RSS

február 21, 2006

Az oldal történései RSS 2.0 formátumban

A Webni! Webni! web oldal változásai már RSS XML formátumban is elérhetők! Például, ha Firefox-szal böngészed az oldalt, akkor a jobb alsó sarokban automatikusan megjelenik az élő könvjelzők meglétét jelző ikon. Ha erre rákattintasz, el tudod tenni könyvjelzőid közé az RSS csatornát, de akár erre specializált hírolvasó programot is használhatsz, horribile dictu saját weboldaladon is megjelenítheted az Webni! Webni! RSS abrakját.

  • a feeds.feedburner.com/WebniUjOldalak címen a honlap legutóbb létrehozott új bejegyzéseinek listája olvasható.
  • a feeds.feedburner.com/WebniValtozasai címen pedig a weblap legutóbb szerkesztett (illetve hozzászólást kapott) bejegyzéseinek listája található

A „RSS” című bejegyzést 2006. 02. 21. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 07. 19., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

rss

2007. 07. 15. 06:00 · ManiAc →

Tisztelt OldalGazda,

szerinted mért van az, hogy ha az utolsó szerkesztések rss csatornáját a mozilla élő könyvjelzőkhöz veszem fel, akkor megjelenik az összes hozzászólás, ha meg az igoogle -t használom csak a bejegyzéseket, illetve a bejegyzések szerkesztéseit látom?

rss

2007. 07. 15. 13:33 · OldalGazda →

Valószínű, hogy azzal lehet a probléma, hogy kétfajta RSS is elérhető az oldalon, és ezt nem minden kliens tudja megfelelő módon keresni: például asszem a Safari csak az első feed-et hajlandó felajánlani/kezelni, mindegy, mennyi van az oldalon. Egyébként az iGoogle-nél megadtam a webni.innen.hu címet, és az új bejegyzések RSS-ét tette be: nem tudom, Te milyen módon próbáltad megadni. Szóval valószínűleg nem ugyanazt a feed-et adtad meg mindkét kliensnél.

rss

2007. 07. 16. 06:10 · ManiAc →

Kutya legyek, ha értem.

Bár most már más csatornák vannak itt, de ezeknél is, ha közvetlen az rss csatornát nézem a mozillával, akkor látom az új hozzászólásokat, illetve az élő könyvjelzőkkel is.

Az iGoogle -val nézem, ott is csak a bejegyzéseket látok, ráadásul nem is a legfrissebb hozzászólást kapottakat…

Neked jól működik, ha iGoogle -val próbálod?

rss

2007. 07. 18. 13:02 · OldalGazda →

iGoogle » új dolgok hozzáadása » hozzáadás URL alapján: http://feeds.feedburner.com/WebniValtozasai » hozzáadás: működik, és a fejlécben megjelenik a Webni! changed pages felirat. Te hogy csináltad, hogy ne sikerült?Ui: Igen, kijavítottam az RSS-eket a FeedBurner-esre, mert nekem az jobb, ha azt használják inkább az emberek:)

rss

2007. 07. 18. 13:45 · ManiAc →

Azzal nincs is gond, hogy nem illesztené be… mondjuk én úgy adtam hozzá, hogy itt rákattintottam és felajánlotta a hozzáadást a google-hez, de ez nem számít szerintem.

Nekem is megjelenik, meg minden, csak éppen nem ugyanazt kapom, mit az élő könyvjelzőkkel.Akárhogy is iratkozom fel.

Ha akarod küldök akár képernyőképeket is.

Az iGoogle-s változat – amúgy máshol mindenhol okés – az csak az új bejegyzéseket, illetve a bejegyzések módosítását hozza, a hozzászólásokat nem… és még mindig ..

rss

2007. 07. 19. 03:01 · OldalGazda →

arrgh. már tudom, bocs, hamarabb is kapcsolhattam volna. Szóval megnéztem a feedvalidator.org-gal, és azt mondta, hogy a dátumformátum nem pontosan az a fajta, aminek lennie kellene, úgyhogy gyanítom emiatt nem tudja rendesen kezelni az iGoogle ezt a feed-et. A jó hír, hogy megjavították már ezt a hibát a tartalomkezelőben: megpróbálom befrissíteni és meglátjuk, hogy mi lesz az eredmény…

rss

2007. 07. 19. 03:11 · OldalGazda →

Na úgy látom, hogy most sem működik rendesen a dolog. Szerintem hibás ez az iGoogle gadget. Sajnálom, onnantól kezdve, hogy azt mondja a feedvalidator, hogy OK a feed, nem nagyon tudok többet tenni az ügy érdekében…