Joomla, drupal, wordpress?

november 13, 2009

Thomas2009-11-13 15:16:24

Melyik alaprendszer a legjobb egy filmadatbázis, társaságépítéshez?

Olyannak, aki egyik rendszert sem ismeri, melyiket lehetne a leghamarabb megérteni, kezelni?

Köszönöm a segítséget!

OldalGazda2009-11-14 15:05:12

Ennyiből még nem lehet eldönteni, hogy milyen funkciókat, összességében milyen oldalt szeretnél csinálni. Szerintem, ha csak a rendszerek megközelítését nézzük, akkor a WordPress nagyon jó abból a szempontból, hogy ott tényleg azt érzem, hogy az egészet nem a programozók, hanem a felhasználók szája íze szerint csinálták. A drupal-nál ezt kicsit máshogy éreztem, a joomla-t meg nem ismerem. Kevés ember van szerintem, aki annyira ismeri mindhárom rendszert, illetve Téged, a lehetőségeidet, a céljaidat ahhoz, hogy ne szubjektív dolgokkal tudjon csak bombázni. Javaslom, töltsd le mindhármat, és próbáld ki a saját gépeden, hogy mennyire tetszik. Én egy MAMP nevű programot  használok (a Mac-emen) ahhoz, hogy egyszerűen tudjam kezelni a szükséges szerverkörnyezetet, de gondolom a hasonló nevű windowsos program sem lehet rosszabb erre a célra: http://www.wampserver.com/en/

CsillagPor2009-11-14 23:41:42

Üdv!

Leghamarabb megérteni a WordPress-t lehet, de az nem pont erre való, bár ha átböngészed az összes plug-in-t és kikombinálod…

Inkább a Drupal kellene neked szerintem, de azt meg valóban nem lehet hipp-hopp megérteni. Persze a te képességeidtől is függ 🙂 .

A Drupal már rendkívül jól dokumentált magyarul is, ha nekifekszel szerintem megéri!

Pl. a drupal.hu oldalon a kézikönyv és fórum menüpontokból kiindulva, no meg http://nagygusztav.hu/webes-tartalomkezelo-rendszerek-10 oldalról letölthető pdf-el, már juthatsz annyira mindenképp, hogy megtudd ez megfelel e neked.

Sok sikert!

Thomas2009-11-15 23:19:37

Keresőoptimalizálás szempontjából, melyik a győztes?

CsillagPor2009-11-16 16:21:56

Szerintem mindegy.

Mindent lehet optimalizálni, csak van amit több munkával.

Én a Joomla-t azért nem szeretem, mert alapban rengeteg .css-t és JavaScript-et használ, persze ezen is lehet változtatni.

SEO plug-in mindegyikhez van, SEO barát linket mindegyiken be lehet állítani, a link struktúra leginkább a témákon, sminkeken és rajtad múlik, a visszamutató link meg végképp rajtad (ja nem, a jó tartalmon! 🙂 ).

Alapban + ez jó témával + 1 seo plug-innel leggyorsabban a WordPress-el lehet szerintem beállítani mindent, ha az mégis elég lenne neked.

OldalGazda2009-11-17 09:58:34

Egyetértek Zsolttal, szerintem  mindegyik rendszer megfelelő eszköz ahhoz, hogy a szájtod optimalizált legyen, ha egyébként tisztában vagy azokkal a funkcionális, tartalmi és technikai részletekkel, ami az optimalizáláshoz szükséges. Megint csak azt tudom mondani, hogy én a WP-nél ismerem testközelből a SEO plugineket, de kizártnak tartom, hogy a másik kettő esetén ne álljon rendelkezésedre egy rakás egyéb plugin, mely — ha nem is feltétlenül van benne a nevében a SEO, vagy van benne a SEO kategóriában — hasznos lehet egy optimalizált szájt előállításához. Attól félek itt is inkább a bőség zavara áll fenn, ami egy pont után inkább nem segít, csak akadályoz 🙂