angol oldal

május 29, 2009

P3T3R2009-05-29 11:11:39

Üdv!

Csak egy kérdésemre szeretnék egy megerősítő választ kapni. Ugye az
angol oldalakon elhelyezett hirdetések jól fizetnek. Nekem van 1-2 ilyen oldal, ami nem fizet, kb. pár centet (a hirdetés egy extra.hu oldalon van). Illetve vettem egy domaint, és készítettem rá egy aldomaint, amire jól fizető angol kulcsszavakkal töltöttem fel. Annak rendje és módja szerint jelent meg hirdetés. De amikor azokra rá lett kattintva, ( az már egy másik történet hogy hogyan ) akkor az eredeti állítólagos 13 $ helyett csak 0,15 $ nőtt a gázsim. Az én tippem, hogy amiatt, mert hu domainen volt, és nem com os. E miatt lehet ez?

Várom a megtisztelő válasz(oka)t! köszi

OldalGazda2009-05-29 19:53:03

Hú, egyrészt nem tudom, hogy honnan jött ez a szám, hogy $13 lenne az az összeg, amit kapnál egy kattintásért, másrészt annyit azért el lehet mondani az egész rendszerről, hogy ennél azért sokkal bonyolultabban működik. Például:

  • Te nem tudod megmondani a rendszernek, hogy milyen hirdetéseket jelenítsen meg, hiába teszel bele bármilyen kulcsszót. A Google már régóta meg tudja mondani, hogy egy weboldal tényleg releváns és hasznos információforrás egy adott témában, vagy csak te raktad tele mindenféle, témához kapcsolódó kulcsszóval. (pl. abból, hogy az oldaladra mutatnak e hasonló témájú oldalakról külső linkek).
  • Nemcsak azon múlik a dolog, hogy mi szerepel az oldaladon, hanem azon is, hogy honnan jön az adott látogató, hiszen egy magyarországi látogatónak teljesen fölösleges megjeleníteni mesothelioma kulcsszóval kapcsolatos hirdetést, hiszen Te nem fogsz azért amerikai ügyvédet felfogadni, hogy a rákod miatt bepereld az azbesztgyártókat, vagy az azbesztet tartalmazó épületek üzemeltetőit. Ezt a Google is tudja abból a rengeteg statisztikai adatból, amit az átkattintásokhoz rendel. Sok esetben persze nem tudja ezt ennyire egyértelműen megállapítani, ebben az esetben van az, hogy megjeleníti a reklámot, de sokkal kevesebb pénzt fizet a hirdetésmegjelenítőnek.

Próbálj a másik oldal fejével gondolkozni: a Google ugyanis csak akkor tud prosperálni, ha a hirdetők valóban hasznos látogatottságot vásárolnak az AdWords rendszerrel. A hasznos látogatottság pedig kéz a kézben jár a hasznos tartalommal. Ebben a logikai sorban sehol nem merül fel a domainnév, extra.hu, aldomain satöbbi jelentősége, mert irreleváns.

Anonymous2009-05-29 21:22:43

Úgy tudtam, hogy a google kulcsszóválasztóval meglehet határozni a kulcsszavak értékét .. ( Az eredeti cél az lett volna, h kipróbáljam, tényleg annyit fizet 1 drága kulcsszóért, amennyit ír. Csak a fő kulcsszavakat írtam az oldalra, és kiadta azt az értékes kulcsszót, hirdetés formájában – utána meg jött a katt ). A többi, amiről írsz, abban teljesen igazad van, ahogy írtad, végülis már nekem is teljesen 1értelmű (hogy honnan jön az adott látogató – magyar embernek angol hirdetés stb.). Nem gondoltam, hogy a kisördög ennyire a részletekben lakozik. Úgy gondoltam, hirdetés .. , tök mind1 h hol van, fizet érte a google és kész. Bár ezek szerint nem ez a helyzet. És még 1 utolsó gondolat. Tehát 1 hirdetés értéke függ attól (is), h hány látogatót kap az oldal, ami 1 értékes tartalommal bíró oldalnak tekinthet a rendszer. Ha pl. az extra.hu alatt levő angol nyelvű oldalamat sok ezren néznék, akkor megeshetne, h az oldalon lévő hirdetés értéke is rendesen megnőne .. ( mert jelen esetben hiába angol oldal, ha nem látogatják, nem is értékes ).

OldalGazda2009-05-31 10:20:08

Igen, a hirdetés értéke függhet például a látogatottságtól is, hiszen egy oldal látogatottsága közvetett indikátora az oldal értékének, de végső soron az oldal teljesítménye a döntő: ti. hogy az onnan származó átkattintások mennyire jelentenek értékes látogatottságot. Ezt a tényt többféle közvetett módon lehet követni, azonban nagyon egyszerűen akár az AdWords konverziókövetésével is.

De valóban jól látod, ez az  AdWords-AdSense rendszer sokkal bonyolultabb annál, ami első látásra egyáltalán felfogható 🙂

P3T3R2009-06-04 11:34:47

Üdv!

Ismét egy kis segítséget szeretnék kérni, vagy csak egy véleményt. Úgy gondoltam, visszatérek az angolos oldalamra. Egy éve létezik az oldal, látogatottság terén átlagosan hetente ha vki meglesi. Ez az oldal www.musicforeverlap.extra.hu Próbáltam angol fórumokra közzétenni, több kevesebb sikerrel.

Kérdésem pedig az volna, hogy érdemes lenne e foglalkozni még rajta keresőoptimalizálás terén, és ha volna benne reális esély a látogatottságnöveléshez, akkor mi az, amitől jobb lehetne?

Köszönöm!

Anonymous2009-06-08 10:03:07

Üdv! Egy angol oldal link hálózat építését belföldön is megtudják csinálni? Próbálkoztam a linkmarketing.hu nál, de az oldalam link építését elutasították, szerintem azért, mert angol … Köszi!

OldalGazda2009-06-08 12:42:26

Ne haragudj, de a www.musicforeverlap.extra.hu címen található jelenség inkább a webszeméthez áll közelebb, mintsem egy minőségi weboldalhoz. Ennek megfelelően gyakorlatilag csak értéktelen oldalakról számíthatsz linkekre, értekesebb helyekre ezzel csak véletlenül lehet bekerülni.

OldalGazda2009-06-08 12:47:12

Igen, én gyakran szoktam angol és német nyelven linket építeni, de csináltam már olasz és spanyol nyelveken is. Mondjuk jobb szeretem, ha nemcsak kizárólag a linképítésre szorítkozik az optimalizálás, hanem némi on-site optimalizálásra is. Keress meg az en kukac innen.hu címen, vagy itt.

Üdv!

P3T3R2009-06-08 14:41:36

Valóban, maga az oldal kinézetileg, és néhol tartalmilag, nem sokat ígér, de sokan vannak, akik ezzel a módszerrel lettek sikeresek ( hypervre és a traffic equalizer programmal ). Persze nem így akartam volna az oldalt linképíteni, hanem vásárolni egy domaint, és kinézetileg, fejleszteni, írni hozzá. Én sok reményt fűzök az oldalhoz, lehet, hogy ez a szerkezeti jelenség több látogatót vonz majd magához, mint egy másmilyen típusú oldal. Újból építem a lapot, és majd a nyár végefele szeretném a linképítést. Ezzel kapcsolatban volna is egy kérdésem. Egy ilyen tartalmú oldalhoz (konkurencia mellett) lehet e megfelelő számú linket szerezni, hogy előnyös helyen szerepeljen majd az oldal a keresőkben?

Köszi!

Anonymous2009-06-22 12:59:31

Dehát az oldalon nincs tartalom. Hogy lehet, hogy a google nem tiltja ki? Azt hittem, hogy az ilyen oldalakat nevezik MFA oldalaknak, amitől szeretne megszabadulni a google.

P3T3R2009-06-23 16:36:35

Nem tudom, bár nagyon remélem, nem így van. (MFA) 1ébként az attól függ, hogy az ember mit ért annak hogy tartalom, mert ha jobban megnézed, elég tartalmas oldal, sok száz oldallal generálva, csak a design olcsó. Tehát attól hogy nincs rajta értékes szöveg, attól még lehet tartalmas.

Anonymous2009-06-30 13:55:39

Hát, (tudom háttal nem kezdünk mondatot, de) az értékes szöveg maga a tartalom az én szememben. Ez olyan, mint amikor felhívod a hivatalt és egyre-másra továbbkapcsolnak, hogy majd ott segítenek neked. Aztán még megpróbálod 3-szor, a végén meg lecsapod a telefont. A user csalódni fog, de végülis neked kattintott az igaz. De mindegy, ha működik, akkor működik. Csak nem tudom hogy fog előre kerülni a Google találati oldalakon.

P3T3R2009-06-30 16:52:57

Igen, jogos … Ez az oldal ” szerkezet ” a generált oldalak révén ad valamennyi kulcsszót, illetve a látogatónak révén kaphat jó helyezést … Ebben az oldal esetében nem elég az, ahogy az generálva van, legalább érdemes 1 jó design is, aki komolyabban akarja csinálni . De persze azért ennél bonyolultabb .

siofok2009-11-05 09:18:19

Previously Anonymous wrote:

Hát, (tudom háttal nem kezdünk mondatot, de) az értékes szöveg maga a tartalom az én szememben. Ez olyan, mint amikor felhívod a hivatalt és egyre-másra továbbkapcsolnak, hogy majd ott segítenek neked. Aztán még megpróbálod 3-szor, a végén meg lecsapod a telefont. A user csalódni fog, de végülis neked kattintott az igaz. De mindegy, ha működik, akkor működik. Csak nem tudom hogy fog előre kerülni a Google találati oldalakon.

:)igen

Tibor2010-11-07 17:15:26

Másfél hónapja van az oldalamon AdSense reklám, ami magyar nyelvű oldal, és magyar nyelv van megadva az AdSense regisztrációban is. Havi kb 3000 ezer látogató mellett napi fél dollár a bevétel, de fejlesztgetéssel és tartalom feltöltéssel úgy látom, hogy feljebb tornászható.

Regisztráltam egy com-os domaint, amin angol nyelvű tartalmat szeretnék.Kérdésem, hogy a regisztrációnál megadott nyelvet változtassam-e meg angolra, vagy mindegy ott a nyelvválasztás? Hogy tudnám külön választani a magyar oldaltól az esetleges hozadék megjelenítést, mivel úgy tudom, hogy nem lehet két fiókot nyitni ugyanazzal a felhasználó adattal.

OldalGazda2010-11-08 09:20:29

Nem kell változtatni semmit, a regisztrációnál megadott nyelvet sem: csatornák (praktikusan ebben az esetben URL-csatornák) segítségével nyomon követheted, a két oldal teljesítményét, ráadásul az analytics statisztikáiddal is összekötheted adwords fiókod.