Hova menjünk moziba?

január 16, 2009

Budapest, 2009. január 16. – A Google.hu felhasználói mától még kényelmesebben kereshetnek a mozifilmekre vonatkozó információk között, hiszen a PORT-network.com által szolgáltatott adatoknak köszönhetően közvetlenül a keresőből megtudhatják, hol vetítik az őket érdeklő mozifilmet.

A szolgáltatás nagyban megkönnyíti a mozilátogatók számára a keresést a ((Google.hu))-n. Mikor valaki rákeres egy aktuális film címére a keresőben,

Google.hu OneBox - keresőkifejezés

egy filmtekercs mellett megtalálja a film játékidejét, valamint ha az alatta levő keresőablakba az őt érdeklő város nevét beírja,

Google.hu OneBox - Film felismerése

megtudhatja, hogy az adott helyen mely mozik vetítik az alkotást.

Google.hu OneBox - Moziműsor listázása

Természetesen a felhasználók közvetlen is eljuthatnak a mozik programjához, ehhez elég, ha a keresőbe a film címe mellé a város nevét is beírják.

Google.hu OneBox - Moziműsor egyből

Azok, akik nem ismerik egy mozi pontos helyét, a ’Térkép’ linkre kattintva megtekinthetik azt a ((Google Térkép))en.

Google.hu OneBox - Mozi a térképen

A PORT.hu, a Port-network.com csoport vezető vállalata szolgáltatja az adatokat a kereső eme újdonságához. A megegyezésnek része Magyarországon kívül Csehország is, sőt várhatóan a régió további államaiban is elindul a jövőben az új szolgáltatás.

Veszelovszki Zsolt, a PORT Computer Zrt. vezérigazgatója elmondta: “Nagyon örülünk az együttműködésnek, mivel a Google segítségével adataink sokkal szélesebb közönséghez juthatnak el, mint ezt megelőzően. Büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik leggyorsabban fejlődő internetes vállalata minket választott partneréül ebben a sokak számára hasznos projektben. Nyitottak vagyunk további együttműködésekre is a jövőben!”

((Peresztegi Zoltán)), a Google magyarországi képviselője a projekt helyi vonatkozását hangsúlyozta: “Ez az újdonság és a mögötte rejlő együttműködés ugyan csak kis lépés, de jól mutatja a Google elkötelezettségét a magyar piac iránt: egyrészt a felhasználók könnyebben juthatnak hozzá az őket érdeklő információkhoz, másrészt pedig egy kiváló szolgáltatást nyújtó magyar vállalatot hozzásegítettünk ahhoz, hogy a régió egyéb országainak felhasználóit is elérje.”

A PORT-Network.com

A Magyarországon 1996, Romániában 2000, Csehországban 2005, Szlovákiában 2007, Horvátországban pedig 2008 óta jelenlévő PORT-network amerikai, német és magyar tulajdonú vállalat. Fő tevékenysége a kulturális vonatkozású internetes és elektronikus adatszolgáltatás, ehhez kapcsolódó adatbázisok tervezése és építése, valamint az ezeket érintő frissítések elkészítése. A Port-network csoport tagjai kulturális programinformációkat nyújtanak üzleti ügyfeleiknek és az egyéni felhasználóknak.

Különleges keresőszolgáltatások a Google.hu-n

Ezen a különleges keresőszolgáltatáson kívül négy másik hasonló fejlesztés is elérhető a Google.hu-n:

A Számológép segítségével a felhasználók egyszerű műveleteket végezhetnek el, amilyen például az osztás, a szorzás, az összeadás vagy a kivonás:

Google OneBox

A pénzügyi válság hatására jelentősen emelkedtek a devizahitelek törlesztőrészletei is, ezért valószínűleg egyre több honfitársunk kényszerül az árfolyam gyakori ellenőrzésére. A Valutaváltót azoknak találták ki, akik ezt egyetlen kattintással szeretnék elintézni: mindössze be kell gépelniük a valuta mennyiségét, a rövidített elnevezésüket összekötni az ‘in’ szócskával, és a Google máris megmondja a művelet eredményét:

Google OneBox - Valutaárfolyamok

Az ősz folyamán egyaránt élvezhettük a kiugróan meleg és hideg időjárás átkát, illetve áldását. Az Időjós mindenkinek segít felkészülni a következő napok időjárására, hiszen a keresőbe az ‘időjárás’ kifejezés mellett csupán a minket érdeklő város nevét kell beírnunk:

Google.hu OneBox - Időjárás-előrejelzés

A széles körben fogható sportcsatornáknak köszönhetően egyre több rajongója van hazánkban is az angol, az olasz, a spanyol, a holland, a német vagy a francia labdarúgó-bajnokságnak. A felhasználók egyszerűen megtudhatják a legutóbb lejátszott bajnoki eredményét és a következő meccs időpontját, ha rákeresnek az őket érdeklő csapat nevére:

Google.hu OneBox - Labdarugó-bajnokság