lap.hu oldalak keresése Google-lel

január 18, 2009

A keresőoptimalizálás céljaira nehézkesen használható startlapkereső helyett sokkal kényelmesebb a Google.hu használata a linkajánlás céljából szóba jöhető lap.hu oldalak felleléséhez.

A régebbi, még a tango.hu-ról elérhető kereső a mostani ((Startlapkereső))nél sokkal kényelmesebb eszköz volt azoknak a releváns lap.hu oldalaknak a felderítésére, melyek nagy valószínűséggel befogadnák linkajánlásunkat. Sajnos az új startlapkereső JavaScript alapú megoldásai miatt csak meglehetősen kényelmetlen módon használható erre a célra, azonban a Google egy ((Speciális keresőkifejezés))-kombinációval itt is segítségünkre lehet:

kulcsszó site:lap.hu -intitle:fórum -intitle:linkajánló -intitle:hibajelentő -intitle:javaslat -intitle:bemutatkozás  

A kifejezés lényege, hogy csak a lap.hu domainen keres, és kiveszi a találatok közül a technikai jellegű lap.hu aloldalakat, mint pl. fórumok, linkajánló, hibabejelentő, bemutatkozás.

Ezt a linket bookmarkolva meg sem kell jegyezni illetve be sem kell mindig újra írni, ha szükség van rá.

Lapozz.hu oldalak keresése a Google-lel

 A konkurencia sem ad hatékony eszközöket a keresőoptimalizálóknak a linkelésre érdemes lapok felleléséhez, ezért hasonló speciális kifejezés megadásával érdemes inkább itt is a Google-t segíségül hívni:

kulcsszó site:lapozz.hu intitle:linkgyűjtemény -inurl:linkalkat -inurl:1 -inurl:0

Bookmarkolva ezt a linket is, még hasznosabb linkgyűjteményt kaphatunk.