Új tartalomkezelő az oldal alatt

február 26, 2007

Új funkciók bevezetéséhez elengedhetetlen első lépés

Az utóbbi időkben a látogatók elvárásai egyre inkább meghaladták az oldal Tartalomkezelő rendszere (Zwiki: http://zwiki.org) által nyújtott lehetőségeket, ezért szükségessé vált az összes eddigi tartalmat egy összetettebb tartalomkezelőbe integrálni. Mától tehát az oldalt a Plone CMS (http://plone.org) hajtja, amely alatt továbbra is a Zwiki dolgozik.

Mindez egy meglehetősen hirtelen váltást jelent: a több mint két éven át fokozatosan szerkesztett oldal összes funkcióját és tartalmát lehetetlen ilyen rövid idő alatt maradéktalanul átvándoroltatni, ezért az elkövetkezendő hetekben előfordulhat, hogy nem úgy fog működni egy-két dolog, mint ahogy az korábban megszokott volt.

A váltás első kézenfekvő előnye, hogy a látogatók már akár regisztrált felhasználóként is hozzászólhatnak az oldalakhoz. Az új tartalomkezelőnek hála a közeljövőben egyre több hasznos funkció fog megjelenni az oldalon.

Így nézett ki a régi oldal

A „Új tartalomkezelő az oldal alatt” című bejegyzést 2007. 02. 26. napján publikáltam, az azóta már bezárt webni.innen.hu oldalon. Ezt az írást és az innen hivatkozott régi tartalmakat a Webni! Archívum oldalán gyűjtöttem össze. Mivel az utolsó módosítás dátuma: 2007. 03. 02., ezért az itt olvasható információk már részben vagy teljes egészében elavultak lehetnek.

Archivált hozzászólások

Hajrá!

2007. 02. 26. 07:24 · Longhand →

Köszönjük szépen jó munkát az új CMS-el!

Grat!

2007. 02. 26. 08:16 · Zsolti →

Nekem az előzővel sem volt gondom, de az a sok rózsaszín nagyon bántotta a szemem! Ez sokkal kellemesebb színösszetétel. Sokat köszönhetek ennek a fórumnak, az oldalgazdának és a többi fórumozónak is! Egyszer valahol azt hiszem az oldalgazda olyasmit mondott, hogy nem feltétlenül az a fontos, amit az adsense-vel keresünk a weblapunkon. Azon túlmenően szakmai elismertséget is és akár más megbízásokat is kaphatunk. Ez most így elég kurta, de remélem érthető. Ha minden jól megy, szinte ingyen eljuthatok egy külföldi útra, de ha nincs ez a fórum, valszeg nem adódik ilyen lehetőségem.

+

2007. 02. 26. 08:17 · Zsolti →

Ja és így a regisztrációval talán csökkenhet a kommentspam.

Hajrá

2007. 02. 26. 08:40 · hunvista →

Nem kis munka, de szükségszerű és ja, a commentspam is megszűnik. RSS lesz vagy van vagy kiüti a szemem és nem látom :)?

grat

2007. 02. 26. 12:12 · masTinaro →

Én is nagyon sokat tanultam az oldaladról és nekem is nagyon tetszik az új forma. Lehet, hogy még nem ismerem ki magam rajta, de nekem hiányzik a tematikus tartalomjegyzék. További sok sikert és ezután is szívesen látogatom meg az oldalt!

Köszönöm, köszönöm!

2007. 02. 27. 05:14 · OldalGazda →

Köszönöm a visszajelzésekket!

Nekem tetszett a rózsaszín (vagy tudomisén hogy mondják magyarul: fuchsia) ;). Egyelőre itt csak nagyon minimális dolgokat változtattam meg ahhoz képest, amit kinézetben a CMS nyújt. Legfeljebb azért nem ismerős ez a kinézet, mert nem sok magyar oldal megy plone-nal. Később még változhat a kinézet!

Különben meg teljesen véletlenül tiltottam le a regisztráció nélküli hozzászólásokat. Most hogy visszaállítottam, már az első tíz percben visszavert a rendszer vagy tíz kísérletet spammelésre…

A tartalomjegyzék meg összesett az átkonvertálásnál, de már remélhetőleg újra jó, és hierarchikusan mutatja az oldalakat.

apróság

2007. 03. 02. 05:14 · Sajt →

Megszokásból shift+enterrel váltanék sort a kommentekben, de ez a beviteli mezővel ellentétben nem jelenik meg a hozzászólásban. Ennek van valami különösebb oka, vagy csak így hozta a sors?