdv, Tungler Andrea

bhahh

2007. 08. 22. 12:05 · Névtelen hozzászóló →

ez felháborító

vomo

2007. 08. 22. 12:10 · Névtelen hozzászóló →

az még hagyján, hogy a nő anélkül piszkított ide, hogy végigolvasta volna a hozzászólásokat, de a fenti honlapon a saját (sic!) képét rakta/rakatta ki. he??? ez még a szélesvásznú schlingloffnál és czégel ditta SEO-nál is durvább. mi történik még itt?

Miért?

2007. 08. 23. 02:09 · CzegelDitta →

Kedves Vomo, miért haragszol rám? Örömmel venném, ha elmondanád mit csináltam rosszul, szeretnék belőle tanulni és máskor nem hülyeséget csinálni. Előre is köszönöm: Czégel Ditta

vomonak

2007. 08. 23. 05:18 · Névtelen hozzászóló →

Eddig azt hittem, hogy SEO csak egy van, címke nélkül. Ezt aztán lehet jól csinálni (bent vagy az első tízben), vagy elfogadhatóan (bent vagy az első harmincban), vagy rosszul (nem vagy sehol). Kiváncsivá tettél: van vomo SEO is?!

Re:vomo

2007. 08. 23. 05:26 · OldalGazda →

Kedves vomo, kérlek, a jövőben az oldalt a fentinél némileg pozitívabb hozzászólásokkal tiszteld meg! Köszi!

vomonak

2007. 08. 23. 08:25 · tungler →

Bocs, de nem ehhez a forumhoz irtam a hozzászólást – gondolhatod. Tévesen landolt itt. sorry. Ami a honlapomat illeti, örömmel vettem, hogy körülnéztél rajta (…lol…)

vomonak

2007. 08. 23. 09:10 · Névtelen hozzászóló →

SEO = 1. Search Engine Optimisation; 2. Search Engine Optimizer (vagyis kereső-optimalizálással foglalkozó szakember):)))

2007. 08. 23. 09:27 · Névtelen hozzászóló →

Miért csak a második jelentést fordítottad le?

2007. 08. 23. 15:04 · Névtelen hozzászóló →

mert szemmel láthatólag azzal volt a hozzászólónak problémája (vö. „Kiváncsivá tettél: van vomo SEO is?!”)

Re: css

2007. 08. 24. 14:53 · OldalGazda →

Mivel nemcsak egyféleképp adhatod meg a CSS-ben, hogy a strong-nak is font-weight:normal tulajdonsága legyen, ráadásul robots.txt-vel elméletileg le is tilhatnád mondjuk a CSS mappár szkennelését, szóval az általad leírt jelenség felismerése korántsem olyan egyszerű, mintha pl. a HTML kódban adod meg ugyanazokat a színeket a háttérnek és a szöveg színének. Azért annyi biztos, hogy pont az ilyen „pitiáner trükkök” miatt is, nem túl nagy a jelentősége a strong tagban található szövegeknek.

css kösz

2007. 08. 24. 15:10 · Névtelen hozzászóló →

Nem erre a pitiáner trükkre építem az oldalt, de valahogy ebből a sok apróságból néha elég jó dolgok jönnek ki. Itt konkrétan egy teljesen flash oldalt kellett megcsinálni szövegesre, úgy, hogy „semmi ne változzon, mert az így jó”. És közben optimalizálni keresőkre, mert ugyi eddig nem igen volt sehol. A kérdésem végülis erre irányult, nehogy ilyen pitiáner trükkel rontsam el az egészet. Köszönöm a választ.

Pagerank 0

2007. 08. 27. 06:42 · akosmagus →

Sziasztok!

Lassan 4 hónapja indexelte le a Google egy a terepjárókkal foglalkozó oldalamat. Jó pár értékes helyről linkeltem rá, többek közt megannyi lap.hu oldalról. A DMOZ direktory-ba is belekerült. Eddigi tapasztalataim alapján úgy 2-3-as értékű pagerank „kijárna” neki, de a toolbar csak 0-át mutat. Nem spam-eltem, tudtommal mindenhol tartottam a Google ajánlásait.

Mit gondoltok mi lehet? Bünti, vagy egyszerűen 4 hónap alatt nem sikerült frissíteni a PR értéket?

Előre is megköszönöm, ha megosztjátok velem tapasztalataitokat!

Üdv Ákos

Helló!

2007. 09. 01. 14:14 · Névtelen hozzászóló →

Olvastam a bloggodat, és tetszik nagyon az oldalad.Ezért rátérnék egyből a lényegre. Most kezdtem üzemeltetni egy webáruházat.Szeretném a tanácsodat kérni abban, hogy megnéznéd azáruházat, hogy mivel lehetne még a látogatok számát növelni.Egy két tippet tudsz nekem adni, ami semmi költséggel nemjár.Főleg a keresők felől szeretnék több látogatót.

Előre is köszönöm a segítséged.Redler Anetta

www.officemarket.hu

helyezés visszaesés

2007. 09. 03. 00:13 · Névtelen hozzászóló →

Mi lehet az oka annak, hogy az oldalam egy kulcsszóra már több mint egy hete a 7. helyen állt a Google találati rangsorában, és hirtelen egyik napról a másikra visszaesett a 14. helyre, miközbe az oldalon semmi nem változott?

Re: helyezés visszaesés

2007. 09. 03. 12:34 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Tudod Te is választ, mert leírtad…A többiek fejlesztenek, Te meg nem.Röviden így tudnám összefoglalni.

W.T.

Visszaesés

2007. 09. 03. 16:04 · Névtelen hozzászóló →

Bár így lenne….De ez a 6 kulcsszóból amire igen jó helyezést értem el, mindössze kettőt érintett. („flash játék” és „flash játékok”). És egyik napról a másikra 6 oldal is jobb lett mint az enyém? Ezt azért kétlem…De akkor mi az oka?

Re: Visszaesés

2007. 09. 03. 16:59 · Névtelen hozzászóló →

Szia!

Ezt ketten tudják: A Google meg a jó isten!

W.T.

visszaesés

2007. 09. 03. 17:40 · Névtelen hozzászóló →

Ennek kismillió oka lehet, és nagyon nem lehet így látatlanba meghatározni. Pl. lehet, hogy korábban gyüjtöttél linkeket, és azóta nem, és ezért. Vagy a többi oldal frissült azóta. Kaphattál valami enyhe büntetést is. Még sorolhatnám.

2007. 09. 03. 20:13 · Névtelen hozzászóló →

Egy biztos, ha sokáig nem frissíted a weblapot, akkor ez is egy erős tényező a hátrasorolásodban.

Re:Helló!

2007. 09. 05. 16:30 · OldalGazda →

Anetta! Oldalad látogatottság-növeléséhez az első lépést magadnak kell megtenni: utánaolvasni kicsit a lehetőségeknek, és amennyiben konkrét kérdésed lesz, akkor azt nyugodtan tedd fel itt. Azt azonban ne várd, hogy bárki is fogja magát, majd önszorgalomból órákat eltölt az oldalad elemzésével, és használható, konkrét, oldaladra szabott ötleteket ad majd Neked. Ha valami ilyesmire lenne szükséged, akkor talán jobban jársz, ha a magyarországi Honlap optimalizálás szolgáltatók valamelyikével veszed fel a kapcsolatot.

Re: helyezés visszaesés

2007. 09. 05. 16:32 · OldalGazda →

Szerintem elveszel a részletekben. Az a fontos, hogy hetek, hónapok átlagában hogyan alakul a látogatottságod az egész weboldalon, nem pedig az, hogy egy-két kifejezésre éppen ma vagy holnap milyen helyezést érsz el. Egyébként tényleg lehetetlen ennyiből megválaszolni az effajta kérdéseket.

RE: Pagerank 0

2007. 09. 05. 16:34 · OldalGazda →

Jó lenne tudni a kérdéses weboldal címét…

Nem frissülnek az aloldalak

2007. 09. 10. 17:30 · Névtelen hozzászóló →

Apám cégének a honlapját én „futtatom” és olyan problémám van hogy az aloldalak nem akarnak frissülni pedig be vannak linkelve alul mert javás a menű sőt sitemap is lett generálva(hozzá is lett adva webmestertoolsnal), de csak a google a főoldalt frissítí, (legalább már 4X volt frissítés) porszoras.com Ti szerintetek mi a probléma?

Google kereső a weboldalon

2007. 09. 12. 14:30 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Tudomásotok, ill. véleményetek szerint egy weboldalon elhelyezett google kereső pozitívan tudja befolyásolni a helyezést a googlban, esetleg negatívan a többi keresőben? A googlenek vannak ilyen standard keresői (html), amit el lehet helyezni az adott oldalon?Köszönöm a válaszokat! – Kaffer

Google kereső a weboldalon

2007. 09. 12. 14:51 · OldalGazda →

Ilyen irányú tapasztalatom nincsen, de nagy valószínűséggel kizártnak tartom, hogy a Google keresőmező oldaladba illesztése valamilyen szinten befolyásolná oldalad helyezéseit.

pte

2007. 09. 18. 06:01 · Névtelen hozzászóló →

Keressetek rá a gugliban: pte.hu A leírásban érdekes dolgok vannak. Mókás kedvében volt a fő admin? A forráskódban viszont nem találtam semmit.

Heresőmarketing ISKOLA??? Van ilyen?

2007. 09. 18. 06:02 · Névtelen hozzászóló →

Létezik Magyarországon Keresőmarketing iskola? Itt NEM a Damjanovich féle tanfolyamokra gondolok, mert ő igazából, csak felszínesen adja át az anyagot (eBusiness oktatása internet nélkül hónapokon át…) na mindegy. de ha lenne olyan suli, ami valóban léppésket, és a fogásokat magyarázza el, nem „multik marketingeseinek” (ergo: higyán válaszd ki azt a céget aki majd megoldja neked a feladatot), hanem úgy mint egy webmasternek, akkor az jó lenne. Létezik ilyen? Mert autodidakta módon ehhez rengeteg idő kell. Suliban hátha gyorsabban fel lehetne fogni az elméketet.

pte

2007. 09. 18. 15:27 · OldalGazda →

Ez egy érdekes kivonat: mivel az alábbi cikk tartalmaz egy e-mailcímet, amiben benne van a pte domain, ezért az utána jövő szöveget teszi ki a kivonatba.

A hír így szólt:

A Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kara értékesíteni kívánja az alábbi eszközöket. Az ajánlatokat a felkerüléstől számított 2 héten belül, értékkel, írásban az ÁJK gazdasági csoport vezetőjének Rozsvai Zsolt részére kérjük megküldeni. Tel.: 3229, rozsvai@ajk.pte.hu. Nokia 6600 mobiltelefon 2004; Nokia 3210 mobiltelefon 2005; Nokia 3310/SL mobiltelefon 2005; Nokia 6230/SL mobiltelefon 2005; Nokia 6310 I/SL mobiltelefon 2005; Pentium III. 733 számítógép 2001; Samsung 17′ monitor, 2001.

az általad említett keresésre pedig tényleg ez a furcsa találati kivonat jött elő:

Pécsi Tudományegyetem – Főoldal3229, rozsvai@ajk.pte.hu. Nokia 6600 mobiltelefon 2004; Nokia 3210 mobiltelefon 2005; Nokia 3310/SL mobiltelefon 2005; Nokia 6230/SL mobiltelefon 2005; …

Re: Keresőmarketing ISKOLA??? Van ilyen?

2007. 09. 19. 10:53 · OldalGazda →

Ha rákeresel a keresőmarketing tanfolyam kifejezésre, akkor az alábbi két lehetőség ugrik elő:

http://www.egyenioktatas.hu/keresomarketing-tanfolyam.html

http://www.logo92.hu/keresomarketing-tanfolyam.html

Azt nem tudom, hogy milyen színvonalúak ezek a tanfolyamok, mindenesetre találkoztam már ezekhez a cégekhez kapcsolható optimalizálásokkal, és emlékeim szerint azok az oldalak lelkiismeretesen meg voltak csinálva. Másfelől azért a fenti tanfolyamok szervezői még soha sem jelentkeztek itt ezen az oldalon, ami szerintem felér egyfajta szegénységi bizonyítvánnyal: nem azért, mert ez az oldal annyira megkerülhetetlen lenne, hanem egyszerűen azért, mert aki jól keresőoptimalizál / marketingel, az megragad minden lehetséges alkalmat arra, hogy megjelenjen az összes szóba jöhető oldalon, ezen belül is az adott témakörhöz kapcsolódó oldalakon legalább mindenképpen.

Re: Keresőmarketing ISKOLA??? Van ilyen?

2007. 09. 19. 11:17 · Longhand →

Teljesen igazad van Józsi abban amit itt fentebb leírsz, de annyit azért had jegyezzek meg, hogy Téged sem nagyon látlak vendégségben más SEO fórumokon/blogokon megnyilvánulni 🙂

Re: Keresőmarketing ISKOLA??? Van ilyen?

2007. 09. 19. 11:33 · OldalGazda →

Hát igen, sajnos egy nap csak 24 órából áll, úgyhogy más SEO oldalakon szoktam lenni vendégségben, de megnyilvánulni már nincs időm. (Ettől függetlenül szeretek mindenkit 🙂 De abban biztos lehetsz, hogyha elkezdeném nyomatni valamilyen új oldalam/szolgáltatásom, megnyilvánulnék!

Re: Keresőmarketing ISKOLA??? Van ilyen?

2007. 09. 19. 11:56 · Longhand →

Értem, akkor csak az időhiánynak tudható be.Egyébként visszatérve a témára, csodálkoztam, hogy oktatnak ilyet tanfolyamszerűen. Kiváncsi lennék nagyon a minőségére.

form

2007. 10. 04. 13:09 · Névtelen hozzászóló →

A form/listában beálított opciók (szavak) milyen hangsúlyt kapnak kapnak a keresők szempontjából? Egy üzenetküldés témájának listájába szépen el lehet helyezni a kulcsszavakat. Vagy rosszul gondolom?

CSS optimalizálás

2007. 11. 20. 01:12 · Névtelen hozzászóló →

Az lenne a kérdésem, hogy a cssben megirt weblapnál, miért nem látom a Meta keywords tag és a Meta description tag elemeit a google meta tag ellenőrzövel. ennek ellenére a keresők látni fogják a tagokat vagy valmit modósítanom kell a weblapon hogy látható legyen.Válaszokat előre is köszönöm.Nagyon sok hasznos infot találtam az oldalon!Üdv Laci

CSS optimalizálás

2007. 11. 20. 10:07 · OldalGazda →

Némi fogalmi zavart érzek: a CSS-nek semmi köze a meta tagokhoz, mint ahogy nem lehet csak CSS-ben weboldalt írni, hanem (X)HTML-lel ÉS CSS-sel. A két dolog másra való. A meta tagok a HTML részét képezik, tehát semmi közük a CSS-hez. Konkrétabb válaszhoz jó lenne tudni a kérdéses weblap, és az mlített „google meta tag ellenőrző” pontosan hol található.

Google taláti sor első helyén képtalálat

2007. 12. 07. 03:15 · Névtelen hozzászóló →

Tudja-e valaki, hogy mitől függ az, hogy a google a találatok közt az első helyen nem honlapot hoz, hanem képtalálatot, ráadásul a 3. domain találat képeit. Kell egy népszerű kulcsszó – s kell egy „valódi ember” a googlenél aki manuálisan beavatkozik, s úgy dönt, hogy ezek jó képek.A kulcsszó: kandalló – s erre eddig nem hozott képet.

re: Google taláti sor első helyén képtalálat

2007. 12. 07. 07:23 · Névtelen hozzászóló →

Én úgy tapasztaltam, hogy azoknál a dolgoknál hoz képet, ahol jelentősége is van, amik vizuálisabb dolgok. Pl. kandallóra, könyvelőre, vízvezeték-szerelőre nem fog. De pl. Nicole Kidmanre, Britney Spearsre, arra, hogy Greece, vagy Dubrovnik, „szebb, érdekesebb” dolgokra hoz.

8080

2007. 12. 14. 09:48 · Névtelen hozzászóló →

Helló! Nem tudom, nem jelent-e gondot, de a „keresőoptimalizálás” szóra ez az oldal a .hu után egy „:8080” kiegészítéssel jelenik meg a Google-ban.

8080

2007. 12. 14. 10:17 · harzol →

Oldalgazda! Nem lesz túl nyerő így az e-mail értesítő.A nyitóoldalra mutató link helyett nem lehetne visszaállítani, hogy a megfelelő szócikkre mutasson a levél alján a link.Érkezik egy hozzászólás amire reagálni szeretnék, akkor eddig igen egyszerűen megtehettem. Most keresgélni kell.Tudom nem nagy ügy megtalálni, de akkor sem nyerő egy már meglévő kényelmi funkciót megszűntetni.

Re:8080

2007. 12. 15. 06:01 · OldalGazda →

Köszi, hogy jelezted! Ezt a problémát már észleltem korábban, de ennyire nem. Sajnos gondot jelent (amint látod, most elég hátul van az oldal a keresőoptimalizálás kifejezésre 🙂 Sajnos valamikor figyelmetlen lehettem, ezért ezen a szervízporton át csináltam valamit az oldalon, és ezt megtudta a Google. Egyébként elég sok érdekesség kiderült: nem feltétlenül tudja ugyanis rendesen kezelni az olyan eseteket a kereső, amikor több porton is van tartalom egy domainnéven.

Harzol! Bocs, csak átmeneti intézkedés volt ez a lábléc dolog, és a fenti hiba miatt volt rá szükség.

2007. 12. 18. 17:39 · Névtelen hozzászóló →

Aki tud segitsen!Következő van, ingyenes tárhelyet használok, több mint 2 éve vettem domaint azóta azt használom és azingyenes tárhelyen, semmi gond nem volt.Napokban a googleban megjelentek a ingyenes tárhely domain cimmel is az oldalak és a fizetett domainnal az oldalak nem találhatok meg.

Mi lehet a gond, hogy több év után a- valami.hu – domainnal is megtalálhatóak az oldalaim és a google azokat elkezdte begyüjteni?

Köszönöm!

Re:

2007. 12. 18. 17:58 · OldalGazda →

Kellenének konkrétumok a válaszhoz, mindenképpen megvizsgálandóak ugyanis, hogy a két domainnévre (URL-re) milyen és hány link hivatkozik.

köszönöm!

2007. 12. 19. 08:36 · Névtelen hozzászóló →

www.mozinezo.huwww.mozinezo.cjb.hu – amit nem kellene látnia a googlenak, mert van – www.mozinezo.hu – domain, ennek ellenére mostanában a cjb.hu domainos oldalakat talált :(Köszönöm a segítséget!

Re: köszönöm!

2007. 12. 19. 08:56 · Névtelen hozzászóló →

Csinalj atiranyitast a www.mozinezo.cjb.hu-rol a www.mozinezo.hu-re es akkor mar csak azt fogja felhozni. Itt tobb helyen le van irva, hogy kell, ha nem tudod.

Psimagan

köszönöm!

2007. 12. 19. 09:09 · Névtelen hozzászóló →

Ezt én is meg tudom csinálni, nem csak a szolgáltató?(én úgy tudom, hogy csak a tárhely szolgáltató) és ha igen mi a legegyszerűbb?

köszönöm!

2007. 12. 19. 09:47 · hunvista →

Ha átirányítást csinálsz azt php-ben tedd, mert így a keresők is rögvest átugranak a saját domainedre.

Ezt illeszd be és rögtön az első sorba a cjb-s oldalon (ha nem jól jelenik meg JJózsit megkérem a javításra, nem tudom ide hogyan kell kódokat beszúrni, ezért csak úgy bekopizom):

 <? Header("Location: http://mozinezo.hu"); exit(); ?>

Az átirányítás után a keresők teljes mértékben a saját domainedet fogják indexelni, de az aldomain alatt. Tehát a Gugliból nem fog eltünni az aldomain ezáltal. A keresési eredmémyekért nem kell aggódni, mert az a saját domainedtől fog függni. Például ha egy PR 5 -ös oldalt így PHP-ben átirányítasz egy kissebb PR értékű oldalra akkor a köv. indexelés után ugyanazokra a kulcsszavakra hátrébb fogsz kerülni a találati listán. Logikus lenne ennek fordítotja is, de erre még személyes példám nem volt.

Viszont a mozinezo.cjb.hu-t szerintem a cjb-sek listáiból szedte a Gugli és nem hiszem, hogy a kedvedért fogják vagy tudják törölni az aldomaint. Sőt, ha az aldomaint esetleg törölnék a Gugli kesben még mindig ott lesz. Ezért a duplikált tartalom esete fenforoghat és ez szívás lehet.

Ha viszont gyakran cserélődik a tartalom ettől nem kell félned, mert ha már egy nap eltelik a két domain indexelése között és közben volt tartalmi változás, akkor már nincs duplikáció.

Üdv.HunVista Lajos

Lehet egy kis reklám? 🙂 Az új linktár még kong az ürességtől, regisztráljatok webmesteremberek! >>> hunvista.net/linktar

A kód eltünt 🙂

2007. 12. 19. 09:50 · hunvista →

Bakker, mintha nem is lett volna 🙂 Küldj üzenetet valamelyik HunVista oldal aljáról és elküldöm mailban.

Re: köszönöm!

2007. 12. 19. 10:49 · OldalGazda →

Hm, az ilyen típusú problémára a követekező megoldások jöhetnek szóba pl.

 1. Megszűnik a tartalom elérhetősége a nemkívánatos domain-en (pl. átköltözöl egy rendes, Fizetős web tárhelyre)
 2. Az összes, nemkívánatos domainnév alatt található URL-t átirányítod a kívánatosra, még a szerveroldalon. Nem tudom, hogy a fent írt kód milyen átirányítást hoz létre, de talán jobb és egyszerűbb nem a php szintjén, hanem már a webszerver config vagy htaccess fájljának szintjén elintézni ezt. Mivel ingyenes tárhelyről beszélünk, ezért erre kevés esélyt látok.
 3. Csinálhatsz még dinamikus robots.txt esetleg Robots Meta tagokat, amik figyelik, hogy a REQUEST-ben milyen domainnév szerepel, és ha cjb-s, akkor beállítják a fájlt illetve a meta tagot úgy, hogy letiltsák az indexelést. (Ha a sima mozinezo.hu, akkor értelemszerűen a szerver mást, tiltás nélküli verziót ad vissza.)

A beszúrt kód eltünését pedig orvosoltam. Köszi!

Re: köszönöm!

2007. 12. 19. 11:21 · hunvista →

htaccess szerintem tutira ki van csukva ilyen szolgáltatónál, de sztem van egy nagyobb gond amire nem gondoltunk. Én abból indultam ki, hogy fizetős tárhelyen van a domain és mellette van még ott a cjb-s. Ez reflex szerű volt. Viszont szerintem ez az oldal fizikailag ua.-on a helyen van, csak két url hivatkozik rá. Tehát marad az Oldalgazda robots.txt-je és Gugli kes sztorno.

2007. 12. 19. 11:28 · Névtelen hozzászóló →

Az utolsó mondatott nem értem:) – …gugli kes sztorno

Törölj

2007. 12. 19. 11:39 · hunvista →

Itt van a szomszédban: https://www.oldalgazda.hu/?p=4911 Ha a mozinezo.cjb.hu-t törlöd csak a saját doméned marad.

érdekes…

2007. 12. 27. 18:16 · Névtelen hozzászóló →

Hogyan szemeteljük tele a webet néhány szánalmas kis linkért cserébe: matrac-tempur.blogspot.com vagy webaruhazak.blogspot.com

érdekes2

2007. 12. 28. 04:59 · Névtelen hozzászóló →

Újabb gyöngyszem: medence-hidromasszazs.blogspot.com

érdekes2

2007. 12. 29. 09:05 · Névtelen hozzászóló →

És beflaggelted őket? Kíváncsi vagyok, meddig marad fenn ez a szemét a blogspoton…

Google gondok

2007. 12. 29. 15:26 · Névtelen hozzászóló →

Segítséget szeretnék kérni. A problémám a következő: rendszeres eltűnik a google keresőből a weboldalam, napokra majd egy idő elteltével visszakerülök. Ez ismétlődik már régóta de fogalmam sincs miért ha megtudná mondani sokat segítene vele.

2008. 01. 01. 09:26 · hosszu70 →

Hogy lehet keresni ismerőst?

re…

2008. 01. 01. 10:33 · Névtelen hozzászóló →

Beírod: ismerősennyi…

DE HOL?

2008. 01. 02. 12:02 · Névtelen hozzászóló →

Jónapot!Már vagy ötvenszer próbáltam rákeresni a google keresőoptimalizáló oldalára…Mondja már meg valaki milyen url címen érhető el.Már sokszor majdnem rátaláltam,segítsen valaki.

DE HOL?

2008. 01. 02. 12:03 · Névtelen hozzászóló →

Jónapot!Már vagy ötvenszer próbáltam rákeresni a google keresőoptimalizáló oldalára…Mondja már meg valaki milyen url címen érhető el.Már sokszor majdnem rátaláltam,segítsen valaki.

Help

2008. 01. 10. 10:51 · Névtelen hozzászóló →

Help! Köszönöm!Hogyan lehet a legegyszerűbben árat mondani olyannak aki nem ért hozzá.Linkelések, kulcsszavak, optimalizálása egy oldalnak mostanában mennyibe kerül ( átlag ár/db)

.COM, vagy .HU a jobb angol nyelvű oldalnál

2008. 01. 14. 07:24 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Most tervezek indítani egy magyar nyelvű oldalt, aztán, ha sikere lesz és átesik az első néhány hónap gyermekbetegségein, lefordítanám angolra, mert – ugye – az mégiscsak nagyobb piac egy kicsit. Mit gondoltok, a Google.com hátrányban fogja részesíteni az angol nyelvű változatot, ha .hu domainen van?

Más weblapok elemzése

2008. 02. 14. 12:44 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Saját weblapomon sikeresen használom a google-analytics-et, elemzem is az adatokat rendesen, de….hol tudom lekérdezni más weblapok látogatóinak a számát? Tudom, hogy van ilyen, de hiába kerestem rá nem találtam értelmes oldalt ezzel kapcsolatban. Köszönöm a segítséget, jó munkát!

Más weblapok elemzése

2008. 02. 14. 12:53 · OldalGazda →

Csak sacc/kábé jellegű információkhoz juthatsz például az alexa.com oldalon rákeresve.

Más weblapok elemzése

2008. 02. 14. 13:16 · Névtelen hozzászóló →

Itt nem találtam meg visszamenőleg a látogatók számát, mert gondolom regisztrálni kell a weblapokat előtte (na de hogy és miért regisztráljak én konkurens oldalakat?). Mindenesetre a jövőben hasznos lehet ez, köszönöm!

Szeretném megtudni, hogyan lehet elérni, hogy a webni ne küldjön a hozzászólásokról e-mailt.

2008. 02. 22. 00:17 · Ibrahim →

Szeretném megtudni, hogyan lehet elérni, hogy a webni ne küldjön a hozzászólásokról e-mailt.

Re: Szeretném megtudni, hogyan lehet elérni, hogy a webni ne küldjön a hozzászólásokról e-mailt.

2008. 02. 22. 06:36 · marcobazze →

Az oldal teteje felé zölddel találsz egy olyat, hogy „előfizet”. Arra rányomsz és ott „előfizetés törlése az egész wikiről”. Hát így.

Re: Szeretném megtudni, hogyan lehet elérni, hogy a webni ne küldjön a hozzászólásokról e-mailt.

2008. 02. 23. 10:05 · OldalGazda →

Köszi, pont így lehet leiratkozni 🙂 Ha elakadsz, akkor pedig írj az e-mail címemre, és segítek.

Könyvtár?

2008. 02. 26. 03:21 · Névtelen hozzászóló →

Melyik jobb: könyvtárazni az oldal tartalmát, vagy minél kevesebb könyvtár és azon belül ömlesztve az oldal tartalma? Melyik jobb, témánként sok könyvtár, vagy minél kevesebb könytár?Melyik kedvezőbb a kereső robotoknak?Köszi az infokat!

Hogy lehet?

2008. 02. 26. 08:39 · Névtelen hozzászóló →

Hogy lehet az hogy egy bizonyos kulcsszóra egy évig folyamatosan első voltam, most pedig hirtelen nem is vagyok a találatok között?

Hogy lehet?

2008. 02. 26. 08:51 · Névtelen hozzászóló →

Erre én is kíváncsi volnék, ugyanis ugyanez történt velem is. Mindig második volt az oldalam egy bizonyos kulcsszóra és most az első 15 oldalon sincs sehol.

re: Hogy lehet?

2008. 02. 26. 10:17 · KozSzolga →

Ez érdekes… Semmit sem változtattatok a lapon az elmúlt időszakban?

re: Hogy lehet?

2008. 02. 26. 10:39 · Névtelen hozzászóló →

Semmit nem változtattam.

re: Hogy lehet?

2008. 02. 26. 12:03 · OldalGazda →

Milyen hosszú idő óta tűnt el a lapod? Ha csak pár napja figyelhető meg ez a jelenség, akkor lehet, hogy csak egy átmeneti hullámzásról van szó. Ha hosszabb ideje van már ez, akkkor három-négy dolog lehet nagyjából:

 • Google tánc – valamilyen változtatás történt a Rangsorolási algoritmusokban, ami hátrányosan érinti az oldalad.
 • Változás történt be a rád mutató külső linkek számában, vagy a téged linkelő oldalak Google általi megítélésében
 • Valamilyen technikai probléma akadályozza a Felgöngyölítést (hosszú válaszidő, robots.txt fájl, stb.)
 • Túl sok Duplikált tartalom jelent meg vagy az oldaladon, vagy a weben, más oldalakon.

Az oldal címének ismerete nélkül kábé ezeket az általános dolgokat lehet elmondani, több konkrétumot sajnos nem.

Re: Könyvtár?

2008. 02. 26. 12:14 · OldalGazda →

A kérdésedre remélhetőleg megtalálod a választ a Webhely strukturálása bejegyzésben. Ha nem, akkor bátran kérdezz még!

Köszi

2008. 02. 26. 13:08 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, hogy foglalkoztok a problémával. AZ oldalon nem változtattam, egyébként nem régen két napja van így, remélem valóban csak átmeneti lesz a dolog ahogy írtátok és visszaáll a régi „rend”. A látogatottságom 20%-ra esett vissza. Ilyenkor látszik mennyit jelent a jó helyezés.

re: Köszi

2008. 02. 26. 13:15 · Névtelen hozzászóló →

Nekem meg az új oldalaim tegnaptól mint a rakéta!!!Előre kúsztak szépen, a látogatottságuk, meg kb ötszörös lett:)))

https?

2008. 02. 27. 04:26 · Névtelen hozzászóló →

A https – jelölés a keresö robotok felé mennyire pozítiv, erről lehet tudni valamit?Köszi az infot

Melyik jobb?

2008. 02. 27. 07:54 · Névtelen hozzászóló →

Melyik jobb döntés egy oldalon belül egy új tartalom – legyen aloldalként, vagy legyen nagyobb témáknak aldomainja? Köszi a tippeket.

Kulcsszó lecsúszás

2008. 02. 27. 12:20 · marcobazze →

Nekem is évekig voltak első helyezést adó kulcsszavak, de pár hete szép lassan elkezdtek visszcsúszni, pontosabban újakra lettem elöl, a régi csúcstartók pedig nagyon visszaestek. Sajnos az egyik számomra legfontosabb kulcsszóra is az első helyről az ötödikre csúsztam vissza. Pedig addig arra jött a látogatók 30%-, most meg max 4-5%…

Nem tudom, mi van… A Google Dance megfigyelhető, de nem tarthat hetekig…

Re: https?

2008. 02. 27. 14:02 · OldalGazda →

A Felgöngyölítésnél nem lehet szerintem probléma a https-sel. Szerintem leginkább semleges, hogy http vagy https-e az URL.

Melyik jobb?

2008. 02. 27. 14:06 · OldalGazda →

Röviden ez attól függ, hogy mekkora, mennyire elkülönülő témákról lenne szó, tehát ez egyéni döntés, mérlegelés függvénye. Egy kicsit olvashatsz erről az Aldomain című bejegyzésben. A lényeg, hogy ne bonyolítsd túl az életed. 🙂

téma

2008. 02. 27. 14:36 · Névtelen hozzászóló →

üzenet

Melyik jobb?

2008. 02. 27. 14:39 · Névtelen hozzászóló →

Nekem úgy mesélték (itt olvastam), hogy az aldomainnek számos előnye van a keresőoptimalizáslás szempontjából, de sosem szabad túlzásba esni. Erről itt többet olvashatsz ——-> webni . innen . hu / AldomainDe nekem is van egy kérdésem. Véleményetek szerint mennyit számít ha a webcímet egybe ill. kötőjellel írom? Ha pl. lila tehenekeket szeretnék értékesíteni, akkor lilatehenkereskedes . hu, vagy lila-tehen-kereskedes . hu a jobb. Gyanítom, hogy a másodikkal jobb eredményt érek el, de még nincs tapasztalatom ezen a téren. Köszönöm a választ

re: Köszi

2008. 02. 28. 00:39 · Névtelen hozzászóló →

Úgy tűnik szerencsére tényleg csak a guglinál volt valami gubanc, mert visszakerültem a keresőbe a találatok közé.

RE: Melyik jobb?

2008. 02. 28. 10:45 · OldalGazda →

Szerintem első sorban az egyszerűséget tartsd szem előtt, tehát ne kötőjelezz. Bizonyos esetekben a Google úgyis ki tudja ókumlálni kötőjelek nélkül is, hogy milyen kulcsszavak szerepelnek a domainnevedben, ráadásul a felhasználóknak sokkal egyszerűbb megjegyezni/használni kötőjelek nélkül. A te példáddal kapcsolatban még annyit jegyeznék meg, hogy ha ékezetes a kulcscsszavaid nagy része, akkor egy indokkal kevesebb, hogy néhány kulcsszó beillesztése miatt tovább bonyolítsd a domainnevedet, ugyanis az ékezetek kezelése még billeg/nem teljesen kiforrott…

RE: Melyik jobb?

2008. 02. 28. 13:59 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, tiszta válasz. Ékezetek nincsenek, nem magyar nyelvű lapról van szó.Ha abból a szempontból nézzük a kérdést, hogy melyik a hatásosabb, akkor is a válasz a kötőjelek nélküli megoldás? Mert abban teljesen igazad van, hogy ne bonyolítsam túl a felhasználók életét a kötőjelekkel, de én most nem egy cégnévre optimalizálnék, hanem kifejezetten szolgáltatásra + egy városnévre, ám a konkurencia már használja ezt, vagy használni fogja, ha ötletet adok neki. A google szempontjából teljesen mindegy hogy citromostortadebrecen, vagy citromos-torta-debrecen (egy csúnya példa)? A lapon belül persze a cég logója (nem egy citromos torta), és tartalmas szöveg. Mert ha tényleg igaz, hogy a google szempontjából tök mindegy, akkor nem szívesen kötőjelezek, de ha fontos, és sokat segíthet a pozíción, akkor viszont igen. Később a konkrétan a cégre kersők is megtalálhatnak, hiszen annak is van tartalma, és arról linkelek arra a bizonyos szolgáltatásra. Nem tudom mi a válaszod, de hiszem amit mondasz, mert az eddigi egyetlen weblapomat a „webni” segítségével optimalizáltam, és azt hiszem sikerrel. Bár van még mit tanulnom.A te véleményed számít, de mások tapasztalata is érdekelne.Köszönöm, jó munkát!

RE: Melyik jobb?

2008. 02. 28. 14:57 · OldalGazda →

Nézd, arra nem esküszöm meg, hogy ugyanolyan súllyal esne latba egy (eredetileg ékezetet nem tartalmazó) kulcsszó, ha egy több kulcsszóból álló Domainnévben kötőjelekkel elválasztva van jelen, mintha egybeírva a többi kulcsszóval; az viszont egészen biztos, hogy a Google rendszere felismeri mindkét esetet, és kiemeli a találati rangsorokban. Ha például rákeresel a „magyar” Kereső-kifejezésre, akkor ugyanúgy kiemeli a „magyar” kulcsszót a www.magyarhirlap.hu domainnévben, mint a www.magyar-szo.co.yu domainnévben. Ráadásul egy domainnevet — jó esetben hosszú évekre választasz —, és én még emlékszem pár évvel ezelőttről, amikor teljesen máshogy kezelte ezt a szituációt a Google, és hát ki tudja, hogy mi fog számítani pl. három év múlva a Google Rangsorolásánál, úgyhogy ha tudnád pontosan, hogy a kötőjeles verzió előnyösebb, mint a kötőjel nélküli, az még csak azt jelentené, hogy most előnyösebb, de hát ki tudja, mi lesz két év múlva…Egyébként örülök, ha hasznosnak találod az oldalam, azonban mindent, amit olvasol — akár itt is — egészséges kétkedéssel fogadj, és ne higyj benne vakon. Egész egyszerűen ez egy annyira összetett dolog, hogy egy embernek lehetetlen minden aspektusát átlátni, ráadásul például itt is biztos számos elavult dolog van, amit egyszerűen nincs időm mostanában frissíteni.

Re: melyik jobb

2008. 02. 29. 05:37 · Névtelen hozzászóló →

Bár gondolom ez természetes, de azért megemlíteném: a kötőjeles és az egybeírt változatot is foglald le, függetlenül attól, hogy melyiket akarod futtatni.

Re: melyik jobb

2008. 02. 29. 06:51 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem meg azt foglald le, amit választottál. A többi smafu. Csinálj rá egy jó weblapot, és elöl leszel.

igazsága van

2008. 02. 29. 07:54 · CsillagPor →

Csatlakozom az előttem szólóhoz.Elképzelhető, hogy van némi különbség ebben-abban, de ha van hasznos tartalom és jól van megcsinálva rá a weboldal, elhanyagolhatóak ezek. Szerintem ez a Google szemszögéből is logikus; kezdettől fogva és azóta is egyre fejlettebben, azt próbálja megállapítani, melyik a hasznosabb, kidolgozottabb, látogatottabb, relevánsabb, stb. weboldal és ezzel párhuzamosan egyre inkább háttérbe szorulnak az ilyen egyszerű, és valljuk be manipulatív megoldások. A könyvet eladhatja a címe, de ha megveszed és rossz, az egész családja említésre kerűl a szerzőnek és valószínűleg mégegyszer nem veszel tőle semmit.A munkától nincs jobb keresőoptimalizálási taktika.

Re: smafu

2008. 02. 29. 13:45 · Névtelen hozzászóló →

Azért foglald le mindkettőt, mert ha majd felfuttattad a honlapodat és nevet csináltál, ismertséget szereztél neki, akkor ne élősködhessen az elismertségeden valaki más is, aki lefoglalja a másik változatot. Ez megér 2-3.000 Ft-ot, és semmi, de semmi köze nincs ahhoz, hogy jó weblapot kell-e csinálni (naná, hogy azt), vagy melyik domain jobb a Google szempontjából.

Re:smafu

2008. 02. 29. 16:00 · Névtelen hozzászóló →

A hülyeség nem ér meg 10 ft sem. Ha valaki le akarja másolni, akkor talál domaint hasonlót egymilliót. Hülyeségre soha ne költs.A jó kis domained mögé betesz world vagy 24 tagot, és kész. Komolyan mondom valaki szivat, ne ülj föl neki:)))

Re: smafu

2008. 02. 29. 16:49 · Névtelen hozzászóló →

NEM a tartalom másolásáról írtam! Hanem arról, hogy ha felfuttatsz egy oldalt, akkor idővel maga a DOMAIN lesz ismert! Egy bizonyos területen belül akár egyfajta MÁRKANÉV is válhat belőle. És ebből az ismertségből (illetve a vele járó közvetlen látogatottságból –> „direct traffic”) lecsipegethet olyasvalaki, aki a domainnév minimálisan eltérő változatát regisztrálta be helyetted.

Ha a citromos-torta-debrecen.hu mellett dönt az illető, és mondjuk két év múlva ez lesz a legnépszerűbb mittudoménmilyen oldal a magyar interneten, nem kevés látogatót fog elbukni amiatt, hogy Szemfüles Jenő időközben lefoglalta a citromostortadebrecen.hu-t, aztán tett rá valami hasonló tartalmat meg egy rakás hirdetést. Ugyanis lehet, hogy sok emberben fel sem fog merülni, hogy kötőjellel írja be a domaint.

Világos végre?

Skacok!

2008. 03. 05. 15:13 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem megtaláltam a legjobb „Szomszéd Pistike, aki számtechből ötös a gimiben” típusú webes vállalkozást: web-hang.hu/rendeles/index.html

Érdemes végigolvasni! 🙂

Re: Skacok!

2008. 03. 05. 15:48 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem, veszek tőlük 10000-ért néhány Adsense-hirdetést a weblapomra.

A vízbűl veszi ki a Zoxigént… tecikkérteni?

2008. 03. 05. 16:03 · Névtelen hozzászóló →

Nem is tuttam, hogy a Szalacsi weboldalat is készít… 😀

re: Skacok!

2008. 03. 06. 02:26 · KozSzolga →

Hű! Az egyik referenciaoldalukon még székely vicc is van! Egyébként azt mondom, hogy van olyan vevőkör, akiknek ez az igénye – nem sajnálom „Szomszéd Pistikétől” azt a kis bevételt.

re: Skacok!

2008. 03. 06. 03:11 · Névtelen hozzászóló →

Megvan ennek is a bája… A Vámház krt-as aranyreklám is az egyik leghatásosabb! A magyar internet még gyerekcipőben jár, a comic sans betűtípus és a gyermeteg külső sok megrendelő szívét melengetheti…Baba szappan, Márka „kóla”, stb… Miért csodálkoztok? (nem akaorm bántani a Baba cuccokat, jók, de a fenti attitüdre alapoznak)

re: Skacok!

2008. 03. 06. 03:25 · Névtelen hozzászóló →

Boldogok ők…. Mi itt nap, mint nap a helyezésünkön, az alacsony ctr-en rágódunk, ők meg szépen comic sans-el leírják a mondanivalójukat. Gimis koromban (10 éve) én is ezzel a betűtípussal készítettem magamnak névkártyát, büszke is voltam rá.És így van, van rá igény, ugyanúgy, ahogy a 100 Ft-os és kínai boltokra is. Lényeg, hogy olcsó, a minőség nem elsődleges szempont, nem mindenki tud a Kirowskynál portált építtetni. És egyáltalán nem sajnálom Pistikétől én sem a bevételét. Megtette az első lépéseket, mindenkinek valahol kezdenie kell, lehet, hogy jövőre már itt fórumozik velünk együtt.

Comic

2008. 03. 06. 03:55 · Névtelen hozzászóló →

Kicsit lenézőnek érzem amit írsz és nem csak azért mert az én egyik oldalam is comic-al van írva 🙂 (és a néhány éve-évtizede iskolai házinak készült oldalam is azzal van asszem írva) hanem azért is mert nem mindenkinek az a célja hogy sokezer embert csábítson a honlapjára, hanem esetleg az a cél hogy egy kis közösségnek tartson fent egy portált. Ilyen a mi oldalunk is. Megelégszünk egyenlőre ingyenes tárhelyel, nem akarunk többszáz látogatót, nem ebből akrunk megélni. És mint néhány hozzászólással előbb oldavashato „gyermeteg külső sok megrendelő szívét melengetheti” szerintem ez azt jeletni hogy az emberek többségét pozitív érzéssel tölti el, még akkor is ha ezáltal gyerekes lesz az oldal.

Egyébként a fent említett oldalon nekünk is volt a google-s pénzkeresés cucc, és meg is jött az első csekk amit nem tudtam beváltani mert addigra nem megfelelővé vált az oldal és zárolva lett a csekk. Azt ugye nem mondják/mondhatják meg miért lett az, mert az üzleti titok vagy hasonló. Azért használtuk az Adsense cuccot hogy hasznos, témába vágó hírdetéseket kapjunk. Hát kaptunk, talán még hasznunkra is vált, talán az oldalunk nézettsége is nőtt… De hogy én fizettem azért meg megpróbálatam beváltani a csekket… (a végén úgy nézett ki hogy: hirdettem, és még fizettem is érte és semmit nem profitáltunk.) Hát ekkor döbbentünk rá hogy nekünk nem célunk megmozgatni a világot.

Üdvplazy

Comic

2008. 03. 06. 04:03 · Névtelen hozzászóló →

Félreértesz! Eszem ágában sem volt lenézni az oldalatokat! Nekem sincsen egy szuper, tökéletes oldalam, de nekem megfelel és úgy szeretem, ahogy van. A célnak pont megfelel. Ezért is írtam, hogy nem mindenkinek van szüksége egy többmillióba kerülő portálra. Szóval, ha megbántottalak, akkor bocs, de nem ez volt a szándékom.

2008. 03. 06. 04:21 · Plazy →

A legkevésbé sem a saját oldalunkra gondoltam (http://kmbk.extra.hu) mert ott tényleg nem a kinézet a fontos, (ezért is saját magam írtam és nem egy kiforrott portálrendszert használunk) hanem úgy éreztem, és nem most először hogy a „Vámházkörutas”-szintű reklámok oldalak hasznossága kicsit alul van értékelve. Én is úgy gondolom hogy a keresőoptimalizálás fontos, de talán nem a legfontosabb egy oldal népszerűsítésében.Sokkal nehezebb egy kereső dologaira figyelni, mint arra hogy 2-3 népszerű fórumba bedobom, ezáltal jön jónéhány látogató, és ha legközelebb is bedobom és ugyan azok aki először is megnézéték most is megnézik és új érdekes tartalmat találnak akkor legközelebb maguktól jönnek. töb ilyen webshop-ot ismerek amiket keresőből talán -és sajnos- meg sem lehet keresni.Tudom hogy ez a „majdnem” fórum a keresőoptimalizálásról szól és nem az egyéb módszerekről ezért én kérek elnézést hogy kicsit félrevezettem a beszélgetést.plazy

ui.: amikor még az volt a szempontom hogy népszerűsítsem az oldalaimat akkor nem egyeszer kértem tanácsot JJ-től amit most is köszönök neki!

www?

2008. 03. 06. 08:02 · Névtelen hozzászóló →

Ha mindkettő variáció használható egy oldalhoz az nagyon rosz? www, meg nélküle is bejön az oldal.Megéri megszüntetni pl. a www. nélküli megnézés lehetőséget? Látogatoknak az a jobb, ha bejön mindkettő variációra, viszont az oldalnak ez mennyire hátrány?

Köszönök minden infot!

Re: www?

2008. 03. 06. 13:36 · OldalGazda →

válaszokat lásd a www című bejegyzésben

Pistike kötőjelei

2008. 03. 06. 14:19 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm hozzászólásokat a kötőjelezéssel kapcsolatban, nektek is, OldalGazdának is. Látom nincs teljes egyetértés, így valszeg az egyszerűség is szempont lesz (kötőjel nélkül). Bár azóta kicsit témát váltottunk, talán Pistike oldala ötletet adhat: ő használ kötőjelet 🙂 web-hang.huÉn ennél láttam sokkal borzalmasabb oldalt is, az indexre volt belinkelvel…

kaffer

dmoz

2008. 03. 06. 14:24 · Névtelen hozzászóló →

Van még kismillió kérdésem. Pl. a dmoz.org-ra december elején regésztráltam, azóta semmi hír onnan. Kezdhetek türelmetlenkedni? Kinek mi volt a legrövidebb/leghosszabb idő, amíg válaszra méltatták?

tükrözés

2008. 03. 06. 14:27 · Névtelen hozzászóló →

Na meg a tükrözésről. Ugye a google bünteti az ilyen oldalakat, de tegyük fel én olyan mocsok vagyok, hoyg szépen tükrözöm a konkurencia oldalát, vagy valaki más az enyémet. Ilyenkor van mit tenni? Mielőtt megköveznétek, nem tervezem, hogy ilyet tennék.

kaffer

tükrözés

2008. 03. 07. 07:12 · OldalGazda →

A válaszokat szerintem igen nagy arányban megtalálod az Open Directory Project és a Duplikált tartalom című bejegyzésekben.

Duplikált tartalom

2008. 03. 07. 13:02 · Névtelen hozzászóló →

Hoppá, én erről még itt nem olvastam. Köszi

balaton

2008. 03. 31. 15:17 · Névtelen hozzászóló →

Scroll a lap aljára! Van aki még használja ezt a régi módszert? balatoni-ingatlanok.com

balaton

2008. 03. 31. 15:31 · Névtelen hozzászóló →

Van, olykor szoktam én is találkozni ilyen pszeudo keyword stuffing-gal…

balaton

2008. 03. 31. 15:31 · Névtelen hozzászóló →

Van, olykor szoktam én is találkozni ilyen pszeudo keyword stuffing-gal…

Help

2008. 04. 18. 02:19 · Névtelen hozzászóló →

Kérlek segítsetek: tegnap óta a Google az eddig általam generált leírást megváltoztatva önkényesen kiragadott értelmetlen mondatfoszlányokat hoz a találatnál, ami erősen ronthatja a kattintási kedvet, hiába van általában első, most második helyen az oldalam… Mit kellene megváltoztatnom? Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! Cybernagyi

Help

2008. 04. 18. 07:44 · OldalGazda →

Mire kellene rákeresnünk, hogy lássuk az általad említett anomáliát?

2008. 04. 18. 08:07 · Névtelen hozzászóló →

A „farmer” szóra eddig első voltam és az általam írt szöveg jelent meg a leírásban… Most meg a második vagyok (Webfarmerbolt) és önkényes, használhatatlan marhaságokat ír ki…

Help

2008. 04. 18. 08:10 · Névtelen hozzászóló →

Bocs, válaszként kellett volna elküldenem… a kor ugye 🙂 Köszönöm, hogy fogllakozol a problémámmal… Cybernagyi

Re: Help

2008. 04. 18. 08:20 · OldalGazda →

Egyszerűen csak választ egy kivonatot, ami a keresett „farmer” szót mutatja az őt körülvevő szövegkörnyezettel együtt. Valami miatt épp egy olyan előfordulására esett a választása, ami neked nem annyira tetszik. Próbáld ki, hogy adsz a lapnak Description meta tag-ot (most üres ugyanis): egy értelmes leírás kb. kicsit több, mint 170 karakterben, tartalmazva a farmer kulcsszót, szerintem sokat tudna segíteni a helyzeten. (A description Meta tagoknak ugyanis ebből a szempontból kitüntetett szerepük lehet.)

Re: Help

2008. 04. 18. 09:06 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a segítséget, bár nem értem, hogy hova lett a Description meta tag, mert eddig volt (eddig azt jelenítette meg) és én nem töröltem… Utánanézek, hátha tudok érte tenni vmit… Mégegyszer köszönöm: Cybernagyi

Ez a kemény, nem a t*köm!

2008. 04. 20. 19:43 · Névtelen hozzászóló →

hxxp://www.xpedient.hu/

Nézegessétek ennek a footerlinkjeit. Hát nem hiszem el. Miért nincs valami szakmai szervezet, ami az ilyen cégeket eltörli a föld színéről és elküldi őket Recskre brikettet gyantázni? 2008-ban egy magát „vezető blablabla keresőoptimalizáló szolgálatónak” valló cég content scraperrel optimalizál? Ezt vajon tudják az ügyfelei?

Ez a kemény, nem a t*köm!

2008. 04. 21. 02:35 · Névtelen hozzászóló →

Nekem tetszik: „munkáját megajándékozza fog neked a jelentéktelen bűn ellen irányuló háborúdban. / A fogászat fogászati koronák nyújtanak egy fogbeültetés minden az egész törött vagy korhasztott fog, ami a gumisorozat fölött van hogy erőt adjon a törött fogaknak.”

még keményebb

2008. 04. 21. 08:19 · Névtelen hozzászóló →

Ez se rossz, de szerintem a leges-legkeményebb az ez: laszlo39design.extra.hu/

még keményebb

2008. 04. 21. 08:26 · OldalGazda →

Ez a szép a weben: a szivárvány összes színe elfér rajta: akad mindenből ilyen is, olyan is 🙂

re: még keményebb

2008. 04. 21. 09:18 · Névtelen hozzászóló →

Asztabüdös!

Nem hiszem el! A „Referencia munkáim:” oldalt érdemes megnézni!

„Hasonló weblapokat ha kéri akkor önnek is készítek.” Köszi… 🙂

Isten bizony kérek tőle egy árajánlatot, izgat a válasz!

re: még keményebb

2008. 04. 21. 09:22 · Névtelen hozzászóló →

Kulcsszóból hiány az nincs! Hányszor szerepel az optimalizálás szó? 300szor legalább. Anyám…

dalocska

2008. 05. 06. 15:44 · Névtelen hozzászóló →

‘Hozzászólásoddal örömet szerzel!’

így névtelen meg merem osztani egy régi nóta rendkívül gyenge átiratát :

szabad vándormadár a webmesteraz az egy ami bántja szívétnősülésre a Földön idő nincsa neten pedig nincs feleségzúg a gép és mi máris messze járunkhisz a végtelen web a mi hazánknem is csoda hogyha előbb jön a gépünk és a lányok nos a lányok azután

üdv 😛

ejh…

2008. 05. 06. 15:46 · Névtelen hozzászóló →

úgy látszik a sortörést nem szereti a comment script…

Segitség

2008. 05. 10. 12:14 · Névtelen hozzászóló →

segitenél abban hogy hogyan tudom felregisztrálni a weboldalamat a googliba??????nagyn megköszönném….

Érdekes helyzet várható

2008. 06. 27. 22:35 · hunvista →

Van egy hír: http://www.origo.hu/techbazis/szamitogep/20080627-az-icann-felszabaditja-a-domainvegzodeseket-barmire-vegzodhetnek-majd-az-internetcimek.html

Szerintem ennek lesz egy olyan következménye, hogy a szabadszavas keresés helyett az emberkék egyből a címsorba fogják írni a keresendő témát, bízva abban, hogy így a leg relevánsabb webhelyet fogják kapni.

Aztán az is látszik, hogy a SEO-ban az url szövege (pl. keresőbarát url) teljesen mindegy lesz, mivel a gugli és társai kénytelenek lesznek nem figyelembe venni azt, a sok félrevezető találatok kiszűrésére. És szerintem lesznek még előre nem látott változások, nem fog annyival lezárulni a dolog, hogy az algoritmusból kiveszik ezt a paramétert.

Harmadszor az url körüli kesze-kuszaság fel fogja értékelni a tematikus és közösségi linkgyüjteményeket.

Érdekes helyzet várható

2008. 07. 03. 10:10 · OldalGazda →

Igen, elég érdekes következményei lehetnek ennek, de sokféle dologgal kell számolni. Például mint ahogy az internetezők túlnyomó többsége azt hiszi, hogy a www az elengedhetetlen a domainnév elől, ezért sokan még nagyon sokáig azt fogják hinni, hogy ha magyar nyelvű oldalról van szó, annak .hu-ra kell végződnie. Másfelől pedig az előzetesen jelzett 15 millió forint nagyságrendű ár az meglehetősen borsos ahhoz, hogy csak úgy leregisztráljanak egy domainvégződést és azt a későbbiekben változtatgassák.

Mindazonáltal amíg ezek az újfajta domainvégződéseknek is meg lesznek azok a tulajdonságai, hogy

 • Nehezen változtathatóak egyik napról a másikra (pl. hogy az optimalizálás épp aktuális igénye szerinti kulcsszót tartalmazza), mivel az eddig rá mutató linkeket nehéz megváltoztatni, stb.
 • Láthatóak a felhasználók számára (tehát nem lehet belezsúfolni millió kulcsszót)

addig a keresők számára ugyanolyan értékkel bírhatnak a rangsorolás során használt összetett pontrendszerben, mint a régi típusú domainvégződések.

Az emberek számára persze problémát fog jelenteni, mert ha pl. ha lesz olyan domainnév, hogy magyar.google, akkor nagyon sokan továbbra is azt fogják hinni, hogy igazából annak magyar.google.hu neadjisten www.magyar.google.hu-nak kell lennie, továbbá amíg pl. hacsak azt írod le, hogy google.hu ,akkor az sokaknak már URL-t fog jelenteni automatikusan, míg a magyar.google viszont még sokáig nem, tehát oda kell majd írni vagy a http-t, vagy a www-t elé…

Érdekes helyzet várható

2008. 07. 03. 10:56 · hunvista →

Szerintem nem is a pénz lesz a nagyobb gond, hanem majd a sok domain vita. Az ár hosszútávon még redukálódhat is a piaci vagy fizetőképes kereslet arányában. Viszont a rengeteg (helyzetből adódó) domain vita még elhozhatja a teljes regisztrációs felszabadítást is. A .hu végződés agyakban való átprogramozása majd az új domainek elterjedésével fog együttjárni. Ez mégsem olyan lesz, mint a .com, .net és társai. Ez lényegretörő és könnyen megjegyezhető domaineket fog eredményezni. Itt a domain második része is értelmes magyar szó lesz. Szerintem az hatással lesz az emberekre, ha látják majd pl. a „www.olcso.tarhely” domaint. Legközelebb simán be fogja írni a címsorba, hogy „www.olcso.asztalos”. És még hol vannak az egyes tevékenységekkel kapcsolatos szinonímák. Nekem megindította a fantáziámat a dolog, de nem akarok hosszan postolni. A SEO-ban egyelőre annyi látszik, hogy a keresőbarát url-eket kilőhetjük az űrbe. Jah, és ennek tuti nagyobb hatása lesz, mint az ékezetes domaineknek volt.

Ki ez? Ismeritek?

2008. 07. 08. 10:32 · Névtelen hozzászóló →

Ezen „ipari” szintű optimalizálás folyik…: optimalizalas.developing.hu és még itt: web.developing.hu: kéretlen linkszaporítással.

Ékezetes betük az URL-ben

2008. 07. 11. 08:42 · vargazoltan1982 →

Sziasztok!

szeretnék ékezetes mappaneveket, csak nem tudom, hogy miként lehet megoldani.

www.domainnev.hu/ékezetes-betűk – Így nézne ki. Segítséget kérnék, hogy IE 6,7 Firefox2,3 és más böngészőkben is működjön.

köszi

Ékezetes betük az URL-ben

2008. 07. 11. 09:00 · hunvista →

Ha nem akarsz holmi kódtáblából dolgozni akkor klikkeld végig a Hunvista megfelelő kategóriáit és másolj url-ből 🙂 Kezd itt: http://hunvista.net/linktar/a-%c3%81-bet%c5%b1/

Ékezetes betük az URL-ben

2008. 07. 14. 04:40 · OldalGazda →

vagy olvasd el, mit írnak itt, és használd a dekódoló mezőt, ami ezen az oldalon található:

http://www.blooberry.com/indexdot/html/topics/urlencoding.htm

gjgh

2008. 07. 14. 06:48 · Névtelen hozzászóló →

vjg

gyorsan valamit

2008. 08. 02. 14:12 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

Van egy olyan kérdésem oldalgazdához és mindenkihez, hogy hol és hogyan lehetne minél hamarabb, de max. pár hónapig eredményt (első 5) elérni a kereső(k)ben?

A helyzet a következő. Létre szeretnék hozni egy oldalt, egy speciális témában, teljesen non-profit módon, és ennek 1 hónap múlva és kb. 3-4 hónapig elöl kellene lennie. (Na, most leírtam ugyanazt :-))

Valamely blogszolgáltatónál (blogger, blog.hu ?) vagy valahol máshol érdemes?

A téma longtail-re optimalizálandó, magyar nyelvű és max 10 oldal foglalkozik vele. Jövőre már mindenképp aktualitását veszti, meg is szűnhet. Lényeges hogy ingyenes legyen és csak a tartalmat kelljen szerkeszteni, hozzá is lehessen szólni a dolgokhoz .. miegymás.

Tehát mit ajánlotok?

Ha senki nem válaszol blogger lesz belőle.

Előre is köszi, sziasztok!

gyorsan valamit

2008. 08. 02. 17:02 · harzol →

A Blog.hu SEO szempontból szerintem jobb.

gyorsan valamit

2008. 08. 02. 18:16 · Névtelen hozzászóló →

Blog.hu – 1 szavazat

Köszi, várom még az ötleteket…

Üdv

blogspot.com

2008. 08. 03. 07:10 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem – blogspot.com

gyorsan valamit

2008. 08. 03. 07:54 · Névtelen hozzászóló →

Akkor eddig:blogger.hu – 1blogspot.com – 1

Én még csak a blogspotra raktam dolgokat, ott észleltem, hogy 1 óra múltán „fent volt” valamelyik Google szerverem (nem a blogspotoson :-)), tehát rá lehetett találni…

Várok még egy pár napot, írjon még valaki ha kérhetem!

Később majd beszámolok az eredményekről.

Köszi és üdv

gyorsan valamit

2008. 08. 04. 12:25 · Névtelen hozzászóló →

Most csak úgy belekukkantottam 3-3 blogspotos és blogos oldal kódjába….A blogspot nyert, már ami a szemét mennyiségét illeti!Kód alapján a blog.hu tűnik jobbnak (a sablonoké természetesen), a kérdés az, hogy a blogger (blogspot) mennyire élvez előnyöket, mert ha nem a guglié lenne az adsense, annak a kódja is csak szemétnek tűnne egy szpájderbot szemében.Remélem nem sértődékeny a javascript…

Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 01:49 · Cybernagyi →

Üdv Mindenkinek, de főleg Oldalgazdának, szeretném a segítségeteket kérni. Az érdekelne, hogy szerintetek nem pukkadt-e ki a SEO lufi most, hogy a Google már konkrét havi átlagszámokat közöl a havi keresések területén?

Gondolok itt arra, hogy olyasmit tanultunk, hogy a látogatók 90%-a marad az első oldalon és ezek közel fele az első organikus találatra kattint…

Nos, farmernadrág szóra a mi honlapunk található az első és második helyen. A farmernadrágra havonta 1300-an keresnek – a Google Keyword Tool szerint – vagyis a fenti számítás alapján közel 600 kattintást kellene kapnunk havonta, ha csak az első találatot nézzük, de mint mondtam a második organikus találat is a miénk.

Ezzel szemben májusban 78, júliusban pedig 85 kattintást kaptunk mindössze, tehát itt nem stimmel valami.

Vagy ennyire rosszak lennének a meta tag-jeink? Nem hiszem… Nagyon várom a válaszokat és a létező összes fórumon fel fogom tenni ezt a kérdést, mert gondolom közérdekű. Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! Cybernagyi

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 04:12 · Névtelen hozzászóló →

Ennek nincs köze szerintem a SEO lufihoz. De ez érdekes, nekem is vannak olyan oldalaim, ahol első helyen vagyok, és a kattintások töredékét kapom (de azért nem ilyen rossz az arány). Valószínüleg nem pontos az adat, vagy az összes kifejezést listázza, nem csak, ha pontosan rákeresnek. Pl. farmernadrágnál nem csak a farmernadrág számai, hanem farmernadrág vásárlás, kék farmernadrág, stb. számait is veszi.. talán ez lehet a megoldás.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 05:07 · Cybernagyi →

Köszönöm a válaszodat, majd felteszem a kérdést a Webmaster Súgócsoportban is és megírom a válaszukat ide is, hátha mást is érdekel a téma.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 08:37 · OldalGazda →

Szerintem két kérdést érdemes figyelembe venni. Az első az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy teljesen pontos adatokat szolgáltat az Google az egyes kulcsszavakkal kapcsolatos keresési volumenekről, mer nem feltétlenül áll érdekében a pontos adatok közreadása. Ez az első csak spekuláció, de hát az ember azért jó, ha nem fogad el mindent készpénznek, és van benne egészséges kétkedés. A második kérdéskör szerintem sokkal összetettebb. A te oldalad ugyanis például nem farmernadrág portál, nem foglalkozik a farmer kultúrtörténetével, típusaival, az idei farmerdivattal, nem listázza ki térképes keresővel, hogy hol, milyen boltokban lehet kapni az országban a főbb farmermárkákat, nincsen rajta farmernadrág fórum/wiki/blog, tehát összességében nem egy olyan oldal, ami teljes megoldást nyújtana bárkinek, aki farmernadrágra keres rá. Ezért hát egyáltalán ne csodálkozz, ha csak töredéke kattint oldaladra azok közül, aki farmerre keres: a Te oldaladról ugyanis csak az látszik, hogy egy online shop, ami, ha jól megnézem egy olyan farmer márkát kínál, ami nem feltétlenül tartozik a legbejáratottabb brand-ek közé. Ráadásul nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a többség azért olyan mint én, hogy ruhát eszébe nem jutna anélkül megvenni, hogy fel ne próbálná. Az a kisebbség pedig, aki ilyenre hajlandó lenne, az pedig inkább a tiednél jobban bejáratott brand-eket választ, mint például az OTTO vagy a Quelle, mert a távvásárlásnál különösen fontos a bizalom. Azt kell figyelembe venned, hogy a „farmeruniverzum”-nak csak egy igen kis szegmensét fedi le az oldal, amennyire az a Google-ből látszik (= akik THOMAS farmert akarnak venni online boltban.), tehát vagy azt a taktikát választod, hogy kiegészítő tartalmakkal próbálod az oldalad potenciális látogatóinak számát növelni, majd ha már ott vannak az oldaladon, akkor megpróbálod meggyőzni őket arról, hogy jók a farmereid és érdemes őket tőled megvenni, vagy elfogadod, hogy noha első vagy a kifejezésre, nem mindenkinek szól az oldalad, aki erre keres.

Re: gyorsan valamit

2008. 08. 05. 08:40 · OldalGazda →

Az, hogy milyen minőségű kód van egy adott blogszolgáltató sablonjában, az általában nem fontos, és amennyit lehet tudni a problémádról, azalapján kijelenthető, hogy a Te esetedben meg egyáltalán nem fontos. Kezdd el minél hamarabb, minél rendszeresebben, minél több tartalommal feltölteni az oldalt, és próbálj minél több olyen linket szerezni, ahol a linkre rakott szövegek tartalmazzák a fontos kulcsszavadat.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 09:14 · Névtelen hozzászóló →

Nem tudnék jobban egyetérteni OldalGazdával! Az emberek vásárlási szokásait rengeteg – egyébként kiismerhető – humán döntés befolyásolja, és egy jó honlap ezek mindegyikére felkészül, és főként a vásárláshoz szükséges bizalom felépítése a funkciója. A jó SE pozíció nagyon jó kezdet ehhez, de pusztán az, nem több egy jó helyen elhelyezett hirdetésnél (amely lehet viszont annyira béna, hogy senki sem tudja, mit hirdet vagy mit kéne tenni vele). A legjobb marketing eredményt a potenciális vevőkkel folytatott értő párbeszéd hozza, ami a „régi stílusú” eladás fő jellemzője, és ma is ez működik a legjobban. A Net, SE, kulcsszavak eszközök ehhez, amiket lehet jól, közepesen és rosszul használni. Mit keresnek azok, akik beütik, hogy „farmernadrág”, és miért hinnék el, hogy „XY az örök érték”?

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 10:46 · Cybernagyi →

Kedves Oldalgazda, köszönöm, hogy ennyi időt fordítottál a válaszra. Igazad van, a honlapon szereplő termék nem világmárka, de nem véletlenül írom, hogy világszínvonalú termék hazai áron. Ugyanazokat a gépeket használják, ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgoznak, mint a legnagyobbak – volt olyan hogy a Levis velük varratta az itthoni piacra szánt nadrágjait.

Az igaz, hogy az oldal nem nyújt teljes megoldást a farmernadrágot keresők számára, de ez kattintás előtt nem látszik.

A kérdésemben nem is ez a lényeg: nagyon sok ismerősöm szembesült azzal a ténnyel, hogy a tanítások lényege messze nem igaz (lásd: közel a fele rádkattint, ha első vagy!). Én pl. elég sok pénzt fizettem egy eBookért, ami az előbbi kitételt feltétel nélkül állítja.

Az, meg hogy a honlap milyen belül – az csak kattintás után fog kiderülni, tehát a meta tag-eket kellene felturbózni, utána meg jobban megfeleni az elvárásoknak – ezt elfogadom.

Kiegészítő tartalmakkal elég jelentős sikerekkel próbálkozom – a Te javaslataidat figyelembe véve – pl. online fordításra, az Adobe legújabb magyar változatára (és az összes elírására), a Google Calendarra elég sok kattintást kapok – többet mint a farmerre, vagy a farmernadrágra.

A meggyőzés még komoly feladat, de nem adom fel. Mégegyszer köszönöm! Cybernagyi

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 10:55 · Cybernagyi →

Szia Anonymus, teljesen igazda van abban, amit leírsz, de a gombhoz varrod a kabátot. Nekem az a problémám, hogy nem kattintanak rám a Googleban annyian, ahány kattintást a guruk ígértek, ha sikerül első hlyre tornázom magamat a legfontosabb kulcsszavaimra.

Az hogy a honlapon – kattintás után! – később sikerül-e bizalmat keltenem, az a kabát, a gomb az, hogy kattintsanak. (A bizalommal nincs baj, közel 4000 email lista tagunk van, akikkel hagyományos párbeszédet folytatunk és csak elenyésző arányban küldünk vásárlásra buzdító levelet).

De a bizalmat csak akkor tudom megszerezni, ha már rámkattintottak a véres verejtékel megszerzett első-második helyem révén – ahogy azt ígérték többen (itthon és külföldön egyaránt).

Egyébként írtam a Googlenak is, kíváncsi vagyok a válaszukra.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 10:58 · Névtelen hozzászóló →

Savanyú a szőlő?

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 11:14 · OldalGazda →

Nem becsülöm le a farmereiteket, csupán arról az egyszerű tényről van szó, hogy egy bevezetett márka azért sokat számít a találati rangsorokban is: hallottam már / ismerős / inkább bízom benne / inkább kattintok. Szóval ha farmerre keresek és látom, hogy Levi’s, akkor az nagy előnnyel indul: ha 10. lenne, lehet akkor is összemérhető lenne a rá „leadott” kattintás a tiedéivel. És azt kell mondanom, hogy de, nekem azért látszott a találatokból (először meg sem néztem az oldalad, ogy ne befolyásoljon), hogy ez valószínűleg egy online farmerbolt lehet, ahol pl. nem fogok választ kapni a arra, hogy mi az idei farmerdivat. Ez persze egyáltalán nem baj, csak számold hozzá, hogy nem minden farmerre kereső látogatót tudsz kiszolgálni még :)Azért én hiszek benne, hogy a találati rangsorok kivonatának pontosan azt kell tükröznie, ami majd az oldalon fogja várni a felhasználót, szóval én olyanokkal nem kecsegtetném a látogatót, ami nincs is az oldaladon.Egyébként szívesen válaszoltam, érdekes kérdést vetettél fel, melynek megválaszolása során én is gazdagodtam 🙂

2008. 08. 05. 11:18 · Névtelen hozzászóló →

Értem, mi a problémád. A keresési eredményeknél a meta title tag és a description tag jelentik a reklámodat. Azokat kell úgy megfogalmazni, hogy rád kattintsanak. Mivel ez néhány sornyi hely, nagyon gondosan kell megfogalmazni az itteni közléseidet. Ez dönti el, hogy kattintanak-e vagy sem. A te title tag-ed tartalmazza a márka nevét, ami vagy ismert és keresett, vagy nem. A kiinduló panaszod alapján inkább nem. A title tag-ed egyértelműen vásárlásra utal, szóval aki nem vásárolni akar (egyelőre), az valószínűleg nem ide jön. Természetesen ez a megcélzott látogatói közönséged definiálásán múlik, de érdemes tesztelni azt, ha nincs a title tag-ben vásárlára utaló szó. A description tag-ed három ajánlatot próbál beleszorítani a kicsike helybe, az egyik egy kétséges népszerűségű szlogen („világszínvonalú farmertermékek, hazai árak”). Ennek a szlogennek az általatok várt vonzereje piackutatási eredményekből származik, vagy ti gondoltátok ki? A következő szlogen „különleges farmerméretek specialistája” nekem – hangsúlyozom, én mindent marketingkutatás alapján döntök el -, de ez nekem azt kommunikálja, hogy „kövéreknek való farmerek”. Készítettetek felmérést arra, hogy mire gondolnak a potenciális látogatók, ha ezt olvassák? A harmadik szlogennel egyébként nincs bajom, kérdés, hogy a potenciális látogatókat valóban ez fogja-e meg, vagy pedig úgy gondoljátok, hogy ez talán megfogja. Ez utóbbi esetben csak az a baj vele, hogy a helyet foglalja egy olyan mondattól, ami jobban betalálna, és aminek hatására jobb lenne a rákattintás. Ja, és a legalsó sor, a honlap címe sem sugall feltétlenülk profi helyet. Ismerem az shp rendszert, és a tulajt is, semmi bajom vele, sőt, de ez is egy kommunikáció. Összefoglalva: négy sorod van arra, hogy PONT azt mondd, amit a remélt látogatód hallani szeretne ahhoz, hogy rád kattintson, és ne valaki vagy valami másra. Itt nem lehet véletlenre vagy sejtésekre menni, csak a telitalálat működik. Most többet segítettem? Becsszó, igyekszem!

Talláatok és kattintások

2008. 08. 05. 11:29 · Cybernagyi →

Köszönöm, sokat segítettetek! Átgondolom, hogy mit lehetne jobbá tenni, lényegre törőbben fogalmazni. Az SHP számomra létkérdés, mert csak ahhoz értek – és a koromnál fogva nem is fogok már mást megtanulni.

Amit „tudok” azt meg Oldalgazdának köszönhetem – ez az oldal többet ér minden eBooknál.

Még néhány ok

2008. 08. 05. 13:04 · Névtelen hozzászóló →

Ha az „Illesztés típusá”-nál nem az Általános, hanem a Pontos opciót választod, már nem 1300 a havi keresések száma, hanem 390. Márpedig te a Pontos keresésekre vagy élen, vagyis amikor csak és kizárólag annyit írnak be, hogy „farmernadrág”. Ezernyi [farmernadrág + egyéb szó] kombinációra más weblap áll az első helyen.

Aztán elképzelhető, hogy hibás a saját statisztikád. A Webalizer például hihetetlen mértékben alálő a valós értékeknek. Ha azt használsz, akkor lehet, hogy a havi 85 valójában 500.

Szintén csökkentheti a rákattintás nagyságát a puszta tény, hogy a te oldaladat (mivel az első helyen áll) már sokan ismerik. Ha ők farmert keresnek, újból feltérképezik a kínálatot, akkor főleg a számukra még ismeretlen honlapokra fognak kattintani, nem arra, amit korábban már megnéztek.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 14:30 · Névtelen hozzászóló →

Csak annyit fűznék az előttemm szólókhoz, hogy ha első vagy és ismerik az oldalad, valóban kevesebben keresnek, egyszerűen beírják, előveszik a kedvencekből stb.Ha nem pont ez kell nekik és ismerik már, szintén nem kattintanak, még akkor sem, ha amúgy jó, csak most nem ez kell.A brand…Ha üdítőrendelésről van szó, melyikre kattintanak többen, Üdítő rendelés: Coca-Cola vagy Üdítő rendelés: Kolvicht.A második nem létezik, de kissé nyerne a koka, mert itt nem az üdítők fajtáját vagy az üdítők történetét, mittudomén mit keresnek, hanem rendelni akarnak, tehát azt rendelik amit szoktak a legtöbben. Tehát ezzel csak azt mondanám (és mondták előttem is), hogy ez esetben nem érdemes a márkát reklámozni, mert lehet, hogy csak neked ismert.Tehát Levi’s minőség fele áron, miegymás… így mondjuk. A hazai ár sokszor több mint a külföldi :-).Még annyit, hogyha a meta tag-eket és tile-ét módosítod, ne lepődj meg, ha hátrébb kerülsz… időlegesen!

Re: gyorsan valamit

2008. 08. 05. 14:41 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a válaszokat.Ma megkezdtem a blogger.com-on.A sikerről/nem sikerről beszámolok és még lehet, hogy kérdezek.

re: Kipukkadt a SEO lufi?

2008. 08. 05. 15:35 · Névtelen hozzászóló →

Akkor nagyon egyszerűen összefoglalhatjuk: amit felvettem, és más megerősítette: azért van jóval kevesebb átkattintás, mint amit a számok „ígérnek”, mert a farmernadrág számánál mindent figyelembe vesz (farmernadrág képek, farmernadrág webáruház), amit beírtak, és azért van nálam is sok kulcsszóra jóval kevesebb, ahol első vagyok. Erre én is kiváncsi voltam egy ideje. De ezt az illesztés típusa opciót nem találom, bárhogy is nézem, de itt leírja: adwords.google.com/support/bin/answer.py?answer=6100 hogy idézőjelbe, vagy szögletes zárójelbe kell tenni, a kívánt eredmény elérése érdekében (igaz, így nekem soha nem ad számokat, mindig: nincs elegendő adat).

Keresési forgalom

2008. 08. 05. 17:05 · Névtelen hozzászóló →

Gondoltam megnézek egy-két kulcsszót a kulcsszó választó eszközben, de mindenre csak annyit ír, hogy nincs elegendő adat. Esetleg feltöltött Adwords számla kell a megjelenítéshez?

Keresési forgalom

2008. 08. 06. 01:13 · Cybernagyi →

Nem kell hozzá feltöltött számla, ez kulcsszófüggő. Nekem van olyan szavam, amire azt írja, hogy 36 az átlagos keresési forgalom. Hogy a fent megjelölt problémámnál maradjak pl. a „farmer” szót 22.000-en (!!!) keresik havonta. Ebben persze biztos benne vannak azok is, akik a farmer szó másik jelentését keresik, de Magyarországon szerintem a farmer elsősorban nadrágot jelent…

Google válasz találat/klikk ügyben

2008. 08. 06. 01:17 · Cybernagyi →

Kedves Ditta!

Köszönjük e-mailjét.

Megértését kérjük, amiért az organikus találatok forgalmával kapcsolatban nem tudunk részletes tájékoztatással szolgálni. Általánosságban azt, hogy az egyes találatoknak milyen a forgalma, sok tényező befolyásolja (például a bemutatószöveg (snippet) és a cím minősége, relevanciája). Emellett, ha releváns hirdetések vannak az adott találati oldalon, akkor a felhasználók azok felé is „elkalandozhatnak”, különösen igaz ez arra az esetre, ha a szponzorált link kiemelt pozícióban jelenik meg, az eredmények felett.

Sajnáljuk, amiért pontos kimutatással nem tudunk szolgálni. Amennyiben további kérdései vannak az organikus találati eredményekről, kérjük keresse fel magyarnyelvű Webmester Csoportunkat a következő címen: http://groups.google.com/group/Google_Webmaster_Help-hu

Üdvözlettel:

ÁdámGoogle AdWords Csapat

Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, ÍrországBejegyezve: Dublin, Írország, Nyilvántartási szám: 368047

Farmernadrág

2008. 08. 06. 01:43 · Cybernagyi →

Összefoglalva: köszönöm a hozzáértő és jószándékú válaszokat. Az a tapasztalatom, hogy a Description mezőt megváltoztathatom anélkül, hogy hátrébb sorolna a Google, a Title-tal azonban nem árt vigyázni.

Mindazonáltal megpróbálom összhangba hozni – vagyis érdekesebbé tenni – de úgy, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon.

Más: jogos a kritika, honnan tudnák a látogatók, hogy XY örök érték. Nekem az, mert XY 20 éves és többünknek van ugyanennyi idős farmernadrágunk és el nem cserélnénk, de ezt tudni kellene vhogy kommunikálni a potenciális vásárlók felé.

A „különleges méretek specialistája” tényleg lehet akár pejoratív is, pedig azt akartam tudatni, hogy picurka és óriás is kap magára cuccot nálunk. Visszaállok a kedvencemre: „a mesebeli Borsszem Jankó és az óriás Fanyűvő is talál magára farmer nálunk” – ez Adwords hirdetésként is az egyik legjobb árat produkálta.

A „világszínvonalú termék, hazai árak” pedig frankón igaz – bár lehet, hogy nem túl szerencsés, ezért ezt is lecserélem.

A kattintások növekedéséról – vagy csökkenéséről 🙁 – pedig beszámolok, ha nem zavarlak vele Titeket. Köszönöm: Cybernagyi

Farmernadrág

2008. 08. 06. 02:16 · Névtelen hozzászóló →

Igazából a hozzá(d)szólásom lényege nem az volt, hogy kritizálandók ezek a mondatok, hanem az, hogy nem tudhatjuk, hogy ezek a mondatok pontosan milyen hatást váltanak ki a célcsoportból. Minden, amit marketingben csinálsz, azt vagy előre (felméréssel) vagy utólag (A/B vagy split) tesztelni kell. A marketing arról szól, hogy mi van a potenciális vevő/látogató fejében, és nagy hiba azt gondolni, hogy ezt már tudom. Ezek akár a „híres utolsó szavak” közé is tartozhatnának egy vállalkozás életében: „ó, én tudom, hogy mit akar a vevő!” És utána jönnek a csökkenő bevételek és csökkenő látogatószám. Amire persze jönnek az újabb kétségbeesett ajánlgatások, amik csak tovább rontanak a helyzeten. A marketing a vásárlóról szól, és úgy kell minden megírni, elkészíteni, hogy „belebújunk a vevő fejébe” (erre kidolgozott, objektív eredményt hozó eszközök vannak), és utána azt kommunikáljuk neki, amit ő hallani akar. Addig az egész csak találgatás, és ez a találgatás sok elvesztett bevételhez vezethet. Oké?

Farmernadrág

2008. 08. 06. 05:51 · Cybernagyi →

Oké, köszönöm.

„erre kidolgozott, objektív eredményt hozó eszközök vannak” – ezekről olvashatnék valahol?

Én is tesztelek, de az egyik legjobb eredményt hozó (35%-os feliratkozási arány) beúszó feliratkozási lehetőség egy ormótlan, győzikés design volt, ami kibírhatatlanul ronda volt. 3000 Ft-os kupont ígértem, ami csak pozicionálás volt, mert az akcióban díjtalan volt a szállítási költség, plusz 1000 Ft kedvezményt is adtunk – de ha így írtuk le, akkor a kutyát sem érdekelt.

Hát nem eccerű… 🙂

Keresési forgalom

2008. 08. 06. 06:33 · Névtelen hozzászóló →

Nem értem, nekem a farmer kulcsszóra is azt írja „Nem elegendő adat” itt a kép róla:hxxp://kepfeltoltes.hu/080806/farmerwww.kepfeltoltes.hu.gif

Keresési forgalom

2008. 08. 06. 07:19 · Cybernagyi →

Akkor ennek érdemes utánanézni, hogy mi a baj, mert ez egy nagyon hasznos adat (bár kissé kijózanító is), ez a képernyőfénykép:

http://www.shp.hu/hpc/userfiles/webfarmerbolt-aruhaz/farmer_22.000.jpg

Biztos van rá magyarázat, csak sajnos én nem tudom… 🙁

js

2008. 08. 06. 07:34 · Névtelen hozzászóló →

Az a kérdésem lenne, hogy a javascriptből megjelenített szöveggel hogy áll a Google?Jelenleg ezt találom az egyetlen megoldásnak arra, hogy sok oldalon egyaránt látható legyen több link, és azok gyors frissülése, mert ugye a nagyon gyors linkváltozás labilissá teszi az oldalt a keresők szemében.Ebben az esetben asszem láthatatlan lenne…Esetleg valami egyéb megoldást tudna valaki javasolni?

Üdv.

Keresési forgalom

2008. 08. 06. 12:35 · Névtelen hozzászóló →

Cybernagyi, neked a farmer szerepel kampányban és valszeg aktív kampányban. Nekem csak befejezett kampányom van. Örömmel venném ha valaki visszajelezne (olyan aki nem hirdet az adwords-el), hogy megjelennek e az datok, mert nekem továbbra sem. Köszi.

Keresési forgalom

2008. 08. 07. 00:36 · Cybernagyi →

Nincs most aktív kampányom és az Adwords-kampánytól függetlenül szoktam a Keyword Tool-t használni a https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal linken.

Re:js

2008. 08. 07. 05:42 · OldalGazda →

Tényekkel nem tudom cáfolni, de szerintem a „nagyon gyors linkváltozás labilissá teszi az oldalt a keresők szemében” típusú kijelentés inkább túlzott félelem, mint realitás. Bővebb választ a JavaScript bejegyzésben találhatsz kérdésedre.

Re:js

2008. 08. 07. 07:14 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm, elolvastam, úgy tűnik mindenben helyesen jártam el.

Én -magamnak legalábbis- sajnos bebizonyítottam, a gyors linkváltozás problémát.Minden az arányokon múlik szerintem, vagyis ha a változó linkek az oldal szöveges tartalmához és a nem változó linkekhez képes túl nagy arányban (?) fordulnak elő, akkor (ismétlem nálam!) gond van.

Minden oldalon, kb. 10-15 link volt, ami két bot látogatás között csaknem teljesen megváltozott.Ezért gondolkodtam (-om) valami megoldásban.

ez mitol jo

2008. 10. 02. 03:39 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok!

van ez az oldal: www.feszek-ingatlan.huEnnek az oldalnak 4-es a page rank-ja és egy jó kulcsszóra az első helyek egyikén szerepel a google listán. Árulja már el valaki, hogy mitől lehet?! Több éve nem használt (sőt ellenzett!) frames technológiát alkalmaz, nincsenek meta tagek, a címsor sem informativ. Nem értem! Ha senkinek nem lesz ötlete azt fogom hinni, hogy ez az egész SEO bűvészkedés csak szemfényvesztés és felesleges időpazarlás. Az ügyfelem meg engem zaklat, hogy az ő oldala (ami SEO szempontok figyelembevételével készült) miért nincs ott a találati listán.

re:ez mitol jo

2008. 10. 02. 03:59 · Névtelen hozzászóló →

Ráadásul a yahoo siteexplorer szerint 19 „inlinks” van a teljes oldalra!Nem is régi az oldal… amúgy milyen kifejezésre van az elsők között? Mert ingatlanra és ingatlanirodára nem.

re:ez mitol jo

2008. 10. 02. 04:19 · Névtelen hozzászóló →

A tartalom.html és a nyitolap.html már informatívabb:Fészek Ingatlan Iroda – Kínálat, Fészek Ingatlan Iroda – Kezdőlap 🙂

Egyébként brutális módon valószínűleg a tarhatom.html-ben lévő li – pre – b tag-ek mértéktelen használatában rejlik a megoldás (ha nem akadt össze a szemem akkor 210 db. ilyen felsorolás van!) + egy-két h1, h2.Az már más kérdés, hogy a pre tag a li-re semmi hatással nincs.Tényleg, ez az illető tud valamit, vagy én nem?Tehát a pre SEO szempontból…?

Szóval szerintem elég sok releváns információ, nem (nagyon) ismétlő módon, nem (vagy alig) manipulálva…Magyarul szar a guglibot!

re:ez mitol jo

2008. 10. 02. 05:59 · Névtelen hozzászóló →

a „szolnoki ingatlanok” kifejezesre szerepel elől.Amúgy a többi első helyen szereplő oldalak közöt találni még hasonlót, de számomra ez a leg nehezebben megmagyarázható.

re:ez mitol jo – a válasz!

2008. 10. 02. 06:33 · Névtelen hozzászóló →

Tovább kutakodva, a Yahoo Site Explorer találatok között, van egy olyan, hogy … xq.hu … feszek-ingatlan.hu(nézd meg, mert kihagytam a lényeget!)Az xq.hu egy jó 4 éves domain és „Inlinks (92,965)” kizárólag mconet linkek.Tehát az én kitalációm erre, hogy az mconetes oldalakat sok esetben használja valaki (nyilván belsős) arra, hogy értelmetlen (xq.hu) domaineket felfuttasson vele, aztán később létrehozott oldalra átirányítja a már meglévő, PR4 stb. oldalakat.

re:ez mitol jo – a válasz!

2008. 10. 06. 08:30 · Névtelen hozzászóló →

Huh! köszi. El tudnád küldeni a linket, hogy mit találtál? Jöhet magánba is ha nem akarod kiirni (akron@fw.hu) …csak mert én nem találtam.Az biztos, hogy nincs összefonódás az mconettel. Viszont az mconet vállal SEO optimalizálást. Azt el tudom képzelni, hogy egy ilyenre befizzettek és úgy látszik az mconet ezt igy oldja meg. …hogyan is? Lehet erről a technikáról olvasni valahol? Mondjuk nem tartom szerencsésnek, hogy más kezében van az oldalam helyezése. Bármikor „elvághatják” ezt a vonalat.

re:ez mitol jo – a válasz!

2008. 10. 09. 04:34 · OldalGazda →

Bár a válaszadó teljesen jó helyen kapizsgál, szerintem nem kellene ennyire túlbonyolítani a dolgot: először is látni kell, hogy a „szolnoki ingatlan” kereső-kifejezés egy marginális kifejezés: kevesen keresnek rá, kevés infó található vele kapcsolatban, stb., tehát minimális a verseny erre a kifejezésre, ezért a jó helyezés eléréséhez elég már az is, ha szerepel a kifejezés a weboldalon, ráadásul létezik egy olyan külső link, ami nemcsak témájában kötődik Szolnokhoz, hanem szerepelteti is a linkre rakott kulcsszavak között a szolnok és az ingatlan kulcsszavakat, lásd: http://jnsz-megyei-ceg.lap.hu/

re:ez mitol jo – a válasz!

2008. 10. 09. 04:56 · Névtelen hozzászóló →

alapból ez elég lenne, de pl. az ügyfelem oldala több ingatlant tartalamaz, több oldalon, ami ráadásul SEO szempontokat figyelembe vesz és 950 bejövő linkkel rendelkezik. És így már érthetetlen a dolog. A többi találatot megnézve is. Az egy dolog, hogy a mi oldalunk az első helyről leesett (igaz nem tudjuk miért kaptuk a büntetés), de akkor is megfoghatatlan (a korábbi hozzászólás tudta nélkül), hogy miért egy ilyen oldal kerül előre és mitől 4-es a pagerank-ja

re:ez mitol jo – a válasz!

2008. 10. 09. 05:33 · OldalGazda →

Sajnos ezekre a kérdésekre az ügyfeled oldalának ismerete nélkül nem lehet válaszolni…

Keresőoptimalizálás

2008. 11. 01. 20:26 · hipofizis →

Sziasztok! A keresőoptimalizálás nagyon fontos dolog. Nemcsak akkor, ha vállalkozást akarunk nyereségessé tenni, hanem akkor is ha mondjuk valamilyen betegségre szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét. ( http://www.hipofizis.hu ) Bizonyos szinten már értek a keresőoptimalizáláshoz és a látogatóim 90 feletti százalékát a Google hozza. Mégis újra és újra visszaszoktam nézni erre az oldalra ha úgy érzem tudásom frissítésére van szükségem. Lényegretörően, érthetően vannak leírva ide az információk. Köszönöm szépen.

SEOQUIZ

2008. 11. 29. 17:02 · Névtelen hozzászóló →

Miután elolvastátok az Oldalgazda több száz bejegyzését itt lemérhetitek a tudásotok:)

seomoz.org/seo-expert-quiz

Keresőoptimalizálás

2009. 03. 25. 10:45 · Névtelen hozzászóló →

Kérlek segítsetek honnan tudom meg, hogy egy honlap keresőoptimalizált-e????????????????Fontos lenne

Keresőoptimalizálás

2009. 03. 25. 12:06 · Névtelen hozzászóló →

Az. Hidd el nekem.

Keresőoptimalizálás

2009. 03. 25. 14:11 · Névtelen hozzászóló →

jó helyen van a keresőben:) Ha nem akkor mind egy h optimalizál vagy sem.

Optimalizálási hiba?

2009. 03. 30. 11:33 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok.Nagy probléma :(Van egy honlapom,(a nevét nem írom le, lényegtelen) ami kb 2000lapból áll.A látogatottsága egyenlő a nullával, pedig lassan egy éves a domain. Én optimalizáltam be de semmi hatása nincsen:(átlagos napi látogató = 20-40-ig :(((((((((((- Az oldal sima html oldal semmi cicoma rajta szöveges linkek mutatnak egymásra.- XHTML 1.0 Transitional -hoz igazodok, és a forráskód majdnem valid(38 hiba)- Nincs frame, sem flash sem olyan ami a googlit akadályozná.- Kulcsszavak el vannak helyezve átlag 2-4% arányig az oldalon. ( Title, keywords, alt, description, body, linkek )- az oldalon kiemelésnek strongot használok. – Jelenleg 2170 indexelt oldal van.- Az oldalon reveráns tartalom van, elsősorban szöveg a témáról.- Az oldal témájával sok oldal foglalkozik. ( turizmus )- Interneteuropánál fizetek jelenleg elő.- link építés van rajta ( kb. 70 reveráns oldal átlag 3-5 pr-el. ill lap.hu, és egyébb katalógusok. ( kulcsszavas linkek )

Az lenne a kérdésem hogy mi okozhat ilyen mértékű hibát, ami miatt a googli ennyire nem szereti az oldalt.Köszönöm szépen a segítségeteket

Optimalizálási hiba?

2009. 03. 30. 11:39 · Névtelen hozzászóló →

Ja ami elmaradt a domain egy .com-os és az oldal angol nyelvű

Re:Optimalizálási hiba?

2009. 03. 30. 17:36 · OldalGazda →

Ha nem mondod meg, hogy mi az oldal címe, akkor csak tippelgetni fogunk tudni. Első tippem pl. az, hogy lehet, hogy csak leginkább magyar nyelvű oldalak linkelnek erre az angol nyelvű oldalra?

2009. 04. 01. 19:58 · Longhand →

Mennyi az egyedi tartalom aránya ezen az oldalon?

AdSense újdonságok?

2009. 04. 02. 02:44 · Névtelen hozzászóló →

Kaptam egy körlevelet, újdonságokról. Végre eszibe jutott az ügyintézőknek, hogy Ők végülis magyar ügyifogyikat dédelgetnek? Persze, még sokat kell gyakorolni, mert igazából eléggé elérhetetlenek. Vagy rosszul értem az egészet és ez csk egy vájtfülűeknek szóló édes zene?

Kód-megújjítás..

2009. 04. 02. 04:30 · Névtelen hozzászóló →

Lehet, hogy at adsense kódom sérült, hogyan lehet megtudni és ha kell javítani, vagy újat kérni?

Kód-megújjítás 2

2009. 04. 02. 06:19 · Névtelen hozzászóló →

Vagy csak egyszerűen kizártak a hirdetésmegjelenítők közül mint néhány éve engem. Azt persze nem mondják meg hogy miért csak azt hogy a továbbiakban az ön leveleivel nem foglalkozunk. Pedig isten bizony nem kattintottam soha a saját oldalamon le vő hirdetésekre.

2009. 04. 02. 06:45 · Névtelen hozzászóló →

Nem hiszem, hogy kizártak, mert a hirdetések látszanak, cserélődnek, csak pl. a mzillában naem látszanak, a googl Chromban viszont igen. Az, hogy a keresőszavaimra január elejétől senki nem nézett rá, (véletlenül sem?), ez igen érdekes. Valami alapvető hiba van, pedig, ez esetben nem is a pénzérdekel jobban, (Félre azért ne értsük) hanem a kapcsolat.

Re: AdSense újdonságok?

2009. 04. 02. 06:55 · OldalGazda →

Nem teljesen magyar-specifikus megmozdulás ez azért: http://adsense.blogspot.com/2009/03/new-email-notification-preferences-to.html

🙂

Ez sem magyar?

2009. 04. 02. 06:58 · Névtelen hozzászóló →

Hmm.

keresooptimalizalas

2009. 04. 14. 04:55 · Névtelen hozzászóló →

Sziasztok! Meg kezdo vagyok a keresooptimalizalas teruleten, igy megkoszonnem, ha valaszolnatok a kovetkezo kerdesemre. Olvastam arrol, hogy a google bunteti a duplikalt tartalmakat. A weboldal, amelyik optimalizalasaval most foglalkozom tobb kulonbozo URL cim alatt is megtalalhato! Jol gondolom, hogy ez is duplikalt tartalomnak minosul, hiszen ugyanaz a tartalom tobb nev alatt fut?Koszonom a segitseget

valtoztatasok

2009. 04. 14. 05:45 · Névtelen hozzászóló →

Valtoztatni szeretnek a weboldalam webdesign-jan, de nem tudom, hogy ez mennyiben befolyasolja majd a google-t! Ezenkivul ujabb tartalmakat is felszeretnek rakni a oldalra!Kerdesem az lenne, hogyan befolyasolja a google-t, ha tobb mindent megvaltoztatok az oldalon es mennyi idonek kell eltelnie hogy merni tudjam a valtoztatasok hatasat(ha lesznek hatasai a valtoztatasoknak)?Valaszodat koszonom

re:valtoztatasok

2009. 04. 14. 08:57 · Névtelen hozzászóló →

A Google-t semennyire sem befolyásolja, azt hogy hogyan „néz” az oldaladra, talán. 🙂

Ha megmaradnak a title meta tag-ek, nem változik jelentősen a kulcsszó sűrűség, vagy például a h1-h3 tag-ek szövege aránya, akkor nem sok mindent befolyásol. Ezért célszerű külső css használata, mert optimális esetben az oldal kódjában semmit sem kell változtatni ahhoz, hogy teljesen másképp nézzen ki.

Fontos még a linkstruktúra viszonylagos változatlansága, tehát pl. egy fontos oldalra eddig kulcsszavas link mutatott vagy 100 oldalról, most pedig lecseréled képesre ezt a linket, akkor az nem használ stb…

re:valtoztatasok

2009. 04. 16. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Koszonom a gyors valaszt!Sajnos a weboldal keresooptimalizalas szempontjabol nem a legjobb! Csupan 1-2 kulcsszora szerepel a google elso oldalan. A tartalmon mindenfelekeppen valtoztatni kell, valamint olyan szavak szerepelnek a forraskodban a keywords-ok kozott, amik a szovegben nem is szerepelnek. Az ujabb kulcsszavak mar megvannak, ennek megfeleloen at lesz alakitva az oldal tartalma, szovege, de igy at kell irni a keywordsok-et, az oldal cimeit, descriptionjeit is a forraskodban. Minden oldalnak ugyanaz a cime, minden oldalhoz ugyanazok a keywordsok tartoznak jelenleg. Ha ezeket a valtoztatasokat vegrehajtom, elofordulhat hogy hatranyosan fogja erinteni a weboldalt?Varom a mielobbi valaszokat, amiket elore is nagyon koszonok!

re:valtoztatasok

2009. 04. 16. 06:32 · Névtelen hozzászóló →

Egyelőre biztosan hátrányosan fogja érinteni, hiszen így gyakorlatilag mindent megváltoztatsz a G felé közlendőkből, de másképp nem megy, rá kell áldozni azt az 1-2-3 hónap lassú felemelkedést, azonkívül az a fontos, hogy döntsd el biztosan jó előre ezeket, ne változtatgasd hetente.

A konkrét keywords meta elemmel nem nagyon kell tökölődni, pár legfontosabb szó és kész.A title és a description a fontosabb, a második -nevéből adódóan- legyen „olvasmányos”.

… és igen igazad van, ne legyen ugyanaz a leírása az egyes oldalaknak.

Használj h1-h3 tag-eket, ezeket formázhatod a css-ben, legyenek benne a kulcsszavak, de ne vidd túlzásba…

valtoztatasok..

2009. 04. 16. 06:51 · Névtelen hozzászóló →

ezt tudjátok érthetően is?

Re: valtoztatasok..

2009. 04. 16. 07:03 · OldalGazda →

Persze, lásd: Meta tagok, Fejezetcímek, Title

Re:valtoztatasok

2009. 04. 16. 07:04 · OldalGazda →

Ja és az előző kérdezőnek meg ezt a linket küldöm: Duplikált tartalom

valtoztatasok..

2009. 04. 16. 07:07 · Névtelen hozzászóló →

Kösz. Így már eljutok valahova. Remélem.

valtoztatasok..

2009. 04. 16. 07:15 · Névtelen hozzászóló →

Duplikált tartalom. És ez módosítható, vagy újra kell kezdeni? Kit kell értesíteni, nehogy, további zavaró körülmények legyenek?

valtoztatasok..

2009. 04. 16. 09:43 · OldalGazda →

Pontos választ csak az oldal ismeretében lehet adni. Általános válasz, hogy szüntesd meg az adott URL-ek elérhetőségét. vagy úgy, hogy átirányítod „a jó” URL-re, vagy esetleg 404 not found-ot adjon vissza a szerver, vagy használod a rel=”canonical” elemet.

duplikalt tartalom

2009. 04. 17. 04:44 · Névtelen hozzászóló →

Van egy weboldal, a pelda kedveert ezt most www.eredeti.hu cimmel jelzem. A problema az h ennek az oldalnak a tartalma megtalalhato mas URL nev alatt is, legyen ez most www. mascim.hu Ha valaki ratalal erre, h www. mascim.hu es rakattint barmelyik menujere, akkor mar a www.eredeti.hu cim alatt talal meg minden informaciot! En ugy gondolom ez nagy hiba, es a kerdesem az lenne, hogy hogyan oldhato, javithato ki ez a problema?

duplikalt tartalom

2009. 04. 17. 04:46 · Névtelen hozzászóló →

Az elozohoz meg csak annyit, amit kihagytam, hogy valoszinuleg www. mascim.hu volt a korabbi neve a cegnek es azert akartak ezt igy megoldani

ami még lemaradt

2009. 04. 17. 09:21 · Névtelen hozzászóló →

Ááááá!Mi az ami szerinted nagy hiba! Mit akarsz megoldani???

re:duplikalt tartalom

2009. 04. 17. 09:40 · Névtelen hozzászóló →

Igen… ha minden link a másik oldalra mutat, akkor egyáltalán miért duplikált ez a tartalom?Onnan meg erre mutat vissza?

helyesbites

2009. 04. 17. 10:54 · Névtelen hozzászóló →

A weboldal cimek most kitalaltak, de tegyuk fel, hogy van ketto weboldal, a www.eredeticim.hu es egy www.masikcim.hu weboldal. Ha barmelyiket beirod a googlebe, ugyanaz a tartalom jelenik meg. A www.masikcim.hu barmelyik menujere kattintasz, atiranyit a www.eredeticim.hu oldalra. Ez a www.eredeticim.hu weboldal szamara egy link. A kerdes pedig az, hogy ezt ki kell e javitani valahogyan, ha igen, akkor milyen megoldasok vannak ra?

re:helyesbites

2009. 04. 17. 14:39 · Névtelen hozzászóló →

Szerintem ez nem duplikált tartalom.

Egyszerűen át van irányítva 301-el, a példáddal élve a masikcim.hu az eredeticim.hu-ra.Az oldalon az összes link az eredeticim.hu-é, mert az az oldal az, tehát nem átirányít a link, hanem oda mutat, akkor természetes, hogy a címsorban már az van utána, hogy rákattintottál.

Nézd meg a .httacces-t vagy az index fájlt a masikcim.hu-nál ha tudod, azokban kell lenni az átirányításnak.

Nem léptem be, így nem írhatok linket, de ezek mind ugyanoda fognak vezetni és ha a menüpontok közül bármelyikre kattintassz, ott már a cél oldal linkjei vannak… ha érthető, tehát ez nem duplikált tartalom.

példák: forgacsolas.net, videotext.hu, miskolcikocsma.hu

2009. 04. 18. 12:38 · Névtelen hozzászóló →

A bejegyzésnek, tartalomnak ugyan annak kell lennie, vagy a keresőszavak miatt lehet más is? A google mikor nem köt bele? Mert a példák feltételezik a külömböző témát.

2009. 04. 18. 13:23 · Névtelen hozzászóló →

Helyesbítés!-> Ismerős a probléma, de meg lehet úgy is írni az oldalon levő linkeket hogy mindig a az adottra mutassanak csak php-ban kell megírni és a $_SERVER globális előredefiniált tömb megfelelő értékeit kellene használni. Ez nem tudom hogyan befolyásol pl. egy keresőrobotot.

Egy dolog ami számomra is tanulság volt. Volt egy oldal ami a googleban rosszul szerepelt (értsd kb. 5.oldalon) bizonyos -releváns, nagyon fontos- kulcsszavakra. Ez egy sima oldal volt amit próbáltak a megírói „keresőbaráttá” tenni amikor írták. Na ez az oldal le lett cserélve egy tartalomkezelőre (gondolom nem reklám ha leírom hogy drupal-ra). A tartalom szinte egy-az-egyben át lett másolva a régi rendszerből az újba és az új holnap 2 hét után már sokkal előkelőbb helyen (értsd: első 5-ben) szerepelt a keresőkben. Ebből tanulság nekem és talán másoknak is: – 2 hét alatt biztosan reagál google. – egy jó tartalomkezelő a feladatok nagy részét leveszi a vállakrólEgy másik szintén saját tapasztalat: az itt taglalt dolgok együtt hatásosak, külön külön nem sokat érnek! HA az oldalad releváns tartalommal van megírva, ésszerűen (azaz nem ismétlem 1000szer a kulcsszavakat) és folyamatosan él, változik az oldal (pl. egy fórummal (?) és egyre újabb tartalommal) akkor jó helyen fog szerepelni és lesz látogatottsága. Olyan oldalt amit naponta 50-en néznek azt nehéz betornázni az első oldalra… Szerintem!

Üdvui.: Örülök hogy a hozzászólásommal örömet szereztem :-))

2009. 04. 18. 14:13 · Névtelen hozzászóló →

Az adSense súgójának nagy, a munkához szükséges, elég lényeges része még nincs lefordítva. Tudtok Valakitől valami jó ismertetőt? Az indulásig el jut az ember gyereke, de tovább.. Az ismetetők, amiket ismerek, csak utalásokig jutnak el, a szövegben, de odáig nem, hogy pénzutalás is legyen belőle. Két hét alatt eljutottam 50 centig, azután leállt. A hirdetések cserélődnek rajta, de senki nem köszön rá, véletlenül sem. Csurog a nyálam mikor a dolgozataitokat olvasom a blogban.

2009. 04. 18. 15:12 · Névtelen hozzászóló →

Ha a fent írt domainnekre gondolsz mind példákra, akkor azok azért vannak átirányítva, mert még nincs rajtuk tartalom.Ha lesz, nem lesznek átirányítva.

301-es átirányítás esetén az átirányított domain gyakorlatilag nem létezik a Google számára csak az, amire irányítva van.Abban az esetben köt csak bele, ha benne van a sitemap-ben az átirányítandó, mert akkor aszongya, hogy csak a célt tedd bele, de ez mindegy…

A jó tartalomkezelők tényleg sokszor segítenek, leginkább az automatikusan generált rss-el, sitemap-el, hibaoldallal és hogy megpingel ezt-azt, ha frissül. Többnyire a linkstruktúrájuk is kifejezetten SEO barát, nem is beszélve az automatikusan generált title, ill. meta tagekről…

Az utolsó hozzászóláshoz pedig azt írnám, hogy nem az Adsense akármilyének az olvasgatása visz közelebb a nyálcsurgás elállásához, hanem a keresőoptimalizálásról szóló dolgok olvasgatása és az értékes tartalom felfelehajigálása…

nyálcsurgásról..

2009. 04. 18. 15:41 · Névtelen hozzászóló →

Azt hiszem ez így igaz, csak már a közbenső dolgokat kell megtalálnom.

linkek

2009. 04. 20. 04:43 · Névtelen hozzászóló →

Segitseget szeretnek kerni abban, hogyan lehet novelni a weboldalra mutato linkeket! Tudnatok nekem otleteket irni? Egy angol nyelvu oldalrol van szo, igy ha ismertek angol linkkatalogusokat, legyszi irjatok meg nekem!Koszonom a hozzaszolasotokat

duplikalt tartalom

2009. 04. 20. 06:33 · Névtelen hozzászóló →

Az mennyire szamit hatranyosnak vagy egyaltalan hatranyos e a google szempontjabol, ha tobb weboldalrol van 301-es atiranyitas egy adott weboldalra?

re: duplikált tartalom

2009. 04. 20. 08:03 · CsillagPor →

Nem hátrányos, annyira nem, hogy ajánlja is…

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66359&query=301&topic=&type=

ezmiez

2009. 05. 14. 04:13 · Névtelen hozzászóló →

A fehérrel írt rész mire jó szerintetek?frissinfo.hu

ezmiez

2009. 05. 14. 04:16 · Névtelen hozzászóló →

+ ugyanez van a hwtbolt.hu-n is.

re:ezmiez

2009. 05. 14. 04:43 · Névtelen hozzászóló →

És a sárgával írt mire jó?

Például, ha rákeresel erre: nk els re, de a m lt h ten a korm nytuti első hely!

linkvasar

2009. 05. 18. 08:49 · Névtelen hozzászóló →

Ha Oldalgazda spamnek minősíti, kérem törölje.Szöveges linkeket vásárolnék magyar nyelvű oldalakon. Ha a kritériumoknak megfelel az oldal, 5-10 eFt közötti összeget fizetek egy tartalomba illesztett szöveges linkért. Fontos a saját .hu domain és a nem 18+ kategória.Akit érdekel: linkvasar kukac freemail.huKöszönöm.

Optimalizálás

2009. 05. 25. 01:58 · Névtelen hozzászóló →

Hello!

Miből lehet arra következtetni, hogy a sikeres optimalizálás után kb mekkora lesz a látogatottság?

És még valami. Tudtok olyan optimalizálással foglalkozó céget ajánlani, amit tapasztalatból ismertek és sikerdíjas alapon dolgozik?

Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 26. 05:54 · Névtelen hozzászóló →

Egy joomla oldalt mennyire lehet keresőoptimalizálni? Van hátrány, hogy ha joomlás az oldal?

re:Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 26. 08:09 · Névtelen hozzászóló →

Hátrány nincs, de attól nagyban függ mi a tartalma az oldalnak, elképzelhető, hogy vannak jobb megoldások is, azonkívül nem mindegy, hogy hogy van beállítva, és mindenképp testre kell szabni.Magyarul mindent lehet optimalizálni, csak nem mindegy mekkora munka és ki csinálja.

re:Optimalizálás

2009. 05. 26. 08:15 · Névtelen hozzászóló →

Hogy optimalizálás után mekkora lesz a látogatottság abból lehet következtetni, hogy az adott kulcs kifejezésekre és annak szinonímáira hányan keresnek rá, és az adott oldal a találati listában hanyadik helyezett, továbbá, hogy az oldal milyen leíró, vagy figyelemfelkeltő description-el rendelkezik, tehát mi látható a találatnál, mennyire illik a kereséshez.

Re: Optimalizálás

2009. 05. 26. 08:34 · OldalGazda →

Az első kérdésedre nem egyszerű válaszolni, de itt találhatsz egy lehetséges választ: https://www.oldalgazda.hu/wiki/seo/praktikus-kerdesek/mekkora-latogatottsagnoevekedes-varhato-a-keresooptimalizalastol

A második kérdésedre pedig nem tudok elfogulatlanul válaszolni 🙂

re:Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 26. 08:39 · OldalGazda →

Az az igazság, hogy én a nagyobb, mainstream CMS-ek közül csak a WordPress-t és a Plone-t ismerem behatóbban, de ezek alapján úgy gondolom, hogy minden bizonnyal a Joomla-nak is kell, hogy legyen egy zsák pluginja, meg extension-ja, melyek direkt a SEO egyes részterületeire vannak kihegyezve: pl. a Title és a Meta Description tagok megfelelő legenerálására, az szükséges átirányítások megoldására, stb., stb., továbbá vélhetőleg vannak olyan beállítások az alap Joomla CMS is, mint pl. a WordPress-nél bekapcsolható permalink fícsör, mely segítségével értelmes, beszédes, kulcsszógazdag URL-eket generálhatsz. Ja és még arra figyelj oda, hogy pl. WordPress-nél is vannak olyan, egyéb szempontból esetleg szükséges kiegészítők, melyek nem SEO barátok, mint pl. egy jól kinéző, de normális linkeket nem tartalmazó 3rd party menürendszer.

re:Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 26. 08:40 · OldalGazda →

ja, és keress rá a Joomla SEO vagy a Joomla SEO plugins kifejezésekre 😉

re:Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 27. 05:51 · Névtelen hozzászóló →

Akkor elárulom, hogy tökéletesen SEO baráttá lehet tenni a Joomla CMS-t, de alapbeállításon nem SEO barát. Global Configban állítsd be a Search Engine Friendly URLS-t, ez még csak fél megoldás. Utána dobj fel egy SEF 404 komponenst /ingyenes és a legjobb/ , vagy Artio SEf, Sef Advance stb… és ennyi. Persze át kell nevezned a htaccess.html-t .htaccess-re, meg ha nem működik minden, akkor ebben állítani dolgokat, erről van infó neten, mint ahogy a komplett kérdésedre és minden másra is, szóval nem tudom minek fárasztom magam:)

re:Joomla oldal keresőoptimalizálás

2009. 05. 27. 06:55 · Névtelen hozzászóló →

Nem árulsz el vele titkot, mit fentebb írtam „mindent lehet optimalizálni, csak nem mindegy mekkora munka és ki csinálja” ez kb. ezt fedi.Ha nem akarsz egy akkora oldalt csinálni amiben kihasználod a Joomla minden lehetőségét, akkor szerintem felesleges vele tökölni, mert vagy megírod „kézzel” vagy beállítassz a másik 100 CMS rendszer közül egy kisebbet.Persze attól is függ ki mennyire igényli a Joomla admin felületét, engem pl. kifejezetten zavar.

Azonkívül 800 http request-el indul egy teljesen alap sablon (vagy minek hívják náluk?) is, akkor is ha van két mondat az oldalon.Ahhoz meg tényleg át kell jobban írni, hogy ne 8 .css fájlból kérje be a stílusokat egy laphoz.Bár nem nagy dolog ez sem, csak idő, az meg pénz, amit nem biztos, hogy megfizetnek érte.

optimalizalas

2009. 06. 05. 10:36 · Névtelen hozzászóló →

Egy Kerdesem lenne hozzatok.Ha kicserlem a website-on egy oldal szoveget, az oldalhoz tartozo title-t es description-t, mennyi ido elteltevel varhatom az eredmenyeket, felteve ha lesznek?A valaszokat elore is koszonom!

Re:optimalizalas

2009. 06. 08. 04:50 · OldalGazda →

Ez sokmindentől függ: egyrészt lesz-e egyáltalán kézenfekfő hatása? Ha nem a nyitólapon, vagy nagyobb szájtok esetén a hierarchiában közvetlenül a nyitólap alatt található egyetlen gyűjtőlapon változtatsz, akkor túl sok eredményre az esetek többségében ne számíts. Az eredmény jelentkezésének időtávja pedig függ attól, hogy mennyi link mutat az oldaladra, mert ettől is függ, hogy milyen gyakran indexeli újra és „gondolja át a helyezéseidet” a google, ezért a legtöbb oldalnál két-három héttől egy-két hónapig terjedhet, míg beáll, és értékelhető a változás eredménye.

Festmények oldal

2009. 06. 15. 14:13 · cali82 →

Kedves Oldalgazda, kérem mondjon véleményt erről az oldalról: http://www.aranyhidgaleria.huAz Ön tapasztalatai szerint a title többszöri átírása mennyi ideig tartó visszasorolást okozhat?

RE: Festmények oldal

2009. 06. 16. 09:55 · OldalGazda →

Szívesen mondanék bővebb véleményt is az oldaláról, azonban ez már nem férne bele a nyilvános (és ingyenes) szolgáltatásaim keretébe, hiszen nem mellesleg én nagyrészt abból élek, hogy véleményt mondok mások oldaláról :)Node hogy konkrétumokkal is segítsek, illetve hogy szokásomhoz híven a konkrét kérdésekre válaszoljak: egy kb. 3-mas Page Rank-ű oldalnál a Title és Meta Description elemek korrekciója körülbelül egy hónapnyi visszaesést jelentett, mielőtt a korrigált weblapok elérték az egyébként minden korábbinál jobb helyezésüket. Persze nem egyből estek vissza az oldalak a változtatás után, hanem ott is volt némi fáziskésés.

UTF-8 vagy iso-8859-2

2009. 11. 30. 09:54 · Névtelen hozzászóló →

Az lenne a kérdésem, hogy magyar nyelvű olvalt utf-8 vagy iso-8859-2 kódolással érdemesebb megírni keresőoptimalizálás szemponjából?

UTF-8 vagy iso-8859-2

2009. 11. 30. 09:58 · OldalGazda →

Optimalizálás szempontjából nincs jelentősége. Technikailag persze az UTF-8 az jobb választás, de ha neked az macerásabb, és kizárólag magyar nyelvű szöveget szeretnél megjeleníteni az oldalon belül, akkor rendben van a Latin-2 is.

UTF-8 vagy iso-8859-2

2009. 12. 11. 09:18 · Névtelen hozzászóló →

Köszönöm a választ!

Webhelytérkép

2009. 12. 29. 03:33 · Névtelen hozzászóló →

Van-e jelentősége a webhelytérképnek a keresőoptimalizálásba?

re:Webhelytérkép

2009. 12. 29. 04:06 · Névtelen hozzászóló →

Van.

2011. 01. 04. 16:55 · Névtelen hozzászóló →

Nemá, hogy csak ennyi tellett… van és kész? Ennyi?

re:Webhelytérkép

2011. 01. 04. 17:39 · Névtelen hozzászóló →

Van e haszna az állomásokon az indulást/érkezést, célt, peront kijelző táblának, vagy könnyebb lenne e elmenni mindegyik peronra és megnézni, hogy onnan indul e a vonat és ha igen, akkor mikor?Aztán vissza a jegyért…

2011. 01. 05. 04:55 · Névtelen hozzászóló →

Ez igen… ez már válaszKöszönöm