Nagytakarítás a Google-nél

március 5, 2011

slider072011-03-05 19:24:29

Sziasztok!

Mi a véleményetek erről?

http://index.hu/tech/2011/03/01/nagytakaritas_a_google-nel/

Minden oldalgazdának félnie kellene?

OldalGazda2011-03-06 23:07:57

Szerintem azoknak az információaggregátor oldalaknak lehet némi félnivalója, akik szinte 100%-ban a Google felől jövő látogatottságra építik üzleti modelljüket, de azon túl, hogy sok energiát fektettek abba, hogy bizonyos kulcsszavakra jó helyen jelenjenek meg, túl sok hozzáadott értéket nem szolgáltatnak ahhoz képest, mintha az utánuk jövő valamilyen elsődleges információforrásra kattintottunk volna a Google rangsorában.

Hogy valójában mi lesz, majd meglátjuk. Mivel méretében és profiljában is elég sokféle ügyfelem van, így ha lesz visszaesés, sajnos az elsők között fogok értesülni róla 🙁

eniko212011-03-11 17:28:56

Nem tudom, hogy a Google nagytakarítás érintette-e Magyarországot, de én úgy látom, hogy mi területünkön (ügyviteli szoftverek) van érezhető átrendeződés. Eddig mi www.naturasoft.hu oldallal csak a 2. oldalon szerepeltünk, de most szinte minden témakörben (számlázó program, házipénztár program, stb.) az első öt találatba kerültünk hirtelen. Remélem tartós lesz, mert a pagerank-unk ugyanakkor még mindig nem frissült és október óta 0-ás… 🙁

eniko212011-03-11 17:38:07

Ehhez kapcsolódóan kérdezem, hogy más is tapasztalta, hogy a Google a sütik alapján változtatja a keresési találatokat, akkor is, ha nem vagyok bejelentkezve a Google fiókomban?

A Google Chrome böngészési előzmények törlése után ugyanis egyértelműen tapasztaltam, hogy megváltoztak a keresésekre adott találatok, pedig hangsúlyozom nem voltam Google fiókba belépve.

Previously wrote:

Nem tudom, hogy a Google nagytakarítás érintette-e Magyarországot, de én úgy látom, hogy mi területünkön (ügyviteli szoftverek) van érezhető átrendeződés. Eddig mi http://www.naturasoft.hu oldallal csak a 2. oldalon szerepeltünk, de most szinte minden témakörben (számlázó program, házipénztár program, stb.) az első öt találatba kerültünk hirtelen. Remélem tartós lesz, mert a pagerank-unk ugyanakkor még mindig nem frissült és október óta 0-ás… :(

bodai2011-03-12 09:05:03

Nekem már vannak rossz tapasztalataim:((
A feleségem intim torna oktató (nyugi, nem sex, inkontinencia).
Mivel nem vagyok programozó, csináltam egy oldalt neki a lapunk.hu-n.
(az ingyenes weblap készítő oldalakat csak a weblap készítők nem szeretik, mert csökken a munkájuk, az ő szempontlukból ez érthető)
Az elmúlt hónapokban az első oldalon volt a lap, és a többi oktató lapjával váltakozott hogy a negyedik, vagy a hatodik….(kereső szó: intim torna)
Most hirtelen feljött a http://wjudit.blogter.hu/198913/intim_torna blog, aki 2007 ben írt egy bejegyzést a blogjába, történetesen az intim tornáról. De minden egyébről is ír, és most hirtelen az első oldalon van. Ez gondolom az új szelek hatása.
Ugyancsak feljött a http://www.hazipatika.com/articles/Intimtorna?aid=20050203142720.Ezek szerint a cikkek, hosszú értekezések a nyerők. Ennek a cikknek a keletkezése 2004. Tehát hosszú cikkek, idős kor.
Remélem másnak is lesz tapasztalata, és meg is írja azokat:))

bodai2011-03-25 14:30:42

Ismét egy kérdést szeretnék felvetni, ami csak közvetve kapcsolódik a google nagytakarításhoz, de lehet, hogy most lesz /lett/ igazán fontos. Röviden: A láblécben  elhelyezett linkekért, ami ugye minden oldalon megjelenik, tehát egy 1000 oldalas weblapnál 1000 link egy másik oldalra ( még ha azonos helyről is) okozhat e problémát, büntetést? Ha nem, van e értelme, mennyire hatékony?

OldalGazda2011-03-28 09:02:34

Eléggé összetett kérdés a láblécben elhelyezett, vagy ha általánosságban akarunk fogalmazni, akkor a minden weblapon megtalálható linkek használata: van amikor, és ahol van érzékelhető hatása, de bizony okozhatja a helyezéseid általános romlását is, sok függ attól, pl. milyen oldalról, milyen oldalt linkelsz.

Ha van időd kísérletezni, és fennáll a kísérletezéshez szükséges néhány körülmény, mint jól tudod mérni az eredményeket, pl. hogy más paraméter ne változzék az oldallal kapcsolatban, továbbá ne okozzon gondot, ha visszaesik pár hónapig a Google felől érkező látogatottság, akkor próbáld ki, hogy nálad milyen hatása lesz egy új site-wide típusú linkelés beállításának.

Ha nem vagy ennyire vállalkozó kedvű, akkor azt ajánlanám, hogy ne erőltesd az ilyen típusú linkelést.