Segítségkérés weblapstatisztával kapcsolatban

január 15, 2010

kunlibrary2010-01-15 08:54:45

Tisztelt Jároli József!

Ne haragudjon, hogy ilyen triviális dologgal zavarom, de nincs semmi gyakorlatom a weblapstatisztika fájlok telepítésében. Egy magánkönyvtárat működtetek, és szükségem lenne egy egyszerű statisztika kimutatásra, amit nyilvánossá tehetek. A szervert működtető szolgáltató által biztosított  „AWStats” fájl ugyanis túl részletes. A látogatóim domain címét is közli. Ebből aztán könnyen kikereshető a nevük, lakcímük, és talán még a vércsoportjuk is. Nekem ez nagyon jó, de ezeket az adatokat nem lehet kiadni, nem akarom olvasóimat ennyire kiszolgáltatni. A könyvtáram látogatottsága után érdeklődők számára egy olyan kimutatás is megfelelne, amely csupán a letöltések számát és mennyiségét méri. Vagyis havonta hányan látogattak el a könyvtáramba, és mely könyveket töltötték le.

Korábban működött egy ilyen számláló a könyvtáramban, a „webalizer”. HTML fájlja most is megtalálható a honlapomban, de már két éve nem működik. A szolgáltató nem közölte, hogy mi a leállás oka. (URL cím: http://kunlibrary.com/__public_stat_weba.html) Ezért kerestem egy másik statisztika szolgáltatót. Először a „statgep”-el próbálkoztam ,de a honlapjuk nem nyitható meg. Utána a „MyStat”-ot választottam. A regisztrálás pillanatok alatt megtörtént. Ott azt írták, hogy „1 percen belül megkaphatod saját MyStat ingyenes webstatisztikádat”, de nem érkezett semmi. Erre írtam nekik egy levelet, de nem válaszoltak rá. Nem tudom mi a baj. Gondolom ez esetben is be kellene telepíteni valamilyen HTML modult a honlapomba, de nem tudom mit. Írtam a szerver-szolgáltatómnak is, de ők meg azt válaszolták, hogy csak tárhely- és domainnév fenntartással foglalkoznak. Nem tudom, hogy ebben a helyzetben kihez fordulhatnék tanácsért. Segítene nekem?

Köszönettel: Kun Ákos

OldalGazda2010-01-18 10:19:23

Kedves Ákos!

Emlékeim szerint az AwStats többféleképpen konfigurálható: beállítható, hogy mit hogyan jelenítsen meg. Azt hiszem, ezt valamilyen szöveges konfig fájl szerkesztésével lehet elérni, ami felett lehet, hogy csak a tárhelyszolgáltató rendelkezhet, ezért könnyen lehet, ez az út nem járható. Én megkérném a tárhelyszolgáltatót, hogy ha lehet akkor rakja vissza a webalizert, vagy módosítsa az AwStats konfigurációit, illetve megnézném a spamfiltert a levelezőprogramomba, mert lehet, a MyStat regisztráció visszaigazolása oda hullott be. Mivel én ennél szofisztikáltabb statisztikai programokat használok, melyek nem elsősorban a látogatók tájékoztatását szolgálják, ezért nem tudok többet segíteni ebben.

kunlibrary2010-01-18 11:11:52

Kedves József!

Sajnos a tárhelyszolgáltató semmit sem hajlandó tenni ebben az ügyben. Ezért megpróbálok más lehetőséget találni. Mindenesetre köszönöm hogy válaszolt a levelemre.

CsillagPor2010-01-19 13:11:52

Ez: http://www.statcounter.hu/ ilyen célra szerintem pont megfelelő.

A hozzáférést lehet korlátozni, tehát pl. csak a látogatottságot láthatóvá tenni, de ha akarjuk teljesen láthatatlan is lehet.

Ha kell segítség megoldható…

Írj(on) ide!

kunlibrary2010-01-23 14:06:15

Kedves Kemény Zsolt!

Köszönöm, hogy segíteni próbál nekem. Tegnap megjött a MyStat csapat levele, amiben azt írták, hogy a „szerverük átmeneti meghibásodása” miatt nem tudtak eddig válaszolni. Aztán még egyszer regisztráltam náluk. Most már megvan a kapott kódrészlet, ami be kellene illesztenem a weboldalam forráskódjába. De nekem fogalmam sincs, hogy hol található a weboldalam forráskódja, és hogyan lehet abba bármit is beileszteni. Nagyon örülnék, ha ebben segítene nekem. 

Köszönettel: Kun Ákos

CsillagPor2010-01-24 15:58:57

Üdvözlöm!

Huh, így nehéz lesz…

Ahogy látom, különféle Microsoft szoftverekkel készítette Ön vagy valaki az oldalt.

Ezek közül a FrontPage még rendben is van, de őszintén szólva a Word-ben nem tudom hol lehet a forráskódot megnézni. Nem használom ezt a programot.

A lényeg az lenne, hogy azzal a szoftverrel amivel készülnek ezek az oldalak, érje el, hogy a forráskódját lássa, ne a dizájnt (valahol valamilyen nézet átállításával).

Ha nem megy, egyszerűen nyissa meg a Notepad-ben (notesz) és ott szerkessze a .html fájlokat.

Előtte készítsen róluk mentést, mert ahogy látom a kódolásuk sem egyforma, ki tudja…

Tehát a fájl kódjának a végére, közvetlenül a body címke elé …

ó, de ez sem jó, ha meg akarja jeleníteni a számlálót…

No, most gyorsan megnéztem OpenOffice Writer-ben, hátha van valami hasonlóság az Ön által használt szoftverekkel… tehát van valahol remélhetőleg olyan, hogy Beszúrás, vagy Beillesztés és ott olyasmi, hogy Parancsfájl. Ide be kell másolni a kapott kódot. A kód JavaScript, tehát ha ilyesmit talál az is megfelelő. Ezt természetesen az oldal dizájnjába oda tegye, ahol látni szeretné a számlálót.

Mivel html fájlokból áll az oldal, ezt minden egyes html fájllal meg kell csinálni, csak úgy számolja az összes nézettségét.

Remélem segítettem…

Üdv: Zsolt