Magyar webkatalógusok adatbázisa

április 16, 2010

OldalGazda linkgyűjtemények linkgyűjteménye a legnagyobb magyar nyelvű, publikusan is hozzáférhető linkkatalógus adatbázis, melyet ügyfeleink számára végzett linképítő megbízásaink során használunk, bővítünk és aktualizálunk. Hasonló részletességű adatbázis nemcsak a magyar nyelvű interneten egyedülálló, de más európai nyelveken se nagyon van példa hasonlóra.

Ön jelenleg a legnagyobb publikusan, ingyen hozzáférhető magyar linkgyűjtemény-adatbázist böngészi!

OldalGazda linkgyűjtemények linkgyűjteménye jelenleg 671 magyar nyelvű linkkatalógust tart számon, melyek közül 389 katalógus működik, és nemcsak hogy fogadja a webmesterek linkajánlásait, hanem belátható időn belül fel is veszi az ügyfeleink számára végzett linképítés során elküldött linkeket.

 

Szerepel még a linkgyűjteményben 123 olyan linkkatalógus, mellyel kapcsolatban még nem bizonyosodtunk meg arról, hogy rendszeresen, stabilan felvenné az ajánlott linkeket.  A függő státuszú kagalógusok között nyilvántartunk még 59 webkatalógust, melynek nem követjük rendszeresen nyomon a státuszát, mivel munkánk során nem használjuk őket (mert pl. visszlinkeket kérnek, vagy pedig csak egy szűk témakörrel foglalkoznak). Van még a listákban továbbá 100 olyan linkgyűjtemény, mely már nem működik, nem elérhető, vagy pedig csak látszólag működik, de valójában nem fogad el már linkajánlásokat.

Linkgyűjtemény-listák

Az adatbázisban szereplő linkgyűjtemények listája többféle formában érhető el:

Csak a működő katalógusok

Hasonló linkgyűjtemény listákat mások általában pár tízezer forintért szoktak árulni, mi azonban teljesen ingyen közzétesszük adatbázisunk egy részét!

Nem titok, hogy az adatbázis nem publikus formában számtalan plusz információt tartalmaz, amit a  linkmarketing megbízásaink teljesítése során gyűjtünk, használunk, és naprakész formában tartunk: így saját használatra olyan listákkal rendelkezünk, mely többek között pontosan nyilvántartja, hogy melyik az a 100 linkgyűjtemény a 671 katalógus közül, ahová egyáltalán nem érdemes linkeket küldeni, továbbá melyik az a 102 webkatalógus, ahová csak akkor érdemes linket ajánlani, ha meg tudunk vagy meg akarunk jeleníteni cserelinkeket is oldalunkon.

Ha szeretne hozzáférni az általunk karbantartott teljes adatbázishoz, vegye fel a kapcsolatot űrlapunk segítségével, vagy írjon az en kukac innen pont hu e-mail címre.

Katalógusok tartalomkezelő szerint

A magyar katalógusgazdák a speciálisan linkgyűjtemények létrehozására szolgáló katalógusszkriptek közül elsősorban a PHP Link Directory szkriptet részesítik előnyben, hiszen az adatbázisunkban 164 ilyen webkatalógust tartunk nyilván, míg az eSyndicat  25 , az indexU pedig csak 12 linkgyűjteményt hajt.

Az általános célú tartalomkezelők között a Drupal-t használják leggyakrabban linkgyűjtemények létrehozására. Gyűjteményünkben 90 drupálos webkatalógus szerepel, 51 Joomla hajtotta, és 94 WordPress-re épülő linkgyűjtemény mellett.

A fentieken túl 88 linkgyűjteményt egyéb tartalomkezelő rendszerek működtetnek, mint például a katalógusszkriptek közül a Freeglobes, az Arfooo, a Pligg, a php weby vagy az Astanda Directory Project. Használnak még mutatóban további, általános célra szolgáló tartalomkezelő rendszereket is katalógusok építésére, mint pl. a Plone vagy az e107.

Relatív sok, 131 katalógus működéséért azonban saját készítésű rendszerek felelősek.

Katalógusok Page Rank szerint

Az adatbázisban szereplő webkatalógusoknak csak igen kis hányada bír jó Page Rank  értékekkel (azaz 4-es, vagy annál jobb PR értékkel), pontosan úgy, ahogy az az egyéb témájú oldalaknál is megfigyelhető. Az OldalGazda linkgyűjtemények linkgyűjteményében szereplő katalógusok közül soknak csak 0-ás Page Rank értékű a domainje, azonban ez sok linkgyűjtemény esetében annak tudható be, hogy az oldal csak nemrég óta létezik. Természetesen vannak a nullás Page Rank értékű és PageRank értékkel nem rendelkező domainek között olyan linkgyűjtemények is, ahol ezek az értékek valóban a katalógus „erejét” tükrözik.

SEO-barát és cserelinket kérő linkkatalógusok

Az adatbázisban összesen 375 olyan linkgyűjtemény található, melyet mindennapi munkánk során használunk, mivel a keresőoptimalizálás, tehát a Google helyezések javítása szempontjából értékes, használható linkeket nyújtanak, és nem kérnek cserébe semmilyen ellenszolgáltatást, mint pénz vagy pl. cserelink.

A teljesen ingyenes katalógusokon túl szerepel még az adatbázisban 102 olyan linkgyűjtemény, mely a linkajánlás elfogadásáért cserébe az adott linkgyűjteményre, vagy a linkgyűjtemény tulajdonosának ill. megbízóinak oldalára mutató linket kér. Mivel a legtöbb ügyfél weboldalán nincs lehetőség a cserelinkek megjelenítésére, ezért ezeket a katalógusokat csak ritkán használjuk.

Észrevételek, visszajelzések

Ha új linkgyűjteményt szeretne ajánlani a listába, vagy pontosítani szeretné az általunk megjelenített adatokat, akkor kérjük, nyisson a fórumunkban egy új témát vagy vegye fel a kapcsolatot űrlapunk segítségével, esetleg írjon az en kukac innen pont hu e-mail címre.