Hivatkozók népszerűsítésének szentelt oldal

június 12, 2007

A promotált szolgáltatások bemutatása külön lapon?

Mivel az Ajánlások 2.0 lehetőség 2008. augusztus végén megszűnt, az oldal tartalma a továbbiakban irreleváns. Részleteket lásd: AdSense Ajánlók 2.0 és AdWords PPA hirdetések megszüntetése.

Ellenkezik-e a szabályokkal, ha egy adott weboldalt vagy weblapot direkt és kizárólag valamelyik AdSense Hivatkozók programban résztvevő termék vagy szolgáltatás népszerűsítésére hoztunk létre azzal a szándékkal, hogy az oldalon elhelyezett hivatkozó gombok segítségével növeljük bevételeinket? (lásd pl. http://www.hunvista.hu/web/_blog_hunvista/?page_id=14 )

Az AdSense hivatalos blogja szerint

http://adsense.blogspot.com/2007/02/referral-policies-clarified.html

A [Kattintásra ösztönzés] a Hivatkozók esetében nem tiltott, hiszen ott pusztán a kattintás által nem keletkezik bevétel, ezáltal egy, nem tényleges érdeklődést tükröző kattintás révén a programban részt vevő egyik fél sem károsul.

A „Hivatkozók népszerűsítésének szentelt oldal” című bejegyzést 2007. 06. 12. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2008. 07. 04., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

szöveges ajánlás

2007. 06. 11. 07:19 · Zsolti →

Már kezdem a körmömet rágni… Valahol itt a webnin olvastam, hogy lehet a google termékekhez saját ajánló szöveget írni és nem csak a gombokat kirakni, így ösztönözve a felhasználókat pl a firefox letöltésére. (Tehát leírni, hogy ilyen meg olyan frankó a tűzróka, miért érdemes használni, stb.) Hát most ezt sehol nem találom. Erősítse meg valaki, vagy cáfolja meg nekem ezt, mert nem akarok büntibe kerülni googlééknél.

Adsense ajánló oldalak

2007. 06. 11. 09:36 · Névtelen hozzászóló →

Lehet,sőt önálló oldalakat is létrehozhatsz, például az adsense ajánló bemutatására, sok helyen láttam rá példát magyar/külföldi oldalakon is pl: hunvista.hu/web/_blog_hunvista/?page_id=14,én is most tervezem egy hasonló létrehozásást,csak nem tudom hol a határ,mert ennyi erővel csinálok 10 ilyen bemutató oldalt,free tárhelyen,dobok rá 50-100 back-et /pár lap.hu,meg directory-k/lesz mindegyiken kb napi 50 egyedi,és elvileg dől a lé,mivel nagy számok törvénye alapján minimum 1 fő elérné havonta a 100$-t 180 nap alatt,ami 250$-t jelent neked havonta,ennyi oldallal elérhető.Meg persze az 5$-ok majdnem minden regelő után,mert aki kipróbálja az tuti eljut 5$-ig…A bökkenő az hogy ez szerintem MFA-nak minősül,és kizárnak érte,vagy csak egy-egy oldaladat jó esteben.Szóval ha az ember csinál egy ilyen oldalt azzal még nincs gond,mert alapvetően az Adsense-t reklámozod,csak ezt sem szabad túlzásba vinni.Legalább is én nem találkoztam még olyannal, aki kimondottan ilyen oldalakra élezné ki az Adsense pályafutását…

Adsense ajánló oldalak

2007. 06. 11. 10:01 · Zsolti →

Köszi a választ. Nem, semmiképpen nem akarok mfa oldalt csinálni. Csak nagyon gyenge az átkattintás a hivatkozókra, sőt mondhatni elenyésző. Ezért akarok a termékekről bemutatót írni, hátha így jobban elfogadják a látogatók. Egyébként napi 50 egyedi látogatónál sem jön össze szerintem a havi 1 adsense feliratkozó. Nagyjából napi 300 egyéni látogatós az én lapom, fél éve megy, összesen ***** iratkoztak fel rajtam keresztül adsense-re és eddig összvissz ***** kaptam 5 dolcsit valaki után. Gyanítom, hogy sokan feladják már időnap előtt. Pedig 5 dolcsit nem nehéz összehozni. A hirdetések viszont a saját mércémhez viszonyítva jól teljesítenek. Ha a fenti számadatokat nem oszthatom meg esetleg a szabályzat szerint, akkor Oldalgazda, légyszíves töröld azokat a sorokat.

Adsense ajánló oldalak

2007. 06. 11. 10:02 · hunvista →

Nem tudom ki voltál te előttem szóló, de köszönöm a reklámot 🙂 Annyit tennék hozzá az MFA részéhez, hogy akkor az összes Adsense blog is MFA lenne, hiszen sok van belőlük és mindenhol van is kint hirdetés. Én is gondolkodom rajta, hogy a HunVista Gépház blog-ban ne csak egy oldal, hanem rendszeres híradás legyen az Adsense-ről egy kategória formájában. Sőt, szerintem ebben a gondolatmenetben a webni is MFA :))))) Más. Szerintem Zsótisrác te erre gondoltál: Fiókom > Regisztráció onsite hirdetéshez > szerkesztés. Az itt szerkesztett oldal jelenik meg akkor, ha a hirdetésen ráklikkolnak a „Hirdessen ezen a webhelyen” szövegre. ui. azon filózom, hogy szerintem a kutya sem fogja elhinni, hogy az előző hozzászólást is nem én írtam 🙂

Megint…

2007. 06. 11. 10:04 · hunvista →

…beszaladt egy poszt amíg írtam 🙂

Adsense ajánló oldalak

2007. 06. 11. 10:11 · Zsolti →

Nem hunvista, nem erre gondoltam. Arra, hogy írok egy cikket, hasonlót, mint nálad a gépház blog, de nemcsak adsense-re, hanem a firefoxhoz, adwords-höz is. Természetesen azt azért nem írom majd oda, hogy töltse le a firefoxot, böngéssze az internetet gyorsabban hozzon nekem ezáltal bevételt. :)))

RE

2007. 06. 11. 10:22 · Névtelen hozzászóló →

Az 50 látogatót úgy értettem,hogy oldalanként, vagyis az összesen 500/nap és kb 15000/hó,szerintem van realitása hogy havi szinten meglegyen az a 250$,bár ezek csak találgatások…és nem egy-egy elszórt refi gombra gondolok vhol az oldalon,hanem profin, igényesen megírt ajánló oldalakról,ami sokkal magasabb CTR-t eredményez.Gondolom az oldaladon csak kitetted a gombot,de nem fűztél hozzá semmi ajánlást,így persze gyengébb a konverzió is..Hunvista-hoz meg annyit tennék hozzá,hogy persze hogy ott a Blogger meg a társai,de aki blogol az mondjuk ír a hobbijáról,vagy bármiről, és az értékes/egyedi tartalom,és mellette futtat Adsense-t.De ha valaki futószalagon gyártaná az ilyen referáló oldalakat,semmi más tartalommal /nem a tiedre gondolok,mert az kalafa sztem/ ahhoz nemtom mit szólna a Google:)

RE:

2007. 06. 12. 06:49 · OldalGazda →

Azért ha belegondoltok, jelen webhelynek igen sok lapja akár konkrétan ebbe a kategóriába tartozhat (noha azért itt az egyes szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák is fel-felbukkannak.), mégsem hemzseg a Hivatkozó típusú reklámoktól az oldal, és azok sem a legprominensebb helyen jelennek meg. Ennek fényében talán jobban lehet mérlegelni, hogy érdemes-e egy-egy ilyen lap megalkotásával, promóciójával foglalkozni… A másik dolog, hogy nyilván lehetnének jóval hangsúlyosabb helyen is a hirdetések, azonban itt az objektivitás jegyében nem feltétlenül tehetem meg, hogy akárkit bármilyen módon bátorítsak pl. az AdSense-be belépésre. Ja, és a harmadik: külföldön elterjedt, és talán az igazán korrekt megoldás az, hogyha valaki ilyen esetben említ egy cikkben egy bizonyos szolgáltatást, netán affiliate kóddal ellátott linket, bannert, stb. rak be, akkor azt közölni szokta az olvasóval, hogy azért van némi érdekeltsége a háttérben.

ürlap eredmény oldal

2007. 06. 13. 03:20 · Névtelen hozzászóló →

Ha jól emlékszem van valami olyasmi, hogy űrlapok eredményoldalain nem lehet AdSense, hogy ezzel is megakadályozzák a kattintásra buzdítást.

Hivatkozó lehet rajt? Ott úgyse a kattintás jön a lé, hanem a konverzió után.

Irányelvek?

2007. 06. 13. 06:12 · Névtelen hozzászóló →

Egyébként mik a Google irányelvei az ilyen jellegű ajánlásokra?Van róla valamilyen hivatalos leírás?Arra gondolok például, hogy itt ugye elvben szabad a látogatót a gombra kattintásra ösztönözni,csak hát gondolom azért bizonyos határokon belül /szóval nem úgy, hogy klikk ide, ha milliomos akarsz lenni…/.Jó lenne valami jó leírás,mert senki nem akarja hogy kidobják.Most tervezem egy ilyen oldal,blog féle létrehozásást,és például azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán szabad-e kimondottan ilyen oldalt létrehozni,szóval hogy más tartalom nem lenne,csak a Google termékeinek bemutatása és ajánlása.A válaszokat előre is köszi!Főleg,ha a Tanácsadó válaszolna;)

Irányelvek?

2007. 06. 13. 06:22 · Zsolti →

A NAGY TESÓ (Tanácsadó) válaszát már sok témában vártuk, mindhiába. Mindenesetre, mint témaindító, én is nagyon örülnék egy kinyilatkoztatásnak!

Irányelvek?

2007. 06. 13. 06:56 · Astron →

Jaja,tudom,de gondolom sokakat érdekelne,meg a Google érdeke is,szóval talán…

Nem értelek titeket

2007. 06. 13. 08:56 · hunvista →

Ez a szócikk/topik a hivatkozókról szól. Ebben világosan le van írva és be van linkelve a lap tetején a Google álláspontja. A hirdetések klikkelésére való buzdítás más lapra tartozik, ha az oldal gazdája úgy gondolja akkor annak is nyit egy külön szócikket/topikot. Szerintem viszont abban is egyértelmű a helyzet: nem lehet ösztönözni.

A 86.101.52.144 IP-nek

2007. 06. 14. 13:36 · hunvista →

Ha tényleg azt hiszed, hogy nem leszel meg ezt *rvára elb*sztad. Nemsokára felhívlak aztán ha nem veszel vissza pacsizunk. Elnézést a többiektől az off-ért.

Mivan?

2007. 06. 14. 13:43 · Névtelen hozzászóló →

Adsense háború van, vagy mivan?