Megszületett a 9000. lap.hu aloldal

november 15, 2010

Nagyságrendileg 10 év kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a kilencezredik lap.hu aloldal, ezzel az oldal — vagy ha úgy tetszik a lap.hu mozgalom — közel másfélszer annyi tematikus aloldallal rendelkezik, mint a létrehozásához mintául szolgáló startpagina.nl.

9000.lap.hu

A kerek szám megünneplésére a Sanománál saját — nem túl informatív — lap.hu aloldalt hoztak létre: 9000.lap.hu. Mivel a formátum eredetéül szolgáló startpagina.nl rendszerében jelenleg 6055 aloldal található, így a magyar verzió másfélszer annyi aloldalával simán túlszárnyalja az eredetijét.

9000 linkgyűjtemény = rengeteg lehetőség

A továbbra is dinamikusan növekvő lap.hu aloldalak száma egyrészt azt jelenti, hogy egyre több helyre tudjuk beajánlani oldalunkat, de azt is jelenti, hogy a linképítés során egyre nehezebb megtalálni az összes olyan oldalt, ahová eséllyel kérhetjük linkjeink felvételét.

Másrészt pedig számos témában még mind a mai napig hoznak létre új lap.hu aloldalakat praktikusan úgy, hogy rákeresnek a Google-ben azokra a kulcsszavakra, amelyek lefedik a létrehozni kívánt témát. A jelenleg legfrissebb lap.hu aloldalak egyikére is magától felkerült olyan ügyfelem, mely a legjobb helyezések egyikén található a lap.hu aloldal kulcsszavára rákeresve: ha jó helyezéseken szereplünk bizonyos rétegtémákra, még mindig esélyünk lehet, hogy magától felkerüljünk az új lap.hu oldalakra.

A 9000. lap.hu oldal

A 9000-dikként létrejött aloldal — mely egy autó modellel foglalkozik — jól példázza, hogy manapság már milyen marginális témákról is tudnak lelkes szerkesztők legalább 150 linket összeszedni, bár az oldal maga pont nem feltétlenül jó példa arra, hogy miért számít még mind a mai napig népszerűnek ez a meglehetősen régi és anakronisztikus formátum. A nissan leaf keresőkifejezésre rákeresve a Google-ben egy átlagos érdeklődő (aki jó esetben két-három oldalt néz meg ebben a témában) szerintem sokkal gyorsabban és sokkal többet megtudhat a kilistázott weboldalak, képek és videók által, ráadásul áttekinthetőbb formában kapja meg az információkat, mint a nissanleaf.lap.hu oldalon.