Google Analytics

augusztus 11, 2009

A Google látogatottsági statisztikai szolgáltatása hosszú idő óta a legjobbak közé tartozik a külső szerveren működő, a látogatókat a mérni kívánt weblapokba beszúrt JavaScript követőkóddal elemző statisztikai rendszerek közül. Mivel pedig egyrészt mindez ingyenesen mindenki számára elérhető, másrészt pedig folyamatosan integrálják a Google egyéb szolgáltatásaival, mint pl. az AdWords és az AdSense, ezért rengeteg webmester használja.

Altémák

Google Analytics fiók létrehozása lépésről-lépésre

március 25, 2011 · Rövid leírás arról, hogyan hozhatunk létre saját Google Analytics fiókot, majd hogyan indíthatjuk el weboldalunk látogatottságának mérését.

Hozzáférés a Google Analytics látogatottsági statisztikákhoz

szeptember 20, 2012 · Rövid összefoglaló leírás a Google Analytics látogatottsági statisztikai rendszerbe való belépésről, az Analytics főbb menüpontjairól és az ott található látogatottsági statisztikák fajtáiról.

Google Analytics statisztikák megosztása

szeptember 24, 2012 · Könnyen lehetővé tehető, hogy más (pl. oldalunkat optimalizáló szakember) is lássa weboldalunk látogatottsági statisztikáit. Egy adott Google Analytics fiókhoz tartozó látogatottsági statisztikai profilok ugyanis egyszerűen megoszthatóak más Google Fiókkal rendelkező felhasználókkal.