Kereső programok ajánlásai

szeptember 21, 2005

Milyen weboldalt szeretnek a keresők?

Minden fontos kereső külön oldal(aka)t szentel a webmestereknek szóló ajánlásai részletezésére. Túl sok konkrétumot ne várjunk: csak nagyon nagy vonalakban nyújtanak segítséget az oldalak keresőre optimalizálása során.

Leginkább nem azt kell figyelni, hogy mit mondanak a keresők üzemeltetői, hanem azt kell figyelemmel követni, hogy valójában hogyan viszonyulnak a weblap optimalizálás egyes technikáihoz. Nem kell szentírásnak venni tehát a keresők által leírtakat, jó viszont tudni róluk.

A hivatalos ajánlásokon túl

http://www.mattcutts.com/blog/

A keresők hivatalos ajánlásai meglehetősen szűkszavúak, és nem feltétlenül szólnak minden témáról megfelelő részletességgel. A Google Inc. egyik szakembere, Matt Cutts által írt blog sok segítséget nyújt a keresőoptimalizáló webmesterek számára e részletkérdések és a Google házatáján megjelenő, webmesterek számára is fontos újdonságok megismerésében.

A „Kereső programok ajánlásai” című bejegyzést 2005. 09. 21. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 24., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások