domain költöztetés

május 4, 2011

atis12011-05-04 17:16:13

Kedves József!

Kb. 5 hónapos tartalommal rendelkező weblapomat szeretném átrakni egy másik domain név alá. Még nem kezdtem el a linképítést (csak néhány külső link mutat rá) de a keresőben néhány kulcsszóra így is egyre jobb helyezést értem el (gondolom az idő faktor miatt).

Kérdéseim a következők lennének:

1. visszaveti-e a a keresőben elért helyezéseket egy ilyen költöztetés?

2. mi a legjobb módja (Seo szempontból) a költöztetésnek?

3. Sok belső oldalakra mutató linkem van a weboldalon belül, ezeket át kell írni az új domain névnek megfelelően, vagy egy 301-es átirányítás kezeli ezt a problémát?  Esetleg Seo miatt mindenképpen írjam át?

Előre is köszönöm a válaszodat!

OldalGazda2011-05-10 13:09:30

Szia!

Igen, előfordulhat, hogy visszaesnek a helyezéseid, pl. azért, mert az új domainnév más, és nem tartalmaz bizonyos fontos kulcsszavakat, de a tapasztalat szerint 301-es átirányítással elég jó arányban örökli az új domain a régi „értékeit” a keresők szemében.

E legjobb módja ebben az estben, ha lehet, hogy az összes külső linket kéred, hogy változtassák meg az új domainnévre, és emellett 301-es átirányításokat állítasz be úgy, hogy a regidomain.hu/valamilyenoldal az ujdomain.hu/valamilyenoldal URL-re mutasson, ne az ujdomain.hu/ -ra.

Az utolsó kérdést nem biztos, hogy értem, de ha azt jelenti, hogy a régi domainnév bele van drótozva a belső linkekbe az egyrészt ciki, másrészt csinálj egy find & replace in filest vagy a megfelelő SQL parancsot futtasd le az adatbázisodban, hogy cserélje ki a régi domainnevet az újra.