Nem releváns hirdetések jelennek meg

január 15, 2010

RexozisT2010-01-15 14:31:03

Üdv!

Már lassan két hónapja jelenítek meg AdSense hirdetéseket oldalamon és egyáltalán nem releváns hirdetések jelennek meg. Képes reklámok általában mindig ezek az ingyenes böngészős játékok, szöveges hirdetések pedig legtöbbször domain illetve tárhely regisztrációs témában jelennek meg. Weblapom php-fusion motort használ, de láttam más oldalt ami szintén erre a motorra épült és az oldal témájához illő hirdetések jelentek meg. Teszt képpen weblapomon készítettem egy oldalt ahova bútorokkal kapcsolatos szavakat írtam és oda is elhelyeztem egy adsense reklámot, de nem is foglalkozott azzal, hogy miről írtam az adott lapon.

Kérdésem az lenne, mit tegyek annak érdekében, hogy releváns hirdetések jelenjenek meg?

OldalGazda2010-01-18 10:09:14

A kérdés megválaszolásához jó lenne tudni:

Milyen témájú az oldal? Mióta létezik? Mennyi tartalom van rajta? Mennyi külső linked van? Mekkora a napi látogatottság?

RexozisT2010-01-18 20:56:17

A témája a Simpson család és nagyjából nyolc hónapja létezik, folyamatosan friss információk találhatók az oldalon és napi 650-750 egyedi látogatóval rendelkezik jelenleg. Google Pagerank 4.

OldalGazda2010-01-19 15:01:19

Amit leírtál az alapján úgy tűnik nekem, hogy itt nem az a helyzet, hogy egy értéktelen, relatív gagyi oldalon nem szokott jó hirdetéseket megjeleníteni a rendszer, hiszen a Te oldalad vélhetőleg ennél minőségibb. A probléma szerintem itt a témából fakad — az a baj ugyanis, hogy oldalad témája sajnos nem olyan, ami iránt lenne különösebb hirdetői érdeklődés, mert a humorban szerintem eléggé kevés a pénz. Például ha kölcsönökről, biztosításról, szállásokról, vagy mondjuk luxusautókról írnál, akkor vélhetően nagyobb bevételekre, és relevánsabb hirdetésekre számíthatnál, mintha ingyenesen letölthető programokról írnál például, hiszen az előbbi szegmensekben jóval több a potenciális hirdető, és több is a pénz, tehát drágábbak a hirdetési tarifák is. Hasonló a helyzet a nyelvvel: ha pl. angolul vagy németül írnád ugyanezt az oldalt, tuti, hogy több releváns hirdetésed lenne, és nagyobb bevételed is.

Hiába írsz bútorokról egy weblapot, a Google elég okos, és vizsgálja az egész oldalad, no meg a rád mutató linkeket, és ebből kiókumlálja, hogy milyen témakörökkel kapcsolatban vagy releváns.

Karlitosz2011-02-06 13:57:12

Üdv!

Eddig semmi problémám nem volt az adsense-immmel! Normálisan megjelent meg minden! Amióta megújúlt a kezelőfelület az adsense-ben eltüntek/angolok lettek a hirdetések! Újra megkreáltam őket az új adsense felületen és semmi változás! Van amelyik hirdetés egyáltalán meg sem jelenik! Amelyik megjelenik az pedig angol és valahogy teljesen másabb! Hiába állítom be mint régen, hogy csak képes hirdetés! Csak szöveg van és az is angol és nem is olyan mintha adsense lenne! pl www.wolfapartman.hu bal oldalt lent lenne az adsense de csak valami angol szöveg van ott, vagy van akinek meg sem jelenik!!!

Mi történt? Mi lehet ennnek az oka?

Köszönöm szépen a segítséget!

OldalGazda2011-02-07 22:12:09

Nem is biztos, hogy van összefüggés az adminfelület megújulása és a zűrök között. Egyébként közhasznú hirdetések jelennek meg a hirdetési felületeiden, ami azt jelenti, hogy a rendszer nem tud a kontextusnak és a szűkítő értelmű beállításaidnak megfelelő hirdetéseket kiszolgálni. (lásd: http://webni.innen.hu/K_c3_b6zhaszn_c3_baHirdet_c3_a9sek ) Mivel ilyen témájú oldalakat általában el tud látni az AdSense magyar hirdetésekkel, ezért  én valami szűkítő értelmű beállításra gondolok, mint a hiba forrására.

Ha engedélyezed a szöveges hirdetéseket, nem csak a képeseket, akkor lehet, hogy sikerül rendes hirdetéseket is megjeleníteni.

Karlitosz2011-02-09 15:16:28

Nagyon Köszönöm a segítséget!

Kép és szövegre van állítva de továbbra sem semmi!

Pedig eddig jó volt az éttermes oldalon fogyókurák ilyesmi hirdetések jelentek meg

Az apartmanoson szálásssal kapcsolaatos….

De most mindenütt ez a közszolgálati van csak!