Google Instant már magyarul is

november 18, 2010

A Google — hivatalos közleménye szerint — a mai nappal megkezdte a Google Instant fokozatos elérhetővé tételét a Google keresőben a magyar felhasználók részére is.

A közlemény szerint „ez a keresési lehetőség napokon belül elérhető lesz a google.hu felületen is a Google fiókjukba bejelentkezett felhasználóknak. A funkció elérhetővé tétele (rolling out) folyamatos, így egyes felhasználóknál előbb, míg másoknál valamivel később jelenik meg.”

Árgus szemekkel lehet majd figyelni az elkövetkezendő napokban, hogy milyen változásokat okoz a Google Instant mind az organikus találatok révén érkező forgalomban, mind pedig az AdWords kampányok teljesítményében.

Ha tapasztalunk is némi eltérést, nem érdemes az első pár napok statisztikái alapján messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ki tudja, hány napig húzódik el ez a fokozatos bevezetés, mikortól lesz elérhető a Google fiókba be nem jelentkezett felhasználóknak, továbbá hogy a kezdeti hatások mennyiben lesznek betudhatók annak, hogy az új funkcióval mennyien kezdenek el játszani, kísérletezgetni.

A Google Instantról már korábban is adtak ki sajtóközleményt.