Webfejlesztő és SEO eszközök

június 22, 2010

A keresőtudatos webfejlesztés, keresőoptimalizálás és keresőmarketing támogatására számos hasznos eszközt fejlesztettek ki a böngésző pluginektől kezdve az online alkalmazásokon át a számítógépünkre telepíthető SEO és keresőmarketing programokig.

Altémák

Meta tag ellenőrző és hasonlóan haszontalan SEO eszközök

június 22, 2010 · Számos helyen érhetőek el ingyenesen vagy regisztráció után olyan SEO eszközök, melyek a weboldalak tartalmát "ellenőrzik" néhány olyan paraméter alapján, mint relevancia és kulcsszósűrűség. Ezek az eszközök azonban leginkább félrevezető, de gyakran irreleváns eredményekkel szolgálnak — kiváltképp, ha nem tudjuk, hogy a vizsgált faktoroknak mennyire kis szerepe van az oldal optimalizálásában.

Google Analytics

augusztus 11, 2009 · A Google látogatottsági statisztikai szolgáltatása hosszú idő óta a legjobbak közé tartozik a külső szerveren működő, a látogatókat a mérni kívánt weblapokba beszúrt JavaScript követőkóddal elemző statisztikai rendszerek közül. Mivel pedig egyrészt mindez ingyenesen mindenki számára elérhető, másrészt pedig folyamatosan integrálják a Google egyéb szolgáltatásaival, mint pl. az AdWords és az AdSense, ezért rengeteg webmester használja.

Piwik

január 4, 2011 · Nyílt forráskódú, ingyenes megoldás weboldalak látogatottságának nyomon követésére és elemzésére. Saját szerverre installálható, magyar nyelven is elérhető szoftver, mely szinte az összes fontos funkciót tartalmazza egy átlagos weboldal tulajdonos számára.

Open Web Analytics

október 26, 2011 · Az Open Web Analytics egy szabad forráskódú ingyenesen elérhető látogatottsági statisztikai rendszer, mely a Piwik-hez hasonlóan a Google Analytics számos fontos statisztikai funkciójának Google-független alternatíváját kívánja elérhetővé tenni.

Google fiók létrehozása saját e-mail címen

április 27, 2012 · Régebben minden probléma nélkül létre lehetett hozni Google Account-ot saját e-mail címmel, legyen az bármilyen céges, hotmail-os, yahoo-s, freemail-es, vagy horribile dictu citromail-es cím. Manapság viszont a mindenfelé ajánlott regisztrációs űrlapon az e-mail mezőben kitörölhetetlenül benne van a gmail.com végződés. Mit lehet mégis tenni?