www.index.hu

február 26, 2006

A harmadik leglátogatottabb magyar portál

http://www.index.hu

Az egyik legrégibb hírportál, mely 2006 elején a Medián Webaudit által mért oldalak közül a harmadik legnagyobb látogatottságú, igaz jóval lemaradva a startlap.hu és az [origo.hu] oldalak mögött.

Az internetto.hu és az index.hu története

Az internetto.hu szerkesztősége egy emberként állt fel 1999-ben, majd indította el régi-új portálját az index.hu címen. A szakítás után három évvel pedig az Index.hu Rt. megvásárolta az Internetto on-line magazin megjelenítési jogait.

A Mancs: iNteRNeTTo – Index sztori című cikkéből megismerkedhetünk az internetto.hu és az index.hu hőskorának történetével, de emellett a Wikipédia‘n is olvasható egy meglehetősen terjedelmes szócikk az index.hu-ról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Index.hu

Így nézett ki a www.index.hu 1999 október 12-én a Wayback Machine szerint, az oldal alján a „Most már kikapcsolhatja a számítógépet.” felirattal.

www.index.hu és a keresők

Az oldalon rendszeresen írnak a Google Inc. szolgáltatásairól, de egyéb, Keresőoptimalizálással, Kereséssel, Web 2.0-val kapcsolatos cikkek is megjelennek; közérthető formában.

Kattints ide a Google-vel foglalkozó index-es cikkek listájához!

2005. február Mindemellett -ellentétben a többi nagy magyar portállal- nem kapcsolódik semmilyen épkézláb szabadszavas keresőrendszer a www.index.hu égisze alatt működő lapokhoz. Eléggé el nem ítélhető módon egy utoljára kb. 2004-ben fissített „zombi kereső”, a goliat.hu „szolgáltatásait” kínálják fel olvasóiknak az interneten való kereséshez.

A „www.index.hu” című bejegyzést 2006. 02. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2014. 05. 11., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Interjú: Megkezdte a magyarországi nyomulást a Google

2006. 09. 15. 02:56 · Névtelen hozzászóló →

A cím nem teljesen aktuális, legalábbis azok számára, akik rendszeresen olvassák a webni-t is: egyáltalán nem most kezdte meg a Google a magyarországi nyomulást, bármit is jelentsen ez.

http://index.hu/tech/net/ggle060914/

Interjú Dennis Woodside-vel, a Google fejlődő piacokért – többek között Magyarországért – felelős igazgatójával.

JJózsef