Konkurrens hirdetés szűrő működése

június 21, 2009

Anonymous2009-06-21 14:52:15

Szia! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan működik a konkurrens hirdetés szűrő? Azt olvastam, hogy ha megjelenítem a hirdetéseket az oldalaimon, akkor a megjelenő hirdetések értéke nőhet attól, ha kiszűröm a konkurrens hirdetéseket az Adwords-szel. Nem is értem. Hirdessem a saját oldalaimat az adwords-szel? És akkor a saját weboldalaimon drágább hirdetések jelennek majd meg?

OldalGazda2009-06-21 20:36:27

Szerintem Te nagyon kevered az AdWords-öt az AdSense-szel…

A konkurens hirdetés szűrő az AdSense-ben van, és arra szolgál, ha lenne olyan oldal, amelyik a Te konkurenciádnak számít, vagy olyan oldal, amit Te valami egyéb okból nem szeretnéd, ha megjelenne hirdetésével az oldaladon, akkor azt kitiltsd.

Elterjedt téveszme, hogyha kitiltod a mobil csengőhangos hirdetéseket, akkor „jobb” hirdetések fognak megjelenni az oldaladon: nos nem, mert a csengőhangos hirdetések kb. már a hirdetések alját jelentik, és azért vannak kint az oldaladon, mert más, potenciálisan jövedelmezőbb hirdetést nem tud vagy nem akar megjeleníteni a rendszer az oldaladon.

Ha pedig netán AdWords-szel hirdetnéd oldaladat, akkor készülj fel rá, hogy többe fog kerülni neked egy látogatót megszerezni, mint amennyi bevételt egy látogató átlagban hozni fog neked, mellesleg semmi összefüggés nincs aközött, hogy milyen AdSense hirdetések jelennek meg oldaladon, és hogy azt AdWords-szel hirdeted-e. Akkor jelennek meg drágább hirdetések az oldaladon, ha minőségibb látogatottságod, vagy jövedelmezőbb témáid lesznek.

Anonymous2009-06-22 12:48:04

Remek. Köszönöm szépen. Szerintem is így van ez. Közben meg is találtam az adsense helpben a leírást és egyértelmű lett. Nem tudom, akkor miért írta ezt valaki, de konkrétan emlékszem rá, hogy valaki valahol ezt írta. Eleve gáz, ha a saját konkurenseimet akarnám kiszűrni drágább hirdetésekért, hiszen akkor az utalna arra is, hogy milyen az oldalam minősége, nemigaz? 8)

danicskaba2011-05-01 11:49:35

Üdv!Tudna nekem segiteni az adsensével kapcsolatban?Most regisztráltam még ellenrőrzés allatt vagyok.Én ezt csakis akkor szeretném csinálni,ha teljesen ingyenees és enm kell semmit fizetnem!!Ezt megtudom oldani?és nem kerülök az adsense által semmiylen kifizetésbe ,adósságba??Válaszát elöre is naygon szépen köszönöm!

OldalGazda2011-05-01 19:06:42

Én nem igazán tudnék elképzelni olyan felállást, amikor Önnek kellene fizetni valamilyen okból a Google AdSense rendszerben való részvétele okán, de lehet, csak nekem szegényes a fantáziám. 🙂