Webkatalógusok gyűjteményének átstrukturálása

január 14, 2010

Pontosan egy éve, 2009 januárjában kezdtem el összegyűjteni a magyar nyelvű SEO-barát webkatalógusokat. A lista azóta is folyamatosan bővül: több mint 120 általános témájú SEO-barát webkatalógus szerepel már a listában, emellett néhány közösségi linkmegosztó és speciális témájú katalógus is szerepel a gyűjteményben. Most külön szekciót kapott e gyűjtemény.

Régi-új funkció: a linkgyűjtemény

Bár hasonló formában korábban is elérhető volt az oldalon ez az egyedülállóan részletes és naprakész webkatalógus lista, eddig meglehetősen nehezen volt elérhető, hiszen a Wiki/Keresőoptimalizálás/Linkmarketing témaköréhez kellett navigálni korábban. (Most már a jobb felső sarokban levő link segítségével is elérhető.)

Nem csak azért kerül most kiemeltebb helyre a linkgyűjtemény, mert az elmúlt évben sokkal jobban fejlődött Wiki többi részéhez képest (=több időt sikerült szánnom rá), hanem azért is, mert műfajában igencsak eltér mind a blog-tól, mind a wiki-jellegű résztől, mid pedig a fórumtól.

További tartalmi fejlesztések

Bár elkezdtem már az elmúlt évben összegyűlt adatok aktualizálását mint pl. a Page Rank értékek frissítését, de a rengeteg megbízásom mellett biztos, hogy kell körülbelül egy hónap, míg ezeket az adatokat is aktualizálom. 

Gondolkozom továbbá, hogy az elmúlt évek tapasztalatai alapján hogyan lehetne finomítani a listát: hogyan lehetne számomra is kényelmes módon megjeleníteni az időközben megszüntetett, inaktívvá vált katalógusokat, továbbá hogyan tudom megjeleníteni az olyan nagy kiterjedésű és dinamikusan bővülő — jobb híján webkatalógus-farmként aposztrofálható — rendszereket, mint a Linkkatalogusok.com.

Noha a jelenleg publikus linkgyűjtemények száma meghaladja a 120-at, van még pár tucat webkatalógus, amit a közelmúltban vettem fel, és egyelőre rejtett, mert még nem tudtam leellenőrizni, hogy valóban vesz-e fel új weboldalakat, tehát megfelel-e az általam szabott kritériumoknak.

Természetesen ha úgy gondolod, hogy hiányzik a katalógusod a listából, akkor kérlek, jelezd azt egy hozzászólásban, vagy a visszajelzés űrlap segítségével!

Kérlek, ne sértődj meg, ha a „Tegnap ütöttem össze egy ingyenes tárhelyen egy directory szkripptel valamit” jellegű katalógusokat nem veszem fel.