zoohoo.hu

november 8, 2004

Érdemtelenül ismeretlen kereső

A zoohoo.hu-hoz hasonlóan a Jyxo technológiára épülő tango.hu kereső megjelenésével a zoohoo.hu jelentősége nagymértékben csökkent, ezért az alábbi tartalom már nem fog frissülni:

http://www.zoohoo.hu

2006. május Cseh eredetű, a Jyxo technológián alapuló keresőoldal magyar nyelvű weboldalak között kereső verziója. Keresőrobotja a Jyxobot, mely a Fontos keresők robotjaihoz hasonló gyakorisággal járja a magyar weboldalakat, mégis rendkívül kevesen használják szolgáltatásait. A kereső használhatóságának mérését nagyban hátráltatja, hogy nem írja ki a találatok számát. A kereső AlapműIndexe ennek megfelelően némi közelítéssel 1220/19, ami a lejobb eredmény az alternatív keresők között. Adatbázisának nagysága átlépi a használhatóság küszöbét, a találatok Rangsorolásán még akad némi csiszolnivaló. A habostorta.hu portálon is ez a kereső teljesít szolgálatot, módosított felhasználói felülete a http://www.zoohoo.hu/index.php?ref=143 címen érhető el.

A kereső használatáról nem találni magyarul, csak cseh nyelven leírást: A http://jyxo.cz/d/help oldalon megtalálható az egyedi kereséseket lehetővé tevő Speciális kereső-kifejezések szintaktikája is.

A „zoohoo.hu” című bejegyzést 2004. 11. 08. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 07. 09., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások