Wisenut

szeptember 20, 2005

Nemzetközi szabadszavas kereső: „futottak még” kategória

Alacsony használati értéke miatt a lejárt szavatosságú, jelentőségüket vesztett tartalmak közé került.

http://wisenut.com

A 2001-ben szép reményekkel indult kereső időközben jócskán lemaradt a piaci versenyben, és manapság nem tartozik a keresők élvonalába, nem sorolható a Fontos keresők közé. Relatív kevés funkciója közé tartozik a Klaszterezés és a találati eredmények szűkíthetősége is különböző nyelvekre, köztük a magyarra is.

Wisenut és a magyar nyelv

Bár adatbázisában nyilvántartja a magyar nyelvű oldalakat, azonban a különböző Karakterkódoláskal már meggyűlik a baja; nem képes helyesen megjeleníteni őket. Ennél nagyobb probléma, hogy robotja ritkán látogatja a magyar weboldalakat, így nagyon kevés magyar oldal található meg adatbázisában, emiatt magyar nyelvű keresésre gyakorlatilag használhatatlan.

Oldal regisztrálása a keresőbe

http://wisenut.com/submit.html

A keresőbe bekerülni tulajdonosa, a Looksmart fizetős rendszerével ( LookListings®) lehet.

A „Wisenut” című bejegyzést 2005. 09. 20. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 14., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások